分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型广西北海市2017高考英语一轮阅读理解选练(二)及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:361944
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:45KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西北海市2017高考英语一轮阅读理解选练二及答案 WORD版含解析 广西 北海市 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、广西北海市2017高考英语一轮阅读理解选练(二)及答案(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:议论文话题:家庭教育词数:726时间:8Is gun play good or bad for children?For many years I emphasized its harmlessness.When concerned parents expressed doubt about letting their children have toy guns,because they didnt want to encourage them in the slig

    2、htest degree to become criminals,I would explain how little connection there was.In the course of growing up,children have a natural tendency to bring their aggressiveness more and more under control if their parents encourage thisOnetotwoyearolds,when they are angry with another child,may bite the

    3、childs arm without hesitation.But by 3 or 4 they have already learned that aggression is not right.However,they may pretend to shoot their mother or father,but smiling to assure them that the gun and the aggressive behaviour arent to be taken seriously.In the 6to12yearold period,children will play a

    4、n earnest game of war,but it has lots of rules.There may be arguments,but real fights are relatively rare.At this age children dont shoot at their mother or father,even in fun.Its not that the parents have turned stricter; the childrens own conscience has.In adolescence aggressive feelings become mu

    5、ch stronger,but well broughtup children can turn them into athletics and other competition or into kidding their friends.In other words,Id explain that playing at war is a natural step in the disciplining of the aggression of young children; that a cautious parent doesnt really need to worry about p

    6、roducing a criminal.But nowadays Id give parents much more encouragement to guide their child away from violence.A number of incidents have convinced me of the importance of this.One of the first things that made me change my mind,several years ago,was an observation that an experienced nursery scho

    7、ol teacher told me about.Her children were hitting each other much more than previously,without reason.When she talked to them,they would protest,“But thats what the Three Stooges do.” (This was a childrens TV program full of violence which immediately became very popular.)What further shocked me in

    8、to reconsidering my view was the assassination(暗杀) of the former President,and the fact that some schoolchildren cheered about this.(I didnt so much blame the children as I blamed the kind of parents who will say about a President they dislike,“Id shoot him if I got the chance!”)These incidents made

    9、 me think of other evidence that Americans often tolerate lawlessness and violence.We were hard on the Indians and the later waves of immigrants.At times we denied justice to groups with different religions or political views.And now a great percentage of our adult as well as our child population ha

    10、s been endlessly fascinated with dramas of Western violence and with cruel crime stories,in movies and on television.This doesnt necessarily mean that we Americans on the average have more aggressiveness inside us than the people of other nations.I think rather that the aggressiveness we have is les

    11、s controlled,from childhood on.To me it seems very clear that in order to have a more stable and civilized national life we must bring up the next generation of Americans with a greater respect for law and for other peoples rights than in the past.There are many ways in which we could and should tea

    12、ch these attitudes.One simple opportunity we could seize in the first half of childhood is to show our disapproval of lawlessness and violence in television programs and in childrens gun play.I also believe that the survival of the world now depends on a much greater awareness of the need to avoid w

    13、ar and to actively seek peaceful agreements.There are enough nuclear arms to completely destroy all civilization.This terrifying situation demands a much greater stability and selfcontrol on the part of national leaders and citizens than they have ever shown in the past.We owe it to our children to

    14、prepare them deliberately for this awesome responsibility.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要讨论了孩子们该不该玩玩具枪,并规劝人们尊重孩子、尊重法律,减少孩子的暴力性。1The underlined word “this” in Paragraph 1 refers to_Acontrolling their aggressivenessBplaying with toy gunsCaggressive behaviourDthe course of growing up答案A细节理解题。根据文中该句话中的their aggressiv

    15、eness more and more under control可知选A。2Based on the authors view about the relationship between childrens aggressiveness and their age,which of the following is true?AA 2yearold boy knows that it is not correct to behave aggressively.BThe older children become,the less aggressive they will be.C6to 1

    16、2yearolds enjoy war games but develop them into argument and serious fights.DAdolescents aggressiveness is often displayed in the form of competition.答案D细节理解题。根据文中第一段的Onetotwoyearolds,when they are angry with another child,may bite the childs arm without hesitation 排除A;第二段的In the 6to12yearold period

