分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 33

类型(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 2 Natural disasters(2)课件 牛津译林版必修第三册.ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357348
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:PPT
  • 页数:33
  • 大小:249.93KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    适用于新高考新教材备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit Natural disasters2课件 牛津译林版必修第三册 适用于 新高 新教材 备战 2025 高考 英语 一轮
    资源描述:

    1、Unit 2Natural disasters(2)AMost of us take the task of buying a cup of coffee for granted,as it seems simple enough.However,we have no idea just how stressful tasks like this can be for people who suffer from disabilities.Thats why its so heart-warming to see a story like this in which a barista(咖啡师

    2、)does something small to make life a little easier for someone who is deaf.Ibby Piracha lost his hearing when he was only two years old,and he now goes to his local cafe in Leesburg,Virginia to order a cup of coffee at least three times a week.Though all the baristas who work there have his order me

    3、morized,Ibby always writes his order on his phone and shows it to the barista.One day,however,one of the baristas did something that changed everything!After Ibby ordered his coffee,he was amazed when barista Krystal handed him a note in response.“Ive been learning sign language just so you can have

    4、 the same experience as everyone else,”the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he would like to order.Ibby was touched that she would learn sign language just to help him feel welcome.“I was just so moved that she actually wanted to learn sign language.It is really a totally diff

    5、erent language and it was something that she wanted to do because of me.Because I was a deaf customer.I was very,very impressed,”Ibby said.Krystal had spent hours watching teaching videos so that she could learn enough sign language to give Ibby the best customer service that she could!“My job is to

    6、 make sure people have the experience they expect and thats what I gave him,”Krystal says.Ibby posted a photo of Krystals note online,and it quickly went viral,getting hundreds of likes and comments that praised Krystal for her kind action.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是Ibby的故事,Ibby是个聋哑人,他在买咖啡的时候遇到了一位服务员Kry

    7、stal,Krystal告诉他,她正在学习手语,希望能够让Ibby拥有和其他人同样的购物体验。1.What can we learn about Ibby Piracha from paragraph 2?A.He was born deaf.B.He lives a hard life.C.He loves to order take-out food.D.He visits the cafe regularly.细节理解题。根据文章第二段中的“Ibby Piracha lost his hearing when hewas only two years old,and he now goe

    8、s to his local cafe in Leesburg,Virginiato order a cup of coffee at least three times a week.”可知,Ibby Piracha经常去一家咖啡馆。2.Why did Krystal learn sign language?A.To serve Ibby better.B.To attract more customers.C.To give Ibby a big surprise.D.To make herself more popular.细节理解题。根据文章第三段中的“After Ibby order

    9、ed his coffee,he wasamazed when barista Krystal handed him a note in response.Ive beenlearning sign language just so you can have the same experience as everyoneelse,the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he wouldlike to order.”可知,Krystal学习手语是为了更好地为Ibby服务,让他能和其他人有同样的体验。3.Which o

    10、f the following can best describe Krystal?A.Kind and considerate.B.Honest and responsible.C.Sociable and humorous.D.Ambitious and sensitive.推理判断题。根据文章第三段中的“After Ibby ordered his coffee,he wasamazed when barista Krystal handed him a note in response.Ive beenlearning sign language just so you can hav

    11、e the same experience as everyoneelse,the note read.Krystal then asked Ibby in sign language what he wouldlike to order.”以及最后一段“Ibby posted a photo of Krystals note online,andit quickly went viral,getting hundreds of likes and comments that praisedKrystal for her kind action.”可知,Krystal之所以学习手语,是为了让I

    12、bby能和其他人有同样的体验,而人们也为她的善举点赞。所以可推测Krystal是个心地善良而又善解人意的人。4.What message does the author want to convey in the text?A.Two heads are better than one.B.A small act makes a difference.C.One good turn deserves another.D.Actions speak louder than words.推理判断题。根据文章第一段中的“Thats why its so heart-warming to seea s

    13、tory like this in which a barista(咖啡师)does something small to make lifea little easier for someone who is deaf.”以及文章第四段可知,文章主要想表达的是一个小举动却让Ibby印象深刻,并让他心里充满温暖。BArtificial intelligence helps teachers identify which of their students have learning difficulties,according to a new study.Teachers make more

    14、 accurate assessments of learning difficulties among their students if they are given AI-generated feedback(反馈)rather than an“expert solution”written by a qualified professional.Researchers believe that because AI analyzed the teachers own work,its easier for the teacher to understand than a“model a

    15、nswer”prepared beforehand.“Teachers play a critical role in recognizing the signs of disorders and learning difficulties in pupils and referring them to specialists,”said Riikka Hofmann.“Unfortunately,many of them feel that they have not had sufficient opportunity to practice these skills.AI could p

    16、rovide an extra level of individualized feedback to help them develop these essential competences.”Trainee teachers were asked to assess fictionalized students for potential learning difficulties,based on evidence including examples of their work,school behavior records and written texts of conversa

    17、tions with parents.Half of the trainees received the“expert solution”,typical of the material given to trainee teachers,while the other half received AI-generated feedback on their approach,highlighting where they could improve.The trainees then completed similar follow-up assessments,and were grade

