(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 2 Natural disasters(2)课件 牛津译林版必修第三册.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 适用于新高考新教材备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit Natural disasters2课件 牛津译林版必修第三册 适用于 新高 新教材 备战 2025 高考 英语 一轮
- 资源描述:
-
1、Unit 2Natural disasters(2)AMost of us take the task of buying a cup of coffee for granted,as it seems simple enough.However,we have no idea just how stressful tasks like this can be for people who suffer from disabilities.Thats why its so heart-warming to see a story like this in which a barista(咖啡师
2、)does something small to make life a little easier for someone who is deaf.Ibby Piracha lost his hearing when he was only two years old,and he now goes to his local cafe in Leesburg,Virginia to order a cup of coffee at least three times a week.Though all the baristas who work there have his order me
3、morized,Ibby always writes his order on his phone and shows it to the barista.One day,however,one of the baristas did something that changed everything!After Ibby ordered his coffee,he was amazed when barista Krystal handed him a note in response.“Ive been learning sign language just so you can have
4、 the same experience as everyone else,”the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he would like to order.Ibby was touched that she would learn sign language just to help him feel welcome.“I was just so moved that she actually wanted to learn sign language.It is really a totally diff
5、erent language and it was something that she wanted to do because of me.Because I was a deaf customer.I was very,very impressed,”Ibby said.Krystal had spent hours watching teaching videos so that she could learn enough sign language to give Ibby the best customer service that she could!“My job is to
6、 make sure people have the experience they expect and thats what I gave him,”Krystal says.Ibby posted a photo of Krystals note online,and it quickly went viral,getting hundreds of likes and comments that praised Krystal for her kind action.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是Ibby的故事,Ibby是个聋哑人,他在买咖啡的时候遇到了一位服务员Kry
7、stal,Krystal告诉他,她正在学习手语,希望能够让Ibby拥有和其他人同样的购物体验。1.What can we learn about Ibby Piracha from paragraph 2?A.He was born deaf.B.He lives a hard life.C.He loves to order take-out food.D.He visits the cafe regularly.细节理解题。根据文章第二段中的“Ibby Piracha lost his hearing when hewas only two years old,and he now goe
8、s to his local cafe in Leesburg,Virginiato order a cup of coffee at least three times a week.”可知,Ibby Piracha经常去一家咖啡馆。2.Why did Krystal learn sign language?A.To serve Ibby better.B.To attract more customers.C.To give Ibby a big surprise.D.To make herself more popular.细节理解题。根据文章第三段中的“After Ibby order
9、ed his coffee,he wasamazed when barista Krystal handed him a note in response.Ive beenlearning sign language just so you can have the same experience as everyoneelse,the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he wouldlike to order.”可知,Krystal学习手语是为了更好地为Ibby服务,让他能和其他人有同样的体验。3.Which o
10、f the following can best describe Krystal?A.Kind and considerate.B.Honest and responsible.C.Sociable and humorous.D.Ambitious and sensitive.推理判断题。根据文章第三段中的“After Ibby ordered his coffee,he wasamazed when barista Krystal handed him a note in response.Ive beenlearning sign language just so you can hav
11、e the same experience as everyoneelse,the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he wouldlike to order.”以及最后一段“Ibby posted a photo of Krystals note online,andit quickly went viral,getting hundreds of likes and comments that praisedKrystal for her kind action.”可知,Krystal之所以学习手语,是为了让I
12、bby能和其他人有同样的体验,而人们也为她的善举点赞。所以可推测Krystal是个心地善良而又善解人意的人。4.What message does the author want to convey in the text?A.Two heads are better than one.B.A small act makes a difference.C.One good turn deserves another.D.Actions speak louder than words.推理判断题。根据文章第一段中的“Thats why its so heart-warming to seea s
13、tory like this in which a barista(咖啡师)does something small to make lifea little easier for someone who is deaf.”以及文章第四段可知,文章主要想表达的是一个小举动却让Ibby印象深刻,并让他心里充满温暖。BArtificial intelligence helps teachers identify which of their students have learning difficulties,according to a new study.Teachers make more
14、 accurate assessments of learning difficulties among their students if they are given AI-generated feedback(反馈)rather than an“expert solution”written by a qualified professional.Researchers believe that because AI analyzed the teachers own work,its easier for the teacher to understand than a“model a
15、nswer”prepared beforehand.“Teachers play a critical role in recognizing the signs of disorders and learning difficulties in pupils and referring them to specialists,”said Riikka Hofmann.“Unfortunately,many of them feel that they have not had sufficient opportunity to practice these skills.AI could p
16、rovide an extra level of individualized feedback to help them develop these essential competences.”Trainee teachers were asked to assess fictionalized students for potential learning difficulties,based on evidence including examples of their work,school behavior records and written texts of conversa
17、tions with parents.Half of the trainees received the“expert solution”,typical of the material given to trainee teachers,while the other half received AI-generated feedback on their approach,highlighting where they could improve.The trainees then completed similar follow-up assessments,and were grade
18、d both on the accuracy of their diagnoses(诊断)and on how well they had used the evidence.Trainees who received the AI feedback scored significantly higher than those who worked with the pre-written expert solutions.While the researchers said this does not mean AI is preferable to one-to-one feedback
19、from a skilled expert,this is not always available for trainee teachers.“We are not arguing that AI should replace teacher-educators:new teachers still need expert guidance on how to recognize learning difficulties in the first place,”said Dr Michael Sailer.“It does seem,however,that AI-generated fe
20、edback helped these trainees to focus on what they really needed to learn.When personal feedback is not readily available,it could be an effective substitute(代替物).”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能可以帮助老师对学生的学习困难等问题有更好的了解。5.What does the underlined word“them”refer to?A.Pupils.B.Teachers.C.Specialists.D.Rese
21、archers.词义猜测题。根据第三段的“Teachers play a critical role in recognizing thesigns of disorders and learning difficulties in pupils and referring them tospecialists”可知,them指的是老师。6.What did AI help trainee teachers know in the study?A.How well they had used the evidence.B.Whether the expert solution was accu
22、rate.C.Where their approach needs improvement.D.What follow-up assessments they completed.细节理解题。根据第四段的“Half of the trainees received the expertsolution,typical of the material given to trainee teachers,while the other halfreceived AI-generated feedback on their approach,highlighting where theycould
23、improve.”可知,人工智能在研究中帮助实习教师了解他们的方法需要改进的地方。7.What does Dr Michael think of AI?A.It will take the place of skilled experts.B.It acts as an expert guide to trainee teachers.C.It is only suitable for new teachers to use.D.It can be a useful teaching training aid.推理判断题。根据最后一段的“We are not arguing that AI s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357348.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