    17、,children will play an earnest game of war,but it has lots of rules排除C;第二段At this age children dont shoot at their mother or father,even in fun 排除B;第二段In adolescence aggressive feelings become much stronger,but well broughtup children can turn them into athletics and other competition or into kiddin

    18、g their friends 可知成年人的暴力总是通过竞争的方式传递给孩子。故选D。3What conclusion does the author intend to draw from the story told by the nursery school teacher?AWatching violence can lower a childs standard of behaviour.BViolent TV programs should be banned in nursery schools.CChildren are generally lawless or violent

    19、 nowadays.DIt is acceptable to let children have toy guns.答案A推理判断题。根据文中第五段When she talked to them,they would protest,“But thats what the Three Stooges do.” (This was a childrens TV program full of violence which immediately became very popular.)可知观看暴力电视等降低孩子的行为标准。故选A。4What does Paragraph 7 mainly ta

    20、lk about?AExamples showing that Americans are more aggressive than other nations.BEvidence proving that America has a long history of lawlessness and violence.CThe idea that children are less able to put their aggressiveness under control.DMore reasons why the author changed his view on the main iss

    21、ue of the article.答案D主旨大意题。通读文章第七段,并根据关键句These incidents made me think of other evidence that Americans often tolerate lawlessness and violence可知作者有更多的理由改变了文章的主题。故选D。5.What is a must if people intend to enjoy stability and civilized national life?ATo show disapproval of gun play in television progra

    22、ms.BTo make people aware that there are already enough nuclear arms.CTo elect national leaders with greater stability and selfcontrol.DTo bring up children who show more respect for the law and others rights.答案D细节理解题。根据文章第八段的To me it seems very clear that in order to have a more stable and civilized

    23、 national life we must bring up the next generation of Americans with a greater respect for law and for other peoples rights than in the past可知养育孩子应尊重法律,尊重别人。故选D。6Which of the following serves best as the title of the article?AHow Does Age Influence Aggressiveness?BAre American Children Becoming Mor

    24、e Aggressive?CShould Children Play With Guns?DWhat Should Parents Teach Their Children答案C主旨大意题。通读全文作者大部分在讨论玩具枪是否让孩子更有暴力性,孩子们是否该玩玩具枪。故选C。由 (2011新课标全国,D)改编Wanted,Someone for a KissWere looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100 FM.Youll work on the stations music programmes.Music

    25、 production experience in radio is necessary,along with rich knowledge of modern dance music.Please apply in writing to Producer Vacancies,Kiss 100.Father ChristmasWere looking for a very special person,preferably over 40,to fill our Father Christmas suit.Working days:Every Saturday from November 24

    26、 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10:30-16:00.Excellent pay.Please contact(联系)the Enterprise Shopping Centre,Station Parade,Eastbourne.Accountants AssistantWhen you join the team in our Revenue Administration Unit,you will be providing assistance within all

    27、 parts of the Revenue Division,dealing with post and other general duties.If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you.This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.Wealden District CouncilSoftware TrainerIf you are aged 24-

    28、45 and have experience in teaching and training,you could be the person we are looking for.You should be good at the computer and have some experience in programme writing.You will be allowed to make your own decisions,and to design courses as well as present them.Pay upwards of 15,000 for the right

    29、 person.Please apply by sending your CV(简历) to Mrs R.Oglivie,Palmlace Limited.1.Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?()A.Producer Vacancies,Kiss 100. B.Mrs. Oglivie,Palmlace Limited.C.The Enterprise Shopping Centre. D.Wealden District Council.2.We learn from the ad

    30、s that the Enterprise Shopping Centre needs a person who .A.is aged between 24 and 40 B.may do some training workC.should deal with general duties D.can work for about a month3.Which position is open to recent school graduates?()A.Producer,London Kiss. B.Father Christmas.C.Accountants Assistant. D.S

