2021版新高考英语一轮复习Module6WarandPeace课后达标检测外研版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 Module6WarandPeace 课后 达标 检测 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、Module 6 War and Peace (建议用时:40分钟).阅读理解A(2020成都高三第一次诊断)Young trees dont just grow;they develop a personality and learn more about their environment and how they should best behave in it. They also help each other out whenever theres trouble.Personality, just as among people, varies among trees. Some
2、 are anxious, some bold. On the authors land,there are three oak trees growing close together. One of the oak trees always starts to shed its leaves two weeks earlier than the others. Since they all experience the same temperature,the same soil and the same length of day, such variables cant be the
3、explanation. So whats happening?Well,this tree is simply more careful than the others. Whoever holds on to their leaves longer can do more photosynthesis(光合作用) and store more nutrients. However, the longer a tree keeps its leaves, the higher the risk of injury.Not only do trees make their own decisi
4、ons, they also learn from their mistakes. A tree, for example, keeping its leaves too long during one year will never make this mistake again. This leads to several other conclusions: trees must notice the temperature and the length of the day and be able to save their experiences somewhere. Obvious
5、ly, trees dont have brains, but it is thought that in the sensitive tips of their roots they keep track of information and experiences.But trees arent only clever when it comes to caring for themselves. They also support each other whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of s
6、ick and weak conspecifics with nutrients. For example, one time the author found a very old tree stump. Its insides had rotted a long time ago to topsoil. But the wood on the outside of the stump was still living. How was this possible?Well, the stump was nourished by its neighbors with nutrients fr
7、om the root system, and had been for at least 400 years!Why do trees do_such_a_thing?Its simple: its better together. Trees need the forest; it protects them from storms, provides the right microclimate and warns them of attacks.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了树的智慧:每棵树都有它不同的个性,遇到困难时它们也会互相帮助。研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己
8、的错误中吸取教训。1Why does the author mention the three oak trees?ATo illustrate trees can learn from experiences.BTo show trees can make independent decisions.CTo explain trees are quite supportive to each other.DTo prove trees have the same personalities as humans.B解析:推理判断题。根据第二段第四句“One of the oak trees a
9、lways starts to shed its leaves two weeks earlier than the others.”可知,三棵橡树中,有一棵总比其他两棵先落叶;结合第三段第一句“Not only do trees make their own decisions, they also learn from their mistakes.”可知,树木能自己做决定。据此可推知,作者提及三棵橡树旨在说明树木可以自己做决定,故B项正确。2According to the text, which of the following best describes general featu
10、res of trees?AAnxious and bold.BSmart and adventurous.CHelpful and wellbehaved.DAdaptable and supportive.D解析:推理判断题。根据第三段第一句“Not only do trees make their own decisions, they also learn from their mistakes.”,并结合第三段内容可知,树木不仅能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。据此可推知,树木适应能力强。根据第四段第一、二句“But trees arent only clever when
11、it comes to caring for themselves. They also support each other whenever theres trouble by giving warnings and even taking care of sick and weak conspecifics with nutrients.”可知,树木不仅善于照顾自己,当遇到困难时,它们会发出警告,相互支持,甚至照顾生病、虚弱的同类;据此可推知,树木之间互帮互助,故D项正确。3What does the underlined phrase “do such a thing” mean?AG
12、ive warnings.BOffer assistance.CDepend on others.DProvide nutrients.B解析:词义猜测题。根据第四段尾句“Well,the stump was nourished by its neighbors with nutrients from the root system, and had been for at least 400 years!”可知,树桩是由它的邻居从根处给予营养来滋养的;结合第五段第一句“Why do trees do_such_a_thing?”和其后的内容可知,该处表示“为什么树木要互相帮助?”,故画线短语
13、是指提供帮助,故B项正确。4Where does this text most probably come from?AA public lecture.BA science book.CAn experiment report.DA travel journal.B解析:文章出处题。通读全文可知,本文是一篇说明文,主要介绍了树的智慧:每棵树都有它不同的个性,遇到困难时它们也会互相帮助。研究发现,树不但能自己做决定,还能从自己的错误中吸取教训。据此可推知,本文最可能选自科学书籍,故B项正确。B(2020贵阳摸底)Many of us think, wrongly, that the moon
14、doesnt change. For example, the Tang Dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote that “Generations have come and passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”However, a new study published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in fact slowly shrinking over time. For th
15、e study, a group of US scientists examined and analyzed thousands of photographs taken by the NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter Camera(月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there were lots of faults(断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent movement on the moon.According to NASA,
16、the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued to expand as it was born. But in this process, it released energy and cooled down. Then it began to shrink, in a way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past several hundred million years, it has be
17、come 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer, the moons surface continues to push up. “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter scale(里氏震级),”said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National Air and Space Museum in the US.But does tha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353416.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
