(适用于新高考新教材)备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit 2 Travelling Around课件 新人教版必修第一册.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 适用于新高考新教材备战2025届高考英语一轮总复习 高考题型组合练 Unit Travelling Around课件 新人教版必修第一册 适用于 新高 新教材 备战 2025 高考 英语 一轮 复习
- 资源描述:
-
1、UNIT 2TRAVELLING AROUND .阅读理解ALiam Gamer was just 17 years old when he started out on his big adventurea 32,000-kilometer bike trip from Alaska to Argentina.In early January,2023,he finally finished his trip,17 months after he started.Liam,an experienced cyclist,had previously ridden from Los Angele
2、s to San Francisco.He made short videos of that trip,and shared them on the social media app TikTok,some of which became quite popular.After reading a book by adventurer Jedidiah Jenkins,who biked from Oregon to Argentina,Liam decided to cycle from Prudhoe Bay,Alaska,the northernmost point in the Un
3、ited States accessible by road,to Ushuaia,Argentina,the southernmost point of South America.Liam set out on August 1,2021.At first Liams parents werent too happy about him taking such a long bike trip by himself though it wouldnt take that much money.But as he carried on,his parents became his stron
4、gest supporters.After about three months,Liam had crossed the US,going south along the West Coast.By early December,he had reached Mexico,from which his parents came to the US many years ago.“So crossing the entire country on a bike and reconnecting with my culture and learning the language in the p
5、lace my family is from are so deeply important to me,”Liam explained emotionally.But Liam also faced challenges in Mexico.He was robbed in Mexico,and at one point,he considered quitting because the incredible heat made biking extremely difficult.In all,he was robbed five times on the trip.He got ver
6、y sick more than once.In Colombia,he had a bike accident that left him injured and required surgery.In spite of it all,he kept going through rain,sun,heat,cold,deserts and mountains.Liam finally arrived in his destination on January 10,2023527 days after he started.He had travelled through 14 countr
7、ies along the way.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一名经验丰富的自行车车手Liam Gamer在2021年8月1日开始他的冒险骑行之旅,从阿拉斯加到阿根廷,沿途游历了14个国家,历经艰难险阻,在2023年1月初终于完成了他的旅行。1.What contributed to Liams decision to bike through 14 countries?A.His previous related experiences.B.His parents encouragement.C.A desire to shoot short videos.D.A book b
8、y Jedidiah Jenkins.细节理解题。根据文章第二段的“After reading a book by adventurerJedidiah Jenkins,who biked.southernmost point of South America.”可知,Liam是在阅读了杰迪迪亚詹金斯的书之后,开始骑车之旅的。2.Why did Liam feel special in Mexico?A.He went there for the first time.B.He found his family trees roots.C.He biked there as scheduled
9、.D.He had to speak another language.推理判断题。根据文章第四段的“By early December,he had reachedMexico,from which his parents came to the US many years ago.But Liamalso faced challenges in Mexico.”可知,Liam的家乡是墨西哥,骑行到此,可以接触到家乡的语言和文化。由此推知,Liam觉得在墨西哥很特别是因为他找到了家族的根源。3.What can we say about Liams bike trip from Alaska
10、 to Argentina?A.Its eventful.B.Its pleasant.C.Its costly.D.Its romantic.推理判断题。根据文章第一段“Liam Gamer was just 17 years old.17months after he started.”以及第三段“Liam set out on August 1,2021.becamehis strongest supporters.”可知,Liam在完成自己的一个心愿。由此推知,他从阿拉斯加到阿根廷的旅行是愉快的。4.What is the authors purpose in writing the
11、text?A.To inspire our love for nature.B.To promote the low-carbon travel.C.To encourage us to see our strengths.D.To call on us to learn a kind of spirit.推理判断题。根据文章根据第一段“Liam Gamer was just 17 years old.17months after he started.”以及倒数第二段的“He got very sick more thanonce.going through rain,sun,heat,co
12、ld,deserts and mountains.”可知,Liam历经艰难险阻完成了旅行。由此推知,本文写作的目的是号召我们学习一种不畏艰难,勇敢坚持的精神。BRegenerative tourism is a concept that is gaining attraction in the travel industry.It is different from sustainable tourism in that it goes beyond just minimizing the negative impact of tourism.It is a philosophy that a
13、ims to not only minimize the negative impact of tourism but also to actively contribute to the regeneration of local ecosystems,economies,and cultures.The concept of regenerative tourism is not new.Native communities around the world have been practicing regenerative tourism for centuries.However,it
14、 has gained renewed interest in recent years due to the growing awareness of the impact of tourism on the environment and the need for sustainable travel practices,particularly post-pandemic-indeed it could even be argued that,as the global tourism industry and those who depend on it start to recove
15、r,tourism in itself is a regenerative act.One example of regenerative tourism is ecotourism.Ecotourism involves traveling to natural areas with the aim of learning about and conserving the environment.It involves activities such as hiking,bird watching,and wildlife viewing.Another example of regener
16、ative tourism is community-based tourism.Community-based tourism involves staying with local communities and participating in their cultural activities,such as our Buffalo Curd Experience in Sri Lanka,or our Rice Wine Trek in Laos.Regenerative tourism can also involve the use of sustainable and rege
17、nerative practices in the tourism industry itself.For example,hotels can use renewable energy sources,reduce their water consumption,and use sustainable materials in their construction.The benefits of regenerative tourism are many.However,carrying out regenerative tourism practices requires a shift
18、in mindset and a commitment to sustainability.It requires tourism businesses to not only minimize their negative impact but to actively contribute to the regeneration of the environment and communities.It requires tourists to be conscious of their impact and to choose travel options in line with the
19、ir values.In conclusion,regenerative tourism is a promising concept that has the potential to transform the travel industry.By actively contributing to the regeneration of local ecosystems,economies,and cultures,regenerative tourism can create a better future for both people and the planet.【语篇解读】本文是
20、一篇说明文。文章介绍了再生旅游。再生旅游是一个很有前途的概念,有可能改变旅游业。通过积极促进当地生态系统、经济和文化的再生,再生旅游可以为人类和地球创造更美好的未来。5.What is the aim of regenerative tourism?A.To attract more investments.B.To highlight the advantages of tourism.C.To protect conventional economy and culture.D.To promote a renewable and sustainable tourism.推理判断题。根据第
21、一段可知,再生旅游的目的是促进可再生和可持续的旅游业。6.Why has regenerative tourism regained public interest recently?A.Tourism industry has globally boomed.B.People have suffered from the pandemic.C.People show more concern about the environment.D.Regenerative tourism has been practised for long.细节理解题。根据第二段中“it has gained r
22、enewed interest in recentyears.tourism in itself is a regenerative act”可知,再生旅游最近之所以重新引起公众的兴趣,是因为人们越来越关心环境。7.What does paragraph 3 mainly talk about?A.The definition of ecotourism.B.The illustration of regenerative tourism.C.Environmental conservation practices.D.Reasonable doubts about regenerative
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357351.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
