山西省长治县第一中学(平行班)2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 长治县 第一 中学 平行 2015 2016 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 解析 WORD
- 资源描述:
-
1、说明:1.本卷满分150分,考试时间120分钟。2.本卷答题时不得使用修正液、修正带。3.答题时将答案均填在答卷相应题号的位置,不按要求答题无效。第一部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)ASometimes children do not do what their parents tell them to doWhen this happens,a parent tries to help the child to do the right thingWhen this does not work,the parent usually punish
2、es the child There are many things that a parent can doOne thing that people have done is to spank(打屁股)the childWhen a parent spanks a child, they will use their hand or a hard object to strike them on the bottomThis means showing the child that they have done something wrong One parent remembers be
3、ing spanked when he was a childHis parents used a wooden spoonWhen he spanked his own children with his hand, he saw that he put a red mark on his childs legHe never did that again One problem with spanking is that it teaches the child to hit someone when they do not like what the other person is do
4、ingAnother problem with spanking is that the parent is usually angry and can hit the child too hardSometimes parents will use spanking for everything and not try other ways to get the child to do the right thing Many parents are not sure of what to do instead of spankingSome people think that their
5、religion tells them that spanking is okaySome think that the law lets them do itThe courts(法院)say that parents have the right to teach their children how to behave Other things should be tried before a parent decides to spank a childTelling the child exactly what is wanted from them can be one thing
6、Giving a child more than one choice is another thing that can be triedGetting down to the childs level and taking a more child-friendly approach can help as well1According to the passage,when children do something wrong,one thing that parents usually do to punish them is toAstrike them on the bottom
7、 Btry to help them do the right thing Cteach them what to do Dtake them to court2Which of the following is NOT the problem caused by spanking? AIt teaches the child to hit others when they offend him or her BThe parents may get angry and hit the child too hard CSometimes parents may use spanking for
8、 everything DIt makes parents try other ways to make the child do right3From this passage,we can conclude that Agood children always do the right thing Bparents should try their best to avoid spanking their children Cparents have no choice but to spank their children Dchildren can have more than one
9、 choice to avoid being spanked【答案】1.A2.D3.B【解析】试题分析: 文章主要讲述了家长用打屁股的方式体罚孩子,作者对此持反对态度,警惕我们应用一些其他的手段去教育孩子1.A 考查细节理解题。根据第二段提到When a parent spanks a child, they will use their hand or a hard object to strike them on the bottom父母很多时候都是用打屁股的方法惩罚孩子,故选A项。2.D 考查细节理解题。根据第四段提到Sometimes parents will use spanking
10、 for everything and not try other ways to get the child to do the right thing可知打屁股只是惩罚并不能都会孩子正确的做事的方法,故选D是错误的。3.B 考查推理判断题。根据第四段可知用打屁股的方法并不能真正的教育孩子,反而会有很多的弊端,故父母应该避免使用这种方法,故选B项。考点 :日常生活类阅读。BIn addition to seeing wonderful films, one of the joys of coming to the Quad Cinema is to hang out in the area.
11、 The Quad is located right in the heart of Greenwich Village, perhaps the most charming and interesting neighborhood in the city. Here are some attractions we recommend, all within a comfortable walk from the Quad:Washington SquareAs one of the best-known of New York Citys 1,900 public parks, it is
12、a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village, as well as a meeting place and center for cultural activity. Come on a Sunday when its most lively and festive.New York UniversityIt surrounds Washington Square. See the impressive Bobst Library and visit the amazing bookstore. NYU is no
13、w considered one of the most powerful universities in the world.Judson Memorial ChurchLocated on Washington Square south between Thompson Street and Sullivan Street, opposite Washington Square Park, this beautiful church was completed in 1892. The Judson is most famous for its vocal participation in
14、 social events.Washington MewsIt is a hidden, private street in New York City between Fifth Avenue and University Place just north of Washington Square Park. It was first developed as a mews (row of stables) that serviced horses from homes in the area. Since the 1950s the former stables have served
15、as housing, offices and other facilities for New York University.Jefferson Market CourthouseBuilt in 1833 as a market, it was later changed to a courthouse, and in the 1950s it was emptied and close to being destroyed. It was saved and turned into a library. Many consider it to be the most beautiful
16、 building in the village.4. What does the author want to tell in the passage? A. To introduce some attractions in the Quad. B. To suggest the Quad Cinema is the best place. C. To imply the Quad attracts a lot of visitors. D. To tell readers to enjoy their life fully.5. The author mentions Washington
17、 Square because_. A. it is in the center of Greenwich Village B. it has a history of more than 100 years C. it is a landmark in the Manhattan D. it has witnessed so many incidents6. Where is Judson Memorial Church? A. To the south of Washington Square. B. Behind Washington Square Park. C. Opposite T
18、hompson Street. D. Close to New York University.7. When Washington Mews came into being_ . A. it was designed for a university B. it was intended for keeping horses C. it was filled with free facilities D. it was used as a park for horses【答案】4.A5.C6.A7.B【解析】7.B考查细节理解题。根据倒数第二段提到It was first developed
19、 as a mews (row of stables) that serviced horses from homes in the area.可知为目的是为了养马,故选B项。考点 :日常生活类阅读。CMy decision to travel around China lay merely with my curiosity about the place. Before coming here, China seemed alien to me -a place that expected to be hugely dissimilar from my own British cultur
