2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修2 UNIT 3 COMPUTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修2 UNIT COMPUTERS WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 核心 素养 测评 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 八必修2 Unit 3Computers(限时35分钟). 阅读理解 A Hospitals in Southwest Chinas Sichuan province for the first time used 5G technology for disaster medical rescue, after a magnitude 6. 0 earthquake hit Changning county on 17 June, 2019. This is
2、 the worlds first case of applying 5G technology to disaster medical rescue. According to the official Weibo account of Sichuan Provincial Peoples Hospital, at 1: 25 pm on 18 June, an ambulance equipped with a 5G emergency rescue system the first of its kind in the country carrying a medical team fr
3、om Sichuan Provincial Peoples Hospital and engineers from China Mobile Sichuan Company and China Mobile (Chengdu) Industrial Research Institute assisting in the joint rescue efforts at Changning County Hospital of Traditional Chinese Medicine (TCM). At around 9: 30 pm, Sichuan Provincial Peoples Hos
4、pital launched a 5G real-time remote video consultation with its medical team on a patient admitted to Changning County Hospital of TCM for a suspected spleen rupture (脾脏破裂). According to Sichuan Provincial Peoples Hospital, the 5G emergency rescue system, which puts artificial intelligence (AI), au
5、gmented reality (增强现实), virtual reality and drone (无人机) applications together, allows a series of medical checks including blood tests, electrocardiograms and ultrasounds (心电图和超声波) to be given to patients right away. The information can then be transferred back to the hospital in real time, which gr
6、eatly saves time in rescuing patients. The rescue system also helped a 72-year-old patient who had his bone broken in the earthquake. According to a report from Chinanews. com, a temporary ward supported by 5G technology was established at the epicenter of the disaster zone for consultation with doc
7、tors from Chengdu, as the aged patient had a previous history of high blood pressure and cerebral infarction (脑梗塞), which made him need more careful treatment. “The 5G-based network thoroughly solved the problems of poor definition and distortion (失真) of images, as well as interrupted signal transmi
8、ssion, ” said Li Wei, director of the emergency center of Sichuan Provincial Peoples Hospital. 【文章大意】本文是一篇说明文。2019年6月17日, 四川长宁县发生地震, 四川省人民医院在全球范围内首次将5G技术用于灾难医学救援。1. Who did the disaster medical rescue with 5G technology?A. Doctors and engineers. B. Firefighters and soldiers. C. Earthquake profession
9、als. D. 5G rescue systems inventors. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“an ambulance equipped with a 5G. . . carrying a medical team from Sichuan Provincial Peoples Hospital and engineers from China Mobile Sichuan Company and China Mobile (Chengdu) Industrial Research Institute”可知, 使用5G技术参加灾难救援的有四川省人民医院的医疗队以及中国移动
10、四川公司和中国移动(成都)产业研究院的工程师们。2. How was the rescue carried out?A. By consulting online in real time. B. By performing an operation on the patients spleen. C. By sending patients to Chengdu. D. By giving patients remote medical checks. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中“Sichuan Provincial Peoples Hospital launched a 5G
11、real-time remote video consultation with its medical team on a patient admitted to Changning County Hospital of TCM for a suspected spleen rupture”可知, 本次救援是通过利用5G技术对病人进行实时远程会诊。3. What is the advantage of the 5G emergency rescue system?A. Spending less time in rescuing patients. B. Treating all patie
12、nts without any doctors. C. Using an advanced technology. D. Promoting the accuracy of medical diagnosis. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段中的“The information can then be transferred back to the hospital in real time, which greatly saves time in rescuing patients. ”可知, 5G应急救援系统能够大大节省抢救病人的时间。4. Why did the aged pati
13、ent need more careful treatment?A. He was too old to be cured. B. He had diseases of old age. C. He had the worst injury to his legs. D. He didnt follow doctors advice. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的“as the aged patient had a previous history of high blood pressure and cerebral infarction, which made him need
14、 more careful treatment”可知, 这位老年病人有高血压和脑梗塞病史, 需要更仔细的治疗。5. What is the text talking about?A. A deadly earthquake in China. B. 5G technology first used in disaster medical rescue. C. Ways of applying 5G technology to medicine. D. The first 5G emergency rescue system. 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段, 再结合后文内容可知, 201
15、9年6月17日, 四川长宁县发生地震, 5G技术在全球范围内被首次用于灾难医学救援。BIn recent years, we have seen a growing tendency for people to study online. Although I accept that e-learning has a few disadvantages, I hold to the view that it is an excellent way of studying. On the one hand, learning online seems to be less effective t
16、han traditional classroom. First, it is an evident fact that students may find it difficult to concentrate on the lessons without teachers presence, because there is a wide range of disturbing factors from the surrounding environment to the computer itself. Second, it is generally agreed that it is
17、much more difficult for learners to absorb knowledge sometimes, due to the lack of direct instructions from teachers. This drawback gets blamed for contributing to the high dropout rate of e-learning. On the other hand, I would strongly argue that online studying is the most flexible and interesting
18、 way to gain knowledge. To begin with, learners are only required to spend 2 or 3 hours per day working on their online courses, so they can study whenever they are available, as long as they are capable of completing their assignments on time. Another benefit is that e-learning creates a lot of int
19、eraction between students and their instructors or their peers. On an online course I have attended recently, for example, I have a weekly online meeting with my lecturers and classmates that allows me to discuss homework projects and have my questions answered clearly. This example illustrates how
20、online learning can help students to learn better, as well as, provide teachers with effective tools to keep track of their students. In conclusion, there are convincing arguments both for and against studying online, but I believe that we should take its advantages into consideration to give it a t
21、ry especially in this digital era. 【文章大意】本文是议论文, 作者就网络学习的优点和缺点进行了两方面的论述, 认为在数字时代, 利用网络的优势进行网上学习还是值得一试。6. What is the authors attitude towards e-learning? A. Supportive. B. Doubtful. C. Critical. D. Optimistic. 【解析】选A。 观点态度题。从第一段, 最后一段以及第三段中“I would strongly argue that. . . ”等内容可知, 作者认为虽然网络学习模式存在诸多弊端
22、, 但我们应该充分利用其优点, 进行网上学习。故选A。7. What is mainly talked about in paragraph 2?A. The efficiency of learning on line. B. The convenience of online study. C. The disadvantages of e-learning. D. The dropout rate of e-learning. 【解析】选C。段落大意题。本段主要讲述网上学习的弊端。故选C。8. Which of the following people is suitable to st
23、udy on line?A. One who is addicted to computer games. B. One relying on direct instruction from teachers. C. One who doesnt like to do homework. D. One who can spare 2 or 3 hour a day. 【解析】选D。 细节理解题。根据第三段内容可知, 网上学习时间比较自由, 只要每天能抽2到3个小时在网上学习就行, 故选D。沉溺于电脑游戏者, 依赖老师的直接辅导者以及不愿意做作业的学生都不适合网络学习。9. How does t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353538.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