    31、oftware Trainer.4.What kind of person would probably apply to Palmlace Limited?()A.One with GCSE grade C level.B.One with some office experience.C.One having good computer knowledge.D.One trained in producing music programmes语篇解读:本文为应用文。四篇文章均为招聘广告。答案及剖析:1.A事实细节题。由文中第一部分最后两句得知答案为A项。2.D事实细节题。由文中第二部分时间

    32、要求可知此人要工作大约一个月。3.C事实细节题。由文中第三部分中的a school leaver(毕业生)可知答案为C项。4.C事实细节题。由文中第四部分第二句“你应该擅长电脑”可知答案为C项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Recently I spoke to some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had.Given that I teach stude

    33、nts who are training to be doctors, I was surprised to find that most thought that they would not be able to get the jobs they wanted without “outside help”. “What kind of help is that?” I asked, expecting them to tell me that they would need a relative or family friend to help them out.“Surgery(外科手

    34、术)”, one replied. I was pretty alarmed by that response. It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job. One girl told me that she was considering surgery to increase her height. “They break your legs, put in

    35、special extending screws, and slowly expand the gap between the two ends of the bone as it regrows, you can get at least 5cm taller!”At that point, I was shocked. I am short, I cant deny that, but I dont think I would put myself through months of agony(痛苦) just to be a few centimeters taller. I dont

    36、 even bother to wear shoes with thick soles, as Im not trying to hide the fact that I am just not tall!It seems to me that there is a trend toward wanting “perfection”, and that is an ideal that just does not exist in reality.No one is born perfect, yet magazines, TV shows and movies present images

    37、of thin, tall, beautiful people as being the norm. Advertisements for slimming aids, beauty treatments and cosmetic surgery clinics fill the pages of newspapers, further creating an idea that “perfection” is a requirement, and that it must be purchased, no matter what the cost. In my opinion, skills

    38、, rather than appearance, should determine how successful a person is in his chosen career.60. We can know from the passage that the author works as _. A. a doctor B. a model C. a teacher D. a reporter61. Many graduates today turn to cosmetic surgery to_. A. marry a better manwoman B. become a model

    39、C. get an advantage over others in job-hunt D. attract more admirers62. According to the passage, the author believes that _. A. everyone should purchase perfection, whatever the costB. its right for graduates to ask for others to help them out in hunting for jobsC. media are to blame for misleading

    40、 young people in their seeking for surgeryD. it is ones appearance instead of skills that really matters in ones career 63. What does the author think of his height? A. He hates to be called a short man.B. He tries to increase his height through surgery.C. He always wears shoes with thick soles to hide the fact.D. He just accepts it as it is【参考答案】60、C 61-63、 CCD

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西北海市2017高考英语一轮阅读理解选练(二)及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361944.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 3 Coat and Scarf|冀教版(三起) (共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc六年级上册英语教案Unit 2 What a day! (Checkout time)译林版(三起).doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点)(19张ppt) (共16张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school人教.doc
  • 四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-lesson 2 what’s the missing number? ∣川教版(三年级起点) (共13张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语教案Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc六年级上册英语教案unit 2 ways to go to school part B∣人教(PEP)().doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc六年级上册英语教案Unit 2 Part B 第二课时.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 What is it 课件1|接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 6 Round Up 北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 2 New and Old|冀教版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 5 Get It Right 北师大版.doc
  • 六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc六年级上册英语教案unit 2 lesson 10_人教(精通).doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt四年级上册英语课件-Lesson 19 Let’s Go Shopping!_冀教版.ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Lesson 10 How Many Are There冀教版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 16 How many pupils can you see?|接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Katie always gets up early湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 15 These are pigs. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc六年级上册英语教案Unit 2 Charlie’s chores北师大版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin?|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc六年级上册英语教案Unit 2Ways to go to school B Review 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc六年级上册英语教案Unit 1How can I get therePBLet.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 14 Is the cat fat or thin |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean|接力版 (共15张PPT).ppt
  • 六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc六年级上册英语教案Unit 11 Shall we go to the theatre湘少版.doc
  • 四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt四年级上册英语课件-Lesson 13 The dress is clean. |接力版 (共17张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1