2021版新高考英语一轮复习Module3Literature课后达标检测外研版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 Module3Literature 课后 达标 检测 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、Module 3 Literature (建议用时:45分钟).阅读理解A(2020成都第二次诊断)Author Walter Dean Myers died at the age of 76 after a brief illness. Walter Dean Myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.The prolific author was loved for his vivid description of the li
2、ves of African American children, and for writing books for young people that covered different subjects. “Myers has written about all those subjects with deep understanding and a hardwon, qualified sense of hope,” said Leonard S. Marcus in 2008.He was born in 1937 and was adopted by Florence Dean a
3、nd Herbert after his mother died while giving birth to his younger sister. They loved him very much and his mother read to him from a very young age. Reading pushed him to discover worlds beyond his landscape.He began writing at an early age. He wrote well in high school and an English teacher recog
4、nized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him. “Its what you do,” she said.He dropped out of high school at 17 and joined the army. After finishing his service, he entered a dark period in his life. Myers began writing at night to pull himself through that miserable ti
5、me.In an essay published in The New York Times earlier this year, Myers described how a short story by James Arthur Baldwin helped change the course of his life. “I didnt love the story, but I was lifted by it,” he wrote, “for it took place in Harlem, and it was a story concerned with black people l
6、ike those I knew. By humanizing the people who were like me, Baldwins story also humanized me. The story gave me a permission that I didnt know I needed, the permission to write about my own landscape, my own map.”“I write books for the troubled boy I once was,” he wrote, “and for the boy who lives
7、within me still.”【解题导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了美国著名作家Walter Dean Myers的生平。1What does the second paragraph mainly talk about?AHow popular Myers was.BHow Myers became successful.CWhat makes Myers works popular.DWhat people think of Myers works.C解析:段落大意题。通读该段可知,该段首句“The prolific author.covered different subjects
8、.”为该段主题句,结合该段其他内容可知,这位多产的作家因其对非裔美国儿童生活的生动描述,以及为年轻人写的涉及不同话题的书籍而深受喜爱。由此可知,该段主要介绍了他的作品受欢迎的原因,故C项正确。2Who discovered Myers writing talent?AJames Arthur Baldwin.BHis mother.CLeonard S. Marcus.DOne of his teachers.D解析:细节理解题。根据第四段第二句“He wrote well in high school and an English teacher recognized this and ad
9、vised him to keep on writing no matter what happened to him.”可知,他在高中时写作就很好,一位英语老师认识到这一点并建议他无论发生什么事都要坚持写下去。据此可知,他的写作天赋是他的一位老师发现的,故D项正确。3What does the underlined word “prolific” in Paragraph 2 probably mean?AProductive.BUnfortunate.CConservative.DHumorous.A解析:词义猜测题。根据第一段第二句“Walter Dean Myers was the a
10、uthor of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.”可知,Walter Dean Myers 写了100多本儿童和年轻人读物,并获得了许多最高奖项。由此可推知,他是一位多产的作家。productive意为“多产的”,故A项正确。B项意为“不幸的”,C项意为“守旧的”,D项意为“幽默的”,都与语境不符。4Why was the short story by James Arthur Baldwin so important for Myers?AIt helped him
11、 survive the dark period.BIt inspired him to pursue his writing career.CHe learned many writing techniques from it.DThe author of the story permitted him to write.B解析:细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“how a short story.the course of his life”以及最后一句“The story gave me a permission that I didnt know I needed, the per
12、mission to write about my own landscape, my own map.”可知,Baldwin写的故事鼓励了Myers追求他自己的写作事业,故B项正确。B(2020昆明诊断)Whore happier, men or women? Research shows its a complex question and that asking whether males or females are happier isnt really that helpful, because basically, happiness is different for women
13、 and men.Womens happiness has been declining for the past 30 years, according to recent statistics. And research shows that women are twice as likely to experience depression compared with men. Gender(性别) differences in depression are well confirmed and studies have found that biological, psychologi
14、cal and social factors contribute to the difference.Early studies on gender and happiness found men and women were socialized to express different feelings. Women are more likely to express happiness, warmth and fear, which help with social bonding and appear more consistent with the traditional rol
15、e as a primary caregiver, while men display more anger, pride and disrespect, which are more consistent with a protector and provider role.Recent research suggests that these differences are not just socially, but also genetically related. Studies have looked into these findings further and discover
16、ed that females use more areas of the brain containing mirror neurons(镜像神经元) than males when they process feelings. Mirror neurons allow us to experience the world from other peoples view, to understand their actions and intentions. This may explain why women can experience deeper sadness. Women ten
17、d to experience more negative feelings, such as more guilt, shame and to a lesser degree, embarrassment.Psychologically it seems men and women differ in the way they process and express feelings. With the exception of anger, women experience feelings more strongly and share their feelings more openl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353377.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
