2021届高考英语一轮总复习 Book 8 Unit 2 Cloning课时跟踪练 新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 Book Unit Cloning课时跟踪练 新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 Cloning 课时 跟踪 新人
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练37 Unit 2 Cloning.阅读理解AIf youve ever had a dog,you know just how deep a connection you can develop with“mans best friend”But a dogs life is much shorter than a humans,about 12 to 15 years long,which means every dog owner has to go through the heartbreaking moment when his or her loving pet pass
2、es away.Why not make a clone of that dog then? This is the solution offered by a South Korean company,Sooam Biotech Research Foundation.The company has already successfully cloned at least 700 dogs,mostly for US customers,ever since it pioneered the technique in 2005.Now,Sooam Biotech has introduced
3、 its business to UK dog owners as well,offering them dogs that look just like their lost ones.To clone a dog,researchers first need to take a skin cell from a living dog or one that has just died.Meanwhile,another dog is selected to supply an egg.Researchers then replace the DNA in the egg with that
4、 from the skin cell and implant the egg into the womb(子宫)of a female dog.The egg grows into a puppy over the following two months.The whole process takes less than a day,but it comes at a shockingly high pricearound 67,000.But if you cant afford it now,you can also save the cell in a laboratory and
5、access it at a later date.However,magical as cloning might sound,there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the original one.Just like identical twins of humans,they share the exactly same DNA but there will still be small differences between them.“The spots on a cloned dalm
6、atian(斑点狗)will be different,for example,”Insung Hwang,head of Sooam Biotech,told The Guardian.Dog owners will also have to accept the fact that personality is not “cloneable”Apart from genes,personality is also determined by upbringing and environment,which are both random elements that cloning tech
7、nologies simply cannot overcome,Professor Tom Kirkwood at Newcastle University,UK,told The Telegraph.Perhaps bringing our dogs back by cloning is not the best way to remember them after all.Kirkwood,a dog owner himself,pointed out,“An important aspect of our relationship with them is coming to terms
8、 with the pain of letting go.”1What service does Sooam Biotech Research Foundation offer?AMaking copies of pet dogs.BGiving pet dogs identical twins.CHelping dogs give birth to more puppies.DHelping dog owners love their dogs more.2Which order is correct in the dog cloning process?aAn egg is taken f
9、rom another dog.bA skin cell is taken from the pet dog.cThe egg grows into a puppy in two months.dThe egg is placed in the womb of a female dog.eThe DNA in the egg is replaced by the DNA from the skin cell.Aadbec.Baebdc.Cbadec. Dbaedc.3What can we learn about dog cloning from the passage?AIt has not
10、 been put into practice until recently.BIt is very popular among US and UK pet owners.CIt might not give the owners an exactly same dog.DIt is very expensive and usually takes half a year to complete.4What does Kirkwood think of dog cloning?AHe disagrees with it.BHe supports it.CHe is curious about
11、it.DHe thinks it unbelievable.【语篇解读】韩国一家公司成功地为英、美两国几百位养狗人士克隆了他们的宠物。本文就克隆的过程、费用、所耗时间及克隆的缺陷等问题进行了一一介绍。1解析:细节理解题。根据第二段中的“Why not make a clone of that dog then?This is the solution offered by a South Korean company,Sooam Biotech Research Foundation.”可知,该公司提供对狗进行克隆的服务。故选A项。答案:A2解析:细节理解题。根据第三段内容可知,在克隆过程中,
12、先从活狗或刚死亡的狗身上获取皮肤细胞,同时从另一条母狗身上取一个卵子,然后用皮肤细胞的DNA取代卵子中的DNA,并把它植入到一条母狗的子宫内。两个月后,该卵子就会成长为一条幼犬。故选D项。答案:D3解析:推理判断题。根据第五段中的“there is no guarantee that the cloned dog will be a perfect copy of the original one”和第六段第一句“Dog owners will also have to accept the fact that personality is notcloneable”可知,无法保证被克隆的狗和
13、原来的狗完全一样,而且狗的性格也是无法克隆的。由此可推知,无法克隆出完全一样的狗。故选C项。答案:C4解析:推理判断题。根据第六、七段内容可知,柯克伍德认为克隆终究不是怀念爱犬的最好方式,而且人类与狗的关系中重要的一点是我们正在逐渐接受失去爱犬的痛苦。由此可推知,柯克伍德是不赞成克隆的。故选A项。答案:ABA public opinion study says that most Americans will accept the use of geneediting technology to create babies who are protected from certain dise
14、ases.But Americans do not support changing the genetic structure,or DNA of children so that they can be faster,taller or more intelligent.The research was carried out by the Associated PressNORC Centre for Public Affairs Research,which suggests that 81% of Americans approve of using gene editing to
15、prevent killer diseases such as Huntingtons disease,and 65% agree to use gene editing to prevent conditions like blindness.However,66% oppose using gene editing to change qualities such as intelligence or athletic ability.They are also against changing physical qualities such as eye colour or height
16、.Gene editing takes out a part of DNA to remove,replace or repair a gene.Changes to adult cells only affect the person being treated. But editing genes in embryos(胚胎)can change the resulting children in ways that can be passed to future generations.Due to its important effects,the International Coun
17、cil for Science says gene editing should not yet be tested on humans.Scientists say more laboratory research is needed to prove whether it is safe or not.Dr Robert Klitzman,who studies biological research rules,noted that if fertility(生育)clinics start to edit the genes of embryos,there will be hard
18、choices to make about what conditions can be changed.“Its one thing to look at the extremes of deadly diseases versus surface things,but in the middle are going to be these very different issues,”he said.The study suggests a lack of trust in the technology.Nearly 90% of the people in the study worry
19、 whether it will be used in a moral way.5In which aspect do most Americans approve of using gene editing?ARunning swifter.BPreventing deadly diseases.CChanging eye colour.DImproving intelligence.6What do we know about gene editing from the text?AIt tends to influence the future generations.BIt will
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361587.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文阅读课件-15.仙人掌l西师大版 (共9张PPT).ppt
