2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module 2 My New Teachers课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修1 Module My New Teachers课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 Teachers 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 2 My New Teachers课时作业.阅读(2020广东省高三第一次教学质量检测)I took a motor rickshaw to the train station in the city of Belapur. The driver didnt speak much English, but understood, “Belapur Railway Station.” I had my tabla, a traditional drum from India, my suitcase with my clothes and other essentials. The
2、 feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing through disorderly traffic.I arrived at the station safely, and took a heavy breath as I unloaded my baggage before the ticket office. It was the first time that I had taken a local train to Ti
3、lak Nagar, where I was going to learn traditional vocal music. Standing in line, I counted at least 20 people staring at me. I bought my ticket, which was only 55 cents for a 20minute train ride. The prices still blow me away.When the train came after 15 minutes or so, I got on with all speed, as th
4、e train only stops for a few seconds. The locals again stared at me. This was a train especially for local transport. After a while, a young man asked me if he could talk to me. He wanted to know if I was in a band. I stated no, but I love to play tabla. Through the conversation I knew he was a stud
5、ent of engineering with his exams being tomorrow, I wished him good luck for the exams sincerely, as I knew what it means to Indian students to get good marks on their exams. If students do not get good enough scores, job opportunities will be few in a highlycompetitive environment.The student I met
6、 helped me unload my luggage as the train reached Tilak Nagar Station. He shook my hand strongly and looked into my eyes with marks of genuine care and friendship, despite us meeting for only 20 minutes.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者讲述在印度乘车的经历,与学生的交谈使他感悟很深。1How did the author feel about the ride by a motor ricksh
7、aw?AWorthless.BCourageous.CCommon.DExpensive.答案:B细节理解题。依据第一段作者描述乘motor rickshaw时使用的“The feeling of flying . through disorderly traffic.”和第二段首句“I arrived at the station safely, and took a heavy breath”可知,坐这样的车是需要勇气的,故选B。2What does the underlined part mean in the passage?AThe train ticket cost him too
8、 much.BIt was quite cheap to take the train.CThe train was so convenient for him.DIt was unusual to take a train here.答案:B句意理解题。上句“which was only 55 cents for a 20minute train ride”中的only说明了作者感到这里的票价太低了,故选B。3What do we know about the young man mentioned in the passage?AHe wanted to learn to play tab
9、la from the author.BHe was a student on the way to a university.CHe took his examinations seriously.DHe wished to find a job in Tilak Nagar.答案:C推理判断题。依据第三段的结尾可知,印度学生大学期间的学习成绩和他们未来工作有着很大的关系,因此这位在大学就读的年轻人应该很重视自己的考试,故选C。4What is the authors purpose of writing the passage?ATo tell readers he got to know
10、 an Indian young man.BTo imply it was unsafe to travel alone in India.CTo complain the messy and dirty Indian train.DTo share his first time on a train in India.答案:D主旨大意题。通读全文可知,这是作者第一次在印度乘火车,文中他讲述了在车站所看到的、在火车上与年轻人的交谈,因此选项D正确。【词汇积累】rickshaw n. 人力车;黄包车count v. 计算(或清点)总数stare at凝视,盯住sincerely adv. 真诚地
11、;诚实地【难句分析】原文:It was the first time that I had taken a local train to Tilak Nagar, where I was going to learn traditional vocal music. 这是我第一次乘坐当地的火车去Tilak Nagar,在那里我要学习传统的声乐。(第二段第二句)分析:本句为主从复合句。句子使用了It is/was the first time that从句的句型;从句中where又引导非限制性定语从句。.完形填空Dr K was one of my favorite professors in
12、college. He was unique because he admitted telling lies in his 1 . I remembered the introduction to his teaching at the beginning of his first class: “Now let me 2 how I teach. Between today until the class right before finals, Ill put a 3 into each of my lectures. Your job is to try and 4 me in the
13、 Lie of the Day.”And thus 5 our tenweek course. Early in the course, the Lie of the Day was usually obviousimmediately causing a forest of raised 6 to challenge the lie. Dr K would smile, saying, “Very good! In fact, the opposite is 7 .”As the course progressed, 8 , the Lie of the Day became less no
14、ticeable. Every once in a while, a lecture would 9 with nobody catching the lie. On such days, we would all sit in 10 , while Dr K, looked quite pleased with himself and announced: “Ah ha! Each of you has one lie in your 11 . Discuss what it might be, and I will tell you next Monday.” Those lectures
15、 forced us to 12 what we had set down in our notebooks the following week.Its years since I 13 . While my knowledge taught by Dr K has faded over time, the lessons will always stay 14 with me. “Experts” can be 15 and say things that sound rightso build a habit of challenging new information and chec
16、k it against things you already accept as a fact.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述的是一位令作者终生难忘的教授,他的授课方式让作者受益无穷,使作者养成了用挑战的思维接受事实的习惯。1A.memoriesBlecturesCstoriesDtextbooks答案:B根据上文中“Dr K was one of my favorite professors in college.”可知,此处应指授课方法独特。2A.rememberBdeclareCexplainDconduct答案:C教授在说明(explain)自己是如何授课的。3A.puzzle
17、BjokeCsurpriseDlie答案:D根据第一段第二句话中的“telling lies”,以及下文提到的“the Lie of the Day”可知选D。4A.catchBhelpCsupportDpunish答案:A根据教授的说明可知,在授课中会出现谎言,因此学生的任务是找到(catch)这些谎言。5A.passedBcontinuedCbeganDarose答案:C介绍完故事背景,接下来便开始讲述课程进行的情况,故应为这样一个为期十周的课程开始(begin)了。6A.eyesBhandsCheadsDbooks答案:B上文中提到课程早期,谎言是显而易见的,此处表示大家踊跃举手来挑战,
18、故选B。7A.trueBinterestingCeasyDserious答案:A既然是学生指出来的谎言,故相反的才是真实的(true)。8A.besidesBthereforeConceDhowever答案:D根据空格后的“the Lie of the Day became less”可知,上下文间的内容为转折意义,故选D。9A.proveBmeetCendDconnect答案:C上文中讲到谎言在课堂上不那么明显了,因而,一堂课结束(end)了也没人找到谎言。10A.surpriseBreliefCcomfortDsilence答案:D在这种没有人能找出谎言的情况下,大家通常都静静地坐着(si
19、t in silence)。11A.diariesBnotesChomeworkDarticles答案:B根据下文“forced us to 12 what we had set down in our notebooks”可知此处选B。12A.go throughBlook forCfind outDturn in答案:Ago through “仔细浏览;复习;经历”;look for “寻找”;find out “查明”;turn in “上交”。结合语境可知,此处表示温习笔记,去查出谎言。13A.marriedBretiredCgraduatedDmoved答案:C根据下文可知,此处表示
20、毕业(graduate)好多年。14A.funnyBfreshCusefulDimportant答案:B此处while意为“尽管”。由语境可知,知识已经逐渐忘记了,但这些课在作者脑海里仍是鲜活的(fresh)。15A.responsibleBgreedyCpatientDwrong答案:D结合全文主旨可知,此处表示所谓的专家也会犯错。.七选五(2020成都市高中毕业班摸底测试)We know that choosing a college major can be very hard. But have no fear! Your choice of major will not lock y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361434.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
