2021届高考英语二轮创新复习 题型重组练(三)练习(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新复习 题型重组练三练习含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 复习 题型 重组 练习 解析
- 资源描述:
-
1、题型重组练(三)(限时30分钟)对应学生用书(单独成册)第146页.阅读理解A(2020福州适应性检测)Your circle of friends may help you get a better reading on your overall health and wellness rather than just using wearable devices such as a Fitbit,according to researchers.The study,published in the journal PLOS ONE,analyzed what the structure o
2、f the social network says about the state of health,happiness and stress.“We were interested in the topology(拓扑学)of the social networkwhat my position within my social network predicts about my health and wellbeing,” said Nitesh V Chawla,a professor at the University of Notre Dame.“What we found was
3、 that the social network structure provides a significant improvement in predictability of the wellness state of an individual over just using the data obtained from wearable devices,like the number of steps or the heart rate,”Chawla said.For the study,participants wore a Fitbit to capture health be
4、havior data about walking,sleeping,the heart rate and the overall activity level.They also completed surveys and selfassessment of their stress,happiness and positivity.Chawla and his team then analyzed the data with a machine learning model,alongside the characteristics of an individuals social net
5、work.The study showed a strong correlation(相关性)between social network structures and the heart rate,the number of steps and the level of activity.The social network structure provided a significant improvement in predicting ones health and wellbeing compared to just looking at health behavior data f
6、rom the Fitbit alone.For example,when the social network structure is combined with the data from wearable devices,the machine learning model achieved a 65 percent improvement in predicting happiness.The model also achieved a 54 percent improvement in predicting ones selfassessed health prediction,a
7、 55 percent improvement in predicting the positive attitude and a 38 percent improvement in predicting success.This study asserts(断言)that without social network information,we only have an incomplete view of an individuals wellness state.To be fully predictive,it is critical to be aware of the socia
8、l network,Chawla said.语篇解读研究发现,比起仅仅通过设备去掌握自己的健康状况,结合社交网络结构能让人们更好地了解自己的健康状况。不通过社交网络信息的健康状况评价是不全面的。1What did the study find?AHow people choose their friend circles.BWhat factors decide your friend circles.CHow your circle of friends influences you.DWhat your circle of friends says about your health.解析
9、:细节理解题。根据第一段的内容可知,研究人员说,朋友圈有助于人们更好地了解自己的健康状况;再结合第二段的内容可知,D项正确。答案:D2How did the researchers draw their conclusions?ABy comparing data.BBy giving examples.CBy analyzing cause and effect.DBy describing personal experiences.解析:推理判断题。倒数第二段和倒数第三段都给出了数据来说明设备结合社交网络结构能更好地预测人的健康等其他方面。据此可推知,研究人员是通过比较数据的方法得出结论的
10、,故A项正确。答案:A3What does the underlined word “critical” mean in the last paragraph?AEasy.BCommon.CImportant. DChallenging.解析:词义猜测题。根据尾段第一句可知,如果没有社交网络信息,我们对人的健康状况的了解是不全面的;结合语境可知,画线词所在句表示要想充分预测人的健康状况,了解社交网络是至关重要的。据此可知,C项正确。答案:C4What do Chawlas words in the last paragraph tell us?AHow fitness devices can
11、be connected with your circle of friends.BThat a persons social network is part of his health picture.CThe best ways to make friends and keep a healthy social circle.DThat wearable devices are not useful for understanding someones health.解析:推理判断题。根据尾段中Chawla所说的话可知,要想充分预测人的健康状况,了解社交网络是至关重要的。据此可推知,个人的
12、社交网络是描述一个人的健康状况的一部分,故B项正确。答案:B词汇积累:Para.1:reading n理解wellness n健康wearable adj.可穿戴的Para.4:improvement n改进处Para.5:selfassessment n自我评估(或评价)Para.11:incomplete adj.不完整的,不完全的,不完善的B(2020山西省重点中学联考)In a new study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences,researchers studied ironrich r
13、ocks found in Australia,Namibia,and California to get a window into the environmental conditions during the ice age.By examining the chemistry of the iron structure in these rocks,the researchers were able to work out the approximate amount of oxygen in the oceans around 700 million years ago and be
14、tter understand the effects this would have had on all oxygendependent life in oceans.“The evidence suggests that although much of the oceans during the deep freeze would have been impossible to live in due to a lack of oxygen,in areas where the ice sheet begins to float there is a good supply of me
15、ltwater(融水)with oxygen.With the ice sheet beginning to melt,the air bubbles in it are released into the water,giving the ocean oxygen.We call this phenomenon a glacial(冰川的)oxygen pump,”says Maxwell Lechte,a researcher in the Department of Earth and Planetary Sciences at McGill University.Around 700
16、million years ago,the Earth experienced the most severe ice age of its history,threatening the survival of most of the planets life.Previous research has suggested that oxygen dependent life may have been restricted to meltwater on the surface of the ice,but this study provides new evidence of the l
17、iving environments in oceans.“The fact that the global freeze occurred before the evolution of complex animals suggests a link between Snowball Earth and animal evolution.These tough conditions could have accounted for their diversifying into more complex forms,”says Lechte,who is also the studys le
18、ad author.Lechte also points out that while the findings focus on the availability of oxygen,primitive eukaryotes(真核细胞)would also have needed food to survive the severe conditions of the ice age.The researchers plan to explore how these environments might have kept a food web by looking at todays si
19、milar environments that host complex ecosystems.语篇解读生命是如何在冰河时期存活下来的?这是一个困扰科学家多年的问题,研究人员最近有了新发现。5How did the researcher know the life in oceans 700 million years ago?ABy discovering ironrich rocks by chance.BBy examining the oxygen amount in oceans.CBy analyzing the found ironrich rocks.DBy getting a
20、 window into more places on Earth.解析:细节理解题。根据第一段可知,研究人员发现了富含铁的岩石,第二段说明研究人员通过研究岩石中铁结构的化学性质,能计算出大约7亿年前海洋中大概的氧气量,并能了解这对所有依赖氧气的海洋生物产生的影响。由此可知,研究人员研究分析了富含铁的岩石,才了解了7亿年前的海洋生物。故选C。答案:C6What creates a “glacial oxygen pump” according to Maxwell Lechte?AOxygen in meltwater.BIce sheets floating in the oceans.CA
21、 lack of oxygen in the ocean.DA good supply of air above ice sheets.解析:推理判断题。根据第三段的“the ice sheet begins to float there is a good supply of meltwater with oxygen.With the ice sheet beginning to melt,the air bubbles in it are released into the water,giving the ocean oxygen.We call this phenomenon a g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
