分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训3 阅读理解—细节理解之数字确定 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:364915
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:36.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训3阅读理解细节理解之数字确定 WORD版含解析 2021 通用版 高考 英语 一轮 复习 专题 限时 集训 阅读 理解 细节 数字 确定 WORD
    资源描述:

    1、专题限时集训(三)阅读理解细节理解之数字确定A (2019潍坊市统一考试)When traveling on a budget,every dollar counts.Unfortunately,the cost of tickets alone can make a serious hole in your savings.Dont let that stop you from taking your dream vacation,though.According to Jeff Klee,CEO of CheapA,there is a “sweet spot” to get the bi

    2、ggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious: dont wait until the last minute,as that rarely works out,”he said in a statement.“But beyond that,you also want to be careful not to buy too early.”Still,thats easier said than done.Finding the most costefficient time to book is to

    3、ugh.Luckily,somebody did the mathso you dont have to. Data crunchers(处理器) from the online travel agency CheapA surveyed over 917 million fares to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found:while prices tend to stay the same between 320 and 106 days before a trip,they start dropp

    4、ing at the 105day mark.That said,you might be tempted to book the moment prices drop.But hold on! Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip.According to CheapA,you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick. After that date , airfares will begin

    5、to increase again. And dont even think about booking any later than 20 days ahead of time,as prices will be soaring.So,what are you waiting for?Start planning your next dream vacation,and book accordingly.Your wallet will thank youguaranteed.【语篇解读】本文介绍了购买便宜飞机票的方法和策略。1When can we book our plane ticke

    6、ts to save the most money?AThe later,the better.BAs early as possible.C105 days before our trip.D70 days before our trip.D考查细节理解。根据第四段的内容尤其是第四句Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip可知,旅行前第70天预订机票节省的钱最多,故选D。2How much can the trick help us save if the ticket costs $40

    7、0 totally?A$48.B$192.C$208. D$352.B考查细节理解。根据第四段第五句According to CheapAir. com, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick,并结合题干可知,原价是400美元的飞机票总共可以节省:$ 400 *48%$192,故选B。3Whats the purpose of the author in writing this text?ATo explain what a “sweet spot” is.BTo attract peopl

    8、e to traveling by plane.CTo show the ways of booking plane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.D考查写作意图。根据第一段第一句When traveling on a budget, every dollar counts和对本文的整体理解可推知,本文的主要目的在于介绍购买便宜飞机票的策略和方法,故选D。B (2019湖北省八校联考)A New Jersey couple and a homeless man have been accused of making

    9、 up a feel-good story that raised more than $400,000 through GoFundMe.The couple,Kate McClure and Mark DAmico,and the man,Johnny Bobbitt Jr.,face a charge of seconddegree theft,Burlington County Prosecutor Scott Coffina said Thursday.The couple said they met Bobbitt when he gave his last $20 to McCl

    10、ure,who was stranded on Interstate 95 in Philadelphia,so she could put gas in her car,then started the GoFundMe campaign as a way to thank him.The payingitforward story that drove this fundraiser might seem too good to be true,Coffina said at a press conference.Unfortunately,it was. The entire campa

    11、ign was based on a lie.After fees,the money of the campaign netted about $367,000,all deposited into McClures accounts,Coffina said. Bobbitt received $ 75,000,and within months McClure and DAmico had wasted their share on buying a car,highend handbags and trips,Coffina said.They also used it at casi

    12、nos(赌场),he said.Coffina stressed that while Bobbitt, a veteran(老兵),deserves thanks for his service to the country and sympathy for his situation;he was fully involved in the crime,using media to help“promote the dishonest campaign”According to Coffina, McClure and DAmico first met Bobbitt at an offr

    13、amp(驶出匝道) near a casino they regularly went,at least a month before the GoFundMe campaign went live.They went back to the spot a month later,Coffina said.DAmico took a picture of McClure and Bobbitt that became the face of the GoFundMe campaign that they started hours later,Coffina said.【语篇解读】本文是一篇记

    14、叙文。文章叙述了新泽西州的一对夫妻和一个流浪汉被指控涉嫌网络诈骗的故事。4Whats the actual purpose of the GoFundMe campaign started by the couple?ATo express their appreciation for Bobbitts help.BTo help Bobbitt pay off his heavy debt.CTo raise money for their own benefit.DTo make people believe in Bobbitts generosity.C考查推理判断。根据第一段内容可知

