分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型广东省潮阳一中2015届高考模拟英语考前交流卷.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:365692
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:234KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省 潮阳 一中 2015 高考 模拟 英语 考前 交流
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家英语考前热身模拟卷(七校交流)第一部分 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意, 然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In the last 20 years of my life, I have been interested in self-improvement and applying it to myself in many ways. And of course all through that time I have lear

    2、nt a lot and made it much1. So in the last 3 months I seem to have reached this2high level. I feel a miracle has happened to me, in fact the other day I couldnt stop staring at myself in the3making sure all these wonderful things were happening to me! Then I cried a small4, not because of what I loo

    3、ked like, but because I was so5for the person I had become. Several things have happened to make me6ensure that my track in life has truly7. I moved back to my hometown after being away a decade and was astonished that so many people8my name in a nice way, greeted me and9me back. And over the next 3

    4、 months they were excited for my growth. At the10where I exhibit today, people come over and greet me, I see the11on their faces when they talk to me frankly and12. Thus I think they are13my expression or style. I know I give them a good feeling at the fairs not just from keeping my expression open,

    5、 understanding, kind but with a14smile in all the right places. But now I do feel that what I have done for the people may bring them a bit of sympathy. And most of all I believe in the mirror15. I have ever been doing the hard work, improving myself and now I feel its coming back to me in absolute

    6、roads and I am considered to be a man of great future. 1. A. easierB. healthierC. happierD. better2. A. wonderfulB. helpful C. usefulD. harmful3. A. window B. mirror C. areaD. road4. A. sorrowB. fear C. tearD. voice5. A. hopefulB. anxious C. gratefulD. proud6. A. nearlyB. really C. hardlyD. equally7

    7、. A. appeared B. improved C. movedD. changed8. A. remembered B. recognized C. calledD. reminded9. A. took B. welcomed C. turnedD. got10. A. markets B. trades C. halls D. fairs11. A. expressionB. impression C. confusion D. emotion12. A. slowly B. sincerely C. loudly D. annually13. A. copying B. shapi

    8、ng C. showingD. learning14. A. braveB. quiet C. sweetD. simple15. A. valueB. reflection C. effect D. function第二节:语法填空(共10小题; 每小题1. 5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语正确形式填空,并将答案填写在答卷标号为1625的相应位置上。Andrew Engel was completely confused. Just days into his freshman year at Rutgers U

    9、niversity, he was sitting in Sociology 101, listening to _16_ students have a discussion. He had no idea _17_ they were talking about. He had done his homework, paid attention to lectures and taken notes, but nothing was familiar. “Everyone is so much _18_(smart) than I am,” he thought. It was a for

    10、eign feeling, as hed always been a good student and _19_(graduate) from high school with a 3.9 GPA.The rest of his day progressed like an episode of The Twilight Zone. He got _20_(lose), again, on his way to the cafeteria, even though hed been there a few hours earlier. Back at his dorm, he greeted

    11、his roommate with a Hi, hows it going? all the while thinking, “What is his name again?”He was acting _21_ a person with Alzheimers disease(阿尔茨海默氏病,即老年痴呆病), _22_ he was only 17. By the end of September, hed dropped a class and was studying with _23_ tutor, yet he was still struggling. He decided he

    12、had no _24_(choose) but to drop out, telling his _25_(puzzle) parents he wasnt cut out for college.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe writers of murder stories go to a great deal of trouble to keep us guessing right up to the end. In actual fa

    13、ct, people often behave more strangely in real life than they do in stories. The following advertisement once appeared in a local newspaper: An opportunity to earn $250 in a few minutes. A man willing to take chances is wanted for an out-of-the-ordinary job which can be performed only once. A reader

    14、 found this offer very generous and applied to the advertiser, but being a bit suspicious, he gave a false name. Soon afterwards, he received a reply. Enclosed in the envelope was a typed note instructing him to ring a certain number if he was still interested. He did so and learned on the telephone

    15、 that the advertiser wanted him to get rid of somebody and would discuss it more fully with him the next day. But the man told the police and from then on acted under their instructions. The police saw the two men met and watched them as they drove away together. In the car the advertiser came to th

