分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十一 LIVING WELL WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:354198
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:130.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十一LIVING WELL WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 三十一 LIVING WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练三十一选修7Unit 1Living well(限时35分钟). 阅读理解AStudent photographer Madeline Morales has had experiences most 15 year-olds have not. At the age of 15, she developed cancer and had to go through chemotherapy(化疗). But today will be a unique k

    2、ind of experiencesomething most people will never have. “It makes me feel excited, a little bit nervous, ” said Morales, whose photos were on display at a gallery show in Los Angeles. These images reflect her journey while battling cancer. She tried to look at things with a lot of light, a lot of wh

    3、at draws her to positivity and something that means love or happiness. “I think photography has really helped me a lot to stay positive and be motivated to keep fighting this disease. ”Morales is one of 23 students sharing their experiences with cancer through photos at this gallery. They are gradua

    4、tes of the PABLOVE foundations SHUTTERBUGS advanced photography class. The foundation aims to improve the lives of children living with the disease through its photography program. It also provides money for underfunded cancer research. Incomes from sales of these prints will go toward cancer resear

    5、ch programs. The PABLOVE program offers classes in eight cities across the United States. “Being in these classes with other people who understand their experience has been really beneficial, and it has really made them feel a lot more comfortable in what theyve been through, ” said Ashley Blakeney,

    6、 program manager of PABLOVE SHUTTERBUBS. She said the photography classes give students living with cancer a sense of community at a time when they often feel isolated in their experience. With photography, many young students gain an identity that is not controlled by cancer. “Theres more to us tha

    7、n just having cancer. We want people to see what we see even if its through the lens(镜头). ” says Luckman who was diagnosed with cancer when he was 10 years old. “Photography has given me a small chance to actually assist a bit in the world. Id love to express my story and allow it to hopefully reach

    8、 other kids so they can understand how to deal with it hopefully. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章详细介绍了the PABLOVE program给患有癌症的儿童提供学习摄影的机会, 以此让他们保持对待生活的积极态度。1. Which of the following is true of Madeline Morales? A. She has suffered from cancer for 15 years. B. She has had a full recovery from cancer. C. She has a

    9、 positive attitude towards life. D. She uses her photos to record her suffering. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, Madeline Morales参加了这个项目, 她从积极的方面、从意味着爱和幸福的事物上看待一切事物。也就是说摄影帮助她保持积极的生活态度。2. The PABLOVE Foundation was created specially for _. A. homeless peopleB. photography-loversC. researcher on cancerD. childr

    10、en with cancer【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的The foundation aims to improve the lives of children living with the disease through its photography program. 可知, the PABLOVE foundation这一项目的目的是通过这个项目来改善患有癌症的儿童的生活。3. What is the main idea of Paragraph 4? A. The popularity of the program. B. The great significance o

    11、f this program. C. The contributions of Ashley. D. The future plan of the program. 【解析】选B。段落大意题。根据第四段中的“Being in these classes with other people who understand their experience has been really beneficial, and it has really made them feel a lot more comfortable in what theyve been through”可知, 参加这个项目十

    12、分有益, 让参与者理解自己的经历, 并让他们在所经历的事情中感觉更舒适。由此可见本段主要讲述的是这一项目的重要性和好处。4. The underlined word “isolated” can be best replaced by _. A. lonelyB. painfulC. gratefulD. positive【解析】选A。词义猜测题。根据第四段中的“She said the photography classes give students living with cancer a sense of community at a time when they often feel

    13、 isolated in their experience. ”可知, 摄影可以让患癌症的孩子在孤独的时候有一种团队感。句中“isolated”与“a sense of community团队感”表示相反的意思, 可知该词意为“孤独的”。BPat Patterson, a pilot for 25 years, had never met anyone like the handsome young man in the wheelchair who faced him at the Medford, Oregon, airport on July 28, 1976. Mike Henders

    14、on, a quadriplegic(四肢瘫痪者), wanted flying lessons. As a 22-year-old Coast Guardsman eight years before, Henderson had fallen off a dock and landed on a floating log, breaking two of his bones. Doctors said that he would probably never walk again, let alone fly. “Here was this doctor telling me how it

    15、 was going to be, ”he says, “but no one was going to limit my freedom to try. ”Henderson parked his wheelchair next to the airplane and began to climb up onto the wing. He injured his elbow on the way, and after a great struggle, finally managed to pull himself into the airplanes pilots seat. In the

    16、 flight office, Pat Patterson watched in disbelief. “He crawled his way up that wing! ”he says. “It took him 45 minutes. When I went out, he was sitting in the pilots seat, bleeding from his injured elbow all over the place. When I saw him go through that much pain, I knew nothing could stop him. ”N

