山东省德州市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 德州市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省德州市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。注意事项:1.答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框。3.全部答案在答题卡上完成,答在试卷上无效。第I卷(满分100分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want the woman to do?A. To take a bath. B. To finish his work. C. To answer the phone.2. Where will the speakers go tomorrow?A. The hospital. B. Their home. C. The Military Museum.3. Why does the man complai
3、n?A. The show is too boring.B. The theater is too small.C. The room is too noisy.4. What is the full fare of the flight for return?A. $428. B. $648. C. $810.5.Where does the conversation take place?A. At school. B. At a dentists. C. At a party.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独自o每段对话或独白后有几个小题,从题中
4、所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the man busy doing these days?A. Writing a novel. B. Reading a book. C. Repairing his computer.7 What do the speakers plan to do this evening?A. To stay at home. B. To take a walk. C
5、. To swim in the river.听第7段材料,回答第8至9题。8. What are the speakers talking about?A. Praising their boss.B. Persuading the farmers.C. Building a new factory.9. What is the problem with the new factory?A. Getting the land. B. Lacking funds. C. Being short of hands.听第8段材料,回答第10至12题。10. Which bus goes to th
6、e Shopping Center?A. Bus No. 12. B. Bus No. 15. C. Bus No. 50.11. How much does the woman need to pay in total?A. 90 cents. B. 105 cents. C. 120 cents.12. What happens to Bus No. 12 recently?A. It is often delayed.B. It often breaks down.C. It has replaced No. 50 bus. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What is th
7、e probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Boss and employee. C. Brother and sister.14 Where did the man come back from?A. The supermarket. B. His office. C. The gym.15. Why was the man late today?A. He talked with his boss.B. The gym was crowded.C. He had too much work to
8、do.16. Who was the woman complaining about?A. Her boss. B. Her family. C. Her workmate.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the speakers problem?A. She needs to find a new job.B. Her grandma needs her help.C. Her parents are not at home.18. Whats the speakers job now?A. A manager. B. A secretary. C. A farmer
9、.19. Where does the speakers grandma live?A. In a small farm house.B In an old peoples house.C. In a flat of another city.20. What life does the speakers grandma like?A. Living abroad. B. City life. C. Country life.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上
10、将该选项涂黑。AFrom Poland to Slovenia? Central Europe is your best destination!Slovenia: Friendly farm staySurrounded by grasslands, Dolinar farmhouse offers simple double rooms with wooden furnishings as well as larger apartments. Outside, crickets sing at sunset, and guests can help milk the goats if th
11、ey wish, or even join in with haymaking.Double rooms from 44 B&B, apartment for 70 a night. Flights as previous.Croatia: Cycle IstriaThe Istria peninsulas coast attracts crowds of sun seekers, but travelling inland is more about hilltop villages. It is also a paradise with fresh seafood.From 895 for
12、 seven-night B&B, three dinners, cycles hire, maps and notes and luggage transfers. Jet 2 and TUI fly to Pula from several UK airports.Czech Republic: Three-country tourFamilies who want to mix some urban exploration into a rural getaway might like the Families Worldwides eight-day Prague and Tatras
13、 Adventure(for children aged 8 and over). Crossing the Poland border, it takes in Niedzica Castle and boating in the Dunajec River Gorge.From 1,099 ( 999 children) including B&B and activities, but not flights. Fly to Prague and back from Krakow.Poland: High Tatra trekBetween Poland and Slovakia, th
14、e High Tatras has some of the finest wilderness in Europe and is home to wolves, brown bears and golden eagles. 685 including transfers, accommodation and meals but not flights, departures June to September. Jet2, easy Jet, and Ryanair fly to Krakow from several UK airports.1. Which is the best choi
15、ce to experience a natural life like a farmer?A. Croatia: Cycle IstriaB. Poland: High Tatra trekC. Slovenia: Friendly farm stayD. Czech Republic: Three-country tour2. How much will he pay if a child takes the Families Worldwides eight-day Prague and Tatras Adventure?A. 999.B. 895.C. l,099.D. 685.3.