    16、e point at once: he told the man he wanted him to shoot his wife. The reason he gave was that he was suffering from an incurable disease and wanted to live in a warmer country,but his wife objected to this. Giving the man some money,the advertiser told him to buy a gun andwarned him to be careful of

    17、 the dog which,though it would not bite,might attract attention. He also gave him a photograph of his wife so that he would be able to recognize her,After that,the advertiser suggested that the man should do the job next morning. Meanwhile,he would prepare his wife by telling her that a young man wa

    18、s going to call. After the murder,they would meet again outside a railway station and the money would be paid as arranged. The second meeting never took place,for the advertiser was arrested shortly afterwards and charged with attempting to persuade someone to murder his wife.26. What can we infer f

    19、rom paragraph one?A. While reading murder stories, we have to guess at the end of the stories.B. While reading murder stories, we have to guess from the beginning to the end.C. People usually behave more strangely in murder stories than in real life.D. It is very easy for writers of murder stories t

    20、o have readers guessing.27. The underlined word “suspicious” in paragraph two means _?A. doubtful B. sure C. persuaded D. unexpected28. Why did the man put an advertisement in a local newspaper?A. To hire someone to kill himself because he was seriously ill.B. To ask someone to buy a gun for him and

    21、 then he would kill his wife.C. To hire someone to kill his wife because he didnt love her any more.D. To have his wife killed because he doubt whether she still loved him.29. According to the passage, what is NOT true about the advertiser?A. He was suffering from a deadly disease. B. He raised a do

    22、g in his house.C. He would help the person hired to finish the task.D. He paid the man he hired beforehand.30. From the passage, we can learn that_.A. The advertiser wrote a letter to the reader to ask him to call a number.B. The reader was in great need of money, so he wanted to get the job.C. The

    23、advertiser was caught by the police right after he met the reader.D. The dog in the advertisers house was very fierce.BA homeless man in Las Vegas who had been living on the streets and had not seen his six children for nearly 25 years has been reunited with his daughter thanks to modern technology

    24、and the kindness of strangers.Jimmy Francis was outside a Firehouse Subs shop earlier this month when he was spotted by a local realtor Jim Snyder, as he was going in to pick up his dinner. When Snyder saw Francis struggling in the cold weather, he, with the help of Firehouse employees, bought the m

    25、an a sandwich and gave him some cash.After Snyder got home his thoughts stayed with Francis, left out in the cold. “He was shaking so uncontrollably and was so cold. It just broke my heart and I thought theres something Ive got to do here,” Snyder, 49, told ABCN. “By the time I got to where my home

    26、is, I knew I had to turn around and get him.”Snyder, who says he had never before done anything like that, brought Francis to the home he shares with his wife, Maria, and gave him coffee, a warm shower, washed his clothes and packed a suitcase full of his own old clothes for Francis.Over coffee and

    27、a warm meal, Snyder, himself a father of five children and step-children, learned that Francis had not seen his six children for over two decades after a divorce. He was particularly torn, Snyder says, over not seeing his only daughter, Natalie.“He told me he had colon cancer in 2010 and wasnt expec

    28、ted to live and because of that experience, the one thing constantly in his mind is that he wants to be reunited with his children,” Snyder said.The Snyders took down the names and birth dates of Franciss children and used social media to search for them.The couple found Natalie Francis, now living

    29、in Northern California and herself a grandmother, on Facebook and sent her a message. Less than one hour later, they had a response.“The message just said, Oh my God. This is my dad. Is he okay?” Snyder recalled.Just days later the couple brought Francis, living temporarily with an acquaintance, bac

    30、k to their home for a Skype call with his daughter.“A whole lot of emotions,” is how Snyder recalled the virtual reunion. “That was the first time theyd seen each other in 24 years, literally. It was very, very special.”31. According to the passage, we can know that _.A. Jimmy Francis has been livin

    31、g on the streets for nearly 25 yearsB. Jimmy Francis was once a friend of Jim SnyderC. Jim Snyder felt pity for Jimmy Francis when he saw himD. Jimmy Francis was dying when Jim Snyder saw him.32. According to the passage, what is TRUE about Jim Snyder?A. He always brings homeless strangers home.B. H

