分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型河北省唐山市曹妃甸第一中学2020-2021学年高二英语下学期期中试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:359717
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:96.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 唐山市 曹妃甸 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题
    资源描述:

    1、河北省唐山市曹妃甸第一中学2020-2021学年高二英语下学期期中试题考试范围:选修7unit1-unit4 考试时间: 120 分钟 满分: 150 分 第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1.What will the boy do firs

    2、t?A. Go swimming. B. Get his books. C. Play tennis.2.When will the speakers have a meeting in Venice?A. On October 5. B. On October 8. C. On October 15.3.How did the man learn English well?A. By learning from a pen friend.B. By speaking a lot with Americans.C. By studying hard at school.4.Why doesnt

    3、 the woman try to get a PhD now?A. She doesnt need one for her job.B. She cant afford the payment.C. She cant spare the time.5.What are the speakers discussing?A. How fruits were harvested.B. Why the fruit sales increased.C. What caused the low price of fruits.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段

    4、对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.What is the mans problem?A. He forgot his password. B. He cant use the system. C. He cant find his computer.7.Where is the computer services office?A. At the back of the l

    5、ift. B. Next to the reception desk. C. Beside the stairs.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8.What relation is the man to the woman?A. Her job advisor. B. Her classmate. C. Her neighbor.9.How does the man suggest the woman find dogs to walk?A. By advertising in the newspaper. B. By asking door to door. C. By phonin

    6、g people.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10.How did the man buy his television?A. He went to a store. B. He bought it on the Internet. C. He ordered it over the telephone.11.When did the man get his television?A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Thursday.12.What does the woman promise to do for the man?A. S

    7、end him a remote control. B. Change the TV set for him. C. Help him set up the television.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13.What does the man like doing?A. Going shopping. B. Playing sports. C. Watching football matches.14.What do teenagers in the mans country spend much money doing in general?A. Going out.

    8、 B. Doing sports. C. Buying clothes.15.What is the mans favorite shop?A. A sports shop. B. A food shop. C. A music shop.16.What is the mans opinion about shopping in the area near his home?A. Its very expensive. B. Its pretty good. C. Its quite boring.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17.WhendidErdenprobablys

    9、tarthisjourney?A. In2007. B.In2012. C.In2015.18.WhydidntErdenclimballthesixhighestmountains?A.Theweatheronthemountainswasterrible.B.Hishealthconditionwasbad.C.Hewasshortofmoney.19.HowdidErdentravelaroundtheworldmostofhistime?A.Onfoot. B.Byboat. C.Bycar.20.WhatdoesErdenwanttodorightnow?A.Planformoret

    10、rips. B.StudySpanish. C.Havearest. 第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑 A Feel like a family day trip outside London? Here are some of the best choices. Harry Potter Studio The Harry Potter Studio tour is one of the easiest day trips from Lond

    11、on. Just read the directions on the website where you buy tickets and follow the crowds from the train to the bus. It is a unique experience. A walk through the studio allows families to appreciate every little detail that was put into the production of the Harry Potter movies from the costumes to t

    12、he sets. Visitors can view the Potions Classroom, board the Hogwarts Express, and walk through the Dursleys house. Leeds Castle Leeds Castle is one of the most beautiful castles in the UK. It is surrounded by a river and gardens, making it a relaxing and peaceful place. Leeds Castle is open for self

    13、-guided tours, and there are kid-friendly shows. Leeds Castle has a wonderfully-designed maze(迷宫),which has a surprise at the center that will appeal to all ages, not just children looking for a place to play. Leeds Castle also has a big playground, one part of which is set aside for small kids whil

    14、e the other inspires teenagers in an old game of hide-and-seek. Windsor Castle Windsor Castle is used by the current British royal family. This makes it the longest-occupied palace in Europe. Afraid that your young children might feel dull?Dont worry. There is a kids audio tour available as well as

    15、an activity that features crafts(手工艺),coloring and dress-up for little ones. And in the summer months, parents will be happy to know that there is a place to get an ice cream for their kids centrally located in the castle complex (建筑群).21. What can visitors do on the Harry Potter Studio tour? _ A. B

    16、uy some costumes. B. Ride on a special train.C. See Harry Potter movies. D. Study in the Potions Classroom.22. What can we learn about Leeds Castle? _ A. Visitors must go on a tour with a guide.B. The gardens are meant for hide-and-seek.C. Kids can have a fun time on the playground.D. The maze is es

    17、pecially popular among grown-ups.23. How might children like the trip to Windsor Castle? _ A. Tiresome.B. Comfortable.C. Adventurous.D. Interesting. B A rat may seem like an unlikely candidate to receive a gold medal for bravery and devotion to duty. However, six-year-old African, rat Magawa, which

