《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(外研版选修六)配套文档:MODULE 3 单元检测 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测第卷第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMeeting people from another culture can be difficult.From the beginning, people may send the wrong signal(信号)Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship
2、.Different cultures emphasize(强调) the importance of relationship building to a greater or lesser degree.For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust.Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in “small talk”, usually over a glas
3、s of tea, before they do any job.In many European countrieslike the UK or Francepeople find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafs rather than at the office.Talk and silence may also be different in some cultures.I once made a speech in Thailand.I had expected my
4、 speech to be a success and start a lively discussion; instead, there was an uncomfortable silence.The people present just stared at me and smiled.After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much.In my own culture, we express meaning mainly through words,
5、but people there sometimes feel too many words are unnecessary.Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems.Certainly, English and German cultures share similar values;however, Germans prefer to get down to business more quickly.We think that they are rude.In fact, th
6、is is just because the culture starts discussions and makes decisions more quickly.People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other.However, if we can understand them better, a multicultural environment(多元文化环境) will offer a wonde
7、rful chance for us to learn from each other.21In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to .Adevelop closer relationsBshare the same cultureCget to know each otherDkeep each other company答案A解析细节理解题。根据第二段最后一句“.people find it easier to build up a lasting working r
8、elationship at restaurants or cafs rather than at the office.”可知通过在餐馆一起吃饭可以发展“亲密”关系。故答案为A。22The author mentions his experience in Thailand to show that .Athe English prefer to make long speechesBtoo many words are of no useCpeople from Thailand are quiet and shy by natureDeven talk and silence can b
9、e culturally different答案D解析细节理解题。根据第三段开头两句“Talk and silence may also be different in some cultures.I once made a speech in Thailand.”可知作者提到在泰国的例子就是为了说明谈话和沉默在不同文化中意义不同。23According to the text, how can people from different cultures understand each other better?ABy sharing different ways of life.BBy a
10、ccepting different habits.CBy recognizing different values.DBy speaking each others languages.答案C解析细节理解题。根据最后一段第一句“People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other.However,if we can understand them better.”可知对不同价值观的理解有助于不同文化背景的人的
11、彼此理解。故答案为C。24What would be the best title for the text?AMulticultural EnvironmentBCrosscultural DifferencesCHow to Understand Each OtherDHow to Build up a Relationship答案B解析标题归纳题。本文主要介绍跨文化交际的问题,故答案为B。BRead the following two advertisements and answer the questions below:25Whats the best time for drive
12、rs to get gas filled?AMonday. BTuesday.CWednesday. DThursday.答案C解析细节理解题。从第一则广告的最后的“WILD WEDNESDAYS! SAVE 8 PER GAL ON ALL GASOLINE BRANDS”可知C正确。26We can get all kinds of services from Paiges Basic EXCEPT .Agiving advice for freeBchanging pets bad behaviorCgoing to hosts home for trainingDcuring pets
13、 disease答案D解析细节理解题。根据第二则广告可知,C不是服务的范围。27Of these two advertisements,which one doesnt provide the address?AThe first one. BThe second one.CNeither. DWe have no idea.答案B解析细节理解题。第一则广告既有地址,也有电话;第二则广告只有电话。CYoung people in their twenties and thirties are in worse health than their parents,a British survey
14、 has found.According to the research,those aged between 18 and 34 are three times more likely to have a cold or flu than the older generation.Nearly a quarter of the young regularly have headaches or migraines(偏头痛),compared to just 14 percent of over55s.And they are almost twice as likely to have hi
15、gh stress levels.The elderly also tend to eat more healthily.More than four in ten eat five or more portions of fruit or vegetables a day,double the number of young men and women.And when it comes to alcohol,20 percent of the over55s dont indulge(酗酒),while just 10 percent of those aged 1834 dont ind
16、ulge.Six in ten of the elderly make fresh meals every day,compared to less than a third of the young.And while threequarters of over55s say they eat a balanced diet,just half of the younger generation does so.Less than a third of them regularly cook with fresh ingredients(原料),compared to almost twot
17、hirds of the older people.The older generation is also more likely to take a healthy amount of exercise,with 12 percent spending at least 30 minutes doing so each day.They may appear fitter,but only nine percent of the young do that.Over55s also try hardest to have at least six hours sleep and plent
18、y of fresh air,according to research done in the UK for fruit brand Florida Grapefruit.Long working hours,high stress levels and lack of exercise lead to people getting rundown and ill.28How many young people eat five or more portions of fruit or vegetables a day?AAbout onefifth.BAbout onefourth.CAb
19、out two fifths.DAbout a half.答案A解析细节理解题。根据第三段第二句“More than four in ten eat five or more portions of fruit or vegetables a day,double the number of young men and women.”可知答案选A。29How many over55s eat a balanced diet?AA quarter. BA third.CA half. DThreefourths.答案D解析细节理解题。根据第三段倒数第二句“And while threequart
20、ers of over55s say they eat a balanced diet,just half of the younger generation does so.”可知答案选D。30The number of the older people who cook with fresh ingredients is that of the young people.Atwice Bthree timesCfour times Dfive times答案A解析细节理解题。根据第三段最后一句“Less than a third of them regularly cook with fr
21、esh ingredients(原料),compared to almost twothirds of the older people.”可知答案选A。31Which of the following is NOT the reason of poor health for the young?AOver weight.BLong working hours.CHigh stress levels.DLack of exercise.答案A解析细节理解题。根据最后一段“Long working hours,high stress levels and lack of exercise lea
22、d to people getting rundown and ill.”可知答案为A项。DYears ago there was a group of kids who would hang around at some local ponds(池塘) in the woods near their houses in Warwick,Rhode Island.In summer they caught frogs and fish.When winter arrived they couldnt wait to go skating.Time passed,and the ponds be
23、came the only open space for the kids to enjoy themselves in that neighborhood.One day a thirteenyearold boy from this group of kids read in the local newspaper that a developer wanted to fill in the ponds and build over a hundred small houses called apartments.So the boy went door to door and gathe
24、red more than two hundred signatures to stop the development.A group of citizens met and decided to support him.At the meeting of the town planning organization,the boy was quite nervous at first and spoke very softly.But when he saw the faces of his friends and neighbors in the crowd and thought ab
25、out what was happening to their favorite ponds,his voice grew louder.He told the town officials that they should speak for the citizens.He also insisted that they should leave enough space for children.A few days later,the developer stopped his plan.Nine years later,when that teen was a senior in co
26、llege,he was informed that the developer was back with his proposal to build apartments.Now twentytwo years old,he was studying wetlands ecology.He again appeared before the town planning organization.This time as an expert,he used environmental protection laws to explain restrictions on development
27、 in and around wetlands and the knowledge of wetlands ecology to help to improve the development.Finally some apartments were built,but less than half the number the developer wanted.The ponds where those kids used to hang around were protected by a piece of natural land,and are still there today.32
28、The kids liked to at the local ponds in winter.Amake a snowman Bthrow snowballsCgo skating Dgo skiing答案C解析细节理解题。根据第一段倒数第二句“When winter arrived they couldnt wait to go skating.”可知答案选C。33The boy thought that the town officials should be for the citizens.Aresponsible BmodestCanxious Dthankful答案A解析推理判断题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360787.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
