山东省烟台市2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 烟台市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年度第二学期期中自主练习高二英语说明:本试卷分四部分,共11页,满分150分。考试用时120分钟。答案全部涂写在答题纸上,考试结束后,只交答题纸。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who is the man probably talking to?A. His boss. B. His assistant. C. His cust
2、omer.2. Where does the conversation take place?A. At a public pool. B. In a classroom. C. In a gym.3. Why doesnt the man want to come at six?A. There will be heavy traffic. B. The roads will be closed. C. He will be at work.4. How will the man go to the Tokyo Tower?A. By taxi. B. By subway. C. By bu
3、s.5. What are the speakers doing?A. Sending an E-mail. B. Talking on the phone. C. Doing spelling practice.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about
4、?A. Pocket money. B. Part-time jobs. C. The mans parents.7. How long does the man look after the baby every Friday?A. For two hours. B. For three hours. C. For four hours.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man want to learn how to cook?A. To save money. B. To eat a healthier diet. C. To cook for his mot
5、her.9. What does the woman tell the man to do first?A. Break the eggs. B. Get the cooking oil. C. Neat up some water.听第8段材料,问答第10至12题。10. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Employer and employee. C. Doctor and patient.11. Where does the conversation p
6、robably take place?A. At home. B. In a company. C. At a restaurant.12. How does the woman think of the dinner together this evening?A. Exciting. B. Boring. C. Unnecessary.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where did the woman lose her phone?A. At her office. B. In a cafe. C. In a movie theater.14. What did the gu
7、y do when he found the phone?A. lie called the police.B. He called the last number on it.C. He called one of the womans friends.15. What does the man advise the woman to do?A. Give the guy some money. B. Buy the guy sonic food. C. Invite the guy to see a movie.16. When does the conversation probably
8、 take place?A. At night. B. Around midday. C. In the early morning.听第10段材料,回答第17至20题。17. What type of transportation is mentioned in the beginning?A. Shipping. B. Flying. C. Driving.18. What does the speaker compare a ship to?A. A hospital. B. A city. C. A home.19. What might people do at home in th
9、e future?A. Spend more time cooking.B. Have a robot to paint the house.C. Push buttons to order things.20. What is the speakers general attitude toward technology?A. Doubtful. B. Optimistic. C. Confused.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。AHot Technology P
10、roducts at CES 2020The consumer electronics show, or CES, presents new technology developments annually. Here are some latest products launched at CES 2020.The Sero TVSamsung introduced a TV that can be used to watch video designed for a smartphone. The Sero TV does this by turning itself from the n
11、ormal TV position to an upright position that looks like the shape of a phone. The V can connect to mobile devices to play video directly from the phone.Smart waste canA company called TOWNEW presented; waste can designed for the home that does a lot of the dirty work on its own. When the can is ful
12、l, the user touches a button to activate the machines smart abilities. The device then completely closes off the waste bag inside, puts a new one in place, all by itself, and raises its top so the user can pick up and throw away the bag.Invisible car hood(引擎盖)Automobile industry company Continental
13、showed off a new technology that seems to make the front end of a vehicle disappear. The technology, called Transparent Hood, aims to make driving safer and easier. Cameras provide video of the area underneath the vehicle, permitting the driver to see objects and road conditions that might present d
14、anger.Wearable air purifierA company called A Air introduced a wearable air purifier. Designed to be a high-tech face covering to block pollution, the device pulls air through a filtration(过滤)system and then uses fans to create a small area of clean air at its front, allowing the air to be purified-