    18、was honored with Britains highest animal award on September 25,2020,is no ordinary rat. Over the past five years, the HeroRAT has saved hundreds of lives by detecting 39 landmines(地震)and 28 unexploded items in Cambodia. Landmines were used during wars to protect important areas such as borders, camp

    19、s or bridges and to restrict the movement of opposing armies. But it became extremely difficult to remove the explosives once the conflicts ended. Today, over 60 million people in 59 countries live in daily fear of landmines. Magawa is one of hundreds of HeroRATs that have been trained by an animal

    20、charity in Belgium to detect landmines since the 1990s. The charity, which teaches the animals by rewarding them with tasty food each time they smell out a landmine and send signals to the handlers, says the intelligent rats are ideal for the dangerous job. They are easy to train, and more important

    21、ly, light enough not to set off the hidden explosives even if they mistakenly walk over them. The rats, which use their sharp smelling skills to identify the chemicals in landmines, are also more efficient (有效)than human-held metal detectors. Magawa, which has been working in Cambodia since 2016, is

    22、 the charitys most successful HeroRAT. In addition to being accurate, it can screen an area the size of a tennis court in 30 minutes. This task would take a human with a metal detector up to 4 days! Over the past 4 years, the powerful animal has helped clear over 141,000 square meters of land, equal

    23、 to 20 football fields. Every discovery made by Magawa has reduced the risk of injury or death for local people. Hopefully, with brave detection animals like Magawa hard at work, the threats will soon be all removed.24. What makes the rats the best choice for the dangerous job? _ A. The rats weight

    24、and sense of smell.B. The rats intelligence and experience.C. The charitys method of training the rats.D. The delicious food for rewarding the rats.25. What are the numbers in paragraph 4 used for? _ A. Presenting the charitys success.B. Illustrating the rats natural talents.C. Emphasizing the rats

    25、great efficiency.D. Showing the inability of metal detectors.26. Which of the following is not mentioned in the text? _ A. Where Magawa is working now.B. What the landmines were used for.C. When Magawa began to be trained.D. How the HeroRATs detect landmines.27. What is the main idea of the text? _

    26、A. Landmines are difficult to remove for human beings.B. Rats are cleverer than humans at discovering dangers.C. Landmines present deadly threat to Cambodian people.D. A rat receives a gold medal for its lift-saving contributions.C Hip hop is a form of musical and artistic expression that started in

    27、 urban(城市)areas in New York in the 1970s. The expression comes from joining together two words with special meanings to the style of dancing. Kool Here Campbell is considered very important in starting hip hop culture. He was from Jamaica and used the Jamaican tradition of poetry and speech over mus

    28、ic. He started playing music and speaking poetry at outdoor basketball courts to give encouragement to the young dancers. This speech soon came to be known as rapping. Then hip hop as a culture started to develop and spread throughout some areas of New York City. This culture featured graffiti(涂鸦)ar

    29、t as well as its own unique style and music. Artists and rap musicians came to consider hip hop as a new urban culture. As it grew in popularity, newspapers and magazines started reporting about it. In the early 1980s, bands and musicians started experimenting with electronic instruments to make a n

    30、ew sound. Hip hop was starting to mature(成熟)as the art of making music in new ways spread. Rap artists also started to change their style. Many rappers talked about urban problems, showing their disappointment in drugs, unemployment, and unfair treatment by authorities such as the police. Recently,

    31、hip hop has spread globally. In Europe, it has also become a way for many young people to express their anger at social problems and environmental issues. In many parts of Asia, hip hop has been adopted as a form of music for business, produced only with consumers in mind. Many people believe that t

    32、his is not real hip hop music and argue that many countries have simply borrowed the. look and sound of hip hop without really understanding the culture behind it.28. Why does the writer introduce Kool Here Campbell? _ A. To inform us that he was the founder of hip hop.B. To tell us how he became a

    33、world-famous singer.C. To prove that he combined music with American poetry.D. To explain why he inspired artists to explore urban culture.29. What did the early U.S. hip hop culture focus on? _ A. Solving urban problems.B. Developing its unique style.C. Spreading around the world.D. Using advanced

    34、musical instruments.30. What concerns the author as hip hop spreads globally? _ A. The culture behind it has changed.B. It can easily cause negative emotions.C. It sounds totally different from its origin.D. Some people use it for improper purposes.31. What can be the best title for the text? _ A. H

    35、ip Hop around the WorldB. The Rise and Spread of Hip HopC. Hip Hop: The Most Popular Art FormD. Kool Here Campbell: The Father of Hip HopD Faced with a declining population and workforce, Japan has been increasingly turning to robots for help. Over the years, the robots have carried out a large numb

