2021版高考英语一轮复习 选修6-8 阶段评估检测(六)(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 选修6-8 阶段评估检测六含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 选修 阶段 评估 检测 解析 新人
- 资源描述:
-
1、阶段评估检测(六) (选修68) (120分钟150分)第一部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABodyFit Exercise Bike69. 99Was 129. 99Save 60Buy 2 or more for 66. 49 eachThis is the perfect beginners exercise bike to help lose weight, burn calories and tone(使强壮) up. The BodyFit exercise
2、 bike remains one of the most popular and affordable types of fitness equipment. If youre just starting out, or looking to tone the lower body and increase general fitness, this bike is ideal. It can help you lose weight, burn calories, tone up and you can monitor your progress via the on-board comp
3、uterised control panel. Why not increase your fitness and tailor your workouts by adding intervals of resistance (耐力) training? The adjustable resistance levels add a new size to your fitness plan, by combining your regular routine with higher resistance levels you can increase muscle mass and the n
4、umber of calories you burn. Regular exercise and a balanced diet can help you lose weight and with this exercise bike you can do so from the comfort of your own home, missing the worst of the British weather. A built-in computer monitor measures time, speed, distance and calories, so you can keep tr
5、ack of your progress. Developed from high quality materials for comfortable and reliable usage, this product comes with a one-year guarantee. Height from seat to pedal can be adjusted from 76cm to 86cm. Specifications: Adjustable saddle(车座) height and resistance levelsDimensions: H110L82W51cmWeight:
6、 11kg Maximum user weight: 100kgOne-year guaranteeWhat our customers say: This is a good quality bike and simple to put together. It appears well made and very stable. 【文章大意】本文是一篇应用文。介绍了一款适合初学者健身的自行车的价格、特点以及顾客的评论等。1. How much money should you pay for buying two bikes? A. 120. B. 132. 98. C. 139. 98.
7、 D. 259. 98. 【解析】选B。细节理解题。根据文章开篇部分中的“Buy 2 or more for 66. 49 each”可知, 买两辆自行车, 每辆自行车的价格为 66. 49, 所以两辆的价格为 132. 98。故选B。2. How can you regularly check your progress?A. By adding the time for taking exercise. B. By using a built-in computer monitor. C. By taking up more resistance training. D. By keepi
8、ng a balanced diet. 【解析】选B。细节理解题。根据文中的“. . . you can monitor your progress via the on-board computerised control panel. ”和“A built-in computer monitor measures time, speed, distance and calories, so you can keep track of your progress. ”可知, 你可以通过内在的计算机监视器来监督自己的进步。故选B。3. What can we know about this b
9、ike?A. It is suitable for any beginner for taking exercise. B. The customers make good comment on the bike. C. The bike is likely to be made in the United States. D. The bike only has a one-month guarantee. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一部分中的“What our customers say: This is a good quality bike and simple to put
10、together. ”可知, 顾客们对该自行车有很好的评价。故选B。而根据文中的“Maximum user weight: 100kg”可知, 该自行车不适合体重在100千克以上的人。故排除A项。 B I was getting ready to go to bed when the phone rang. This could not be good. My mind raced through the list of family members who might need help, but the voice was hardly familiar. “Linda, this is
11、Lesley. ” I didnt know Lesley well. We did occasionally speak with each other, but to say we were friends was not appropriate. I asked what she needed. Perhaps something really awful caused her to reach someone she barely knew. Instead, she asked me, “Do you have room for a turkey? In your freezer?”