    32、e lives with his wife and his children.C. He himself has probably once divorcedD. He has three sons and two daughters.33. What does the passage suggest?A. Jimmy Francis thought he was going to die because of cancer.B. Jimmy Francis has been looking for his children for more than 20 years.C. Jimmy Fr

    33、ancis could hardly remember his childrens names and birth dates.D. Jimmy Franciss wife died and he was so sad that he left home.34. What can we know about the reunion?A. Jimmy Francis met his daughter as soon as they got in touch with each other.B. Several days later, Jimmy Francis met his daughter

    34、in Snyders house.C. Jimmy Francis saw his daughter for the first time in 24 years on Facebook.D. Both Jimmy Francis and his daughter were very excited to see each other.35. What would be the best title for the passage? A. Jimmy Francis and his children. B. A kind-hearted man. C. An unforgettable exp

    35、erience. D. An exciting reunion.C A full-time nanny is employed by the parents to provide high quality childcare for their children and to undertake all tasks related to the providing of that care. Nannies provide childcare in the familys private home. Full-time nannies with parents meet the physica

    36、l, social, emotional and intellectual needs of the children. They typically do the childrens laundry, keep the childrens areas neat and clean, and prepare meals and snacks for the children. Depending on the age of the child and the familys needs, the nanny may be responsible for bathing the child, t

    37、ransporting the child to activities and assisting the child with homework. Since nannies work in the private home and serve as caretakers, and educators, nannies must be trustworthy. Nannies are often hired so that parents can fulfill their personal and professional tasks. For this reason, nannies m

    38、ust be dependable and reliable. Full-time nannies work on average 40 to 60 hours per week and may live with the family as live-in nannies. For parents who hire a live-in nanny, at minimum they should provide a separate bedroom and bathroom and all meals and snacks. One of the benefits of nanny care

    39、is that the parents set the nannies weekly schedule. Nannies are typically required to have some scheduling flexibility. Nanny employers must pay what is commonly referred to as the nanny tax, which includes social security taxes and medicare taxes, total about 7. 65% of the nannys wages. The other

    40、federal tax is referred to as FUTA. It is the Federal Unemployment Tax. State unemployment taxes may also apply and vary from state to state. In addition to nanny employer taxes the nanny is responsible for her share of the FICA taxes. Nannies are responsible for paying their own income tax payments

    41、, however many employers agree to manage the payments for them. Typical nanny benefits include 2 weeks of paid vacation, paid sick days and paid personal days and full contributions to health insurance. Nanny employers may also wish to contribute to a retirement savings plan for their nanny. 36. Wha

    42、t does a full-time nanny usually do? A. She should do all the tasks connected with childcare. B. She must be able to communicate well with parents. C. She should provide excellent care for the family. D. She must avoid dealing with her private secrets. 37. We can learn from the second paragraph that

    43、. A. the nanny should stop the kid from eating snacksB. the parents must prepare every meal for the nannyC. the nanny should be a person with educationD. the parents must take responsibility for the nanny38. If you applied to be a full-time nanny. A. you would work at most 8 hours a day B. you would

    44、 get your private spaceC. you would work seven days a week D. you would have no time of your own39. What do you know about the nanny tax? A. The nanny must pay such a tax according to her wages. B. The tax almost covers one-fifth of the nannys wages. C. The employers should pay the nanny tax for nan

    45、nies. D. The tax is said to be the highest of all walks of life. 40. Which one is NOT the benefit of the typical nanny? A. Having a 2-week holiday with payment. B. Getting paid for sick leave. C. Having full contributions to health insurance. D. Having personal days but without pay. DNEW YORKAustral

    46、ian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled(公布)blueprints for Titanic, a modern copy of the doomed ocean liner, although he didnt call the ship unsinkable any more. The ship will largely recreate the design and decoration of the fabled original, with some modifications to keep it in line

    47、 with current safety rules and shipbuilding practices, and the addition of some modern comforts such as air conditioning, Palmer said at a press conference in New York. The three passenger classes, however, will be prevented from mingling(混杂), as in 1912, Palmer said. “Im not too superstitious(迷信的).

