山东省潍坊市2019-2020学年高一英语3月阶段监测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 潍坊市 2019 2020 学年 英语 阶段 监测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省潍坊市2019-2020学年高一英语3月阶段监测试题(含解析)(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话
2、后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is Mike going to Charleroi?A. To meet friends.B. To take photos.C. To visit a museum.【答案】C【解析】【原文】W: Mike, I heard youre going to Charleroi. Are you visiting friends there?M: No. You know, Im r
3、eally interested in photography. So I want to look at some great works of photography. I can do that at Charleroi Photography Museum.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What relation is John to Tammy?A. Her teacher.B. Her father.C. Her schoolmate.【答案】B【解析】【原文】W: Hi, John. Sarah told me that your daughter missed thr
4、ee days of school last week. Is everything OK?M: Yes, everything is fine, Carol. Tammy was running a fever for a few days, so she stayed at home. But shes almost OK now.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does Mary usually spend her weekend?A. In a theater.B. In a bookstore.C. In a shopping mall.【答案】B【解析】【原文】
5、M: Mary, what do you like doing on the weekend? Shopping or watching movies?W: Neither. I love reading books, so when Ive time on the weekend I love looking for new books. Lucky for me, therere many places to discover and buy new books.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What was the woman expecting last night?A. A
6、 phone call.B. A text message.C. A party invitation.【答案】A【解析】【原文】W: Why didnt you call me last night? I was waiting for you to call me and tell me the address of the party.M: What? I sent you three or four messages.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What drink will the man have?A. Juice.B. Beer.C. Milk.【答案】A【解析】【原
7、文】W: What would you like to drink, sir? Juice or milk?M: Can I have a beer?W: Sorry, sir, but we dont provide beer on this plane.M: Well, please give me a glass of fruit juice.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出
8、5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where did Bethany hurt her left arm?A. In a shark show.B. In a surfing practice.C. In a car accident.7. What does Bethanys story mainly tell us?A. The power of the women.B. The importance of interests.C. The spirit of never giving up.【答案】6. B
9、 7. C【解析】【原文】M: Do you know the surfer in the picture?W: Yes. She is Bethany Hamilton. She was my neighbor when I lived in Hawaii.M: What happened to her arm? Did she have a car accident?W: No. In 2003 a shark bit off her left arm while she was practicing surfing. But she didnt let the tragedy stop
10、her from becoming a professional surfer. She decided she would get back on the surfboard. After only 26 days, she was surfing again. She now ranks among the top 50 female surfers in the world.M: Shes really awesome.W: Yes. Her story has inspired many people not to give up.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频
11、,请去附件查看】8. What are the speakers mainly talking about?A. A travel company.B. A website.C. Tomorrows plan.9. What has the woman bought online?A. Some wine.B. Some tickets.C. Some coffee.10. What will the speakers do next?A. Eat out.B. Meet wine experts.C. Go to a garden nearby.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】
12、【原文】W: I cant believe tomorrow is the last day of our vacation. I know weve seen most of the local sights, but theres still one more thing Id like to do. Do you remember me telling you about that garden near here? They offer a tour of the grounds followed by a wine tasting, and all of their guides a
13、re wine experts.M: That sounds like a lot of fun. Can we just buy tickets there in person, or do we need to call to book in advance?W: Tickets are only sold through their website. But dont worry. I already bought some.M: Thats great. Then if everything is ready for tomorrow, lets go out for dinner.
14、I saw a nice cafe down the street.W: OK.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does Mr. Cook make the call?A. To change an appointment.B. To make an appointment.C. To confirm an appointment.12. What did Mr. Cook forget?A. The name of the dentist.B. The problems with his teeth.C. The time of his
15、last check-up.13. When will Mr. Cook visit Beautiful Smile Dentistry?A. Next Tuesday.B. Next Thursday.C. Next Friday.【答案】11. B 12. A 13. C【解析】【原文】W: Good morning, Beautiful Smile Dentistry! How may I help you?M: Good morning, Id like to schedule a check-up.W: Id be happy to do that for you. Have you
16、 been to Beautiful Smile before?M: Yes, I have. My last check-up was six months ago.W: Great! Can I get your name, please?M: Of course. My name is Steve Cook.W: Thank you, Mr. Cook. Which dentist did you see on your last check-up?M: Im not sure, really. Im a bit forgetful.W: Thats OK. Let me check y
17、our chart. Oh, its Dr. Lee. He has time next Thursday morning. Is that OK?M: Hmm, thats not good. Ive got to work. How about the next day?W: OK. Would you like to suggest a time?M: Does he have anything open in the afternoon?W: Yes. We could fit you in at 2:30 in the afternoon.M: Great. Thatll work.