15、without the need for a solid container.1. Which companys product will appeal to video-loving mobile users?A. Samsung.B. TOWNEW.C. Continental.D. A Air.2. Whats the main advantage of Smart waste can?A. It saves users the bother of packing waste.B. It allows users to sort rubbish easily.C. It breaks d
16、own waste automatically.D. It contains numerous waste bags.3. What is special about the air purifier?A. Complex.B. Costly.C. Waterproof.D. Convenient.【答案】1. A 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。主要介绍了2020年消费电子展会上的一些最新产品。【1题详解】细节理解题。根据第二段中Samsung introduced a TV that can be used to watch video designed for a smartp
17、hone.可知三星推出了一款为智能手机设计的电视,可以用来观看视频。由此可知,三星公司的产品会吸引喜欢看视频的手机用户。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段中The device then completely closes off the waste bag inside, puts a new one in place, all by itself, and raises its top so the user can pick up and throw away the bag.可知然后,该装置会完全关闭里面的垃圾袋,并自动放置一个新的垃圾袋,然后将垃圾袋的顶部抬起,这样用户就可以
18、捡起并扔掉垃圾袋了。由此可知,智能垃圾的主要优点是它为用户省去了包装垃圾的麻烦。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段A company called A Air introduced a wearable air purifier. Designed to be a high-tech face covering to block pollution, the device pulls air through a filtration(过滤)system and then uses fans to create a small area of clean air at its fron
19、t, allowing the air to be purified-without the need for a solid container.可知一家名为A Air引入了可穿戴式空气净化器。这款设备被设计成一种高科技的面部覆盖物来阻挡污染,它将空气从一个过滤系统中吸出,然后用风扇在前端创造出一小块清洁空气区域,这样空气就可以被净化而不需要固体容器。由此可推知,空气净化器的特别之处是方便。故选D。BAn airline passenger ensured a 20-year-old man was reunited with his lost wallet-along with a lit
20、tle extra something to make up for their time apart.Hunter Shamatt first lost his wallet while he was on a Frontier Airlines flight from Omaha to attend his sisters wedding in Las Vegas earlier this month. On realizing his wallet was lost, he contacted the airline to see if anyone had turned it inbu
21、t to no avail. Since the wallet contained his ID, a signed paycheck, his debit card and $60 in cash, he “feared the worst”.Shortly after the flight, however, Hunter was shocked to receive a package in the mail from an unknown sender. Inside was his wallet-along with an additional $40 in cash.“Found
22、this on a Frontier flight from Omaha to Denver-row 12, seat F stuck between the seat and wall,” read a letter in the package. “Thought you might want it hack. All the best. PS: I rounded your cash up to an even $100 so you could celebrate getting your wallet hack. Have fun!”Hunters mother, Jeannie,
23、posted a photo of the letter to social media in hopes that they would be able to track down the sender and thank them for their kindness. All they had to go on was that the letter was sent from Applied Underwriters in Omaha and the senders initials were signed: T.B.The Good Man was later identified
24、as Todd Brown, a father-of-five who was delighted at the chance to have a little fun with helping out a hard-working stranger. Brown says that he often tries to do good deeds without any recognition, thus why he didnt sign his full name on the letter, but Jeannie later insisted on praising the Nebra
25、ska native on social media.“I try to teach my children to do the right things in life, help people when you can despite the outcome,” she wrote on Facebook. “This story is more about restoring faith in people than anything”.4. What does the underlined word to no avail in paragraph 2 mean?A. Under di
26、scussion.B. In vain.C. Beyond belief.D. At a loss.5. Why did Jeannie upload a picture of the letter to social media?A. To throw light on the truth.B. To draw attention to Hunters lost wallet.C. To find out the sender to express gratefulness.D. To sing high praise for the senders generosity.6. Which
27、of the following best describes Brown?A. Innocent.B. Warm-hearted.C. Romantic.D. Easy-going.7. Whats the best title for the text?A. Hunter Shamatt-a Lucky ManB. Young Passenger Reunites with SisterC. Helping Needy People Is a Great VirtueD. Stranger Returns Lost Wallet with More Cash Inside【答案】4. B
