《优化方案》2015届高三英语一轮单元检测:必修1 UNIT4 EARTHQUAKES.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案 优化方案2015届高三英语一轮单元检测:必修1 UNIT4 EARTHQUAKES 优化 方案 2015 届高三 英语 一轮 单元 检测 必修
- 资源描述:
-
1、.阅读理解A(创新题)Its been seven days since a 7.0-magnitude strong earthquake hit Yaan in Sichuan Province.How the earthquake has affected one of Sichuan Provinces special residentspandas?How are the animals coping? And do they have enough food to eat?There are more than 80 pandas living here at the Chengd
2、u Panda Breeding Base.7 baby pandas have just left their mothers and have begun to learn how to feed for themselves.The quake was felt strongly in Chengdu.Fortunately,all of the pandas here were out on the grounds when the earthquake hit,so they were very safe.Although no deaths or injuries have bee
3、n reported among the Baoxing panda population so far,theyve been badly frightened by the earthquake.Several days has passed and the earthquake seems to have made no discernible(可辨别的)negative impact on the pandas.These two baby pandas Chengshuang and Chengdui are playing fighting with each other and
4、climbing trees.When they climbed too high,the breeders have to rescue them from the trees.The visitors are amused by the scenes and think its like a fantastic acrobatics show.The quake zone is not only the home of these pandas,its also the source of their food.Fortunately,enough bamboo has been stor
5、ed away in five bamboo storehouses for the pandas,so there are no worries with regard to food supplies.Wu Kongju,Breeder,Chengdu Panda Breeding Base,said,“When the Wenchuan earthquake happened in 2008,we were unprepared and had a shortage of bamboo.But weve been able to handle this earthquake event
6、more smoothly.There are no problems with the food supply.”Apart from the pandas favorite Baijia Bamboo,breeders also give them bamboo shoots,which are very rich in nutrients.Wu Kongju said,“Bamboo shoots contain more protein than ordinary bamboo,and theyre also very succulent because they contain mo
7、re water.”【文章大意】本文介绍了雅安地震中的熊猫状况。1The passage mainly tells us that _Aa 7.0-magnitude strong earthquake hit YaanBfood supply to pandas is enoughCimpact of Yaan earthquake on Chinas pandasDtwo baby pandas Chengshuang and Chengdui are in good condition解析:选C。主旨大意题。文章讲述了雅安发生了7.0级地震,这次地震对当地的熊猫造成了一定的影响,故答案选
8、C。A项不全面;B、D两项是细节。2During Yaan earthquake,there is no need to worry about pandasfood because _Athe pandas eat less food because of frighteningBthe Panda Breeding Base was slightly hit by this earthquakeCthe Panda Breeding Base received the food supply from foreign countriesDthe Panda Breeding Base ha
9、s stored away enough bamboo in advance解析:选D。细节理解题。由文中第五段“Fortunately,enough bamboo has been stored away in five bamboo storehouses for the pandas,.”。故选D项。3The underlined word“succulent” in the last paragraph means _A多汁的B高蛋白的C多糖的 D有营养的解析:选A。词义猜测题。根据最后一段的“theyre also very succulent because they contai
10、n more water.”可知,succulent的意思是“多汁的,多水分的”,故答案选A。4Whats the authors attitude towards the reaction of Chengdu Panda Breeding Base?ASupportive. BDisappointed.CIndifferent. DObjective.解析:选A。观点态度题。由文中意思可知作者对成都熊猫养殖基地的表现很满意。B(2014深圳调研)Since the beginning of the year,smog has covered parts of North China.In
11、January,Beijing saw only five days without smog.The rising PM 2.5 readings terrified many people,and some health experts said that whenever the smog gets serious,hospitals receive more patients suffering acute respiratory(呼吸系统) and heart diseases.Later,news of polluted underground water in some prov
12、inces scared people who wondered whether the water they drink is safe.So the need to emphasize environmental protection while developing the economy is heard everywhere.Smog is especially a common concern.As a popular online post said,air may be the only thing that is equal for everyone,despite your
13、 income or profession.People with higher incomes are able to drink only bottled spring water and eat only organic food by paying higher prices,but they breathe the same air as everyone else.At a meeting on Monday,many Representatives have expressed their concerns about the air quality,too.One talked
14、 about his experience in Beijing.“After taking a taxi from the capital airport to my hotel,which took about an hour,I washed my nose and found the inside of my nose was black.We should ask ourselves this question:Why do we want to develop? Its for living a better life.Dirty air is definitely not a b
15、etter life,”he said.China needs to develop its economy and invest(投资)in hightech.Every Chinese has a dream to make China stronger.But without blue sky,clean water and safe food,the achievements in the economy will become meaningless.Space technologies are not to be developed for building a base on M
16、ars so that one day all human beings can move to the red planet because they have destroyed Earth.What the public wants is a strong and beautiful China.The great efforts must be made to promote ecological progress and build a beautiful China.The words have shown the central governments determination
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362972.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