    48、 ”Palmer said when asked whether recreating a ship best-known for sinking was tempting fate. White Star Line, the operator of the original ship, had said the Titanic was designed to be unsinkable. About 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912 from Southampton to New York after the ship

    49、collided with an iceberg in the North Atlantic. Palmer, who created the company Blue Star Line last year, refused to make a similar boast. “Anything will sink if you put a hole in it, ”Palmer said. “I think it would be very cavalier to say it. ”Unlike the original, Titanic will have more than enough

    50、 space in its lifeboats for every person on board and will have additional escape staircases. Markku Kanerva, sales director at Deltamarin, the Finnish company designing the ship, said it would be the “safest cruise ship in the world”. Palmer refused to answer questions about the projects cost. Alth

    51、ough the Titanic was the worlds largest ship in her time, she would be smaller than many of todays modern cruise ships. “Its not about the money, ”Palmer said. “Ive got enough money for it. I think thats all that matters. ”Forbes estimated Palmers net worth to be $795 million in 2012. He describes h

    52、imself as a billionaire. Titanic will be built by Chinese state-owned CSC Jinling Shipyard, which has already built four ore carriers for Palmers mining business, he said. The contract to build Titanic has not yet been signed, Palmer said. 41. Whats the meaning of the underlined word “maiden” in Par

    53、agraph 4? A. First. B. Trial. C. Second. D. Last. 42. What can be inferred about Titanic from the passage? A. Titanic will have more space in its lifeboats than the Titanic. B. Titanic will be the largest cruise ship in the world. C. Titanic will allow different classes of passengers to mingle. D. T

    54、itanic will be a real unsinkable cruise ship. 43. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912. B. The Titanic collided with an iceberg in the South Pacific. C. The Titanic was equipped with air conditioning. D. The Titan

    55、ic was the worlds largest ship at that time. 44. Whats the authors purpose of writing the passage? A. To tell us the story of the Titanic. B. To tell us Titanic will cost a lot of money. C. To tell us about the future Titanic. D. To tell us a Chinese Shipyard will build Titanic. 45. Whats the best t

    56、itle of the passage? A. The old Titanic B. The blueprints of TitanicC. The unsinkable Titanic D. Clive Palmera billionaire第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。首先请阅读下列外国影片的广告图及简介 A. Does your love change with the character of the city you are in? London, Paris, New Yo

    57、rk, is a story of a couple who spend three nights, in three beautiful cities. This sparks a light-hearted romance over crackling conversational chemistry and long walks through the picturesque metros. B. Its finally time for Guy Ritchies good old English detective novel, Sherlock Holmes to hit the s

    58、creen with mega-stars Robert DowneyJr. , Jude Law, and Rachel McAdams. From deconstructing sight scenes to watching Watson and Holmes bicker like an old married couple, this is definitely the entertaining adventure that youre all hoping it will be. C. Hotel Transylvania is a haven for monsters hated

    59、 and oppressed by the humans that fear them. Its opened by Dracula who has a fiery“teenage”daughter(shes actually 118 years old). There are a few brilliant sequences of physical comedies that are masterfully animated, and the visuals are truly beautifully executed from the first frame to the last. F

    60、or kids and their parents who need a temporary babysitter. D. Streetkids United follows a group of Durban street children as they compete for places in the South African Child World Cup. Its the start of a great adventure that offers them a chance to get away from the abusive and violent life they l

    61、ive on the streets and propel them to better things. For them, football might be a way to a brighter future. E. The Call of the Wild tells the story of a dog named Buck. He is stolen from his home in the Santa Clara Valley of California, and taken to the Alaskan gold fields to be a sled dog. The wri

    62、ter Jack London tells a story about the life of Buck as he is passed from owner to owner. He eventually finds a kind master, John Thornton. F. Batman Wayne is an orphan, a charity billionaire. When he puts on the bat clothing, he became conquerors, the embodiment of justice-batman. His superb skills

    63、 to his feet can fly through the dark city and maintain good citizens. The city and people hate dark criminals“clown”. The results, of course, are the triumph of good over evil, batman beat“clown”. 以下是观众的需要。请将影片与观众匹配起。46. Robin is a boy full of imagination who often dreams of having superb skills to

    64、 fight against monsters and becoming a hero. His favorite films are Superman and Spiderman. Having getting permission from his mother, hes now looking for something he likes for this weekend. 47. Sunny is a 4-year-old girl. Like most kids, she likes cartoons very much. And she has a pet dog in her c

    65、ompany. Her parents will be busy this Sunday, so they are looking for a comedy for her to enjoy. 48. Betty is an outgoing and emotional woman who likes traveling. She has been very busy lately. So with the weekend drawing near, shes considering going to see a romance film to relax with her husband.