20、e.After travelling from Beijing up to Xian, I wanted to challenge myself by choosing a smaller town-Xiahe in Gansu Province. I arrived in Lanzhou at around 5 am, but there were no buses to Xiahe. I managed to spot a policeman and attempted to explain my destination to him in simple English, praying
21、that he would understand. I wasnt sure that he did but I just followed him anyway as I had no choice. He took me on a bus and I didnt know where I was going. Luckily, I met a student who explained to me in English that the policeman was taking me to another bus station where I could take a bus to Xi
22、ahe. During this conversation a third man said he was also a policeman and would help me buy tickets. But as he was not in uniform, I was a little doubtful. The uniformed policeman told me it was OK to go with the third man, so I got off the bus with the so-called policeman who at this point, disapp
23、eared and I was left in the middle of nowhere. I stood panicking. Around one minute later a police car came and stopped right by me. It was the un-uniformed policeman. I got into the car and he dropped me directly at the bus station, and helped me buy the ticket.This is one of many experiences that
24、I have had in China. I realized that however different this culture was, there was one thing that would always stand outkindness. In the west we seem to lack the foundation of trust, yet in China it seems that there will always be someone to answer your questions and lead you the right way.8. Which
25、of the following is the closest in meaning to the underlined word alien?A. Unfriendly. B. Familiar. C. Strange. D. Attractive.9. What can we learn from the second paragraph?A. The author doubted the so-called policeman.B. The third man could speak English fluently.C. The author followed a student to
26、 another bus station.D. A police car took the un-uniformed policeman away.10. Why did the un-uniformed policeman disappear after the author got off the bus?A. He hurried to buy a ticket for the author.B. He went to get a car to pick the author up.C. The author didnt behave in a friendly way.D. The a
27、uthor found a uniformed policeman to help him.11. According to the text, what impressed the author deeply in China?A. Beautiful scenes. B. Terrible transportation.C. Troubles in small towns. D. Peoples kindness.【答案】8.C9.A10.B11.D【解析】试题分析: 本文讲述一个英国人对于中国印象。8.C 考查词义猜测题。根据下文提到a place that expected to be
28、 hugely dissimilar from my own British culture可知作者对中国是陌生的,认为那是一个与自己的英国文化有巨大差异的地方,故选陌生的。9.A 考查细节理解题。根据第二段提到But as he was not in uniform, I was a little doubtful.可知作者对于穿制服的自称警察的人有所怀疑,故选A项。10.B 考查推理判断题。根据第二段提到Around one minute later a police car came and stopped right by me. It was the un-uniformed pol
29、iceman. I got into the car and he dropped me directly at the bus station可知他消失的原因是去找车接作者去车站,故选B项。11.D 考查细节理解题。根据最后一段提到there was one thing that would always stand outkindness.在中国,人们的友善给作者留下深刻印象,故选D项。考点 :文化类阅读。DAsk a teacher to name the most annoying invention of recent years and they will often mentio
30、n the mobile phone. Disturbed by the problems they create, many head teachers have ordered that pupils should keep their phones switched off at school. Others have told pupils to leave them at home.However, education researchers at The University of Nottingham believe it is time that phone bans were
31、 reassessed, because mobile phones can be a powerful learning aid, they say. Dr Elizabeth Hartnell-Young and her colleagues have reached this conclusion after studying the consequences of allowing pupils in five secondary schools to use either their own mobile phones or the new generation of smartph
32、ones in lessons.During the nine-month experiment, 14- to-16-year-old pupils used the phones for a wide range of educational purposes, including creating short movies, setting homework reminders, recording a teacher reading a poem, and timing experiments with the phones stopwatches. The smartphones,
33、which could be connected to the Internet, also allowed pupils to access revision websites, log into the school email system, ortransfer(转存) electronic files between school and home.The research involved 331 pupils in schools in Cambridgeshire, West Berkshire and Nottingham. “At the start of the stud
34、y, even pupils were often surprised at the thought that mobile phones could be used for learning,” Dr Hartnell-Young said. “After their hands-on experience, almost all pupils said they had enjoyed the project and felt more inspired.” Some teachers found that pupils who lacked confidence gained most
35、from the project. However, they recognized that greater use of mobile phones in schools could cause problems.12. We can infer from the first paragraph that. A. teachers are strongly against students owning mobile phones B. mobile phones should be developed to meet students needs C. students are free
36、 to use their mobile phones at school D. mobile phones are usually forbidden to be used at school13. When the students first used mobile phones for learning, they. A. all enjoyed the project very much B. didnt know what they were used for C. didnt fully realize the learning functions of mobile phone
37、s D. were surprised that they were allowed to use mobile phones in schools14. Who benefited most from the project? A. Older pupils. B. Pupils who were not confident. C. Younger pupils. D. Pupils who were confident.15. The purpose of the text is to tell us that. A. mobile phones can actually help stu
38、dents learn B. mobile phones begin to be widely used in schools C. too much use of mobile phones in schools can cause problems D. the mobile phone is considered the most annoying invention of recent years【答案】12.D13.C14.B15.A【解析】试题分析: 本文手机给学校造成很大的困扰,但通过研究发现手机也可以帮助那些不自信的孩子学习。12.D 考查推理判断题。根据第一段提到Distur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357527.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