    36、er of human tasks, including building products and providing care for the elderly. However, the robots currently being used by companies, like Walmart and Amazon, are only able to perform single, repetitive tasks, such as stacking (堆积)boxes. Model-T, on the Other hand, has a wider range of movement

    37、and is able to hold, pick and place objects of several different shapes and sizes into different locations, making it ideal for convenience and grocery stores, which sell a large variety of items. Model-T robots are operated from a distant location by human pilots wearing a virtual reality (VR) head

    38、set and special gloves, which allow them to feel the product the robot is holding in their hands and guide it to the right shelf. The VR-controlled robots are ten times cheaper than automated(自动的)robots, because they dont require advanced programming and are easier to develop and maintain. And their

    39、 easy-to-use controls require little training. Tomohiro Kano, a general manager in charge of development at FamilyMart, believes this will enable the chain to recruit (招聘)workers who would typically not work in stores. Though Model-T appears to be getting rapidly through the experiments, it is not q

    40、uite ready to enter the workforce. Besides being a lot slower than humans, it is also only able to lift packaged items, and cannot get hold of things such as fruits and vegetables. The company is working to improve the weaknesses and hopes to introduce a faster, more skillful Model-T within the next

    41、 two years. They believe that in addition to the stores, the robots could also be useful in hospitals, allowing doctors to do operations from remote locations.32. What is one of the features of Model-T according to the text? _ A. It works much faster than humans.B. It can easily hold all kinds of ob

    42、jects.C. It can be operated from a distance away.D. It is harder to produce than an automated robot.33. What does the underlined word this in paragraph 4 refer to? _ A. The low price of Model-T.B. The easiness to operate Model-T.C. The low-level programming of Model-T.D. The strict training for main

    43、taining Model-T.34. What can we infer from the last paragraph? _ A. Model-T is now being massively produced.B. Japans workforce will be reduced by Model-T.C. The weaknesses of Model-T have been overcome.D. Model-T may be used in wider fields in the future.35. In which section of a website can we rea

    44、d this text? _ A. Technology.B. Economy.C. Lifestyle.D. Environment.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The Simple Trick Can Help You SleepFor those who cant sleep easily, prepare for the best nights sleep ever. No more tossing and turning into the early hours of the mo

    45、rning. No more counting sheep on Sunday evenings. And no more lying, wide-eyed, in the dark after waking up in the middle of the night. _36_ This all-natural solution is called the 4-7-8 method, and yes, its as simple as it sounds. First, get settled into a comfortable position on your bed. Then, si

    46、mply breathe in air through your nose for four seconds, hold your breath for seven seconds, and then breathe the air out slowly through your mouth for eight more seconds. _37_Thats all there is to it! Dont believe us? Just ask Harvard-educated medical doctor Andrew Weil, who adopted this exercise fr

    47、om a centuries-long Indian yogi meditation practice. The yogis use this method to achieve a state of complete relaxation, reducing stress and anxiety. Slowing down your breathing forces the rhythm of your heart to slow down, too. _38_ In other words, its a natural way to make you calm for your body

    48、and mind.“The theory is that by putting certain rhythms on the breath with your voluntary system, gradually these are made into the involuntary nervous system, he said. _39_So its the regularity of doing this over a period of weeks, months , years that produces the changes that you want.”There you g

    49、o! _40_ If youre still tossing and turning, dont miss these tips from sleep doctors which are almost guaranteed to give you a better nights sleep.A. And that comes with time.B. Finally , repeat until you fall asleep.C. It makes the rest of your body relax.D. That enables you to fall asleep more easi

    50、ly.E. Here comes the explanation for your sleepless nights.F. Once you start sticking to it, you can quit counting sheep for good.G. Theres now an easy and expert-approved way to fall asleep in less than a minute.第三部分 语言运用(共两节 满分30分)第一节(共15小题,每小题1分,满分15分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该

    51、项涂黑。 When my aunts children were small, she decided to get them a puppy. Her neighbors dog had given _41_ to a couple of puppies a few weeks earlier and so my aunt arranged to _42_ one of the puppies once they had been weaned (断奶).The day came to bring home the little puppy and the children were _43

    52、_; they named it Shorty happily and _44_ welcomed it, preparing its food and a comfortable _45_ in a basket. The next day the children gave it some milk before kissing it goodbye and _46_ for school. When they returned, they were _47_ to discover that Shorty was missing. They _48_ the whole house in