    66、49. George and Adam have been good friends since middle school. They have a lot in common, both of whom like playing football and reading, especially detective stories. This weekend theyre planning to go to see a film that fits their taste. 50. After spending a year in South Africa doing some survey

    67、 about poor childrens welfare, Mike has come back for a break. Knowing her husband is a fan of Jack Londons novel, she has some ideas how to kill their time this weekend. 第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节:基础写作(共1小题;满分15分)你接受了一项写作任务,要为英语校报写一篇介绍文章。【写作内容】请根据以下信息,写一篇环球系列大会TED 的介绍。名称TED (即技术、娱乐、设计) 运营商种子基金会(私人非营利机构)

    68、口号Ideas Worth Spreading发展从1984年以一次性会议开始,现在已成为全球范围内想更好了解世界的人的一个社团与会者科学家、音乐家、探险家、宗教领袖等有影响力的人演讲最多18分钟,话题涉及各个领域其他从2006年6月起,TED演讲的视频被上传到网上供全球观众免费观看;截至2012年11月,TED演讲的视频的全球阅览量超过10亿。种子基金会:The Sapling Foundation一次性:one-off 口号:slogan【写作要求】只能用5个句子表达全部内容【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯第二节:读写任务(共1小题,满分25分)阅读下面的短文,然后按照要求

    69、写一篇150词以上的英语短文。Inthepast,ifIhadtolookawayfrommyphone,IfeltlikeIwasgoingtodie.WhenIhadlunchwithmyfamilyordatedwithmyfriends,IcouldntresistreplyingtoatextmessageorcheckingmyFacebook,WeChatonthemobilephone.Beforelong,itwaseasyformetogettired.ThemoreItextedduringtheday,thepoormysleepwas.Icouldntevenfocu

    70、sonmystudy. MyfriendtoldmethatpeoplewhocanthelpcheckingtheirphonesalldayareknownasPhubbers (低头族).Phubbingtrendsnotonlytoinvolvetheyoungpeople,butalsotheelderly.Soon,InoticedaStopPhubbingcampaignsitehadbeenlaunched.Ifoundthesloganofthewebsiteasfollows:stoptwittering,stoppostingphotosenjoyyourfood,enj

    71、oythemusicandrespectyourcampaign.Thankfully,Irealizedtherewasactuallyanoutsideworld.Mydividedattentioncouldkeepmefromwhatistrulyimportant.Now,Icanusethephonewithoutfeelinglikeadrugaddict.Ihavemoretimetoenjoyreal-lifeactivities.Useyourcellphoneanddontletituseyou.【写作内容】 1.用约30个词概括上文的主要内容。2.用约120词就“拒为低

    72、头族”的话题谈谈你的想法,内容包括:1)你周围有低头族吗?他们成为“低头族”的原因。2)成为“低头族”给学习和生活带来的影响。3)就如何“拒为低头族”提一些建议。【写作要求】1、作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子;2、作文中不能出现真实姓名。【评分标准】概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。【参考答案及解析】完形填空:叙事记叙文, 像照镜子一样反省自己收获良多。第1段 自我完善, 生活更美好。第2段 照镜子看到自己的变化很高兴。第3段 回到家乡成为效仿的对象。第4段 反省自己的镜子效应。3.【解析】选B。词汇复现题。下文mirror同词同

    73、现。4.【解析】选C。逻辑推理题。激动得流泪。5.【解析】选C。固定搭配题。be grateful for. . . 因而感激。6.【解析】选B。逻辑推理题。发生的几件事使我真的确定。7.【解析】选D。逻辑推理题。生活轨迹确实已改变。8.【解析】选A。前后照应题。根据后面的greeted me可知人们记得我的名字。9.【解析】选B。固定搭配题。欢迎我回家。welcome sb. back欢迎某人回。10.【解析】选D。词汇复现题。下文fairs同词同现。11.【解析】选A。词汇复现题。下文expression同词同现。12.【解析】选B。逻辑推理题。frankly和sincerely并列衔接。