18、W: OK. Thank you for calling, Mr. Cook! Well see you next week.M: Thank you! Bye-bye!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Why is the woman dissatisfied with the man?A. He didnt talk with her.B. He came here late again.C. He ignored her messages.15. Whats the biggest problem of having a mobile phon
19、e in the womans view?A. Wasting much time.B. Doing harm to our health.C. Distracting us from real life.16. What does the one who uses the phone first need to do?A. Take a photo.B. Send a message.C. Buy some coffee.17. How does the man feel about keeping off the phone?A. Nervous.B. Relaxed.C. Painful
20、.【答案】14. A 15. C 16. C 17. B【解析】【原文】W: Look at us! Weve met for a chat here and were not even talking to each other. I really hate it.M: Sorry, I didnt catch that. I was just sending a message.W: But the real-life person should come first. Dont you think?M: Yeah, but sometimes you just need to send
21、a quick message. I dont think its rude. In fact, I think its rude to ignore messages, actually.W: Yeah, I suppose so. But for me, the biggest disadvantage of having a mobile phone is that we cant constantly pay attention to whats happening in the real world! Youve got your best friend sitting right
22、in front of you. Maybe its time to switch off.M: All right.W: We can make a bet the one who uses the phone first needs to buy two cups of coffee.M: Sure. Itll give me something to post on my WeChat later.W: You can take a photo of us and add it to your post.M: Hey, dont make me lose the bet.W: You s
23、ee. That doesnt hurt too much.M: I like this feeling of freedom Im going to keep my phone off all day.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What percentage of the Indian youth are hopeful for the future?A. 53%.B. 49%.C. 20%.19. What do most Chinese young people worry about?A. Energy.B. Technology.C.
24、Environment.20. What is the speaker doing?A. Giving a lesson.B. Hosting a show.C. Broadcasting news.【答案】18. B 19. C 20. A【解析】【原文】M: As you are learning Chinese social problems now, I would like to share the result of a recent survey with you.The researchers asked 20,000 young people in 20 countries,
25、 including China, the US and the UK, how they think and feel about the world. They found that 53 percent of those questioned in China think the world is becoming a better place. Thats the highest percentage among the countries in the survey, followed by India with 49 percent.When asked why they felt
26、 hopeful for the future, 93 percent of those Chinese youth said it was because advances of technology like medicine, new energy and the Internet might make life in the future easier.However, Chinese young people seem to worry about something else. As much as 82 percent of them worry about climate ch
27、ange. Thats a lot more than the number of people who care about the environmental problems in other countries. We can see that Chinese young people are quite different from their previous generations. I hope each of you can write a report on this problem after class.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小
28、题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASummer is coming and you might be delighted in the stories and images these summer picture books bring.Sun, Sun by Brad GrayFor this rhyming celebration of fun in sun, all your family needs to take in summers very best. Life-like illustrations light the se
29、nses and bring back memories of summers past and dreams of the summers to come.Available from Amazon, $9.99When We Go Camping by Margriet RuursWhat goes into camping? Setting up tents and looking at stars? Sure, but theres also so much more! Get to know nature and all the mystery and wonder she brin
30、gs as a family goes on an outdoor adventure. As educational as it is fun, this image-rich story will lead your child to explore deeper into the woods than ever before.Available from Amazon, $ 8.93The Watermelon Seed by Greg PizzoliEver wonder what would happen if you swallowed a watermelon seed? A c
31、rocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly? Will he sprout crazy vines (藤)? Hes not quite sure, but when the concerned crocodile accidentally swallows a seed, his imagination takes over and amusement arises!Available from Amazon, $ 9.95Three Litt
32、le Words by Amy Novesky Dory“Just keep swimming!” message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning. Follow Dorys an unforgettable adventure as she finds her way in this beautiful water color adventure of friendship and survival.Available from Amazon, $ 12.0621.
33、 Which book do you buy if you enjoy sleeping outdoors?A. Sun, SunB. When We Go CampingC. The Watermelon SeedD. Three Little Words22. What troubles the crocodile in The Watermelon Seed?A. A plant might grow in his body.B. He shouldnt have eaten the watermelon.C. A seed wont come out of his stomach.D.
