2021届高考英语二轮专题闯关导练 阅读理解技能保分练(十一)主旨大意题—文章大意类(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮专题闯关导练 阅读理解技能保分练十一主旨大意题文章大意类含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 闯关 阅读 理解 技能 保分练 十一 主旨 大意 文章 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解技能保分练(十一)主旨大意题文章大意类A2020兰州高三诊断考试I wanted to be a journalist. But my parents reminded me that math makes money, so off to engineering school I went. In my postuniversity youngadult life, Ive managed to become “traditionally successful”. As a female engineer, I worked for a big oil company and own
2、ed a home. My life was laid out in front of me, and I didnt like what I saw.So, I did what any respectable 24yearold would do and left my life behind. I said goodbye to my boyfriend and pulled out my suitcase. I threw myself alone into the world with the grace and beauty of a baby deer taking its fi
3、rst steps with skateboards under its feet. I bloodied my knees mountain biking through the red rocks of Utah. I spent four days struggling through Yellowstone with 50 pounds on my back. Two Peruvian women along my Andean journey taught me how to roast coffee and helped me practice Spanish. It wasnt
4、Viennas cultural museums; it was a sunny piece of grass beside the Danube River with someone from my hostel (青年旅社) who quickly became a friend. It wasnt Yellowstones Old Faithful geyser (间歇泉) launching hot water into the air; it was charging through Montanas ordinary landscape playing music so loud
5、that the car windows shook. The truth is, I didnt actually need to be abroad to have almost any of my favorite experiences. They were just small everyday moments that happened to happen abroad, leading me to realize that the true value of my flight tickets were not the landmarks, but rather becoming
6、 an active participant in my own life.I now spend less time on online shopping and more time lying alone on the floor listening to an album covertocover. I ask my friends how theyre doing. Sometimes I surprise them with flowers to see them smile. I tell everyone to have a good day.1What can we learn
7、 about the author from Paragraph 1?AShe found her work challenging.BShe was dissatisfied with her life.CShe preferred math to journalism.DShe dared not talk back to her parents.2Why does the author mention the journeys she has taken in the text?ATo prove the importance of travel.BTo express her joy
8、with new friends.CTo show what she learned from the travelling.DTo introduce the landmarks she was interested in.3How has the travel probably changed the author?AShe has become more independent.BShe begins to enjoy her daily life more.CShe begins to value her familys opinion.DShe has become more int
9、erested in foreign cultures.4What message does the author try to convey in the text?AWe shouldnt think life is better elsewhere.BInterest is the best teacher in choosing jobs.CTravel is the best way to spend your holidays.DWe shouldnt pay attention to what others say.B2020贵阳市高三适应性考试(一)In a study of
10、young people in the UK aged 1220, half of them said they had been bullied (欺侮). Students who are bullied are more likely to suffer from depression and anxiety. They might lose interest in the activities they enjoy, avoid spending time with other people and not go to classes or school, which has a ne
11、gative effect on their learning.Bullying is not just physical, like hitting or kicking someone, or taking their things without permission. Bullying can also be with wordssaying or writing things that are not nice. Another type of bullying is socialchoosing not to include someone, embarrassing someon
12、e or telling other people not to be friends with someone. Bullying can happen at school, on public transport, when youre walking home, surfing online. In fact, it can happen anywhere.Bullying usually involves more people than you think. There are the people who bully others and those who are bullied
13、. Sometimes other people help the bully or join in. Then there are the kids that support bullyingthey dont bully anyone directly, but they support the bullying by being the audience. They encourage the children who are bullying in other ways. This is why its important for everyone to work together a
14、gainst bullying. Some children see what is happening and want to help, although they dont know how. Others may comfort and defend the person being bullied. To stop bullying we need everyone to be brave and take a stand.Does your school do anything to prevent bullying? Why dont you create a student a
15、ntibullying group? This group can do many things. Let the head teacher know how well the school is doing with fighting bullying and give him advice. Choose an antibullying slogan for your school, make posters and displays or take over the schools social media for a week to send out antibullying mess
16、ages.Bullying is a social problem and it needs a solution from societyin other words, everyone. Next time you see someone being cruel to someone else, take a stand! Dont laugh at or ignore whats happening tell an adult as soon as possible and help everyone to realize that bullying is not OK.5What ma
17、y happen to the students when they were bullied at school?AThey have interest in the activities they enjoy.BThey are likely to talk with other people.CThey have to finish their learning.DThey become upset and anxious.6What is the writers attitude to being an audience for bullying?ASupportive. BIndif
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361811.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2021秋九年级英语上册 Module 8 Sports life Unit 2 He was invited to competitions around the world课件(新版)外研版.ppt