    15、,这对夫妻和一个流浪汉被指控涉嫌网络编造故事,用GoFundMe筹集资金40多万美元;据此可推知,这对夫妻发起这项运动的真实目的是为自己的利益筹资,故C项正确。5What does the underlined word“stranded”in Paragraph 3 mean?AImpossible to finish.BUnable to move.CWithout any choice.DOut of service.B考查词义猜测。根据第三段的内容可知,这对夫妻说他们遇见了Bobbitt,Bobbitt将他最后的20美元给了McClure,当时McClure被困在费城的州际公路上。据此

    16、可推知,画线词意为“无法移动的”,故B项正确。6How much money did the couple get from the GoFundMe campaign?AAbout $ 292,000.BAbout $ 367,000.CAbout $ 325,000.DAbout $ 400,000.A考查细节理解。根据第六段中的After fees, the money of the campaign netted about $ 367,000, all deposited into McClures accounts, Coffina said. Bobbitt received $

    17、 75,000可知,净收入大约367, 000美元被打入McClure的账户,其中Bobbitt收到了75, 000美元;据此可知,这对夫妻的非法收入大约为292, 000美元,故A项正确。7What was Bobbitt accused of?APretending to be a veteran.BRobbing the couple of $75,000.CFailing to serve his country.DHelping invent the story.D考查细节理解。根据第一段内容以及倒数第三段中的he was fully involved in the crime, u

    18、sing media to help “promote the dishonest campaign”可知,Bobbitt虽然是一名退伍老兵,但全程参与了编造故事的诈骗活动,因此被起诉,故D项正确。CEsther Mentzer was born in New York. Her upbringing was a modest one;her father owned a hardware store.Much of her time was spent in trying to make ends meet in the hardware store.It was while working

    19、 in this store that Esther got her first taste of business. Esther had always wanted to be an actress,dreaming of having her name in lights.Esthers uncle,John Schotz came to live with the family.This would prove to be a turning point in the young Esthers life.Schotz was a chemist who had devoted mos

    20、t of his life to creating“secret” skincare products.Esther joined him.In 1930,she married Joseph Lauder and her name became Este Lauder,when she was 22 years old. Lauders dreams had never quite subsided(消退) and her husband supported her.In 1947,the two finally decided to go official,and Este Lauder

    21、cosmetics(化妆品) company was founded.She believed that beauty is an attitude,and when you look after yourself properly,it would be a winning attitude.If you looked beautiful on the outside,Lauder believed you would feel beautiful in the inside,and from there,the possibilities are endless.Este Lauder d

    22、ied on April 24,2004,but her contribution is remembered.Today Este Lauder is a recognized brand name in over 110 countries.“Why are all brides beautiful?”she asked.“Because on their wedding day they care about how they look.There are no ugly womenonly women who dont care or who dont believe theyre a

    23、ttractive.”Beauty is a state of mind and Lauder believed that her products could help anyone achieve that state of mind.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了雅诗兰黛夫人的传奇人生。8When Esther was young,she dreamed of becoming Aan actressBa businesswomanCa salesgirl Da chemistA考查细节理解。根据第二段第二句“Esther had always wanted to be an

    24、actress,dreaming of having her name in lights”可知,Esther年轻时的梦想是成为一名演员,故A项正确。9From the passage we know that Esther first learned about cosmetics from Aher uncle Bher fatherCher husband DherselfA考查细节理解。根据第三段最后两句“Schotz was a chemist who had devoted most of his life to creatingsecretskincare products. E

    25、sther joined him”可知,Esther是从Schotz那里了解化妆品的,故A项正确。10How old was Esther when she passed away?AShe was 86. BShe was 96.CShe was 106. DShe was 110.B考查数字计算。根据第四段第一句“In 1930. when she was 22 years old”可知,在1930年她22岁;根据尾段第一句中的“Este Lauder died on April 24,2004”可知,她于2004年去世;据此可知,她去世时是96岁,故B项正确。11What is the text mainly about?AThe secret of success.BA good hardware store.CThe life story of Este Lauder.DA great cosmetics brand.C考查主旨大意。通读全文可知,文章主要讲述了雅诗兰黛夫人的传奇人生,故C项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训3 阅读理解—细节理解之数字确定 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364915.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1