    18、d both on the accuracy of their diagnoses(诊断)and on how well they had used the evidence.Trainees who received the AI feedback scored significantly higher than those who worked with the pre-written expert solutions.While the researchers said this does not mean AI is preferable to one-to-one feedback

    19、from a skilled expert,this is not always available for trainee teachers.“We are not arguing that AI should replace teacher-educators:new teachers still need expert guidance on how to recognize learning difficulties in the first place,”said Dr Michael Sailer.“It does seem,however,that AI-generated fe

    20、edback helped these trainees to focus on what they really needed to learn.When personal feedback is not readily available,it could be an effective substitute(代替物).”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能可以帮助老师对学生的学习困难等问题有更好的了解。5.What does the underlined word“them”refer to?A.Pupils.B.Teachers.C.Specialists.D.Rese

    21、archers.词义猜测题。根据第三段的“Teachers play a critical role in recognizing thesigns of disorders and learning difficulties in pupils and referring them tospecialists”可知,them指的是老师。6.What did AI help trainee teachers know in the study?A.How well they had used the evidence.B.Whether the expert solution was accu

    22、rate.C.Where their approach needs improvement.D.What follow-up assessments they completed.细节理解题。根据第四段的“Half of the trainees received the expertsolution,typical of the material given to trainee teachers,while the other halfreceived AI-generated feedback on their approach,highlighting where theycould

    23、improve.”可知,人工智能在研究中帮助实习教师了解他们的方法需要改进的地方。7.What does Dr Michael think of AI?A.It will take the place of skilled experts.B.It acts as an expert guide to trainee teachers.C.It is only suitable for new teachers to use.D.It can be a useful teaching training aid.推理判断题。根据最后一段的“We are not arguing that AI s

    24、hould replaceteacher-educators:new teachers still need expert guidance on how to recognizelearning difficulties in the first place,said Dr Michael Sailer.It does seem,however,that AI-generated feedback helped these trainees to focus on whatthey really needed to learn.When personal feedback is not re

    25、adily available,itcould be an effective substitute(代替物).”可知,人工智能对于老师来说是一个有用的教学培训辅助。8.Which of the following is a suitable title for the text?A.AI locates learning difficulties for the studentsB.AI becomes an effective teaching tool in schoolC.AI helps teachers spot students with learning difficultie

    26、sD.AI trains teachers in judging the learning of the students主旨大意题。根据第一段以及全文大意可知,文章主要讲人工智能可以让老师对学生的学习困难等问题有更好的了解,C项“人工智能帮助教师发现有学习困难的学生”符合文意。.完形填空Residents of a Wiltshire town have created a vertical living garden to fight pollution.The wall of plants has been 1to the side of a shop in Bridge Yard in

    27、 the center of Bradford-on-Avon.Stephanie Edwards 2the idea and brought it to the town council to put into 3.“As a matter of fact,the plants have 4with them insects,and weve had a couple of birds sitting up there so its 5 for sure and we must not forget the 6of health and well-being,”she said.The wa

    28、ll had been in the 7since 2019 and took about five days to construct.The wall is 8seasonal plants,low energy LED lighting,birdhouses and bug hotels.Alex Kay said the living wall had a number of beneficial 9.“I dont think that anyone will guarantee that this will solve our air quality situation,but i

    29、t will 10it,”she said.“Its not just the traffic and the 11quality,but this is about well-being.This is good for the 12.”James Sullivan-Tail,who owns the nearby Swan Hotel,said he was really 13with the wall.“I think its 14a cleaner town,a nicer town,but also something 15that is going to attract visit

    30、ors as well,”he added.1.A.limitedB.movedC.attachedD.pulled2.A.explained B.formedC.testedD.predicted3.A.actionB.troubleC.shapeD.production4.A.filledB.sharedC.broughtD.kept5.A.changing B.growingC.marketingD.working6.A.benefitsB.causesC.meaningsD.results7.A.waitingB.planningC.paintingD.destroying8.A.co

    31、nnected toB.mixed withC.made up ofD.broken up into9.A.aspectsB.profitsC.viewsD.examples10.A.makeB.helpC.LeaveD.find 11.A.lifeB.soilC.waterD.air12.A.businessB.agricultureC.technologyD.communication13.A.familiarB.carefulC.patientD.pleased14.A.designingB.creatingC.describingD.copying15.A.abnormalB.stra

    32、ngeC.uniqueD.common【语篇解读】本文是一篇新闻报道。叙述了Wiltshire town 用贴植物墙的方法来保护环境和促进居民身心健康。1.C根据上文“Residents of a Wiltshire town have created a vertical livinggarden to fight pollution.”和下文“to the side of a shop in Bridge Yard in thecenter of Bradford-on-Avon”可知,植物墙被贴到(attached)商店的一边来保护环境。2.B根据“the idea and brough