28、5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲叙了Hunter在一次乘坐飞机时,丢失了自己的钱包,联系航空公司也没有找到,后来却收到了一个未知寄件人的包裹,里面有Hunter的钱包,还有另外的40美元现金。他的母亲在社交媒体上发布了包裹的信息,希望找到这个好心人,最后找到了热心的寄件人Todd Brown。【4题详解】词义猜测题。根据第三段Shortly after the flight, however, Hunter was shocked to receive a package in the mail from an unknown sender. Inside was
29、 his wallet-along with an additional $40 in cash.可知然而,在这次飞行后不久,Hunter震惊地收到了一个来自未知寄件人的包裹。里面是他的钱包,还有另外的40美元现金。由此可知,当Hunter意识到自己的钱包丢失时,他联系了航空公司,看是否有人归还了钱包,结果是徒劳的,钱包没有找到,是不久之后有人寄给了他钱包的。即,划线短语意思为“徒劳地”。A. Under discussion. 正在讨论中;B. In vain.徒劳,无效;C. Beyond belief.难以置信;D. At a loss.茫然。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第五段中
30、Hunters mother, Jeannie, posted a photo of the letter to social media in hopes that they would be able to track down the sender and thank them for their kindness.可知Hunter的母亲Jeannie在社交媒体上发布了这封信的照片,希望他们能找到寄件人,并感谢他们的好意。由此可知,Jeannie要把这封信的照片上传到社交媒体上,是为了找出寄件人,并表达感激。故选C。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Brown says that
31、he often tries to do good deeds without any recognition, thus why he didnt sign his full name on the letter, but Jeannie later insisted on praising the Nebraska native on social media.可知Brown说,他经常试图做一些没有得到任何认可的好事,因此他没有在信上签下自己的全名,但Jeannie后来坚持在社交媒体上称赞这位内布拉斯加人。由此可推知,Brown是个热心的人。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段An
32、airline passenger ensured a 20-year-old man was reunited with his lost wallet-along with a little extra something to make up for their time apart.可知一名航空乘客帮助一名20岁的男子找回了丢失的钱包,还捎带了一些额外的东西来弥补他们分开的时间。结合文章主要讲叙了Hunter在一次乘坐飞机时,丢失了自己的钱包,联系航空公司也没有找到,后来却收到了一个未知寄件人的包裹,里面有Hunter的钱包,还有另外的40美元现金。他的母亲在社交媒体上发布了包裹的信息
33、,希望找到这个好心人,最后找到了热心的寄件人Todd Brown。由此可知,D选项“陌生人归还丢失的钱包,里面有更多的现金”最符合文章标题。故选D。CThe outbreak of locusts, an insect that mainly lives in Africa and Asia, is the worst experienced by Kenya in 70 years. The crowds are some three times the size of New York City, eating their way through thousands of acres of
34、 crops and animal grassland and destroying livelihoods in the process.“These hungry things are alarming,” says Keith Cressman, the UN Food and Agriculture Organizations senior locust forecasting officer. A crowd the size of Manhattan can, in a single day, eat the same amount of food as everyone in N
35、ew York and California combined.Desert locusts are infamous for their ability to breed(繁育)rapidly in large numbers every three months. And with some help from the wind, they can travel as much as 80 miles a day. Most years, the insects stay in African deserts. However, under the right environmental
36、conditions, they can multiply quickly, spread as much as 400 times every six months and cause extensive destruction if left unchecked.“The insect has the ability to take advantage of good conditions.” Cressman says.The good conditions the scientist is referring to began in mid-2018 when a rainstorm
37、from the Indian Ocean struck a remote area of the Arabian Peninsula known as the Empty Quarter. Normally, it would dry out within a short period, killing most of the locust population, which depends on green plants for food. However, in late 2018, a second rainstorm struck the same region. The huge
38、sandy area got wet, which is exactly what desert locusts need to lay their eggs and breed. The extra food supply caused the population to explode for the second time in six months.Luckily, the locusts, experts say, are easy to control with chemicals. Kenya badly needs equipment and a steady supply o
39、f chemicals to effectively wipe out the massive insects. Hopefully, leaders worldwide will recognize the tough situation and contribute generously to control the locust outbreak.8. What can we infer from what Cressman says in paragraph 2?A. Little can dull locusts appetite.B. Urgent action must be t
40、aken against locusts.C. Overpopulation in big cities leads to food shortages.D. New York and California should meet challenges together.9. What is paragraph 3 mainly about?A. Locusts living conditions.B. Locusts destructive effect.C. Locusts daily travel distance.D. Locusts super reproductive power.