    53、ch by inch, _49_ it was nowhere to be found. A few hours later, the _50_ who sold them the puppy came over carrying Shorty, _51_ . He explained that the mother dog had slid into my aunts house and carried the puppy back to his home.For a number of days my aunt and her neighbour tried _52_ to keep th

    54、e puppy in his new home, because each day the mother dog would _53_ it from the tiny bed. Finally, my aunts neighbour gave up and offered her a refund(退款).I came to realize that mothers love is flowing all over the places you can imagine , _54_ in the kingdom of animals. By the way, if you would lik

    55、e to keep a puppy as a _55_you might as well keep the mother dog at a distance.41. A. riseB. birthC. wayD. attention42. A. buyB. borrowC. stealD. rent43. A. cautiousB. cheerfulC. awkwardD. allergic44. A. merelyB. frequently C. immediately D. temporarily45. A. bedB. seatC. netD. bag46. A. looking out

    56、B. heading offC. taking away D. coming up47. A. alarmedB. relievedC. interested.D. ashamed48. A. discoveredB. cleanedC. searchedD. explored49. A. soB. thoughC. or D. but50 A. parentB. friendC. relativeD. neighbor51. A. praisingB. apologizingC. promisingD. blaming52. A. in vainB. in turnC. on purpose

    57、D. on time53. A. feedB. kissC. biteD. fetch54. A. justB. yetC. evenD. still55. A. toyB. guardC. companion D. colleague第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 South Koreans consume 2.4 billion plastic straws (吸管)annually. And like in many other countries, the government is stepping u

    58、p to reduce the amount of single-use plastics. The idea of Rice Straws came to Kim Kwang-pil when he first saw 56_ eatable cup. He thought to himself, If they can make a cup you can eat, why not a straw? That was the beginning of Kims company, Yeonjigonji, 57_ produces eco-friendly straws 58_(make)

    59、of rice. Kim settled on rice mainly because it is familiar 59_consumers in his country. The rice straws come in various shapes and sizes and can 60 _(complete) break down within 100 days. I met people who wouldnt believe I could eat the straws. So, when I did, they 61 (convince), said Kim. So far th

    60、e company 62 _ (sign) deals with companies in dozens of countries throughout Asia, North America and South America. As they are eatable, the rice straws need to pass food safety laws in each country. But Kim believes that his straws are 63_( good) than paper or other straws.After all, you still need

    61、 to cut down trees 64_(produce) paper straws, said Kim, whose next goal is to create environmentally-friendly, single-use cutlery(餐具), like forks, 65_ ( knife) and spoons. 第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分) 假定你是李华,你的美国朋友Tony来邮件说他对中国古建筑很感兴趣,希望有机会来中国参观。请你给他回复邮件,内容包括:1.推荐要参观的建筑及理由;2.提出参观建议;3.你的希望。注意:1.写作词数应

    62、为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Tony, _ Yours Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Yumi stood at the c door of the cabin(小屋). She watched black clouds roll across the sky. This has been an awful vacation, she said to Mei . We ve been stuck in this cabin all week because of this rain.

    63、 Then I wanted to go into town with Mom and Dad today, but you got sick. I couldnt help it, Mei cried.Yumi didnt listen to her: My friend Sue is lucky. She s an only child. She never has to miss out on things because of a little sister, she said.With an angry click, she turned on the radio. “word is

    64、 just in, ”a man said. There is a chance of a flash flood in Green Valley. The water in Copper Lake has reached the top of the dam. The dam could give way at any time. People in Green Valley are in danger. They should move to high ground right away.”“Should we leave? Mei asked.“No, Mom and Dad will

    65、be home soon. I don t want to leave until they get here, Yumi answered.Yumi was upset. Every past year she loved their vacations in Green Valley. But this year the rain spoiled everything. The sky grew darker. Heavy rain beat against the windows,and thunder shook the cabin.“Yumi, I m scared Mei said

    66、. What if the dam breaks?”It won t, Yumi said. She hoped Mei believed her. Yumi didn t want Mei to know how scared she was.The radio stopped in the middle of a song. A man came on the air talking loud and fast. The Copper Lake Dam has broken. Everyone in Green Valley must move to high ground NOW!”Yu

    67、mis heart raced. Let s get out of here! she cried. She took Meis arm and pulled her outside. They could hear a terrible roar(咆哮) coming from the far end of the valley. Yumi and Mei dashed up the muddy road behind their cabin. The thundering roar grew louder. Yu umi looked back. The wall of water was

    68、 coming faster, It seemed to be swallowing all of Green Valley. In another minute it would hit them.注意1.续写词数应为150左右2.请按如下格式在相应位置作答Yumi saw a large tree just ahead. _In a short timd the flood water began to go down._ _高二期中英语参考答案一 听力1. B 2. C 3. A 4. C 5. B 6. B 7. C 8. B 9. A 10. B11. C 12. A 13. C 1

