(新教材)2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 2 TRAVELLING AROUND 单元素养检测卷 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 2TRAVELLING AROUND 单元素养检测卷 新教材 202
- 资源描述:
-
1、单元素养检测卷(三)Unit 2时间:120分钟 满分:150分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1What will the man probably do tonight?ADo his printing.BWrite his report.CFinish his work.C()2Who liked the film?AJim.BTom.CJane.()3When did the movie end la
2、st night?AAt 10:30 pm.BAt 10:40 pm.CAt 11:00 pm.()4What is the woman not satisfied with about the blue dress?AThe size.BThe price.CThe color.BBC()5What did the man do yesterday?AHe went to see a doctor.BHe went to play football.CHe went to a park.B听力材料第一节Text 1W:Id really appreciate it if you could
3、help me print out my report tonight.M:I wish I could,but I have to work.(1)Text 2W:What did you think of the film,Jim?M:Well,Jane,there was too much fighting in the film for me,but Tom liked it a lot.(2)Text 3M:Lisa didnt get home until 11 oclock last night.Where was she last night?W:She went to a m
4、ovie.It began at 9 oclock and lasted for an hour and forty minutes.(3)M:No wonder she came back so late.Text 4W:I need something for work.M:What about that blue dress?W:I dont like blue.(4)M:How about the light green one over there?Its 30 percent off.Text 5W:What a beautiful day today!How about goin
5、g for a walk in the park?M:I really want to go out,but I cant.W:Are you busy with anything now?M:No,but I got injured when I was playing football yesterday.(5)My right foot still hurts when I walk.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
6、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。()6How long is the two speakers trip?ATwo days.BFive days.CSeven days.C()7Which place will the two speakers visit tomorrow?AA museum.BA church.CA tower.B听力材料第二节听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:OK,so what are we going to see today?Weve only got two days left for our
7、 trip.(6)M:Yeah,weve already been here for five days(6)and we still havent been up the Eiffel Tower!First,Id like to visit the Arc de Triomphe today.W:Yeah,me too.And then we can see the art museum,theLouvre.M:Sure,but that wont leave much time for Montmartre.We can see the famous church,the Sacre C
8、oeur there.W:OK,but I dont think well have time for that today.Lets do that tomorrow.(7)Weve got time to climb up the Eiffel Tower,though.Why dont we go there after the Louvre?M:Sure,OK.听第7段材料,回答第8、9题。()8Which sport does the man like best?ACycling.BFootball.CSwimming.()9When does the man usually pla
9、y table tennis?AIn winter.BIn spring.CIn summer.BA听力材料听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Whats your favorite sport?M:Its difficult to sayI like many sports but I think I like football best,(8)because I like to play in a team.How about you?W:I dont like football.Its a boys game.I think I really enjoyrunning.I fi
10、nd it very quiet and relaxing.Do you like running?M:No,I seldom run.I prefer cycling to running.I enjoy seeing the countryside.W:Ive heard that you are also good at swimming.M:Ah,yes.Swimming is my second favorite activity.Its a great chance to have fun with my friends,especially in summer.In winter
11、,though,I usually play table tennis.(9)Its good exercise when its cold outside.听第8段材料,回答第10至12题。()10How old was Dennis Hutton when he died?A36 years old.B56 years old.C84 years old.()11What did Dennis Hutton do when he was 15?AHe entered the University of London.BHe graduated from university.CHe wen
12、t to America.CA()12Why did Dennis Hutton go to New York?ATo study.BTo travel.CTo teach.C听力材料听第8段材料,回答第10至12题。Text 8M:Hello.Is that the library?W:Yes.Can I help you?M:I hope so.I rang earlier and asked for some information about Dennis Hutton,the scientist.You asked me to ring back.W:Oh,yes.Ive found
13、 something for you.M:Good.Ive got a pencil and paper.Go ahead.W:Okay.Dennis Hutton,born in Darlington,1836,and died in New York,1920.(10)M:Yes,got that.W:An inventor and physicist,the son of a farm worker.He was accepted by the University of London at the age of 15.(11)M:Yes.W:He graduated at 17 wit
14、h a firstclass degree in physics andmathematics.All right?M:Yes,all right.When did he go to America?W:Let me see.In 1920,he went to teach in New York and died there suddenly after only three weeks.(12)M:Okay,got all that.Thanks very much for your help.听第9段材料,回答第13至16题。()13When did the womans sister
15、arrive in the city?AOn Friday.BOn Thursday.COn Wednesday.()14How will the woman and her sister go to the caf?ABy bus.BBy bike.COn foot.CB()15What will the woman probably buy?AA pair of shoes.BA pair of sunglasses.CA handbag.()16What will the woman do on Sunday?ADo some shopping.BGo to the movies.CTa
16、ke the dog for a walk.AB听力材料听第9段材料,回答第13至16题。Text 9M:Hi,Jannie.Are you excited about the weekend?I remember you said you had something special to go on?W:I sure do,Rob.I have something fun planned with mysister.She arrived in the city by bus the day before yesterday.(13)M:I didnt know you had a sist
