2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 六 必修1 MODULE 6 THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 必修1 MODULE 6THE INTERNET AND TELECOMMUNICATIONS WORD版含解析 2021 英语 名师 讲练大
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 六必修1Module 6The Internet and Telecommunications(限时35分钟). 阅读理解A Google-one of the worlds outstanding tech companies-was hacked(袭击). It wasnt its search engine that was attacked or its advertising platform or even its social network,
2、 Google+. Instead, it was a building. Two cybersecurity (网络安全) experts hacked into its Wharf 7 office in Sydney, Australia, through Googles building management system (BMS). One of them, Billy Rios, says, “My colleague and I have a lot of experience in cybersecurity, but it is not something that peo
3、ple couldnt learn. Once you understand how the systems work, it is very simple. ”They found the systems on Shodan, a search engine that lists devices connected to the Internet, and then ran it through their own software to identify who owned the building. In the case of the Google hack, the research
4、ers had no nefarious purpose and just informed Google about what they found. According to Mr Rios, who runs security company Whitescope, there are 50, 000 buildings currently connected to the Internet-including research institutes, churches and hospitals, and 2, 000 of those are online with no passw
5、ord protection. Martyn Thomas, a professor of IT at Gresham College in the UK, says, “It is beyond doubt that attempts to attack building management systems are happening all the time. ”Making a building smart generally means connecting the systems that control heating, lighting and security to the
6、Internet and the wider corporate(共同的) network. There was a strong reason for doing this, said Andrew Kelly, principal security consultant at defence company Qinetiq. “Energy savings are the biggest reason in connecting building management systems to the corporate network, ” he says. “It gives those
7、who run the building better control and offers between 20% to 50% in energy savings. ” But it also makes them less secure. And if any of these feels like a Hollywood film, think again. 【文章大意】本文属于科普类说明文。主要讲了黑客利用网络攻击谷歌一整座大楼, 造成大楼管理系统瘫痪。1. How did Billy Rios and his colleague hack Googles building? A.
8、By inventing a search engine. B. By using their work experiences in Google. C. By finding out weaknesses of Googles BMS. D. By connecting their own software to the building. 【解析】选C。 推理判断题。由第三段和第 段谈到了Billy Rios和他同事发现了连接在搜索引擎Shodan上的大楼管理系统, 然后通过他们自己的软件进入了谷歌大楼。由此可以推知他们是发现了谷歌管理系统的漏洞才进入了谷歌。2. What does t
9、he underlined word “nefarious” mean in Paragraph 4? A. Ill. B. Obvious. C. Formal. D. Valuable. 【解析】选A。词义猜测题。根据该句后面信息. . . just informed Google about what they found我们可知Billy Rios和他同事只是把他们所发现的漏洞告诉了谷歌, 由此推知他们进入谷歌并没有“恶意”。3. How does the author feel about the smart buildings energy savings? A. Doubtful
10、. B. Favorable. C. Confused. D. Worried. 【解析】选D。作者态度题。由最后一段But it also makes them less secure. And if any of these feels like a Hollywood film, think again. 信息告诉我们, 将大楼智能化管理, 可以节约能源, 但这会让大楼管理系统不安全, 如果这像一部好莱坞大片的话, 我们应该三思一下。这些信息充分说明了作者对此的态度, 那就是忧心忡忡。4. Which of the following can be the best title for
11、the text? A. BMS and Energy SavingsB. Internet Attacks on BuildingsC. Smarter Buildings by DesignD. Hacked Buildings and IT Experts【解析】选 B。标题归纳题。作者首先谈到谷歌大楼受到网络安全专家Billy Rios和他同事的攻击, 然后作者谈到有5万座大楼包括研究机构等目前与互联网直接连通, 而且其中有2千座大楼没有密码保护, 将大楼与互联网连通, 主要是为了节约能源, 但这也带来了安全风险。由此可知B为正确答案。【知识拓展】佳词积累1. outstandinga