12、 We had lots of room in our freezer, and in fact, too much. “Sure, ” I responded, “Did your freezer break down?” “Not exactly, ” Lesley replied, “but I will explain when I arrive. ”Minutes later came a huge freezer truck. Lesley stepped down and explained the lease (租约) of the grocery store her husb
13、and serviced had run out and that they had to empty all the freezers that night. Thinking it was a shame to throw away all this good food, they decided to drop off food to anyone she could think of. Noticing our freezer was pretty empty, Lesley asked to fill it up. Our home was their last stop and a
14、nything left would have to be put in our freezer. An hour later, everything finished, I asked her, “When will you come back for all this?” Lesley laughed, “We dont want it back. It is yours! Thanks for helping us out!” Then they waved goodbye and drove away. “For helping them out?” We opened our fre
15、ezer door. Inside were all expensive foods we never bought but often longed to try. We were struggling to buy groceries, yet it was not something we shared with anyone. However, our needs were met in an unexpected way by that call. 【文章大意】这是一篇记叙文。讲述了作者在困难时期意外收到一位只有点头之交人的“求助”, 实际上却得到了对方帮助的故事。4. How di
16、d the writer feel when she heard the phone ringing?A. Relieved. B. Anxious. C. Shocked. D. Angry. 【解析】选B。推理判断题。由第一段中的“This could not be good. My mind raced through the list of family members who might need help”可知, 这可能不是什么好事。我的脑子里飞快地掠过那些可能需要帮助的亲戚。所以通过关键词“not be good, raced through, need help”可知, 作者听
17、到电话铃响时感到很不安。故B选项正确。5. What does the author indicate by the underlined sentence in Para. 2?A. They were short of food supplies. B. Their freezer was not frequently used. C. They were glad to put the turkey in the freezer. D. Their freezer was too small to fill much food in. 【解析】选A。句意理解题。由第二段“ We had
18、lots of room in our freezer, and in fact, too much. ”和最后一段中的“Inside were all expensive foods we never bought but often longed to try”可知, 我们冰箱的空间很多, 事实是太多的空间。冰箱里面都是我们渴望而不可及的昂贵的食品。所以第二段下划线的句子表明他们缺乏食物补给。故A选项正确。6. Why did Lesley call up the writer?A. Because the writer was her good friend. B. Because so
19、mething awful had happened. C. Because she knew the writer was in need. D. Because she didnt want food to go to waste. 【解析】选D。细节理解题。由第三段中的“Thinking it was a shame to throw away all this good food, they decided to drop off food to anyone she could think of”可知, 他们认为丢掉这些好食物是可耻的, 于是决定把食物送给她能想到的任何人。所以Les
20、ley为什么给作者打电话是因为她不想浪费食物。故D选项正确。7. What can be the best title for the text?A. Who Is My Angel?B. Unexpected BargainsC. A Friend on Speaking TermsD. Do You Have Room for a Turkey?【解析】选D。主旨大意题。短文主要讲述了作者一家在困难时期收到Lesley的求助, 询问其冰柜是否有空间存放火鸡, 结果却得到Lesley帮助的故事。结合文章中提到的“Do you have room for a turkey?” 可知, 短文是围
21、绕着“你有地方放一只火鸡吗?”而展开的。故短文的最佳标题为“你有地方放一只火鸡吗”。D选项正确。CAgeing and robots are more closely related than you might think. Young countries with many children have few robots. Ageing nations have lots. The countries with the largest number of robots per industrial worker include Republic of Korea, Singapore,
22、Germany and Japan, which have some of the oldest work forces in the world. The connection does not merely reflect the fact that young countries tend to be poor and cannot afford fancy machines, which they do not need anyway. It holds good within rich countries, too. Those with relatively few robots
23、compared with the size of their workforce include Britain and France, both of which (by rich-country standards ) are ageing slowly. Two recent studies quantify the connection. Daron Acemoglu of MIT and Pascual Restrepo of Boston University show that, between 1993 and 2014, the countries that investe
24、d the most in robotics were those that were ageing the fastest measured as a rise in the rate of people over 56 compared with those aged 2655. The authors posit a rule of thumb a ten-point rise in their ageing rate is associated with 0. 9 extra robots per thousand workers. A study from Germany used
25、different measures but reached the same conclusion. They found that the growth in the number of robots per thousand workers rises twice as fast as the fall in the growth rate of the population (e. g. if population growth falls by 1%, the growth in robot density rises by 2%). Population growth is clo
26、sely related to age structure. These findings should not be surprising. Robots typically substitute for labour. That is why many people fear that they will destroy jobs. Countries with plenty of young workers do not need labour substitutes. Wages there also tend to be low, making automation unprofit
27、able. But ageing creates demand for automation in two ways. First, to prevent output falling as more people retire, machines are necessary to substitute for those who have left the workforce or to enable ageing workers to continue to do physical labour. Second, once people have retired they create m