17、er.What are you and your sister going to do?W:Well,since she leaves for college next Monday,this is her last free weekend.Im going to show her around the city.So tomorrow morning,we are going to bike down to my favoritecaf and have breakfast.(13)(14)M:Oh,the one you like down on First Street?I went
18、there yesterday and had really good coffee.W:Thats the one.Then we will take my dog for a walk in the park for a while.After that,she wants to do some shopping downtown.M:Oh,yeah?I heard that theyre having a huge sale on shoes,sunglasses and handbags.You really wanted a new pair of sports shoes,didt
19、 you?(15)W:Oh,yes!Thats great!(15)Then on Sunday,we are planning to go to the movies.(16)M:Cool!Have a great weekend.听第10段材料,回答第17至20题。()17How many people went hiking with the speaker?ASix.BSeven.CEight.()18When did the huge rainstorm happen?AOn the second night.BOn the fifth night.COn the last nigh
20、t.BA()19What was the weather like on the third day?ARainy.BCloudy.CSunny.()20What do we know about the speaker?AHe was persuaded to go on the trip.BHe walked 100 miles in one week.CHe was disappointed with the trip.CA听力材料听第10段材料,回答第17至20题。Text 10OK,so my friends,they convinced me to go on this hikin
21、g trip through the mountains.(20)Eight of us,(17)we were going to go for aweek hiking through the mountains,backpacking and carrying all the equipment with us,so that we could camp out and cook over a fire and everything.We ended up camping out every single night.Two of the nights were really nice.T
22、he sky was so clear that you could see all the stars.It was warm,and it was beautiful.But on the second night,it had a huge rainstorm.(18)It scared us to death.You know,we were out there in the middle of nowhere,and we were wet and scared,but it was OK,because the next day was warm,sunny,(19)and all
23、 of our stuff got to dry out.So it worked out OK.Wecovered about 200 miles in one week.We were really moved.第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOne day in March,seven years ago,during happy hours at a bar in my hometown of Fayetteville,Arkansas,I made a surprise announcement to
24、 my friends:I was going to shut down my law practice and attempt to travel around the globe in a year.Whats more,I would do it without taking any flights or making a singleadvance reservation of any kind.My announcement drew mixed reactions from my friends.Some offered support and encouragement,whil
25、e others were more doubtful.Once I had said the words,there was no turning back.It took months to shut down my practice and get things in order.Once I set off on my adventure in December 2008,I found travellingwithout using planes was not easy.Trying to circle the globe in 16 months(it took me a bit
26、 longer than the initial 12 months planned)made it even harder.Even so,travelling overland was the most amazing way to truly understand the immensity(浩瀚无际)of our wonderful planet.I took three consecutive(连续的)overnight buses to travel 3,000 km through Argentina,from Ushuaia to the capital Buenos Aire
27、s.I would look out of the windows for hours continuously at the completely unspoiled plains,as if humans had never touched it.It took seven consecutive days and nights on trains to get from Moscow to Beijing,each day spent staring out of the windows for hours as the Siberian plains swept by.Sometime
28、s,I wouldnt see a village or a human being for 10 hours.Later in my journey,it took 22 days on a cargo freighter(货船)to get from New Zealand through the Panama Canal and back to Philadelphia,to finish my roundtheworld adventure.It turned out that travelling with no reservations was far less difficult
29、 than I had imagined.Pulling into a city on a bus with a backpack,looking in a guidebook for a few suggestions of accommodations,and then finding an empty room was never much of a problem anywhere.It also kept me flexible and open about all my travel plans,which is advice I give everyone who askspla
30、n far less than you think you should.()21The author most probably returned to the United States in _ A.June 2009 B.December 2009 C.February 2010 D.April 2010()22What does the underlined word“unspoiled”mean in Paragraph 3?A.Unimportant.B.Undamaged.C.Invaluable.D.Priceless.DB()23What does the author t
31、hink of his roundtheworld tour?A.Challenging but pleasant.B.Dangerous but wonderful.C.Boring and disappointing.D.Costly and painful.A答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者在没有任何计划的前提下进行了环球旅行,结果证明毫无准备的旅行比想象的要容易得多。21D 细节理解题。根据第二段中的“Once I set off on my adventure in December 2008,I found travelling without using
32、planes was not easy.Trying to circle the globe in 16 months(it took me a bit longer than the initial 12 months planned)made it even harder.可知,作者在2008年12月开始环球之旅,用16个月绕地球一圈(比他最初计划的12个月花的时间要长一点),由此可知,作者很可能是2010年4月回到了美国。故选D项。22B 词义猜测题。根据画线词后“as if humans had never touched it”可知,人类似乎从来没有碰过这些平原,所以 “unspoi