12、dj. 杰出的; 显著的2. attack vt. 袭击3. advertise vt. & vi. 打广告4. platform n. 平台5. expert n. 专家; 行家6. colleague n. 同事7. experience n. 经验8. device n. 器具, 器械, 仪器; 装置; 设备9. identify vt. 确定; 鉴定; 识别10. inform vt. 通知; 告知11. currently adv. 当前12. protection n. 保护13. It is beyond doubt that. . . 毫无疑问14. control n. &
13、v. 控制15. all the time始终; 一直16. connect. . . to. . . 将与连接起来17. energy savings节约能源BSupercomputers which can analyse blood samples and predict which patients are likely to become seriously ill could save tens of thousands of lives a year, it was revealed last night, according toThe Daily Express. The a
14、rtificial intelligence (AI) system, developed at University College London and set to be piloted in NHS hospitals later this year, will screen “at risk” patients so doctors can take early action to prevent death or serious illness. Prof Young, a consultant surgeon at Southend University Hospital, sa
15、id, “I am so excited about this form of technology. ”Instead of people getting sick or dying because they are not picked up in time, this will allow us to step in earlier which will save lives and an enormous amount of money. “I think the potential of AI in healthcare like this is as big as the Indu
16、strial Revolution was and signals a completely new example in the way we manage healthcare. ”The technology is the brainchild of Dr. Vishal Nangalia, a consultant at the Royal Free Hospital in London. He used AI to analyse a billion stored blood samples from 20 different UK hospital trusts dating ba
17、ck up to 12 years. Computers assess blood test results by picking up subtle changes in red and white blood cells, suggesting a patient is going downhill. He found the technique forecast outcomes of patients with kidney problems with up to 95 percent accuracy. Traditional methods highlighting serious
18、 patient concerns picked up as few as 16 percent of patients who went on to die. “This gives us the opportunity not only to save lives but to prevent serious illness, making the health service not only safer but more efficient. ” Prof Young said, “Instead of waiting for people to get worse, we will
19、be able to treat them earlier. ”【文章大意】本文是一篇科普类短文阅读。文章主要介绍超级计算机能够分析血样并预测哪些病人可能会患上重病, 每年可以挽救数万人的生命。5. What does the underlined word “screen” in Paragraph 2 mean? A. comfort. B. treat. C. spot. D. nurse. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段so doctors can take early action to prevent death or serious illness. 以便医生能够及早采取行
20、动, 预防死亡或严重疾病, 可以猜测出, 人工智能将用于对高危病人进行“筛查”。此处screen意为“筛查”。故选C。6. How do supercomputers help save lives? A. By storing blood samples. B. By analyzing patients cases. C. By observing changes in blood cells. D. By assisting doctors with their operations. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段Computers assess blood test resul
21、ts by picking up subtle changes in red and white blood cells, suggesting a patient is going downhill. 可知, 计算机通过检测红细胞和白细胞的细微变化来评估血液检测结果。故选C。7. Why did Professor Young mention the Industrial Revolution? A. To show the influence of AI. B. To stress the importance of health care. C. To introduce the top
22、ic of supercomputers. D. To present the achievement he has accomplished. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“I think the potential of AI in healthcare like this is as big as the Industrial Revolution was and signals a completely new example in the way we manage healthcare. ” Prof Young认为, 人工智能在医疗保健领域的潜力与工业革命一样大, 以此类
23、比, 说明人工智能在医疗领域的影响力。故选A。8. What do we know about the new technology? A. It helps patients recover earlier. B. It has helped save thousands of lives. C. It will promote the health service greatly. D. It is intended for patients with kidney diseases. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段“Instead of waiting for people to