16、What will you do in the High Tatra trek?A. River boating.B. Milking the goats.C. Wildlife observation.D. Beach sunbathing.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个中亚国家特色旅游地点,介绍了各自的特色和价格等信息。【1题详解】细节理解题。根据Slovenia: Friendly farm stay部分中Surrounded by grasslands, Dolinar farmhouse offers simple double roo
17、ms with wooden furnishings as well as larger apartments. Outside, crickets sing at sunset, and guests can help milk the goats if they wish, or even join in with haymaking.可知被草原包围,Dolinar农舍提供简单的双人房间和木制家具以及更大的公寓。日落时分,蟋蟀在屋外歌唱,如果客人愿意的话,他们可以帮着给山羊挤奶,甚至可以一起晒干草。由此可知,像农民一样体验自然生活的最佳选择是Slovenia: Friendly farm
18、stay。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Czech Republic: Three-country tour部分中From 1,099 ( 999 children) including B&B and activities, but not flights.可知起价1099英镑(儿童起价999英镑),包括家庭旅馆和活动,但不包括机票。由此可知,如果一个孩子参加Prague and Tatras Adventure进行为期八天的环球冒险,他需要付999美元。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Poland: High Tatra trek部分中Between Poland and Slo
19、vakia, the High Tatras has some of the finest wilderness in Europe and is home to wolves, brown bears and golden eagles.可知位于波兰和斯洛伐克之间的高塔塔拉拥有欧洲最优美的荒野,是狼、棕熊和金雕的家园。由此可知,在High Tatra徒步旅行,你可以进行野生动物观察。故选C。BThe giraffe is the tallest animal on land. It is one of the best-known species in Africa, known for t
20、heir very long necks, long legs and the brown and white patterns that cover their bodies.Craig Hilton-taylor is head of the Red List program. He says there were between 152,000 and 163, 000 giraffes in 1985. But now, the number of them has fallen to about 98 , 000. “It is a huge tragedy and its been
21、 sort of a silent disappearance that we just really havent detected until now. Fifty years ago, groups of giraffes usually had 20 to 30 animals in them. Now, observers are only seeing six animals in a group. Until now the disappearance of the animals has not been observed closely. They live in such
22、a wide area across Africa.What is causing this decrease? Hilton-taylor says, “It is due to the effect of people, whether its people causing loss of habitat for the species, hunting the species for food or harvesting for medicine or for wood. ”He says pollution and the effects of climate change are j
23、ust a few of the other problems affecting the species. Some people are moving into protected areas where giraffes and other animals live because of a lack of rain that affects food production. Sometimes the animals are killed for their meat. Also, civil wars in Africa make it more difficult to prote
24、ct the animals.Hilton-taylor says giraffes can be helped. “Its not too late, and we can turn things around. ” Some of the ideas that work include community involvement and tourism. Tourism, for example, provides jobs for local people. He also says there needs to be a giraffe action plan put in place
25、 to observe and survey the animals across the continent of Africa. Hilton-taylor adds that finding answers to the problems people face, like drought linked to climate change, food shortages and civil unrest, will provide answers for people to help giraffes.4. What does the underlined word “detected
26、mean in the second paragraph?A. changedB. noticedC. doubtedD. confirmed5. Which is NOT a possible reason for the decrease of giraffes?A. Civil wars in Africa.B. Loss of the habitats.C. Climate change.D. Their wide living space.6. How can giraffes be helped according to Hilton-taylor?A. By attracting
27、 more tourists to Africa.B. By stopping the global warming.C. By learning more about the community.D. By moving local people away.7. Which might be the most suitable title for the passage?A. Giraffes are changing Africa.B. Silent disappearance of giraffes.C. Tourism and nature protection.D. Wildlife
