2021届高考英语一轮总复习 课时作业14 Module 2 Developing and Developed Countries(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮总复习 课时作业14 Module Developing and Developed Countries含解析外研版 2021 高考
- 资源描述:
-
1、课时作业14Developing and Developed Countries.阅读理解AI decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole. Back in 1996, there had never been a woman from the UK who had accomplished this challenge. I won
2、dered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so I sent off for the application form.The application form full of pictures of male explorers arrived. The words “Are you man enough for the ultimate (极限的) challenge?” made me angry and even more det
3、ermined to get on the team.Over 500 individuals applied for a place in the team, and the selection process included physical and psychological tests designed to pick the best group. In one test, there was a huge rope ladder we had to climb, and I froze at the top because I have a fear of heights. I
4、thought my hopes were fading as most other applicants sailed past, leaving me behind. But two others helped me over, and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of others in the team.I
5、had revealed (显示) my weakness, and in a place like the Arctic, you have to be yourself, as there is nowhere to hide. These personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master.I realized that by being myself, I could succeed. I was selected for the team. I realized
6、 that I could achieve more than I ever imaginedmore importantly, by sharing my story with others, I could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities.本文主要讲述了作者申请加入去北极的滑雪队,并成功加入的故事。1How did the author react on seeing the advertisement?AShe got cross. BShe was det
7、ermined.CShe got frightened. DShe was uninterested.答案:B解析:细节理解题。根据对第一段的整体理解,尤其是第一、二句“I decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole”可知,作者看到这个广告后就下定决心要滑雪去北极。2What did the organizers view as th
8、e most important in the selection of new hands?APersonal quality. BIndividual ability.CSpirit of teamwork. DCourage to challenge.答案:C解析:推理判断题。根据第三段的最后一句“But two others helped me over, and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this
9、 moment had shown them who would take care of others in the team”可推知,团队组织者挑选新队员时认为最重要的一点就是队员们要有团队合作精神。3What does the author think of womens showing weakness?ABeneficial. BShameful.CMerciful. DDisturbing.答案:A解析:推理判断题。根据第四段的内容,尤其是第二句“These personalities of asking for help and showing weakness are nece
10、ssary for women to master”可推知,女性展示软弱是有用的。4Whats the intention of the author in writing this passage?ATo inspire us to prepare for our future goal.BTo advise women how to turn to others.CTo make suggestions to her team members.DTo encourage people to explore the unknown.答案:D解析:写作意图题。根据最后一段最后一句“I real
11、ized that I could achieve more than I ever imaginedmore importantly, by sharing my story with others, I could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities”可知,作者写这篇文章的目的是鼓励人们去探索未知的世界。BThe boy sat on his chair, with his hands above the keyboard. He thought about wh
12、at to write.He recalled that the competition deadline was merely a week away. But he still had not even started on his piece. He looked at the brochure again. “WRITING COMPETITION!” the title read. His mom had encouraged him to enter the writing competition, and now he was taking it on as his person
13、al task for the holidays.As the boy reflected on his previous writing efforts, he realized how hopeless his task of winning was. Every story he ever wrote was based on other stories. He had little imagination, and unfortunately, imagination was the key to writing.Suddenly, he had a brainwave. This t
14、ime, he came up with an original and imaginative story.The words shot towards him like a storm of leaves. Words were coming easily, flowing through him, faster than he could type. He typed faster than he ever had before. He continued to type, amazed how easy writing this story was. The boy could not
15、 stop writing. He looked at the word count and saw the number “248” staring right back at him. He was not even halfway yet.Then he heard his mothers call of saying time for bed. He continued writing the piece, ignoring her. He had to make up for the time he had lost in thinking about a topic to writ
16、e.Finally, he finished. The word count now read “498”“Perfect,” he thought, “just under the word limit.” He knew this was the story that would win.He went to the website and searched for the competition. He found the page but there was no “Enter” button.Confused, he then reread the page again. It re
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361616.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中新教材部编版语文必修上册课件 第六单元 12 拿来主义.pptx