    17、ow everything was up to the instructor and the student, and together they set about solving each problem as it arose. A small piece of carpet gave Henderson traction(摩擦力)to climb the slippery wing. A headset freed his hands from the radio microphone, and the two men developed a moving bar that enabl

    18、ed Henderson to operate the airplane more easily. Three weeks and eight flying hours after the first lesson, Henderson and Patterson happily phoned Dr. StoddardHendersons physician. At the airport, as the physician looked on, Henderson quickly wheeled himself around the airplane, doing a thorough, p

    19、rofessional ground check. With Patterson and Dr. Stoddard on board, he went through his preflight instrument check. Minutes later, engine starting, the plane rolled down the runway and took off into the gray sky. 【文章大意】本文讲述的是一位四肢瘫痪的年轻人 Mike Henderson向一位经验丰富的老飞行员Pat Patterson学习开飞机的故事。在学习的过程中, 二人克服了 M

    20、ike Henderson的身体残疾所带来的种种困难, 最终取得了成功。5. When did Mike Henderson become disabled? A. At the age of 25. B. In 1968. C. At the age of 30. D. In 1976. 【解析】选B。推理判断题。本题需要结合第一、二段的内容来推断出答案。首先由第二段中As a 22-year-old Coast Guardsman eight years before, Henderson had fallen off a dock and landed on a floating log

    21、, breaking two of his bones. 可知, Mike Henderson是在8年前的一次事故中受的伤; 且由第一段的“on July 28, 1976”可知, Pat Patterson与 Mike Henderson见面的时间是1976年, 可以推出 Mike Henderson因伤致残的时间是1968年。6. What did Pat Patterson think of Mike Henderson when they met first? A. Depressed. B. Experienced. C. Determined. D. Delighted. 【解析】

    22、选C。推理判断题。由第三段中的“When I saw him go through that much pain, I knew nothing could stop him. ”可知, C项正确。7. What is Paragraph 4 mainly about? A. How Patterson and Henderson overcame the difficulties together. B. How Patterson helped Henderson overcome the difficulties. C. How Patterson taught Henderson to

    23、 fly with difficulty. D. The difficulties Henderson faced before flying. 【解析】选A。段落大意题。根据第四段中的“Now everything was up to the instructor and the student, and together they set about solving each problem as it arose. ”可知, A项正确。B、C项的中心人物是Pat Patterson; D项中的中心人物是 Mike Henderson; 且这几项都没有突出二人是互相帮助, 克服困难这一中心

    24、思想。8. What do we know from the text? A Patterson didnt want to teach Henderson at first. B. Henderson finally succeeded in flying alone. C. Patterson was very strict with Henderson. D. Henderson went through a lot of difficulties. 【解析】选D。推理判断题。A、C项文中并未提到。由最后一段中的With Patterson and Dr. Stoddard on boa

    25、rd可知, B项错误, 故选D。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。To meet the global climate crisis that is approaching, big lifestyle changes are required of those of us. The good news is that our way of life can remain meaningful and worthy as our consumption becomes sustainable(可持续发展的). 1 Eat less

    26、meat and move toward a plant-based diet. This is one of the most effective things we can do because the food we now produce and consume is destroying the very ecosystems that we depend upon for survival. Here are some of the grim facts. The U. S. uses about one-half of its land for agriculture. 2 Fo

    27、r example, the U. S. uses over 90 million acres of good agricultural land to produce corn, which is mostly fed to livestock(家畜). With 7. 6 billion people on earth, the demand for food is enormous and constantly on the rise. Its easy to feel we cant make a difference. 3 We should not ignore the power

    28、 of the choices we make. Even one person can make a big difference by eating less meat and moving toward a plant-based diet and make contributions to the health of the planet as well as your own. Recognize how the food we eat is connected to other living beings. It often helps us make much wiser buy

    29、ing choices. 4 This way, we will help people around the world enjoy more eco-friendly and nutritious food. 5 When you change your diet to be more sustainable, you become visible proof that changing our food habits is doable, healthy, and enjoyable. A. Little things matter in your relationship with t

    30、he earth. B. By buying mindfully, we support local, affordable agriculture. C. But we can change our diet to heal the earth as we heal ourselves. D. Unfortunately, the majority is used to raise livestock or for crops consumed by them. E. Your choices create positive impacts on the food system and in

