山东省青岛市2021届高三下学期5月统一模拟检测(二模)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛市2021届高三下学期5月统一模拟检测二模英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛市 2021 届高三 下学 统一 模拟 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年高考统一模拟检测英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需 改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在 本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVolunteers Wanted!City of Sunrise Police Department volunt
2、eers serve the community while learning more about law administration and making new friends. Volunteers act in a variety of roles - such as providing administrative assistance to the Department, greeting visitors at the Public Safety Complex, and lending a hand at special events. Please review the
3、Sunrise Police Department Volunteer Program Application or call (954) 746-3370 for general information regarding the Departments volunteer opportunities.The Department also offers residents an opportunity to participate in the Citizens Volunteer Patrol (CVP). The CVP is designed to reduce crime by h
4、aving citizens guard their own neighborhoods and report any suspecting or criminal activity to the police. Qualified participants must be 21 years of age or older. For more information, contact PSA Arnie Axelrodat at (954) 746-3770.Other specialized volunteer programs within the Sunrise Police Depar
5、tment include:Seniors and Lawmen Together (SALT) Council. SALT is comprised of retired leaders working in cooperation with public safety and elder affairs professionals. Through education and communication, SALT tries to reduce the criminal victimization of older citizens and enhance the delivery of
6、 law administration services to seniors. For more information, please call (954) 746-3384.Police Explorers. This program provides a means through which young men and women aged 14 to 20 may decide, by means of actual experience, whether they would like to pursue a law administration career. The Expl
7、orer program focuses on community service and citizen involvement. For more information, please call (954) 746-3376.1. What can City of Sunrise Police Department volunteers do?A. Giving law assistance to the Department.B. Greeting visitors in community centre.C. Offering general information to the p
8、olice.D. Providing help at special events.2. Who can join Seniors and Lawmen Together Council?A. A 21-year-old law graduate.B. A businessman living in the City of Sunrise.C. A retired leader expert in public safety.D. Teenagers pursuing a career in law.3. If you want to volunteer in guarding your ne
9、ighborhood, which number should you call?A. (954) 746-3370B. (954) 746-3770.C. (954) 746-3384.D. (954) 746-3376.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。朝阳警察局正在招收志愿者,文章对各种志愿者的工作、要求和联系方式等进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据第一段第二句“Volunteers act in a variety of roles - such as providing administrative assistance to the Departme
10、nt, greeting visitors at the Public Safety Complex, and lending a hand at special events.”(义工扮演各种各样的角色,例如为本署提供行政协助、在公共安全大楼迎接访客,以及在特别事件中伸出援手。)可知,市朝阳警察局志愿者在特殊事件中提供帮助。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第四段第二句“SALT is comprised of retired leaders working in cooperation with public safety and elder affairs professionals.
11、 ”(SALT由退休领导与公共安全和老龄事务专业人员合作组成。)可知,退休的公共安全专家可以加入长者和法律人员联合委员会。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第二段第一句“The CVP is designed to reduce crime by having citizens guard their own neighborhoods and report any suspecting or criminal activity to the police.”(CVP旨在通过让市民保卫自己的社区,并向警方报告任何怀疑或犯罪活动来减少犯罪。)和最后一句“For more information
12、, contact PSA Arnie Axelrodat at (954) 746-3770.”(如需更多信息,请拨打(954) 746-3770联系PSA Arnie Axelrodat。)可知,如果你想志愿保卫你的社区,可以拨打(954) 746-3770。故选B。BAfter written art had to fight a tough battle for attraction during the first decade of social media, owing to a certain group of writers, it is now on a significa
13、nt rise. How Instagram and Twitter have offered jumpstarts to careers of authors like Dean Cocozza sets a blueprint for thousands of ambitious writers.Cocozza started writing lyrics for his music as a teenager. He immediately had to experience that translating art to social media is not as simple as
14、 posting whatever his pen put down.“Anyone who uses the platform with an intent will quickly learn that you only have the glimpse of a moment to catch the viewers attention. So the work I shared shifted to be more to the point, often one-liners. Then stuff started to go viral.”The success and demand
15、 for more poems resulted in his first book Zero Dark Thirty, which sold out quickly. Despite the book containing mostly short writings, even said one-liners, Cocozza emphasizes that he doesnt write for social media. “It was a very personal project resulting from a certain period of time” in his life
16、. There are much bigger things that he works on and plans to get involved in.Dean Cocozza has brought back emotional depth. In-between monetized (货币化的) content, blatant (明目张胆的) advertising and “perfect lives”, social media holds a spot for a new generation of artists, including literature. Critical