    69、4. A 15. A 16. B 17. A 18. C 19. B 20. C二 阅读A篇)21-23 BCD B篇)24-27 ACCD C篇)28-31 ABDB D篇)32-35 CBDA七选五 36-40 GBCAF 三 完形 41-45 BABCA 46-50 BACDD 51-55 BADCC 四 语法填空56 an 57 which 58 made 59 to 60 completely61 wereconvinced 62 has signed 63 better 64 to produce 65 knives五 书面表达应用文Dear Tony ,Knowing thaty

    70、ou are deeply interested in Chinese history and culture, especially Chinese buildings of fancy designs, Im writing to invite you to visit The Palace Museum, whichis a representative of ancient Chinese architecture. 【高分句型一】It was built in the Ming and Qing Dynasties.Im convinced that you are sure to

    71、be attracted by varieties of buildings there. (推荐要参观的建筑及理由) If convenient, would it be possible for you to meet me at our school gate at 6 a.m. on Saturday morning?【高分句型二】 We will go there by bike and return in the afternoon. I would be delighted if you could be with us.(提出参观建议)I am looking forward

    72、to your reply. (表达希望)Yours, Li Hua读后续写 One possible versionYumi saw a large tree just ahead She could only hope it was strong enough to stand up against the force of the water. “Quick, Mei, climb that tree! ”Yumi screamed. She pushed Mei up the tree. Then she pulled herself up. Yumi and Mei were hal

    73、fway up the tree when the water hit. They held on as tightly as they could. The water roared only inches from their feet. They watched the wall of water crash into their cabin. In a short time the flood water began to go down. Yumi and Mei climbed down from the tree.Yumi almost cried when she looked

    74、 down and saw what the flood had done. The once beautiful valley was now full of ugly mud.Im glad we made it” ,Mei said. She gave her sister a quick hug and then smiled. “Just think, Yumi, you had a chance to be an only child and you blew it! Yumi turned to Mei, “But I wouldnt really want to be an o

    75、nly child. In fact, I was glad to have you with me up in that tree!”阅读答案详解【A篇答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】D【解析】(1)B. 细节理解题。根据Harry Potter Studio中Visitors can view the Potions Classroom, board the Hogwarts Express, and walk through the Dursleys house(游客可以参观魔药课教室,登上霍格沃茨特快列车,穿行在德思礼家。)由此可知,游客可以搭乘霍格沃茨特快列车这列特殊的火车,

    76、故选B. (2)C. 推理判断题。根据Leeds Castle中Leeds Castle also has a big playground, one part of which is set aside for small kids while the other inspires teenagers in an old game of hide-and-seek.(Leeds Castle有一个大操场,一部分留给小孩子玩,另一部分可以让青少年玩捉迷藏这个古老游戏。) 由此可知,这个大操场是给孩子们玩的,孩子们可以在这玩得开心,故选C. (3)D. 推理判断题。根据Windsor Castl

    77、e中There is a kids audio tour available as well as an activity that features crafts, coloring and dress-up for little ones. And in the summer months, parents will be happy to know that there is a place to get an ice cream for their kids centrally located in the castle complex.(有一个音频巡演和一个以手工艺品,涂色和为小孩子

    78、打扮为特点的活动。夏天的时候,家长能高兴地在建筑群中央给孩子们拿到冰淇淋。)由此可知,这里有专门为孩子们准备的有趣的、形式多样的活动和食物,所以孩子们会觉得这里很有趣。A.Tiresome讨厌的;B.Comfortable舒适的;C.Adventurous喜欢冒险的;D.Interesting有趣的。故选D.【B篇答案】 【小题1】A【小题2】C【小题3】A【小题4】D【解析】(1)A.细节理解题。根据第三段 Theyareeasytotrain,andmoreimportantly,lightenoughnottosetoffthehiddenexplosiveseveniftheymist

    79、akenlywalkoverthem.Therats,whichusetheirsharpsmellingskillstoidentifythechemicalsinlandmines,arealsomoreefficient(有效)thanhuman-heldmetaldetectors.他们很容易训练,更重要的是,轻到不会引爆隐藏的爆炸物,即使他们错误地走过他们。这些老鼠利用它们敏锐的嗅觉来识别地雷中的化学物质,也比人类手持的金属探测器更有效。提到了它们足够轻lightenough和敏锐的嗅觉theirsharpsmelling,B项的experience并未提到,CD项与问题无关。故选A