    74、13.【解析】选A。固定搭配题。copy ones expression模仿某人的表情。14.【解析】选C。固定搭配题。a sweet smile甜美的微笑。15.【解析】选C。词义辨析题。镜子效应反省自己。value价值; reflection倒影, 反映; effect效果; function作用。语法填空:文章介绍了一位因无法适应大学生活而打算辍学的学生。16. other 根据上下文可知Andrew在教室里听着其他学生讨论问题。17. what 连词引导同位语从句,在句子中充当宾语。18. smarter 根据后文的than可知此处应使用形容词比较级。19. graduated/ ha

    75、d graduated 根据上下文可知Andrew上大学之前以高分从中学毕业,所以用过去完成时表示过去的过去,但因前面已经有had,所以此处可以省略。20. lost 短语get lost 表示“迷路”。21. like 短语act like 表示“表现的像”。22. although/though 连词引导让步状语从句。23. a 名词tutor前用冠词,因是第一次提到,所以用不定冠词。24. choice no后用名词25. puzzled 形容词作定语修饰后面的名词parents,表示“困惑的父母”。阅读理解:A文章讲述了一个男子想要花钱请人谋杀自己的妻子,结果他所雇用的人报警,并配合警

    76、察把他抓捕。26. B 推理判断题。从文章第一段第一句The writers of murder stories go to a great deal of trouble to keep us guessing right up to the end.可知作者花了很多的精力让读者从头猜到尾。27. A 词义猜测题。根据此处后面he gave a false name“他给了一个假名”可知他是对这件事表示“怀疑的”,所以答案为A。28. D 细节理解题。从文章第三段第二、三句he told the man he wanted him to shoot his wife. The reason

    77、he gave was that he was suffering from an incurable disease and wanted to live in a warmer country,but his wife objected to this可知。29. D 细节理解题。从文章最后一段倒数第二句After the murder,they would meet again outside a railway station and the money would be paid as arranged.可知他将在谋杀成功之后在按安排付钱,所以D是错误的。30. C 推理判断题。从文

    78、章最后一段最后一句The second meeting never took place,for the advertiser was arrested shortly afterwards可知。B文章讲述了在媒体和好心人的帮助下,一位与儿女失散20多年的流浪汉终于和女儿团聚了。31. C。细节理解题。根据文章第二段最后一句When Snyder saw Francis struggling in the cold weather he, with the help of Firehouse employees, bought the man a sandwich and gave him s

    79、ome cash可知,Jim Snyder是出于同情给Jimmy Francis买了一些食物和零钱的。32. C。细节理解题。根据文章第五段Snyder, himself a father of five children and step-children可知。33. A。推理判断题。根据文章第六段第一句He told me he had colon cancer in 2010 and wasnt expected to live可知,Jimmy Francis得了癌症,已经活不长时间了。34. D。推理判断题。根据文章最后一段“A whole lot of emotions”可知,Jim

    80、my Francis和他的女儿在见面时都百感交集,非常激动。35. D。主旨大意题。根据文章的描述可知文章讲述了在媒体和好心人的帮助下,一位与儿女失散20多年的流浪汉终于和女儿团聚了,所以文章的关键词是团聚即“reunion”。C【文章大意】全职保姆也叫住家保姆, 她们帮助雇主看小孩, 照顾孩子的起居、住行, 给孩子提供所需的一切。36.【解析】选A。细节理解题。依据文中的A full-time nanny is employed by the parents to provide high quality childcare for their children and to underta

    81、ke all tasks related to the providing of that care. 可知, 一个全职保姆是家长雇照顾孩子的, 她需要做一切与孩子有关的保育工作。因此选项A正确。37.【解析】选C。推理判断题。依据文中的the nanny may be responsible for bathing the child, . . . and assisting the child with homework可知, 全职保姆必要时还要协助孩子做作业。因此做全职保姆应该是受过教育的人。因此选项C正确。38.【解析】选B。细节理解题。依据文中的For parents who hir