24、 get worse, we will be able to treat them earlier. ” 可知, 这项技术将能够更早地治疗患者, 而不是坐等病情恶化, 从而推断, 人工智能这一科技帮助医生对疾病诊疗早预判, 早介入, 从而帮助挽救大量生命, 将大大促进卫生服务。故选C。. 完形填空世纪金榜导学号(2020北京模拟)You never know what nature has prepared for you as a gift. Years ago, when walking alone on a beach in remote southwest Florida, I was
25、 so 1 to hear splashes(水溅声)coming from the water. As I walked in the 2 of the sounds, I saw a manatee(海牛)show its head out of the water, 3 a great snuffling(带鼻音的)breath. It seemed that it was in 4 and trying to get out of it. Id never seen a5 like this before. I wanted to ask for help, but there was
26、 no one 6. So I went into the shallow water and went toward the animal. I came7 enough to make out the manatee. Then, a second manatee, much smaller, appeared beside it. 8, the other manatees were also moving toward me. Soon I was 9 by several manatees. I could clearly see the larger manatee 10 the
27、little one up with her flipper(鳍状肢)and pushed it to the surface beside me. As the two slipped underwater, two other manatees moved up from behind, one on either side, 11 gently against my body as they swam past. They circled and 12 the action, this time 13 by the mother and her baby. I held my hand
28、out touching their backs as they passed me. Since they obviously enjoyed touching me, I began 14 each of them as they swam by. I stood there enjoying the scene, 15 to move, until finally the rising tide 16 me back to the shore. Later I knew exactly what took place that morning. The manatees involved
29、 me in their celebration of a birth and I was welcome to meet the 17 member of their family. During that unexpected scene, I felt more involved in the rhythms of18 on our earth than ever. Each year, I head for that 19 for a quiet little birthday picnic on the shore. After all, you never know who mig
30、ht 20 up for your party. 【文章大意】这是一篇夹叙夹议的文章。文章通过作者偶遇海牛的故事, 感悟到你永远不知道大自然为你准备了什么礼物。1. A. frustratedB. surprisedC. embarrassedD. disappointed【解析】选B。句意: 我很惊讶地听到水溅了出来。frustrated 挫败的; surprised 感到惊讶的; embarrassed 尴尬的; disappointed 失望的。2. A. directionB. conditionC. middleD. side【解析】选A。根据I was so to hear spl
31、ashes coming from the water. 可知我朝发出声音的方向走去。direction方向; condition条件; middle中间; side旁边。3. A. making outB. putting outC. coming outD. letting out【解析】选D。根据I saw a manatee show its head out of the water, 可知这只海牛发出很大的带鼻音的呼吸。make out辨认出; put out扑灭; come out走出来; let out发出。4. A. forceB. trouble C. loss D. ac
32、tion【解析】选B。根据and trying to get out of it可知它看起来遇到了麻烦。in trouble陷入困境。5. A. lookB. feel C. scene D. smell【解析】选C。句意: 我以前从未见过这样的场面。look看; feel感觉; scene场面; smell气味。6. A. in handB. in sightC. in the wayD. in the distance【解析】选B。根据So I went into the shallow water and went toward the animal. 可知但眼前一个人也没有。in ha
33、nd在手头; in sight看得见; in the way挡道; in the distance在远处。7. A. close B. soon C. quickD. straight【解析】选A。句意: 我走得足够近, 能看清海牛。close靠近地; soon不久; quick迅速的; straight直接。8. A. LuckilyB. PersonallyC. UnexpectedlyD. Sadly【解析】选C。句意: 出乎意料的是, 其他的海牛也朝我走过来。 luckily幸好; personally亲自地; unexpectedly出乎意料地; sadly悲伤地。9. A. wat
34、chedB. surroundedC. attackedD. separated【解析】选B。根据the other manatees were also moving toward me可知很快, 我就被几头海牛包围了。watch观看; surround包围; attack攻击; separate分开。10. A. turn B. eatC. throwD. hold【解析】选D。句意: 我能清楚地看到大海牛用鳍状肢把小海牛握住, 推到我旁边的水面上。turn转动; eat吃; throw抛; hold握住。11. A. rubbingB. preventingC. surfingD. co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354239.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