    31、spire the people around you. F. Theres one step you can take right away to reduce harm to Mother Earth. G. We can try to reduce waste by using leftovers and eating the fresh produce we buy. 【文章大意】文中作者表达了少吃肉转向植物性饮食, 为地球环保做贡献的观点。1. 【解析】F。与本段中This is one of the most effective things we can do呼应, 本段主要讲少

    32、吃肉, 转向植物性饮食是我们能马上做到减少对地球伤害的第一步。F项表达了此意, 故选F。2. 【解析】D。本段讲美国大约一半的土地用于农业, 生产的大部分粮食喂牲畜。这与上段少吃肉, 可持续消费的观点相悖, D项连接前后说明了这一现象, 故选D。3. 【解析】C。上句讲我们很容易感到我们无法改变世界需要粮食的现实, 下句讲我们不应该忽视我们做出的选择的力量。C项指我们可以通过改变我们的饮食使自己和地球都健康, 承上启下连接前后, 故选C。4. 【解析】B。本段主要说明通过少吃肉和向植物性饮食转变, 为地球的健康和你自己的健康做出贡献。上句make much wiser buying choic

    33、es告诉我们要理性购买, B项: 通过理性购买支持当地可负担的农业, 符合本段意思。故选B。5. 【解析】E。本段号召每个人通过改变自己的饮食习惯并影响周围的人来为可持续发展做贡献, E项表达了此意, 故选E。. 短文改错 As a saying go, “Pressure is another form of motive power”. However, many people cant deal with pressure in an appropriate way so that they become more anxiously. Seriously, it may cause m

    34、any terrible personal problem. But how can you deal with pressure? To begin with, anybody has pressure, but you should accept the pressure. If you are in deep pressure, you can distract your attention by doing some interested things like running, crafting or listening to music. Secondly, you should

    35、talk to family members and friends to reducing the stress, maybe they can give you some practical advice. Thirdly, you are need to learn how to self-adjust, that is the most effective way to help yourself. In word, pressure is an inevitable part of your life. You are supposed to make the most of it

    36、to promote ourselves. 1. 【解析】第一句中go改为goes。考查动词。主语a saying是单数, 根据语境, 句子用一般现在时, 所以谓语动词用单数。2. 【解析】第二句中anxiously改为anxious。考查形容词。become是系动词, 接形容词作表语。故将anxiously改为anxious。3. 【解析】第三句中problem改为problems。考查名词。problem是可数名词, 由many修饰用复数。故将problem改为problems。4. 【解析】第五句中but改为and/so。考查连词。句意: 首先, 任何人都会有压力, 因此你应当接受压力。

    37、前后是顺承或者因果关系, 不是转折关系。5. 【解析】第六句中interested改为interesting。考查形容词。interested“感兴趣的”, 表示被修饰语的感受; interesting“有趣的”, 表示被修饰语的特征。此处表示“有趣的事情”。故将interested改为interesting。6. 【解析】第七句中reducing改为reduce。考查动词。此处用不定式作目的状语, to是不定式符号接动词原形。故将reducing改为reduce。7. 【解析】第八句中删除are。考查动词。need是动词, 接不定式, 动词原形不能与be动词连用。故去掉need前的are。8

    38、. 【解析】 第八句中that改为which。考查定语从句。分析句子成分可知, “which is the most effective way to help yourself”是定语从句, 指代整个主句, 在从句中作状语, 引导非限制性定语从句用关系代词which。9. 【解析】第九句中word前加a。考查固定短语。in a word“总之; 简言之”是固定短语。10. 【解析】第十句中ourselves改为yourself或者yourselves。考查代词。句意: 你理应充分利用它提高你(们)自己。根据语境, 故将ourselves改为yourself或者yourselves。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十一 LIVING WELL WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354198.html
    相关资源 更多
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5Meetingyourancestors含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高中英语必修二课件:UNIT 5 MUSIC READING .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Pygmalion含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Bodylanguage含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Astronomythescienceofthestars含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Underthesea含解析新人教版选修7.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Traveljournal含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 4 EARTHQUAKES-WARMING UP AND READING课件 (共22张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 3 TRAVEL JOURNAL-LEARNING ABOUT LANGUAGE课件 (共37张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheUnitedKingdom含解析新人教版必修5.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 2 TRAVEL JOURNAL-GRAMMAR课件 (共40张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-READING课件 (共38张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Robots含解析新人教版选修7.docx
  • 吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt吉林省伊通满族自治县第三中学校人教版高一英语必修一 UNIT 1 FRIENDSHIP-GRAMMAR课件 (共24张PPT) .ppt
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Healthyeating含解析新人教版必修3.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Englisharoundtheworld含解析新人教版必修1.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Cloning含解析新人教版选修8.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
  • 2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1