41、10. For what purpose does the author mention good conditions?A. To explain immediate causes of the locust outbreak.B. To remind locals to preserve the environment.C. To analyze how to prevent locust outbreak.D. To highlight the strength of two rainstorms.【答案】8. B 9. D 10. A【解析】这是一篇说明文。蝗虫是一种主要生活在非洲和亚
42、洲的昆虫,它的爆发是肯尼亚70年来经历的最严重的一次。蝗虫群的规模大约是纽约市的三倍,吃掉了数千英亩的庄稼和动物草地,在这个过程中破坏了人们的生计。文章还介绍了蝗虫超强繁殖能力,解释了蝗虫爆发的直接原因,以及控制蝗虫的办法。【8题详解】推理判断题。根据第二段“These hungry things are alarming,” says Keith Cressman, the UN Food and Agriculture Organizations senior locust forecasting officer. “A crowd the size of Manhattan can, i
43、n a single day, eat the same amount of food as everyone in New York and California combined.”可知“这些饥饿的东西令人担忧,”联合国粮农组织蝗虫预测高级官员Keith Cressman说。“一个曼哈顿那么大的蝗虫群,在一天之内,可以吃下相当于纽约和加利福尼亚所有人加起来的食物量。”由此可从Cressman的话中推知,必须采取紧急行动对付蝗虫。故选B。【9题详解】主旨大意题。根据第三段内容Desert locusts are infamous for their ability to breed(繁育)r
44、apidly in large numbers every three months. And with some help from the wind, they can travel as much as 80 miles a day. Most years, the insects stay in African deserts. However, under the right environmental conditions, they can multiply quickly, spread as much as 400 times every six months and cau
45、se extensive destruction if left unchecked.可知沙漠蝗虫因其每三个月就能大量繁殖的能力而臭名昭著。在风的帮助下,它们一天可以行进80英里。大多数年份,这些昆虫都生活在非洲的沙漠里。然而,在适当的环境条件下,它们可以迅速繁殖,每六个月传播400次,如果任其发展,就会造成大面积的破坏。由此可知,第三段的主要内容是蝗虫的超强繁殖能力。故选D。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段The good conditions the scientist is referring to began in mid-2018 when a rainstorm from
46、the Indian Ocean struck a remote area of the Arabian Peninsula known as the Empty Quarter. Normally, it would dry out within a short period, killing most of the locust population, which depends on green plants for food. However, in late 2018, a second rainstorm struck the same region. The huge sandy
47、 area got wet, which is exactly what desert locusts need to lay their eggs and breed. The extra food supply caused the population to explode for the second time in six months.可知这位科学家所说的“良好条件”始于2018年年中,当时一场来自印度洋的暴雨袭击了阿拉伯半岛的一个被称为“空区”的偏远地区。通常情况下,它会在短时间内干涸,杀死大部分依靠绿色植物为食的蝗虫。然而,在2018年底,同一地区遭遇了第二次暴雨。大片的沙地变
48、得湿润了,而这正是沙漠蝗虫产卵和繁殖所需要的。额外的食物供应导致蝗虫数量在六个月内第二次激增。由此可推知,作者提到“良好条件”的目的是解释蝗虫爆发的直接原因。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Each year, thousands of U.S. families open their homes and hearts to visitors from all over the world. In a homestay, students can observe, learn and exper
49、ience a new lifestyle and culture, while practicing English skills in a home environment. Successful homestay experiences can help to ease homesickness for international students._11_What makes homestays special is the daily experience of living with hosts who arc eager to share their way of life. H
50、omestay hosts will reflect the diversity of the region in which they live. They may be single parents, retired couples or young families._12_What they will have in common is a desire to share their homes and their time with international students._13_Most homestay hosts will give the student a list
51、of simple house rules to help everyone live happily together. They may give guidelines about Internet usage, lawn勿(洗衣房), television viewing, meal times, keeping the bedroom and bathroom clean, and money matters._14_For example, at the University of Delaware, all homestay hosts living more than one m
52、ile from campus(校园)must provide transportation to and from campus every day of the week. Hosts must also provide each student with a private, furnished room which has a desk, a bed, a closet and enough lighting. Students will have access to a shared or private bathroom as well.There is no better way
53、 to gain special insight into U.S. culture, while improving English language skills, than by participating in a homestay. Its not only important to get high scores in English testing, but to also learn how to get along with people from all over the world._15_Occasionally, problems arise that cannot
54、be solved. In these cases, the student can ask for another homestay or explore other housing options. The homestay coordinator(协调员)will work closely with the student to ensure that the next homestay will be a good match.A. Unfortunately not all homestay matches are perfect.B. Living in a homestay wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