34、 He doesnt know how to take care of the plant.23. What message does Three Little Words give its readers?A. Swimming is dangerous.B. Adventure is interesting.C. Never give up.D. Swimming is useful.【答案】21. B 22. A 23. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了一些夏日图书。包括书的内容和价格。【21题详解】细节理解题。根据When We Go Camping by Margriet Ruu
35、rs中的“Setting up tents and looking at stars?”“搭帐篷看星星吗?”可知, 如果喜欢在野外住宿,你可能会买When We Go Camping。故选B。【22题详解】细节理解题题。根据The Watermelon Seed by Greg Pizzoli中的“Crocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly?”“鳄鱼对它很好奇(也很担心)!他的肚子里长出一个西瓜吗?”可知,他担心肚子里会长出西瓜。故选A。【23
36、题详解】推理判断题。根据Three Little Words by Amy Novesky Dory中“Dorys Just keep swimming! message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning.” 多莉说:“继续游!”对于任何曾经感觉自己快要淹死的人来说,坚持不懈的信息是完美的。由此判断出,Three Little Words让读者“从来不放弃”。故选C。BBill Bowerman was a track coach. He wanted to help
37、athletes run faster. So he had learnt how to make running shoes. He had also started a shoe company with a friend. It was 1971.Running shoes at the time were heavy. They had spikes(鞋钉)on the sole(鞋底). The spikes tore up the track and slowed down runners.To make a lighter shoe, Bill tried the skins o
38、f fish. To make a better sole, he wanted to replace the spikes. Bill dug through his wife Barbaras jewelry box. He hoped to find a piece of jewelry with an interesting pattern. He would then copy the pattern onto the new soles. Nothing worked. Bill was defeated.Then, one Sunday morning, Barbara made
39、 Bill waffles(华夫饼)for breakfast. Bill watched her cook.He studied the criss-cross pattern on a waffle iron.Inspiration struck. The pattern on the waffle iron was just what Bill was looking for. The squares were flatter and wider than sharp spikes. The pattern would help the shoes hold any surface wi
40、thout tearing into it.When Barbara left the house, Bill ran to his lab. He took the liquid chemicals that, when mixed, would harden into the sole of a shoe. He poured the mixture into the waffle iron-and the Waffle Trainer was born.Bills company put the Waffle Trainer on market in 1974.It was a huge
41、 hit. Maybe youve heard of that company-its called Nike. And today its worth around $100 billion.It was the waffle iron that had changed the course of Bills life-and helped turn Nike into a well-known name. Today, the waffle iron is kept at Nike headquarters. It serves as a reminder that if we keep
42、trying, we can find a solution to even the most difficult problems. And those solutions can come from unlikely places, even the breakfast table.24. What shortcomings did the old-style running shoes have?A. They were hard to wear.B. They were too large.C. They were impractical.D. They were easy to br
43、eak.25. Where did Bill get the inspiration to invent the famous Waffle Trainer?A. From the skins of the fish.B. From his wifes jewelry.C. From the colour of the iron.D. From his wifes cooking tools.26. What can we learn from Bills success?A. A cheerful wife is the joy of life.B. Two heads are better
44、 than one.C. Where theres a will, theres a way.D. A bad workman quarrels with his tools.27. What can be a suitable title for the text?A. Waffles and NikeB. Inspiration and InventionC. A Great InventorD. A Well-Known Company【答案】24. C 25. D 26. C 27. A【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了Bill Bowerman 决心设计一款新型轻便跑鞋,几经挫折,
45、最后华夫饼的模具给了他设计灵感,最终诞生了新款耐克训练鞋,耐克公司也成为知名体育用品公司。【24题详解】细节理解题。根据第一段中Running shoes at the time were heavy. They had spikes(鞋钉)on the sole(鞋底). The spikes tore up the track and slowed down runners.“当时的跑鞋很重。鞋底上有尖钉。铁钉撕裂了跑道,减慢了运动员的速度。”由此可知,老式跑鞋的缺点是不实用。故选C。【25题详解】细节理解题。根据文章的第五段Inspiration struck. The pattern
46、on the waffle iron was just what Bill was looking for.“灵感来了。华夫饼熨斗上的图案正是比尔要找的。”可知,Bill从妻子做华夫饼的模具中找到了制作新耐克鞋的灵感。故选D。【26题详解】推理判断题。通读全文可知,Bill发现老式跑鞋的弊端,决心设计新款跑鞋,经过多次尝试改进,从1971年到1974年,用了三年时间终于完成第一款大受欢迎的耐克鞋。再根据最后一段“ It serves as a reminder that if we keep trying, we can find a solution to even the most dif
47、ficult problems. And those solutions can come from unlikely places, even the breakfast table.”可知,这个发明的过程启示人们面对困难,只要不放弃、多钻研,定能找到解决的办法。故判断出我们能从比尔的成功中学到,有志者,事竟成。故选C项。【27题详解】主旨大意题。通读全文可知,Bill在设计新款耐克鞋的过程中多次受阻,但在妻子制作华夫饼时受到启发而突破了工作的瓶颈,让新款耐克鞋得以发明,华夫饼是新款耐克鞋诞生的关键转折点,由此可知A项Waffles and Nike(华夫饼和耐克)为最佳主题。故选A。CI
48、watched the two of them, both one year old, on the floor, surrounded by candy. He crawled on his hands while she sat there looking at birthday dress. The colourful fishier pinata(彩罐)had just been broken and the candy littered the ground. Both of their kids were too young to realise that they were si
49、tting, and crawling around in a collection of wrapped sugar goodies. They were surrounded with edible(可食用的)goodies but had no clue!Suddenly I saw the life metaphor(比喻). If we are the “babies” and the candy is “opportunity”, often we dont recognise it because the opportunity comes wrapped as hard wor