    80、. (2)C.推理判断题。根据第四段最后一句Overthepast4years,thepowerfulanimalhashelpedclearover141,000squaremetersofland,equalto20footballfields在过去的4年里,这种强大的动物帮助清理了14.1万平方米的土地,相当于20个足球场。可知通过过去四年强大的动物已经帮助土地这些平方米相当于20个足球领域,强调老鼠伟大的效率。故选C。(3)A .细节理解题。问哪一选项文章并未提及?根据文章第二段Landmineswereusedduringwarstoprotectimportantareassuch

    81、asborders,campsorbridgesandtorestrictthemovementofopposingarmies在战争期间,地雷被用来保护边界、营地或桥梁等重要地区,并限制敌对军队的行动,排除B项;根据第三段第一句Magawa is one of hundreds of HeroRATs that have been trained by an animal charity in Belgium to, detect landmines since the 1990s自20世纪90年代以来,比利时一家动物慈善机构训练了数百只探测地雷的老鼠,马加瓦就是其中之一,排除C项;根据第三

    82、段最后一句Therats,whichusetheirsharpsmellingskillstoidentifythechemicalsinlandmines,arealsomoreefficient(有效)thanhuman-heldmetaldetectors这些老鼠利用它们敏锐的嗅觉来识别地雷中的化学物质,也比人类手持的金属探测器更有效,排除D项;只有A项文章并未提到,故选A. (4)D.主旨大意题。本篇文章主要讲述了老鼠由于体重较轻,并且利用敏锐的嗅觉来识别地雷中的化学物质,可以帮助士兵排雷,其中的杰出代表是老鼠Magawa,因为它的贡献,老鼠Magawa收到了一个英国最高级的动物奖章的

    83、故事。故选D.【C篇答案】【小题1】A【小题2】B【小题3】D【小题4】B【解析】(1)A推理判断题。根据文章第二段第一句Kool Herc Campbell is considered very important in starting hip hop culture.(在嘻哈文化的起源中,Kool Herc Campbell被认为是非常重要的)以及本段最后一句This speech soon came to be known as rapping(这个演讲很快就被称为说唱)由此可知,文章介绍Kool Herc Campbell的目的是为了告诉我们Kool Herc Campbell创建了

    84、Hip-hop这种艺术形式。故此题选A. (2)B细节理解题。根据文章第三段Then hip hop as a culture started to develop and spread throughout some areas of New York City. This culture featured graffiti art as well as its own unique style and music.(后来,嘻哈作为一种文化开始在纽约市的一些地区发展和传播。这种文化的特点是涂鸦艺术以及它自己独特的风格和音乐)可知,嘻哈文化最开始在美国专注于涂鸦艺术和独特的风格以自身及音乐。故

    85、此题选B. (3)D推理判断题。根据文章最后一句Many people believe that this is not real hip hop music and argue that many countries have simply borrowed the look and sound of hip hop without really understanding the culture behind it.(许多人认为这不是真正的嘻哈音乐,并认为许多国家只是借用了嘻哈音乐的外观和声音,而没有真正了解其背后的文化)可知,许多人在运用嘻哈文化时,并没有了解到其背后的文化。再结合本段之

    86、前所给的事例In Europe, it has also become a way for many young people to express their anger at social problems and environmental issues.(在欧洲,嘻哈是许多年轻人表达对社会问题和环境问题的愤怒的一种方式)和In many parts of Asia, hip hop has been adopted as a form of music for business, produced only with consumers in mind. (在亚洲的许多地方,嘻哈音乐已

    87、经被作为一种商业音乐形式而被采用,它的制作只考虑到消费者)可以推知,作者害怕由于不了解嘻哈文化的真正背景,从而将嘻哈文化用于不恰当的目的。故此题选D. (4)B标题归纳题。根据文章第二段介绍Kool Herc Campbell创立了嘻哈文化以及后三段讲述嘻哈文化在美国的和在全世界的走红可知,本文主要讲述了嘻哈文化的兴起与传播。故此题选B.【D篇答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】D【小题4】A【解析】(1)C. 细节理解题。根据第三段中的Model-Trobotsareoperatedfromadistantlocationbyhumanpilotswearingavirtualreali

    88、ty(VR)headsetandspecialgloves(T型机器人是由戴着虚拟现实(VR)耳机和特殊手套的人类飞行员从远处操作的)可知Model-T的一个特征是可远距离操作,结合选项可知答案选C. (2)B. 代词指代题。根据第四段中的Andtheireasy-to-usecontrolsrequirelittletraining.TomohiroKano,ageneralmanagerinchargeofdevelopmentatFamilyMart,believes thiswillenablethechaintorecruit(招聘)workerswhowouldtypicallyn