    33、t it to the town council to put into”可以得知,Stephanie Edwards 想到了(formed)这个主意。3.A根据上文“The wall of plants has beento the side of a shop inBridge Yard in the center of Bradford-on-Avon.”所示,Stephanie Edwards 想到了这个主意,并将这个主意带到议会付诸实施(put into action)。4.C根据常识可知,事实上,植物本身会带来(brought)很多昆虫。5.D根据上文“weve had a cou

    34、ple of birds sitting up there”可知,还有很多鸟儿会在这里停歇,所以对于环境一定会起作用(working)。6.A根据上文“As a matter of fact,the plants havewith theminsects,and weve had a couple of birds sitting up there”可知,尽管带来昆虫,但是植物的确是起作用的,因此,我们不要忘记它对于身心健康带来的益处(benefits)。7.B根据下文“took about five days to construct”可知,植物墙自从 2019 年以来就在计划之中(in t

    35、he planning)。8.C根据下文“seasonal plants,low energy LED lighting,birdhouses and bughotels”可知,这面墙由季节性植物、节能 LED 灯等组成(be made up of)。9.A根据上文“we must not forget theof health and well-being”提示,植物墙除了给居民身心健康带来益处,它也会带来很多有益的方面(aspects)。10.B根据上文“I dont think that anyone will guarantee that this will solveour air

    36、quality situation”可知,植物墙不会完全解决空气质量问题,但至少能够帮助(help)改善空气质量。11.D根据上文可以得知,植物墙不仅能够改善空气质量,而且对于身体健康也很有帮助。12.A根据上文“The wall of plants has beento the side of a shop”可知,此处说的是,植物墙对于商店的生意也有好处。13.D从下文“cleaner”“nicer”可以看出,旅馆老板对植物墙带来的好处也很满意(pleased)。14.B根据上文“Residents of a Wiltshire town have created a vertical li

    37、vinggarden to fight pollution.”可知,旅馆老板认为植物墙正在创造一个更干净和更美好的城镇,其余各项逻辑意义不符。15.C根据上文“As a matter of fact,the plants havewith them insects,and weve had a couple of birds sitting up there so itsfor sure and wemust not forget theof health and well-being”可知,植物墙正在创造一个更干净和更美好的城镇,它也创造了独特的(unique)东西来吸引游客。.读后续写阅读

    38、下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Twins Katie and Sarah Monahan arrived at Pennsylvanias Gettysburg College.They are determined to strike out on independent paths.Although the 18-year-old sisters had requested rooms in different dormitories,the housing office placed them on the eighth floor of the

    39、same building,across the hall from each other.Katie was a very lovely and kind-hearted girl.She always did her best to prevent others from any problem.Once the dormitory was out of electricity and her roommate,Windy was studying in the classroom only leaving Katie alone in the dormitory at that time

    40、.Katie had just finished her favourite horrible American TV series.She felt very scared.But she didnt want to disturb Windy,so she just stayed in the dark dormitory alone till Windy got back to the dormitory.Windy was a nice girl,too.She gave Katie a lot of comfort and care.She would like to make Ka

    41、tie relax after stressful study.She often shared her happiness with Katie.They lived a very happy life together.While Katie got along with her roommate,Sarah was having difficulty in dealing with the relationship with her roommate.Sarah liked quiet,while her roommate,Lily spent two hours a day pract

    42、ising the guitar,or turned up her sound system to the point where the whole room vibrated(颤动).Sarah was always cold,but Lily never wanted to turn on the heat,even though it was snowing heavily outside.Sarah liked wearing fur in winter and she also enjoyed cutting up frogs in biology class.But Lily i

    43、s an vegetarian(素食主义者)and believed all living things are holy(神圣的),even ants and mosquitoes.She and her roommate silently warred over matters ranging from when the lights should be turned off to how the furniture should be arranged.Finally,they gave up communicating.One day,there was a dormitory con

    44、test,which needed roommates to join hands to decorate their dormitory.Sarah wanted to win in the contest but she thought it was impossible for her to finish it because she didnt talk with Lily.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式作答。Depressed and hopeless,Sarah ran across the hall to seek help from Katie._Hear

    45、ing what Katie said,both Sarah and Lily lowered their heads._ Depressed and hopeless,Sarah ran across the hall to seek help fromKatie.After knowing what happened to Sarah,Katie felt sorry.She went to Sarahs dormitory and had a long conversation with Sarah and Lily.Katie shared her experience in gett

    46、ing on well with her roommate.She said that each person had his or her own character.In order to get along with roommates,it is important to respect roommates diet and lifestyle.Besides,we should be tolerant if roommates hurt us,for everyone might make mistakes.Hearing what Katie said,both Sarah and

    47、 Lily lowered their heads.They apologized to each other and promised that they would think about the feelings of others from then on.Lily decided to join hands with Sarah to decorate the dormitory for the coming contest.They shared their opinions on how to design the room and they cooperated happily with each other to clean up the room.Finally their dormitory became bright and beautiful.As expected,they won first prize in the contest.From this experience,both of them learned that tolerance and cooperation are the secrets to a harmonious and successful life.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 2 Natural disasters(2)课件 牛津译林版必修第三册.ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357348.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1