17、thinkers and authentic writers remind the apps consumers of their emotional human nature. Art galleries and bookstores might have lost a big part of their audience to digital media but the art itself will always find ways to survive.4. What does the underlined word “it” in paragraph 1 refer to?A. Wr
18、itten art.B. A tough battle.C. Social media.D. A group of writers.5. What challenged Cocozza when he began to translate art to social media?A. To earn a living.B. To draw readers attention.C. To protect his personal life.D. To show emotional depth.6. What can be inferred from the last paragraph?A. W
19、orks with emotional depth are widely accepted on social media.B. People with perfect lives like social media better.C. Art galleries and bookstores will soon disappear.D. Arts of emotion depth still hold value on social media.7. Whats the authors attitude towards art in the future?A. Positive.B. Car
20、efree.C. Doubtful.D. Disapproving.【答案】4. A 5. B 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。社交媒体的发展为艺术带来了巨大的冲击,艺术家们对此进行了艰苦的斗争,Dean Cocozza作为其中的代表之一,成功地将艺术翻译到社交媒体上并受到了很多关注,给艺术带来了新的生机。【4题详解】词句猜测题。根据第一段第一句中的“After written art had to fight a tough battle for attraction during the first decade of social media(在社交媒体出现的头十年里,
21、书法为吸引眼球进行了一场艰苦的战斗)”可知,it是指书法。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Anyone who uses the platform with an intent will quickly learn that you only have the glimpse of a moment to catch the viewers attention.(任何有意使用这个平台的人都会很快发现,你只有一瞬间的时间来吸引观众的注意力)”可知,当Cocozza开始将艺术翻译到社交媒体上时,吸引读者的注意力对他来说是个挑战。故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“
22、Dean Cocozza has brought back emotional depth. (Dean Cocozza带回了情感深度)”和第三句“Critical thinkers and authentic writers remind the apps consumers of their emotional human nature. (批判性思考者和真正的作家提醒应用的消费者他们的情感本质)”可知,情感深度艺术在社交媒体上仍然有价值。故选D。【7题详解】观点态度题。根据最后一段最后一句“Art galleries and bookstores might have lost a bi
23、g part of their audience to digital media but the art itself will always find ways to survive. (画廊和书店的很大一部分观众可能被数字媒体夺走但艺术本身总会找到生存之道)”可知,作者对艺术的未来持积极乐观的态度。故选A。CAdults with a poor education are also likely to have poor health, a growing body of evidence suggests. Study after study has confirmed the lin
24、k, and now experts are zeroing in on the reasons for it and what can be done. “Persons with a higher education tend to have better jobs, and better income, better benefits,” said David R. Williams, a professor of public health in America.Those benefits, he said, go beyond health benefits to include
25、such other factors as having the flexibility to take a day off or part of a day to see a doctor. “People with higher levels of education tend to have more resources to cope with stress and life,” Williams said. They have stress, of course, but also more resources to cope with it such as access to a
26、health club to exercise away the stress than people with less education, he said.“Being better educated also means that a person is more likely to understand the world of modern medicine,” said Erik Angner, an assistant professor of philosophy and economics at the University of Alabama at Birmingham
27、, who has researched the link between education and happiness. “Modem medicine is incredibly complex. And if you lack the basic reading skills required to function adequately in the health-care environment, you might find it harder to effectively understand your medical care.”A report issued by Will
28、iams commission found that, compared with college graduates, adults who did not graduate from high school were 2.5 times as likely to be less than very good health. The report suggested that factors outside the medical system play an important role in determining peoples health. Access to medical ca
29、re is crucial, but it isnt enough to improve health. Whats needed, they suggested, is increased focus on schools and education encouraging people to obtain more education.8. Which of the following can be the best title for the text?A. Poor Education May Lead to Poor HealthB. Higher Education Can Bri
30、ng More IncomeC. Happiness Comes from Good EducationD. Medical Care Safeguards Good Health9. What is paragraph 2 mainly about?A. Resources to deal with life.B. Ways to exercise away stress.C. Factors concerning a higher education.D. Benefits related to a higher education.10. What can we learn from A
31、ngners words?A. Better education means understanding the world better.B. Modem medicine world is too difficult to understand.C. People with a good education may be happier.D. Reading skills help in understanding medical care.11. What is stressed in the report issued by Williams commission?A. Adults
32、are less likely to have good health.B. The medical system determines peoples health.C. More education is needed to improve health.D. More access to medical care is important.【答案】8. A 9. D 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。越来越多的证据表明,受教育程度低的成年人也可能健康状况不佳。【8题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“Adults with a poor education are a
33、lso likely to have poor health, a growing body of evidence suggests. (越来越多的证据表明,受教育程度低的成年人也可能健康状况不佳)”可知,文章主要是讲受教育程度低的成年人也可能健康状况不佳,所以选项A是最好的标题。故选A。【9题详解】主旨大意题。根据第二段第一句“Those benefits, he said, go beyond health benefits to include such other factors as having the flexibility to take a day off or part