    89、otworkinstores.(而且它们易于使用的控制装置几乎不需要训练。FamilyMart负责开发的总经理Tomohiro Kano认为,这将使该连锁店能够招聘通常不在商店工作的员工。)可推出this指代前面提到的theireasy-to-usecontrolsrequirelittletraining,结合选项可知B项符合题意,故选B. (3)D. 推理判断题。根据最后一段中的Theybelievethatinadditiontothestores,therobotscouldalsobeusefulinhospitals,allowingdoctorstodooperationsfro

    90、mremotelocations.(他们相信,除了商店,这些机器人在医院里也很有用,可以让医生在偏远的地方做手术)可知Model-T未来可想能会在更广泛的领域使用,故选D. (4)A. 文章出处题。结合第三段中的 Model-Trobotsareoperatedfromadistantlocationbyhumanpilotswearingavirtualreality(VR)headsetandspecialgloves(T型机器人是由戴着虚拟现实(VR)耳机和特殊手套的人类飞行员从远处操作的)以及最后一段内容可知本文有可能出现在网页的技术版面上,结合选项A.Technology技术;B.E

    91、conomy经济;C.Lifestyle生活方式;D.Environment环境,由此可知答案选A.录音稿(Text 1) M:Im going to meet Ben to swim and then go to the library to take my books.W:Do that before you meet Ben because it isnt open this afternoon.M:OK. And were going to play tennis after we swim, so I wont see you until supper. Bye.(Text 2) W

    92、:What date are we having the meeting in Venice? Is it the fifth or eighth of October?M:No, its the fifteenth of October.(Text 3) W:Your English is very good.M:Thanks. I used to have an American pen friend, and I used to write to him in English a lot.W:I couldnt speak English at all when I came here

    93、to the United States. We had English in school, but I didnt study very hard.(Text 4) M:Would you like to get a PhD in something?W:Yeah, maybe one day. But its impossible right now. I have my job and the kids. Id have to study at midnight!M:Oh, yeah. That would be difficult.(Text 5)M:This year our sa

    94、les increased by 23%.W:What caused the increase? M:Well, the harvest of oranges, bananas and some other fruits was good. Prices dropped and so sales increased. (Text 6) M:Hi, June. Have you had any trouble using the system this morning? I cant use my computer.W:There was a power failure last night,

    95、and all of our passwords were lost. You have to go to the computer services office to set up a new one.M:Oh, great. Thats the office on the first floor next to the reception desk, right?W:Its on the first floor, but its beside the stairs at the back. Youll have to turn left when you come out of the

    96、lift.(Text 7) W:I need to make some money to pay my next terms school fee. Do you know of any part-time jobs?M:How about delivering newspapers? I know that John from our class did it last year.W:I already thought of that, but I dont have a bike.M:Then how about walking dogs? You know, therere a lot

    97、of people around the neighborhood with dogs.W:Sounds interesting. But how can I find dogs to walk? M:You can put an advertisement in the Sunday newspaper.W:Thank you. Ill phone the newspaper right now.(Text 8) M:Hi, Im calling about a television I ordered from your online shop.W:Yes, sir. So what is

    98、 the problem?M:I was told it would arrive in two days that would be on Monday, and it didnt arrive until today. Thats three days late.W:Im sorry about that. And how is it going with the TV set now?M:I havent turned it on. When I set it up, I found there was no remote control in the box.W:Actually so

    99、me of the models do not have remote controls. M:But the remote control is listed as one of the things that is supposed to be included on the list.W:In that case, we will be happy to send you a new remote control as soon as possible.(Text 9) W:Peter, what things do you enjoy spending money on?M:Well,

    100、 Im a big football fan. So when I dont have much schoolwork, I watch matches. What I really like spending money on is the ticket for football matches.W:What do you think teenagers in your country spend their money on?M:I think it really depends. I guess girls spend more money on clothes and magazine

    101、s while boys spend money on music and things like football matches. In general though, I think both boys and girls spend a lot of money just going out to places and having a good time.W:Do you have a favorite shop?M:Im not interested in shopping, actually. But there is a shop I really enjoy going to

    102、. Its a sports shop and what I really like about it is just to wander round and see all the clothes and equipment they sell. I cant afford them. They are expensive.W:Whats shopping like in the area where you live?M: I guess the shopping must be pretty good, because my mum and dad do all the shopping

    103、 nearby. They always say it has fresh vegetables and good food.(Text 10) M: In July 2012, an American man named Erden Eruc completed a 5-year journey, becoming the first person ever to travel all the way around the world with no help of cars or trains. All he used was his own arms and legs, to cycle

