2021_2022学年高中英语Unit3CelebrationLanguagePointsⅢLesson4CommunicationWorkshopCultureCorner.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 高中英语 Unit3CelebrationLanguagePoints Lesson4CommunicationWorkshopCultureCorner
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九)语言知识练习固基础.单句语法填空1Email,as well as telephone,is(be) playing an important part in daily communication.2Your room was in a mess and it needed cleaning.3The whole meal was good,but the soft drink in particular was excellent.4Tom tried to escape from the burning building.Unfortunately(fortunate)
2、,he was hit by a piece of burning wood and was killed.5He is said to have left(leave) the stage already as he has become an official.6Now it is time for us to learn(learn) from the advanced countries.7It is known(know) as the most dangerous part of the city.8Ill carry on with my writing till the bel
3、l rings.9She resigned her child to an adoption(adopt) agency.10I am much honoured to have(have) the opportunity to visit your company.完成句子1他把工作暂时搁下以便有更多时间陪儿子。He put aside his work to spend more time with his son.2晚餐后我们不妨离开桌子。We may as well leave the table after dinner.3她说宠物能把屋子弄得一团糟。She says pets ca
4、n make a mess of the house4你该结婚并安居下来了。It is time that you got married and settled down5公园多么漂亮啊!我想再参观一次。How beautiful the park is! I want to visit it a second time.高考题型练习提能力.阅读理解ACarnival today is an international,multicultural experience.But how did it become so? To understand what carnival is all a
5、bout,we need to look at the history of America and the meeting of two culturesEuropean and African.The arrival of Europeans in America,and the opening of huge farms and plantations (种植园) to grow cotton,fruit and vegetables,meant there was an immediate need for people to work on them.This marked the
6、beginning of the slave trade.For more than two hundred years,until the beginning of the 19th century,when the trade was finally stopped,millions of people were taken by force from their homes in Africa and transported to the New World to work as slaves.Six million were taken to the Caribbean islands
7、 where there were British and French landowners.Naturally,the Europeans also imported their own festivals.So the slaves were forced to watch as their masters celebrated carnival with food, drink,and masked dances.In Trinidad,the slaves began to hold their own carnival celebrations: they painted thei
8、r faces white,imitating(模仿) their masters and making fun of them.But at the same time they were continuing their own African traditionssuch as walking round a village wearing masks and singinga custom which they thought would bring good luck.When the slave trade was abolished (废除) in 1838 the former
9、 slaves took over the carnival.It became more colourful and more exciting than it had been before.Magnificent costumes (服装) were made and musical bands created.Carnival became a celebration of freedom.With the passing of time,the white inhabitants of the island began to take part in the carnival,too
10、and they were welcomed by their former slaves.Carnival became a way to unite different communities,as people forgot their everyday problems and enjoyed themselves eating,drinking,and dancing.Today,visitors from all over the world come to this small state in the Caribbean to join in the fun.Carnival
11、has become a celebration of life itself.【语篇解读】文章主要介绍狂欢节的起源、演变、现状、庆祝方式、参加人员及意义。1Which is the topic of the passage?AThe meaning of carnival.BA celebration of freedom.CThe meeting of cultures.DA celebration of life.A主旨大意题。全文主题是介绍狂欢节的起源、演变、现状、庆祝方式、参加人员及意义,A项正确,概括性强。B、D项均是某一段的概括。C项内容太宽泛。2Carnival has som
12、ething to do with the following except Athe history of AmericaBAfrican culturesCAsian culturesDEuropean culturesC细节理解题。根据第一段内容用排除法可得出答案。3It can be inferred that carnival was taken from .AAustraliaBAmericaCAfrica DEuropeD细节理解题。根据第三段第一句可知。4Carnival became a celebration of freedom mainly because Athe s
13、laves wanted to make fun of their mastersBslaves wanted to keep their African traditionsCslaves trade was stoppedDmagnificent costumes and musical bands were madeC推理判断题。根据第四段可知,废除奴隶买卖后奴隶成了狂欢节的主角,节日变得更丰富多彩更刺激,成为庆祝自由的节日。BNorah had a cottage on a cliff above a big bay.In winter it could be very nasty b
14、ecause of strong winds and sea spray.In fact,when a gale was blowing,Norah and her husband got used to sleeping in a small room downstairs,because their bedroom upstairs,which faced the gales,had a very big window,and they were afraid that an extra violent gust might break it and blow pieces of brok
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369819.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