28、 can be saved in future.【答案】4. B 5. D 6. A 7. B【解析】本文是说明文。介绍了非洲长颈鹿数量不断减少的现状,分析了其原因,并介绍了一些保护措施。【4题详解】词义猜测题。第二段主要是介绍长颈鹿数量不断减少的现状,根据下文Until now the disappearance of the animals has not been observed closely.可知到目前为止,人们还没有仔细观察到这些动物的消失。结合此句中的silent disappearance(安静的消失)可知是人们没有觉察到注意到,detected与noticed同义,故选B。
29、【5题详解】细节理解题。第四段pollution and the effects of climate change are just a few of the other problems affecting the species. Some people are moving into protected areas where giraffes and other animals live because of a lack of rain that affects food production. Sometimes the animals are killed for their
30、meat. Also, civil wars in Africa make it more difficult to protect the animals.分析了长颈鹿数量减少的原因,包括污染和气候变化的影响,人类占领长颈鹿的栖息地,动物被人类捕杀,非洲的内战使保护动物更加困难。而D项广阔的生活空间不是长颈鹿数量减少的原因。故选D。6题详解】细节理解题。根据最后一段Hilton-taylor says giraffes can be helped. “Its not too late, and we can turn things around. ” Some of the ideas th
31、at work include community involvement and tourism. Tourism, for example, provides jobs for local people.可知Hilton-taylor认为我们可以采取措施帮助长颈鹿,包括社区参与和发展旅游业,旅游业可以为当地人提供了就业机会。故选A。【7题详解】主旨大意题。本文介绍了非洲长颈鹿数量不断减少的现状,分析了其原因,并介绍了一些保护措施。第二段中的It is a huge tragedy and its been sort of a silent disappearance that we jus
32、t really havent detected until now.说明了长颈鹿安静的消失,人们并没有觉察到。Silent disappearance of giraffes点明了本文主题,又能吸引读者,适合作为标题。故选B。CCameron Beck first started volunteering at the young age of 12. To his family, volunteering became part of life. The Becks would volunteer at the local food bank in California. Alongsid
33、e his parents and sister, Cameron used to help select, organize, and pack food for the needy.Today, Cameron spends every Saturday volunteering at Project Open Handa non- profit organization that mainly provides meals for sick neighbors and seniors. And it also allows these people to shop in its stor
34、e.Cameron first learned about Project Open Hand when he was working on Polk Street. As he passed the store on his way to and from work each day, Cameron became eager to learn more, and allowed his curiosity to fuel his passion.Cameron quickly learned how Project Open Hand began with serving food to
35、those living in San Franciscos Tenderloin neighborhooda neighborhood many low-income or disabled people live in.“When I realized theyve been doing this kind of work and its providing extraordinary benefits for people in needespecially in the Tenderloin where fresh and quality food is hard to gainI r
36、ealized this was the organization I wanted to lend a hand to, says Cameron.Cameron really enjoys volunteering. “Through my day job, I serve the people in my city, says Cameron. “Sometimes, it can cause feelings of isolation, so volunteering really helps bring that social aspect into my life. ”Camero
37、n has one piece of advice for those who have never volunteered: find an organization that matches your passion and just get started. Organizations are always looking for volunteers, says Cameron. “And youll learn about those opportunities once you open that door and reach out to the people. Just do
38、something you love to do and enjoy doing it with others.8. What do we know about the Becks?A. It is a volunteering family.B. They ran a food bank.C. It is the most famous local charity.D. They all volunteered at the age of 12.9. What does Project Open Hand mainly serve for the needy?A. Medical treat
39、ment.B. Job opportunities.C. Free food or cheap life supplies.D. Surviving instructions.10. What does Cameron think of volunteering?A. It is a win-win activity.B. It makes him feel lonely.C. It satisfies his curiosity.D. It helps him with his study.11. What does Cameron suggest according to the last
40、 paragraph?A. Doing whatever one likes.B. Taking part in social activities.C. Finding volunteering partners.D. Trying ones best to volunteer.【答案】8. A 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了Cameron和家人做志愿者活动的经历,Cameron结合自己的经历也号召人们开始做志愿者活动。【8题详解】细节理解题。根据第一段Cameron Beck first started volunteering at the young