33、led”意为“未遭破坏的”,故选B项。23A 推理判断题。根据第二段中的“I found travelling without using planes was not easy.”可知,作者在2008年12月开始他的环球之旅时,他发现不坐飞机旅行并不容易;结合最后一段的“It turned out that travelling with no reservations was far less difficult than I had imagined.”可知,没有计划的旅行远没有想象中那么困难。所以作者的旅行有一定的挑战性,但总体上是愉快的。故选A项。BWhere should an a
34、dventurous tourist go?After youve done sightseeing in London,shopping in New York,enjoyed the local food in Paris,and danced to your hearts content at the Brazilian carnival(狂 欢 节),where else can you go?What attractive tourist destination awaits you?Well,Antarctica sounds like the holiday of a lifet
35、ime!Its considered the last great wilderness on Earth.Just a few scientists in research stations share the icy landscape with penguins and other animals which can struggle with the low temperatures.Tourism began in Antarctica in the 1950s and its still a small part.About 37,000 tourists are expected
36、 there this season,but many wont even leave the boat.The BBCs Juliet Rix visited the frozen continent and asked herself if she should be there at all,causing potential problems to such a sensitive environment.Her tour guide admitted that all visitors leave a footprint and that they all go to the sam
37、e places,the accessible(可进入的)coastline,which is also where the penguins and seals go to breed(繁殖).But some people believe that if carefully controlled,tourism can be good for Antarctica.It has no native population and it needs advocates(拥护者).Visitors to the icy continent might be ready to support an
38、d even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has led to the melting of glaciers.According to Rix,guidelines are followed when youre about to set foot in Antarctica and tourists have to disinfect(消毒)their boots to make sure no alien(外来的)s
39、pecies are introduced.And once on land,theres no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind.Tourists fortunate enough to visit the Antarctic must be aware that this is not their home and keep their fingers crossed that future generat
40、ions will also be able to enjoy such breathtaking views.()24Why can tourism be good for Antarctica?ABecause people can bring some animals into it.BBecause people may take an interest in the protection of it.CBecause people can give advice to the native population.DBecause people will go to the coast
41、line to play with the seals.B()25What are the guidelines when you go on the shore?AYou can leave rubbish on the shore.BYou can smoke and eat on the shore.CYou can take something as souvenirs.DYou can help to protect the environment.()26What is the authors attitude towards the tourists going to Antar
42、ctica?APositive.BAmbiguous.CSubjective.DNegative.DA答案及解析:【语篇解读】文章介绍了去南极洲旅游的情况和对游客的要求。24B 推理判断题。根据第五段中的“Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has led to the melting of glaci
43、ers”可知,前往南极洲的游客将可能会支持甚至出资保护它,他们可能会参加导致冰川融化的有关全球温室效应的讨论。因此将有可能有兴趣参加南极洲的保护。故选B。答案及解析:【语篇解读】文章介绍了去南极洲旅游的情况和对游客的要求。24B 推理判断题。根据第五段中的“Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation.And theyre likely to take part in the discussion about global warming,which has l
44、ed to the melting of glaciers”可知,前往南极洲的游客将可能会支持甚至出资保护它,他们可能会参加导致冰川融化的有关全球温室效应的讨论。因此将有可能有兴趣参加南极洲的保护。故选B。25D 推理判断题。根据第六、七两段中的“tourists have to disinfect(消毒)their boots to make sure no alien species are introduced.”及“And once on land,theres no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be tak
45、en as a souvenir and nothing should be left behind”可知,游客一踏入南极洲,鞋子要消毒,不准吃东西和吸烟,不能拿走石块、骨片或其他东西作为纪念品也不能留下任何东西等。这些措施都是为了保护南极洲的特有环境。故选D。26 A态 度 观 点 题。纵 观 全 文 及 其 中 的 关 键 信 息“attractive tourist destinationthe holiday of a lifetime”以及最后一段提出的保护南极洲是为后代可以欣赏到这一令人惊叹的景观可知,作者对前往南极洲旅游持有积极的态度。故选 A。COne of the most
46、traditional British holidays is the seaside holiday.Typically,families travel to British seaside towns.In the late 1970s,air travel became affordable for the average family,and more and more British people started travelling abroad for their summer holidays.After all,the British weather isnt very go
47、od,even in summer.In the 1980s and 1990s,British young people became wealthier.They started to go abroad in groups.Once at their destination they socialised with other young people and had one long party.British holidaying habits have begun to change,however.The UK now has a warmer climate than befo
48、re,so people dont always feel they need to go overseas.Also,the world seems a less certain place as interconnected economies rise and fall,which means that the cost of foreign holidays is less predictable than before.The domestic(国内的)tourism industry when people go on holiday in their own country is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354772.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
