(河南专版)2021秋七年级英语上册 期末专项训练三 阅读理解课件 (新版)人教新目标版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南专版2021秋七年级英语上册 期末专项训练三 阅读理解课件 新版人教新目标版 河南 专版 2021 年级 英语 上册 期末 专项 训练 阅读 理解 课件 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、专项三 阅读理解期末专项训练12341234提示:点击进入习题51234答案呈现5一、ABCACDDCDCCBACDBC1234DABCD5C5A1234123451234答案呈现5EBDCBBCDAAABBDCFG1234BAADH5B5A1234123451234答案呈现5二、ABCDAECAEBDCEBABC1234CDAED5D5B1234CEABE5D(一)选择式阅读理解A1.Who is Li Ling?A.Li Ming s classmate.B.Li Mings sister.C.Li Ming s friend.D.Li Mings cousin.请同学们看点拨训练第91页
2、原文。B【点拨】根据原文中句子Li Ming is a student of Grade 7.His sister is Li Ling.可知答案。2.What do they want to buy in the store?A.Some clothes.B.Some shoes.C.Some school things.D.Some sports shoes.C【点拨】根据原文中句子They come to a store and buy some school things in it.可知答案。3.Li Ming buys three notebooks and two pens.Ho
3、w much are they?A.42.50.B.10.50.C.32.00.D.64.00.A【点拨】根据表格中句子Notebook 3.50Pen 16.00可知答案。4.Li Ling buys a _ pencil box.A.black B.red C.blue D.whiteC【点拨】根据原文中句子Li Ling likes blue,so she buys a blue pencil box.可知答案。5.What dont they buy in the store?A.Some schoolbags.B.Some pens.C.Some erasers.D.Some pen
4、cils.D【点拨】根据原文中句子Li Ming buys three notebooks and two pens.Li Ling likes blue,so she buys a blue pencil box.The erasers look nice and she buys four.They buy two schoolbags.可知答案。B1.How many classes does Cindy have in a week?A.Sixteen.B.Eighteen.C.Twenty.D.Twenty-five.请同学们看点拨训练第91页原文。D【点拨】根据表格可知一天有5节课
5、,一周有25节课。2.When is the geography class on Tuesday?A.9:009:50.B.10:0010:50.C.11:0011:50.D.14:0014:50.C【点拨】根据表格可知 11:0011:50 geography。3.What lesson does Cindy have at 2 p.m.on Wednesday?A.English.B.History.C.Math.D.P.E.D【点拨】根据表格可知 14:0014:50 P.E.。4.How long(多长时间)is the lunch time?A.For four hours.B.F
6、or three hours.C.For two hours.D.For one hour.C【点拨】根据表格可知 Lunch Time(12:0014:00)。5.Which of the following is TRUE?A.Cindy has music on Monday.B.Science is on Tuesday and Friday.C.Cindy has five classes every day.D.Cindy has four P.E.classes in a week.C【点拨】根据表格可知一天有5节课,因此C项正确。C1.How long can parents
7、stay in the school?A.For five hours.B.For six hours.C.For seven hours.D.For eight hours.请同学们看点拨训练第91页原文。C【点拨】根据原文中句子All parents are welcome to celebrate(庆祝)it with students from 10:30 a.m.to 5:30 p.m.可知答案。2.At _,parents can see the school basketball stars.A.2 p.m.B.3:30 p.m.C.5 p.m.D.5:30 p.m.B【点拨】根
8、据原文中句子The most exciting game of the yearmeet school basketball stars.From 3 p.m.to 4:30 p.m.可知答案。3.Parents cant _on School Day.A.get books for free(免费的)B.sell their old booksC.ask questions about the schoolD.give advice on the schoolA【点拨】根据原文中句子Sell your old books.、You can ask questions about your c
9、hildren and our school.、You are also welcome to give advice(建议)on our school.可知答案。4.What does the underlined word“them”refer to(指的是)?A.The students.B.The basketball stars.C.The pictures.D.The old books.C【点拨】原句为:Maybe one of them is from your child.结合前句内容Enjoy pictures from students.可知答案。5.Which of t
10、he following is NOT true?A.School Day is on October 21st.B.School Day will finish at 5:30 p.m.C.Parents can call Mr.Jason at 285-5849.D.Parents dont need to go to the school at 10:30.D【点拨】根据原文中句子All parents are welcome to celebrate(庆祝)it with students from 10:30 a.m.to 5:30 p.m.可知D项错误。D1.How many cl
11、asses does Wang Ping have a day?A.Two.B.Three.C.Four.D.Six.请同学们看点拨训练第92页原文。D【点拨】根据原文第二段中句子I have four classes in the morning and two in the afternoon.可知答案。2.When does Wang Ping play sports?A.On Monday.B.On Thursday.C.On Wednesday.D.On Friday.A【点拨】根据原文第二段中句子On Monday afternoon,I have sports.可知答案。3.Wh