    104、, row and walk around the world. His plan before beginning the trip was to climb the six highest mountains on earth. The weather on the mountains was terrible but it didnt stop him. However, he was only able to climb three of them, not because of his health condition, but for money problems. Erden s

    105、pent most of his time on the trip in his boat. Being alone on the sea for that much time was not at all easy, but he kept busy by listening to music and studying Spanish. He took dried food with him and had a water machine to make fresh water out of seawater. However, it only worked on sunny days. Erden is sure he will take more trips one day. But at the moment all he wants to do is rest and spend time with his wife Nancy.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省唐山市曹妃甸第一中学2020-2021学年高二英语下学期期中试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-359717.html
    相关资源 更多
  • 2022八年级英语下册 Unit 6 Be a Champion Lesson 34 Modern Olympics教案(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 6 Be a Champion Lesson 34 Modern Olympics教案(新版)冀教版.doc
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 5 SECTION Ⅰ WORD版含答案.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 5 SECTION Ⅰ WORD版含答案.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 4 SECTION Ⅱ WORD版含答案.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 4 SECTION Ⅱ WORD版含答案.docx
  • 2022八年级英语下册 Unit 5 Good manners Period 3 Reading Ⅱ习题课件(新版)牛津版.pptx2022八年级英语下册 Unit 5 Good manners Period 3 Reading Ⅱ习题课件(新版)牛津版.pptx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 3 SECTION Ⅱ WORD版含答案.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 3 SECTION Ⅱ WORD版含答案.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 3 SECTION Ⅰ WORD版含答案.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语选修九练习:UNIT 3 SECTION Ⅰ WORD版含答案.docx
  • 2022八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us单元知识点归纳(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 4 The Internet Connects Us单元知识点归纳(新版)冀教版.doc
  • 2022八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends教材原文及译文(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends教材原文及译文(新版)冀教版.doc
  • 2022八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends Lesson 18 Friendship Between Animals教案(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends Lesson 18 Friendship Between Animals教案(新版)冀教版.doc
  • 云南省昆明市黄冈实验学校2019届高三上学期第一次月考英语试题.doc云南省昆明市黄冈实验学校2019届高三上学期第一次月考英语试题.doc
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 5 SECTION Ⅰ WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 5 SECTION Ⅰ WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 单元检测(B) WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 单元检测(B) WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 SECTION Ⅱ — LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 4 SECTION Ⅱ — LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 3 SECTION Ⅰ WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 3 SECTION Ⅰ WORD版含解析.docx
  • 2022八年级英语下册 Unit 2 Plant a Plant单元知识点归纳(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 2 Plant a Plant单元知识点归纳(新版)冀教版.doc
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 2 SECTION Ⅲ WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 2 SECTION Ⅲ WORD版含解析.docx
  • 2022八年级英语下册 Unit 2 Plant a Plant Lesson 9 Gardening with Mary教案(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 2 Plant a Plant Lesson 9 Gardening with Mary教案(新版)冀教版.doc
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 2 SECTION Ⅱ — LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 2 SECTION Ⅱ — LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 1 单元检测(B) WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 1 单元检测(B) WORD版含解析.docx
  • 2022八年级英语下册 Unit 1 Spring Is Coming单元知识点归纳(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 1 Spring Is Coming单元知识点归纳(新版)冀教版.doc
  • 2022八年级英语下册 Unit 1 Spring Is Coming Lesson 3 The Sun Is Rising教案(新版)冀教版.doc2022八年级英语下册 Unit 1 Spring Is Coming Lesson 3 The Sun Is Rising教案(新版)冀教版.doc
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 5 单元检测(B) WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 5 单元检测(B) WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 4 SECTION Ⅲ WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 4 SECTION Ⅲ WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 2 单元检测(A) WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 2 单元检测(A) WORD版含解析.docx
  • 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 1 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 1 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.docx
  • 2022八年级英语下册 Module 1 Social communication Unit 2 Body language课时5 Writing习题课件 牛津深圳版.ppt2022八年级英语下册 Module 1 Social communication Unit 2 Body language课时5 Writing习题课件 牛津深圳版.ppt
  • 人教版高中英语高考 重点单词 重点句词组 微写作 小组合作(共21页PPT).ppt人教版高中英语高考 重点单词 重点句词组 微写作 小组合作(共21页PPT).ppt
  • 人教版高中英语高考 重点单词 重点句型 微写作 短语复现(共22页PPT).ppt人教版高中英语高考 重点单词 重点句型 微写作 短语复现(共22页PPT).ppt
  • 2022八年级英语上册期末测评新版人教新目标版.docx2022八年级英语上册期末测评新版人教新目标版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1