28、arkets for new kinds of automation, including robots that help with the medical and other requirements of caring for people who can no longer look after themselves. 【文章大意】这是一篇说明文。最新的研究发现表明, 国家的老龄化速率每提高10个百分点, 每千名工人对应的机器人数量就增加0. 9个, 老龄化以两种方式创造了对自动化的需求。8. What can we infer from the article?A. Ageing i
29、s closely related to robots. B. Ageing countries have few robots. C. Robots are needed in young countries. D. Young and rich countries want more robots. 【解析】选A。推理判断题。由第一段“Ageing and robots are more closely related than you might think”可知, 老龄化和机器人之间的关系比我们认为的更密切。所以通过关键词“more closely related than”推断出,
30、老龄化与机器人密切相关。故A选项正确。9. Which of the following best explains“ posit ”underlined in Paragraph 3?A. Want. B. Remove. C. Assume. D. Obey. 【解析】选C。词义猜测题。由第三段“The authors posit a rule of thumb a ten-point rise in their ageing rate is associated with 0. 9 extra robots per thousand workers. ”可知, 他们认为有这样一项经验法则
31、: 一个国家的老龄化速率每增加10个百分点, 每千名工人对应的机器人数量就会增加0. 9个。所以通过上下文语境可以判断出, assume“假设, 认为”最能解释第三段中加下划线的“posit”的意思。故C选项正确。10. How much will the robot population grow if the human population growth decreases by 3%?A. 1%. B. 2%. C. 3%. D. 6%. 【解析】选D。细节理解题。由第四段“They found that the growth in the number of robots per t
32、housand workers rises twice as fast as the fall in the growth rate of the population (e. g. if population growth falls by 1%, the growth in robot density rises by 2%). ”可知, 他们发现, 每千名工人对应机器人数量的增速是人口增速下降速度的两倍(即人口增长率每下降1%, 机器人密度增长2%)。所以按照此比例进行计算, 如果人口的数量减少3%, 机器人的数量就会增加6%。故D选项正确。11. Why does ageing cre
33、ate demand for robots?A. Because retired people have lower wages. B. Because robots are substitutes for retired worker. C. Because robots are unprofitable in young countries. D. Because the retired need the same robots they used before. 【解析】选B。细节理解题。由最后一段“First, to prevent output falling as more peo
34、ple retire, machines are necessary to substitute for those who have left the workforce”可知, 首先, 随着越来越多的人退休, 为了防止产量下降, 必须用机器替代减少了的劳动力或辅助老龄工人继续从事体力劳动。所以为什么老龄化会产生对机器人的需求是因为机器人是退休工人的替代品。故B选项正确。DHumans: Its time to abandon Earth or race extinction. It could be the plot of a summer blockbuster(巨片), but thi
35、s prediction isnt science fiction. Its a glimpse of the future, according to famous British scientist Stephen Hawking. “I see great dangers for the human race, ” he said in an interview with global forum Big Think. “There have been a number of times in the past when its survival has been a question
36、of touch and go. ”“I believe that the long-term future of the human race must be in space”, he said. “It will be difficult enough to avoid disasters on planet Earth in the next hundred years, let alone the next thousand, or million. ”Hawking, who was awarded the Presidential Medal of Freedom last ye
37、ar, has recently voiced many concerns about the future of life on Earth. “If aliens visited us, the outcome would be as much as when Columbus landed in America, which didnt turn out well for the Native Americans, ” he said. “Such advanced aliens would perhaps become nomads(游牧者), looking to conquer(征
38、服) and colonize whatever planets they can reach. ”But Hawking says hes still hopeful for the future of humanity. He told Big Think, “Weve made remarkable progress in the last hundred years. But if we want to continue beyond the next hundred years, our future is in space. ”Getting to another planet w
39、ill prove a challenge, not to mention colonizing it for humanity. Katherine Freese from University of Michigan told Big Think that “the nearest star to Earth is Proxima Centauri(比邻星) which is 4. 2 light years away. That means, if you were traveling at the speed of light the whole time, it would take
40、 4. 2 years to get thereor about 50, 000 years using current rocket science. ”【文章大意】这是一篇说明文。本文讲述的是由于各种灾难和威胁, 地球将不再适合生存, 科学家建议放弃地球去其他星球居住。但目前还不现实, 所以要努力保护我们的地球。12. Humans are advised to abandon Earth mainly because _. A. aliens will take up our home planet soonB. it was discussed in the forum Big Thi
41、nkC. many scientists like Hawking concern itD. many disasters will happen on the Earth【解析】选D。细节推理题。根据第三段“I see great dangers for the human race, ”和第四段“It will be difficult enough to avoid disasters on planet Earth in the next hundred years, let alone the next thousand, or million. ”可知未来地球会面临许多灾难, 这些
42、灾难会严重影响人类生活, 所以科学家们建议人类放弃地球。故选D。13. Thinking about the future of humans, Hawking feels that _. A. humans cant live on the earth any longerB. the earth will not be habitable for humansC. other planets are ready for humans to reachD. aliens are the biggest future threat to humans【解析】选B。推理判断题。第四段“It wi
43、ll be difficult enough to avoid disasters on planet Earth in the next hundred years, let alone the next thousand, or million. ”可知霍金认为未来地球会面临许多灾难, 这些灾难会严重影响人类生活, 地球不再是适合人类生存的居住地。故选B。14. What is the writers key point in the last paragraph?A. It is impossible to get to another planet in space. B. It is