    82、e a live-in nanny, at minimum they should provide a separate bedroom and bathroom and all meals and snacks. 可知, 聘请住家保姆的父母, 至少应该给保姆提供一间独立的卧室和浴室。因此选项B正确。39.【解析】选C。细节理解题。依据文中的Nanny employers must pay what is commonly referred to as the nanny tax可知, 保姆的雇主必须支付保姆税。因此选项C正确。40. 【解析】选D。细节理解题。根据文章的最后一段可知D项错误。

    83、D【文章大意】本篇文章主要讲述澳大利亚一家公司欲建造“泰坦尼克二号”游轮的构想。41.【解析】选A。词义猜测题。由文章中的“About 1, 500 people died on Titanics maiden voyage in 1912”以及结合常识可知“泰坦尼克号”是在首航中沉没的。42.【解析】选A。推理判断题。根据第七段第一句可知“泰坦尼克二号”上救生艇的空间要比“泰坦尼克号”大。43.【解析】选D。细节理解题。由第八段第二句中“the Titanic was the worlds largest ship in her time”可知在当时“泰坦尼克号”是世界上最大的船。44.【解

    84、析】选C。写作意图题。本篇文章主要介绍了未的Titanic的设计、装修以及建造的情况, 故选C。45.【解析】选B。主旨大意题。由文章第一段中的“Australian mining enterpriser Clive Palmer on Tuesday unveiled blueprints for Titanic”可知这篇文章的标题为B。46.【解析】 F关键词“superb skills”。“monsters”对应F中的“dark criminals clown”。47.【解析】 C根据关键词“cartoons”结合图画可以直接锁定答案。“Her parents will be busy

    85、this Sunday, so they are looking for a comedy for her to enjoy. ”符合C最后一句“For kids and their parents who need a temporary babysitter. ”。48.【解析】A关键信息 romance。49.【解析】B关键信息 detective。50.【解析】E关键信息 Jack London。基础写作(共1小题;满分15分)One possible version:TED, standing for Technology, Entertainment and Design, is

    86、a global set of conferences run by the private non-profit Sapling Foundation, under the slogan “Ideas Worth Spreading”. Started in 1984 as a one-off conference, TED has become a worldwide community of the people who seek deeper understanding of the world. The attendees are mostly influential people

    87、including scientists, musicians, adventurers, religious leaders and so on. The speakers are given a maximum of 18 minutes to present their ideas on any topic. Since June 2006, the talks have been posted on the websites and offered for free viewing online, and by November 2012, TED talks had been wat

    88、ched over one billion times worldwide.读写任务(共1小题;满分25分)One possible version:Accordingtothepassage,theauthorwasaddictedtoplayingmobilephoneanditaffectedhisnormallife.However,StopPhubbingcampaignhelpedhimrealizedtheimportanceofthereallifeandhecouldusephonereasonably.Nowadays,wecanseemanypeoplearewatchi

    89、ngtheirmobilephonesinsubway,restaurants,elevators,roadsandsoon.Thereisnodenyingthatpeoplewholikethemobilephoneareconcernedaboutitsattractivefunctions.Phubberscantstopsendingmessages,surfingontheInternet,listeningtomusicandeventakingphotosbyusingthemobilephone.Moreover,somepeoplehavelesstimetorelaxth

    90、emselves.Theymakeuseofthetimewhentheyareonthewaytoschoolorotherplacestoplaymobilegames.However,phubbingdisturbsnotonlyourstudybutalsoourlife.Ontheonehand,phubberswastelotsoftimeplayingcellphonegamesandsendingmessages,particularlyinclass.Otherpeoplealsocomplaintheyaredisturbedwhenphonesringinclassroo

    91、ms.Ontheotherhand,itcanleadtohealthproblems.Forinstance,usingamobilephoneonthesofacancausebackandneckpain.AsfarasIamconcerned,itshightimethatwethrewawaythephoneandraisedourheadsup.Docherisheverythingaroundusandappreciatethesceneryaheadofus.Whatsmore,weshoulddomoreexercisesandtakepartinreal-lifeactivities.Inaword,onlywhenweusethephonereasonably,canwerealizethehappinessoflife.- 19 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省潮阳一中2015届高考模拟英语考前交流卷.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365692.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1