50、k. We may not give the wrapper the time of day, unless we realise that inside theres a piece of delicious candy.Every tree starts as a seed. Every person who becomes well-known was once someone nobody “knew”. So what changed for these people? Did the world suddenly wake up and find they have the pot
51、ential to succeed? Of course not. These people worked for long periods of time before they saw any payoff.It can be disheartening when youre starting out. Theres a huge learning curve for almost everything. Just when you feel like youre making rapid progress, you realise theres more to learn. Every
52、new door opens to a brand-new room, with another door at the end.When I was in recovery from my eating disorder, there were many opportunities that I didnt recognise as candy. At first, I didnt see therapy(治疗)leading anywhere. It was only by going to therapy every week for a year that I was finally
53、able to realise the opportunities. I had the opportunities to examine and adjust my thinking, and to challenge the negative mindsets I had about my life.When I look back, I find that many of the opportunities that allowed positive growth didnt always appear easy or fun. They often appeared as someth
54、ing that looked like hard work. But when we focus, consistently show up, and put in hard work, it will result in candy.28. Why do many people miss their opportunities according to the author?A. Their hard work fails to pay off.B. They dont work hard consistently.C. They havent realised their potenti
55、al.D. They dont value their opportunities.29. What does the author think of the learning process according to Paragraph 4?A. It is often interesting for most people.B. It is often long and hard for most people.C. You can speed it up with the help of others.D. You can predict your progress from its s
56、tart.30. How did the authors eating disorder affect emotionally?A. She lacked hope for her life sometimes.B She was unwilling to do therapy at first.C. She refused to change her eating habits.D. She liked eating candy very much.31. What would be the best title for the text?A. Power of Positive Think
57、ingB. Candy and AchievementsC. Hard Work Leads to SuccessD. Opportunities Come Candy-wrapped【答案】28. B 29. B 30. A 31. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者由被糖纸包裹的糖果联想到生活中持续的努力所包裹的机会。【28题详解】细节理解题。由第二段和第三段,尤其是第三段中的“These people worked for long periods of time before they saw any payoff”.“这些人工作了很长一段时间才看到回报”,可知,成功的人在成功之前一直
58、努力,最终抓住机会,获得成功。由此可知,很多人没有抓住机会,是因为他们没有持续付出努力。故选B。【29题详解】推理判断题。由第四段中的“It can be disheartening when youre starting outJust when you feel like youre making rapid progress,you realize theres more to learn.” 刚开始的时候,你可能会感到沮丧就在你觉得自己进步很快的时候,你会意识到还有很多东西要学。可知,学习的过程开始很难,当你感觉你取得快速进步的时候,你会意识到有更多需要学习的东西。由此判断出,学习的过
59、程是漫长的,有学不完的东西。故选B。【30题详解】细节理解题。由倒数第二段中的“challenge the negative mind sets I had about my life and my body image.”可知,饮食紊乱导致作者的生活态度有时很消极。故选A。【31题详解】标题归纳题。纵观全文,尤其是最后一段When I look back, I find that many of the opportunities that allowed positive growth didnt always appear easy or fun. They often appeared
60、 as something that looked like hard work. But when we focus, consistently show up, and put in hard work, it will result in candy.“当我回首往事时,我发现许多让我成长的机会并不总是那么容易或有趣。它们通常看起来像是很辛苦的工作。但是当我们集中精力,坚持不懈,努力工作时,就会得到糖果。”根据最后一段作者由被糖纸包裹的糖果联想到生活中被持续的努力所包裹的机。由此可知,D项“ 机会就像糖果包装一样”为最佳标题。故选D项。DChina will continue to imp
61、rove its policies and beef up support to speed up commercial use of the 5G network, an official with the countrys top industry regulator said on Tuesday.Wen Ku, a spokesman for the Ministry of Industry and Information Technology, said the ministry will continue to support the development of the supe
62、r-fast fifth-generation wireless technology by telecom carriers and encourage local authorities to come up with more support policies.Chen Zhaoxiong, vice-minister of Industry and Technology, said that the development of the 5G network could give rise to massive opportunities in industrial growth an
63、d job creation. The ministry will make continuous efforts to promote the use of 1000Mb broadband connections and expand the coverage of fiber-optical broadband services, he said. Meanwhile, the ministry will upgrade telecom networks and operation systems by the end of November to ensure that mobile
64、phone users nationwide can switch service carriers without changing phone numbers, he said. He explained that it could require substantial (大量的) efforts as it involved the upgrading of operation systems of a total of 1.6 billion users in the country.In the meantime, a “floor-price” will be set for l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
