2021版高考英语一轮复习 核心素养测评二十六 选修6 Unit 1 Art(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评二十六 选修6 Unit Art含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十六 选修 Art 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 二十六选修6 Unit 1Art(限时35分钟). 阅读理解AFor most of her life, Suanne Laqueurs passion for storytelling was shown on the dance floor. Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. She majored in dance and theater at Alfred University and taught at her mothers dance st
2、udio in Croton-on-Hudson, New York, for years. But when her mother was ready to retire and an opportunity opened for Laqueur to take over the studio, she realized she had no interest in taking on the business side of her art: “Owning a studio is a lot of workfinancially, logistically. I love the tea
3、ching, the choreographing(编舞), the staging, but I didnt want to own it. ”Yet Laqueurs disinterest in running the studio changed when she became a self-published author. In the fall of 2013, she decided to pursue self-publishing as a way of sharing her first completed novel with friends and family. D
4、uring the process, she realized that following her true passiontelling stories through writingmade the business of the art worthwhile, and owning that business meant she could direct her writing career however she chose. Starting with her second self-published novel, she began investing more time in
5、 marketing and building her audience. Her investment paid off. Since 2014, Laqueur, now 49, has self-published six novels, which collectively have hundreds of ratings and reviews on Goodreads. Her 2016 novel An Exaltation of Larks stole the show at the 25th Annual Writers Digest Self-Published Book
6、Awards, topping more than 2, 300 entries to win the grand prize. “You have to write the most truthful story to you, and I think self-publishing allows that freedom, ”she says. “If you work with traditional publishing, its more about whats marketable. There are trade-offs, which everyone will tell yo
7、u, but by self-publishing I have control of the book, I have control of the story, and Im cool with that. ”【文章大意】本文为记叙文。讲述了拉克尔自幼主修舞蹈和戏剧并兼职写作, 后来成为一名自主出版作家的经历。1. From Paragraph 2, we can learn that Laqueur _. A. wanted to own a publishing houseB. didnt like teaching dancing in factC. was a part-time
8、writer when she was youngD. was interested in running her mothers studio【解析】选C。细节理解题。根据第二段Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. She majored in dance and theater at Alfred University and taught at her mothers dance studio in可知, 尽管拉克尔很年轻就开始写作, 但她主修舞蹈和戏剧, 并在她母
9、亲的舞蹈工作室任教多年。故选 C。2. What made Laqueur change her attitude to business?A. Her mothers persuasion. B. Self-publishing her novels. C. The desire to make money. D. Her own passion toward art. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段Yet Laqueurs disinterest in running the studio changed when she became a self-published author
10、. 可知当Laqueur成为一名自主出版的作家后, 改变了对这份工作的态度, 故选B。3. Which of the following can best replace the phrase “stole the show” in Paragraph 4?A. became a failureB. was shown to peopleC. got all the attentionD. was accidentally stolen【解析】选C。词义猜测题。根据划线部分可知, 2016年, 她的小说云雀的狂欢超过2 300部作品获得大奖, 故而大出风头, 吸引了所有人的注意。故选C项。4.
11、 What can be inferred from what Laqueurs said?A. She enjoys the way of self-publishing. B. She will never use traditional publishing. C. Traditional publishing only focuses on the market. D. Self-publishing will replace traditional publishing. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“I think self-publishing allows that
12、freedom. . . but by self-publishing I have control of the book, I have control of the story, and Im cool with that. ”可知她喜欢自助出版, 故选A。【知识拓展】佳词积累1. passionn. 激情2. financially adv. 财政上3. logistically adv. 逻辑上地4. invest vt. 投资长难句分析During the process, she realized that following her true passiontelling st
13、ories through writingmade the business of the art worthwhile, and owning that business meant she could direct her writing career however she chose. 分析: 本句是一个复合句。realized后是and连接的两个宾语从句。译文: 在这个过程中, 她意识到追求自己的爱好通过写作讲述故事使得艺术事业变得有趣了, 无论她怎么选, 从事这个事业意味着她可以指导她的写作生涯。 B Every day around the world, thousands of
14、 people with little to no scholarly training in art history walk into museums. They may or may not read notice boards that share relevant information of the artworks or artists. Imagine, before being permitted to direct their eyeballs to the art on the walls, museum visitors were required to read a
15、15-or 20-page introduction to each piece or each artist. How many people would go to museums if that were the case?Yet this seems to be the expectation when it comes to reading classic literature. Classic novels typically come with 15-or 20-page introductions, which often include spoilers, assuming
16、that readers do not come to classic books to discover, be absorbed in, and be surprised by the story world. Also, apparently, we mustnt read classics alone, without experts guiding our experiences. However, classic literature is in a unique position to show us that were not alone in our pains and jo
17、ys. By taking us out of our time, classic books free us to see beyond the set of beliefs we stick to and to connect human experiences that remain alive across time and place. What could be more grounding, more comforting, than seeing ourselves in the battles, longings, and pleasures that have played
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357443.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