41、 age of12.To his family, volunteering became part of life.可知,Cameron Beck 12岁时就开始当志愿者了。对他的家人来说,志愿服务成为了生活的一部分。由此可知,Beck一家是一个志愿者家庭。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段a non- profit organization that mainly provides meals for sick neighbors and seniors. And it also allows these people to shop in its store.可知,Project
42、Open Hand是一个主要为生病的邻居和老人提供膳食的非盈利组织。它还允许这些人在它的店里购物。由此可知,Project Open Hand为有需要的人提供免费的食物或廉价的生活用品。故选C。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段Cameron really enjoys volunteering. “Through my day job, I serve the people in my city, says Cameron. “Sometimes, it can cause feelings of isolation, so volunteering really helps brin
43、g that social aspect into my life. ”( Cameron很喜欢做志愿者。Cameron说:“通过我的日常工作,我为我所在城市的人民服务。“有时候,这会让人产生孤独感,所以志愿服务确实有助于我的生活中融入这种社会因素。”)可知,Cameron认为志愿者活动是双赢的,既能帮助别人,也能让自己融入社会。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段Cameron has one piece of advice for those who have never volunteered:find an organization that matches your pas
44、sion and just get started.(Cameron对那些从未做过志愿者的人有一个建议:找一个与你的热情相匹配的组织,然后开始工作。)可推知,Cameron建议人们尽量去做志愿者活动。故选D。DIsraeli and Russian astronaut scientists grew the small piece of beef from cells while going aboard the International Space Station, 400 km above the Earths surface. Cells from cattle were harves
45、ted on our planet and brought to the space station where they were grown into meat using a special 3D printer.The experiment was run on September 26 within the Russian part of the space station and organized by Aleph Farms, a beef company on Earth.Researchers said the project was aimed to show how l
46、ab-grown meat can be cultivated (培养)in hard conditions with minimal equipment. The technique they developed could be used to provide astronauts with hamburgers in the future.“We are proving that cultivated meat can be produced anytime, anywhere and in any conditions said Aleph Farms boss Didier Toub
47、ia. “We can provide a powerful solution to produce the food closer to the populations needs, at the exact and right time it is needed.To grow the meat, scientists copied the natural process of muscle cells regeneration occurring inside the body of cattle. It required the use of a 3D bioprinter, whic
48、h sticks live cells together to create something looking like real meat.Lab-grown meat looks and tastes like the real thing, but it is produced without the need for lots of water, feed or land for animals and without the need to kill them.“In space, we dont have 10, 000 or 15, 000 liters of water to
49、 produce I kg of beef, Mr Toubia said. “This joint experiment marks an important step toward realizing our dream of making food safe for generations to come, while protecting our natural resources.12. What is the purpose of the project of growing beef in space?A. To invent a 3D printer.B. To show ha
50、rd conditions in space.C. To grow more plants in space.D. To cultivate lab-grown meat for astronauts.13. What makes lab-grown meat different from natural meat on Earth?A. Its taste is better.B. It is healthier.C. It comes from best animals.D. It consumes less energy.14. What is Mr Toubias attitude t
51、o the joint experiment?A. Supportive.B. Doubtful.C. Negative.D. Worried.15. What problem does the passage mainly talk about?A. How do astronauts eat in space?B. Do plants need less water in space?C. Are space hamburgers becoming real?D. Is beef easier to store in space?【答案】12. D 13. D 14. A 15. C【解析
52、】这是一篇说明文。文章主要讲述了太空宇航员让在太空实验室培育牛肉成为了一种可能。【12题详解】细节理解题。根据第三段Researchers said the project was aimed to showThe technique they developed could be used to provide astronauts with hamburgers in the future.可知,研究人员说,该项目的目的是展示如何用最少的设备在艰苦的条件下培育实验室培养的肉类。他们开发的这项技术将来可以用来为宇航员提供汉堡包。由此可知,这个实验的目的是为太空宇航员在实验室培育牛肉。故选D。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《优化探究》2017届高三英语高考二轮复习书讲解课件 第一部分专题增分练 课时20 书面表达(八)——议论文 .ppt
