2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题2 第3讲 根据行文逻辑破题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题2 第3讲 根据行文逻辑破题模拟精练 巧押题含解析新人教版 2021 高考 英语 二轮 专题 训练 模块 根据 行文 逻辑 破题 模拟 精练 押题 解析
- 资源描述:
-
1、专题2 第3讲A根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020云南省昆明市第一中学高三模拟)Easy Ways to Improve Indoor Air QualityIndoor air quality tends to be worse in the winter months.Thats because there is often no flow of fresh air from the outside. 1 However,you can reduce the number.Here are some ways you can use
2、 to improve air quality inside your home and hopefully improve your allergy symptoms. Keep it clean. 2 It is because good indoor hygiene(卫生) can greatly cut down on dust and animal hairs,says Dr.BuSaba.Your cleaning efforts should focus on strategies to reduce the amount of mold(霉菌),pet hairs,and du
3、st in your home. 3 Even in the cold months,open windows from time to time to allow fresh air to move into the house.Also,move potential air pollutant out by using fans in the kitchen to remove cooking fumes. Keep the greenery outdoors.In-door plants are pretty,but they can also collect and promote t
4、he growth of bacteria.So,if indoor allergens are a problem,youll want to avoid them.While some plants are helpful in improving indoor air quality,they are still allergy causes for many people. 4 Invest in an air purifier.If youre allergic to indoor allergens and cant control the source of the proble
5、m,it may help to use an air purifier. 5 Youre probably not going to be able to remove these allergens completely,but you can cut down on them.ALet the fresh air in.BUse indoor facilities properly.CIt is a must in bitterly cold weather.DA clean house may be a healthier house.EOn balance,they create m
6、ore problems than they help.FFor example,youre unwilling to give up your family pet.GIts probably impossible to remove all the allergens inside your home.【答案】1.G2.D3.A4.E5.F【解析】这是一篇说明文。介绍改善室内空气质量的简易方法,如保持卫生;多通风;不在室内养绿植;买一台空气净化器等。1段中题。根据设空后的转折关系可知,本空与本段第一句属同一范畴的语义,设空前讲冬季室内空气质量较差,室内缺乏新鲜空气流通。G项提到Its pr
7、obably impossible to remove all the allergens inside your home.(不可能去除家里所有的过敏原。),符合文意。故选G。2段中题。根据标题“Keep it clean.”以及设空后陈述了清洁的室内卫生能大大减少灰尘和动物毛发。D项提到 A clean house may be a healthier house.(一个干净的家可能是一个健康的家。)空后句子与D项形成因果关系。故选D。3段首题。该段第二句提到“.open windows from time to time to allow fresh air to move into t
8、he house.”(要时不时的开窗让新鲜的空气进到房里。),由此可知,本段主张开窗换气,A项提到Let the fresh air in.(让新鲜的空气进来。)符合文意。故选A。4段尾题。该段采用了对比的方式,第二句提到虽然绿植很好看,但也会相应的滋生细菌。第四句提到虽然能改善室内的空气质量,但还是有可能成为过敏原。由此判断,设空句与前句也应形成转折关系,与好处相比,危害更大。故选E。5段中题。举例解释空前句子。要是你不能改变室内的过敏原,比如自己喜欢的宠物,那可以通过购买净化器来降低过敏原带来的影响。故选F。B根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项
9、。(2020山东省实验中学一模)Mammals(哺乳动物)weighing sixty kilograms have an average brain size of 200 cm2,modern man averaging 1,2001,400 cm2.We are so fond of our high intelligence that we assume that when it comes to brain power,more must be better. 6 The fact is that a huge brain is a huge consumption of energ
10、y on the body.Its not easy to carry around.Its even harder to provides energy.In modern man,the brain accounts for about 23%of total body weight but it consumes 25%of the bodys energy when the body is at rest,apes only 8%of rest-time energy.Early humans paid for their large brains in two ways.First,
11、they spent more time for food.Second,their muscles grew smaller and weaker. 7 Achimpanzee(黑猩猩) cant win an argument with a modern man,but it can tear the man apart like a rag doll. 8 That way,its easier to find food or enemies.Besides.their arms are freed for other purposes,like throwing stones or s
12、ignaling.As a result,humans can perform very complex tasks with their hands. 9 The bone structure of our ancestors developed for millions of years to support a creature that walked on all fours and has a relatively small head.Adjusting to all uptight position was quite a challenge,especially when th
13、e bones had to support an extra-large skull.Humankind paid for its broad vision and skillful hands backaches and painful necks.We assume that a large brain makes huge advantages. 10 But humans enjoyed all of these advantages for a full 2 million years during which they remained weak and marginal cre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361741.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020高考语文课标二轮(天津专用)课件:第1部分 专题5 选用、仿用、变换句式修辞 .pptx