12、at does Wang Ping do on Tuesday and Thursday afternoon?A.She plays basketball.B.She draws some pictures.C.She practices English.D.She sings songs.B【点拨】根据原文第二段中句子On Tuesday and Thursday afternoon,I draw some pictures,because my favorite subject is art.可知答案。4.Whats Wang Pings favorite subject?A.Math.B
13、.Chinese.C.Art.D.Music.C【点拨】根据原文第二段中句子On Tuesday and Thursday afternoon,I draw some pictures,because my favorite subject is art.可知答案。5.What do they do in the English Corner?A.Speak English.B.Tell stories.C.Play games.D.Do their homework.A【点拨】根据原文第二段中句子On Wednesday and Friday afternoon,I go to the En
14、glish Corner(英语角)and talk with my classmates in English.可知答案。E1.How many people are there in Pauls family?A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.请同学们看点拨训练第92页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子Im from England and I am in China with my parents and my sister now.可知答案。2.What is Pauls sisters favorite subject?A.English.B.Chinese.C
15、.Math.D.Science.D【点拨】根据原文第一段中句子Science is my sisters favorite.可知答案。3.What does Paul do on Fridays?A.He plays sports.B.He helps his sister with her math.C.He goes to the library.D.He goes shopping with his mother.C【点拨】根据原文第二段中句子 go to the library on Fridays.可知答案。4.What doesnt Paul do on Saturdays and
16、 Sundays?A.He doesnt play sports.B.He doesnt go to the cinema(电影院).C.He doesnt watch TV.D.He doesnt play on the computer.B【点拨】根据原文第二段中句子But on Saturdays and Sundays I can play sports,watch TV and play on the computer.可知答案。5.Which of the following is RIGHT?A.Paul isnt an English boy.B.Paul is busy on
17、 weekdays.C.Paul and his sister think math is interesting.D.Paul and his sister arent in the same school.B【点拨】根据原文第二段中句子But on Saturdays and Sundays I can play sports,watch TV and play on the computer.可知B项错误。F1.Where is Sophia now?A.In the UK.B.In the US.C.In China.D.In Japan.请同学们看点拨训练第92页原文。C【点拨】根据
18、原文第一段中句子Just like their mother,they are both in China now.可知答案。2.When does Sophia eat hot pot?A.On Monday and Saturday.B.On Friday and Sunday.C.On Monday and Friday.D.On Saturday and Sunday.D【点拨】根据原文第一段中句子Hot pot(火锅)is her favorite and she usually eats it on Saturday and Sunday.可知答案。3.What does the
19、writer(作者)think of Sophias classes?A.Interesting.B.Terrible.C.Difficult.D.Boring.A【点拨】根据原文第二段中句子All my classmates like her and her classes very much,because her classes are very interesting.可知答案。4.What can we know from the passage?A.Sophias daughter and son are in the same school.B.We have English f
20、rom Tuesday to Friday.C.I like Sophia but she isnt my favorite teacher.D.We cant ask Sophia for help because she is very busy.A【点拨】根据原文第一段中句子Sophia has a son named Jack and a daughter named Mary.They go to the same school.可知答案。5.Whats the best title of the passage?A.Sophias FamilyB.My Favorite Teach
21、erC.Sophia and ID.Sophia,an English StarB【点拨】根据原文开头句子I have many teachers now and I love them all,but I think I love my English teacher Sophia best.可知本文主要介绍英语老师。G1.How many people are there in the Brown family?A.Five.B.Six.C.Four.D.Three.请同学们看点拨训练第93页原文。A【点拨】根据原文第一段中句子Mr.and Mrs.Brown have three chi
22、ldren.可知答案。2.How old is Mr.Brown?A.Thirty.B.Forty.C.Fifty.D.Sixty.B【点拨】根据原文中句子Mr.Brown is forty years old,but he loves the funfair more than the children.可知答案。3.What does the underlined word“tired”mean in Chinese?A.兴奋的B.厌倦的C.吃惊的D.愉快的B【点拨】原句为:Mrs.Brown is quite tired of following(跟随)Mr.Brown around,a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356149.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
