广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题24 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题24 WORD版含答案 广州市 番禺 区禺山 高级中学 2015 年高 英语 一轮 复习 检测 24 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、检测题24. 阅读理解(原创)People around the world are remembering Nelson Mandela, South Africas first black president. He died Thursday at the age of 95. South African President Jacob Zuma said, “The nation has lost its greatest son, and our people have lost a father. ”Mandela had been in poor health for sever
2、al years. He was repeatedly treated in hospital, most recently for a lung infection. He became infected with tuberculosis(肺结核)many years ago while in prison. Nelson Mandela was the main leader in efforts to end white minority rule in South Africa. He spent 27 years in prison for his part in fighting
3、 apartheid(种族隔离)the nations policy of discrimination(歧视)against blacks. Many world leaders, past and present, are remembering Nelson Mandela. Frederick W. de Klerk was South Africas last apartheid leader. He freed Mandela from prison in 1990. Later, the two men won the Nobel Peace Prize. Mr. de Kler
4、k said people will remember Mandela for the importance he placed on reconciliation(和解)being able to reach a settlement between conflicting sides. He said their relationship was, in his words, “often stormy”, but he said they were“always able to come together at critical(关键的)moments. ”In the United S
5、tates, President Barack Obama called Mandela an influential, brave and profoundly good human being. Mr. Obama said Mandela will be remembered for leaving a free South Africa at peace. “I am one of the countless millions who drew inspiration from Nelson Mandelas life. My very first political actionth
6、e first thing I ever did that involved an issue, or a policy, or politicswas a protest against apartheid. I would study his words and his writings. ”In London, British Prime Minister David Cameron called Mandela a true global hero. In his words, a great light has gone out in the world. 【文章大意】本文主要介绍了
7、南非前总统曼德拉的去世及世界各国主要领导人对曼德拉的缅怀。1. Which is TRUE about Mandela? A. He seldom received treatment in hospital. B. He died in prison. C. A lung infection caused Mandelas death. D. He died when he was still president. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段He was repeatedly treated in hospital, most recently for a lung infecti
8、on. 一句可知曼德拉因肺部感染去世。故选C。2. What does the underlined word“stormy”in Para. 6 mean? A. rainyB. fierceC. peacefulD. challenging【解析】选B。词义猜测题。根据后句Mr. de Klerk说在关键时刻双方能够联合可知双方的关系有时很激烈。3. What can we learn from the passage? A. Frederick W. de Klerk is still an enemy of Mandela. B. President Barack Obama lear
9、ned a lot from Nelson Mandelas life. C. Nelson Mandela fought for the independence of South Africa. D. Jacob Zuma called Mandela a true global hero. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段“I am one of the countless millions who drew inspiration from Nelson Mandelas life. . . ”部分可知美国总统奥巴马从曼德拉身上学到了许多。4. The passage is m
10、ost likely a part of. A. an advertisementB. a travel bookletC. a biographyD. a newspaper【解析】选D。文章出处题。本文介绍了曼德拉去世后世界各国举行哀悼的情况, 最可能出自报纸的新闻, 故选D。A项意思是“广告”; B项意思是“旅游手册”; C项意思是“人物传记”。. 完形填空ChiChi, the Chihuahua is the Hero Pet of the Year. At 13 pounds, ChiChi might be most at home in a handbag. “Hes so1t
11、hat I can take him up with one hand, ”says Mary Lane of her energetic pet. “Most people see him and think hes2. ”But last October, the Chihuahua3to be more than just a pretty face. Mary and her husband, Rick, were4on the beach one afternoon while on vacation in North Carolina. As usual, ChiChi was5o
12、n his blanket in his own little beach chair. “We had our6buried in books, ”recalls Rick, “when suddenly the7became extremely disturbed. His8was different from anything we had heard before. And he would not let us9him. ”ChiChi ran back and forth in front of his10, pulling at his leash as if to run do
13、wn the beach. The Lanes sat up to see two elderly11in the ocean, about 10 feet off shore. One was on her back, her12tipping under the waves. The other was13trying to keep her friends head above the surface. The Lanes14across the sand and into the surf. Rick swam to the woman in danger of drowning, w
14、hile Mary held fast to the other one and15her up on the beach. “Then I went back to help Rick, ”Mary recalls. “The sand dropped off steeply, and a riptide(激流)was16the woman under. She was completely disoriented(不知所措的). ”Still recovering from recent knee surgery, the woman had been unable to17or push
15、 herself up. “Her friend had been in danger too, ”Mary says. “The waves were pushing her around. Theres no way she could have18much longer. ”The women hadnt called out for help. “They were19so hard, and there was no time for screaming, ”Mary recalls. But ChiChi had sensed danger nonetheless. “The do
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360959.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021学年新教材语文部编版必修上册:第一单元第3课 综合与测试 课件 .ppt