34、of a day to see a doctor. (他说,这些好处不仅包括健康方面的好处,还包括其他一些因素,比如可以灵活地休一天假,或抽出一天时间去看医生)”可知,第二段是讲与高等教育相关的好处。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段最后一句“And if you lack the basic reading skills required to function adequately in the health-care environment, you might find it harder to effectively understand your medical care
35、. (如果你缺乏在医疗保健环境中充分发挥作用所需的基本阅读技能,你可能会发现更难以有效地理解你的医疗保健)”可知,阅读技巧有助于理解医疗护理。故选D。【11题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“Whats needed, they suggested, is increased focus on schools and education encouraging people to obtain more education. (他们建议,现在需要的是加强对学校和教育的关注鼓励人们接受更多的教育)”可知,这份报告中强调需要更多的教育来改善健康。故选C。DIt might seem stra
36、nge to be making predictions about 2021, but one thing is clear: technology has been affected just as much as every other part of our lives. Another clear thing is that todays most important technology trends will play a big part in helping us deal with and adapt to the many challenges facing us. Fr
37、om the shift to working from home to new rules about how we meet and interact in public spaces, technology trends will be the driving force in managing the change.One of the major technology trends that are likely to play out this year is 5G and enhanced connectivity. Each successive advance in mobi
38、le connectivity from 3G onwards has unlocked new use cases for the Internet. 3G made web browsing and data-driven services useful on mobile devices, 4G led to the growth of streaming video and music platforms as bandwidths (宽带) increased, and 5G, similarly, will open more doors in terms of what is p
39、ossible.5G means that services relying on advanced technologies such as augmented (增强的) reality and virtual reality, as well as cloud-based gaming platforms like Googles Stadia, become a practical thing, anywhere at any time. They also threaten to make cable and fiber-based (光纤) networks redundant,
40、with their need for us to be tied to a particular location.In short, 5G and other advanced, high-speed networks make other new technologies available anywhere, any time. A great example is Norwegian fishery operator Salmar that uses a 5G network to automate the care and feeding of its fish. Image re
41、cognition algorithms (算法) are used to detect which fish are over or under-feeding, and automatically distribute food and medicine needed to keep them healthy. Initiatives like this will become increasingly important during 2021, where businesses look to increase automation across their workforces.12
42、. Which of the following is highly influenced by 5G technology?A. Data-driven services.B. Streaming video.C. Music platforms.D. Googles Stadia.13. Which of the following can best replace the underlined word “redundant” in paragraph 3?A. Useful.B. Unnecessary.C. Expensive.D. Special.14 Why is “Salmar
43、” mentioned in the text?A. To show the development of Norwegian fishery.B. To explain how to keep fish healthy.C. To present the application of 5G technology.D. To propose new initiatives for businesses.15. What is the text mainly about?A. Different predictions of technology trends.B. Successive adv
44、ances in mobile technology.C. One of the technological highlights of the year.D. The driving force in managing changes.【答案】12. D 13. B 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了5G技术的应用和优势。【12题详解】细节理解题。根据第三段第一句“5G means that services relying on advanced technologies such as augmented (增强的) reality and virtual real
45、ity, as well as cloud-based gaming platforms like Googles Stadia, become a practical thing, anywhere at any time. ”(5G意味着依托增强现实、虚拟现实等先进技术的服务,以及谷歌的Stadia等基于云的游戏平台,成为随时随地实用的东西。)可知,谷歌的Stadia深受5G技术的影响。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据“with their need for us to be tied to a particular location”(因为他们需要我们被绑定到一个特定的位置)可知,
46、此处是指使以电缆和光纤为基础的网络变得多余,所以redundant意为“不必要的”。故选B。【14题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“In short, 5G and other advanced, high-speed networks make other new technologies available anywhere, any time. A great example is Norwegian fishery operator Salmar that uses a 5G network to automate the care and feeding of its fish
47、.”(总之,5G和其他先进的高速网络让其他新技术随时随地都可以使用。挪威渔业运营商Salmar就是一个很好的例子,该公司利用5G网络实现了对鱼类的自动化照料和喂养。 )可知,此处提到Salmar是为了介绍5G技术的应用。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第二段第一句“One of the major technology trends that are likely to play out this year is 5G and enhanced connectivity. ”(今年可能出现的主要技术趋势之一是5G和增强互联互通。)可知,文章主要是讲今年的技术亮点之一5G技术。故选C。第二
48、节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。You probably learned many things by watching how-to videos on YouTube, but have you ever thought of making your own ones? You do not need to show it to anyone or put it on the Internet. _16_.Recording yourself, whether on video or aud
49、io, is an effective method of self-study. _17_ When you record yourself it helps you identify what you are good at in English and which areas need improvement. How-to videos give you the chance to do several things at once. You will talk about a subject you already enjoy while giving step-by-step in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-359388.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