44、 urgent for Hawking to develop the space science. C. The near future cant see humans move to another planet. D. The planet Proxima Centauri is far away from the earth. 【解析】选C。段落大意题。根据最后一段“if you were traveling at the speed of light the whole time, it would take 4. 2 years to get there or about 50, 0
45、00 years using current rocket science. ”可知其他星球距离地球太远, 到达那里还不现实, 短期内不会实现。故选C。15. This passage is most probably taken from . A. a conference interviewB. a science fictionC. a history bookD. a forum report【解析】选D。推理判断题。本文讲述的是由于各种灾难和威胁, 地球将不再适合生存, 科学家建议放弃地球去其他星球居住。但目前还不现实, 所以要努力保护我们的地球。故这类文章不属于会议采访, 科幻小说
46、和历史故事, 应该属于论坛报告。故选D。【知识拓展】长难句分析“If aliens visited us, the outcome would be as much as when Columbus landed in America, which didnt turn out well for the Native Americans, ” he said. 翻译: 他说: “如果外星人拜访我们, 这个结果将和哥伦布登陆美洲一样, 对土著美洲人来说并不是好事”。分析: 这是一个if引导的虚拟语气, 后面又有which引导的非限制性定语从句。第二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5
47、分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Nature soothes(抚慰)our stressed-out souls. We know that nature is the best prescription, and new research suggests we can gain benefits while visiting parks. 16 The study published in the International Journal of Environmental Health Research found that sp
48、ending 20 minutes in a city park can make you happier, regardless of whether you use that time to exercise or not. “In general, we found park visitors reported an improvement in emotional well-being(幸福感)after the park visit. ”the studys lead author and University of Alabama at Birmingham professor H
49、on K. Yuen said in a statement. “17 Instead, we found time spent in the park is related to improved emotional well-being. ”For the study, 94 adults visited three city parks in Mountain Brook, Alabama, completing a questionnaire about their subjective well-being before and after their visit. 18 A vis
50、it of between 20 and 25 minutes showed the best results, with a roughly 64% increase in the participants self-reported well-being, even if they didnt move a great deal in the park. 19The study group was truly small, as the studys co-author and another UAB professor, Gavin Jenkins, acknowledges. 20 T
51、he challenge facing cities is that there is increasing evidence about the value of city parks but we continue to see the decrease of these spaces. A. Something was used to track their physical activity. B. You usually visit a small green space in your neighborhood. C. However, its findings pointed o
52、ut the importance of city parks. D. If you want to feel happier, you just need to exercise for 20 minutes in a park. E. The best part is that you neednt visit a national park or go far out of your way. F. This means people can benefit from visiting a nearby park, regardless of physical ability. G. B
53、ut we didnt find levels of physical activity are linked to improved emotional well-being. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了研究发现参观公园会提升我们的幸福感。16. 【解析】选E。根据空后“. . . spending 20 minutes in a city park can make you happier, regardless of whether you use that time to exercise or not. ”可知, 在公园里待20分钟就能让你更快乐, 不管你是否利用这段时间锻
54、炼身体, 故E项(最棒的是, 你不必去国家公园, 也不必走太远的路)符合语境。17. 【解析】选G。根据空后“Instead, we found time spent in the park is related to improved emotional well-being. ”可知, 相反, 我们发现在公园里待的时间长短与情绪改善有关, 故G项(然而, 我们没有发现身体活动水平与情绪改善有关)符合语境。18. 【解析】选A。根据空后“A visit of between 20 and 25 minutes showed the best results”可知, 20到25分钟的参观显示出
55、最好的结果, 参与者的幸福感增加了约64%, 即使他们在公园里不怎么运动, 故A项(有一些东西被用来追踪他们的身体活动)符合语境。19. 【解析】选F。根据空前“A visit of between 20 and 25 minutes showed the best results, with a roughly 64% increase in the participants self-reported well-being, even if they didnt move a great deal in the park. ”可知, 20到25分钟的参观显示出最好的结果, 参与者的幸福感增
56、加了约64%, 即使他们在公园里不怎么运动, 故F项(这意味着人们可以从参观附近的公园中受益, 无论他们的身体运动情况如何)符合语境。20. 【解析】选C。根据空前“The study group was truly small, as the studys co-author and another UAB professor, Gavin Jenkins, acknowledges. ”可知, 正如研究报告的合著者, UAB 的另一位教授Gavin Jenkins所说的那样, 研究小组的规模确实很小, 故C项(然而, 研究结果指出了城市公园的重要性)符合语境。第二部分语言运用(共两节, 满
57、分30分)第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I went to the 50th reunion of my high school on a Saturday evening. 21 us dance again on the floor was amazing. We might as well have been 18. I must say, they looked good and were still slim! People seemed to come 22, comfortable
58、to be themselves, older and wiser. We were 23 to gather again for a few moments. It was a gift to recognize some former classmates right awayand to be recognized. 24, we had name tags and our original photos on our clothing to help 25 us. The most memorable and moving experience of the night was pro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357476.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
