2021_2022版高中英语单元素养评价三Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5202103091241.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 单元 素养 评价 Unit3Lifeinthefuture 解析 新人 必修 5202103091241
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(三)Unit 3(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you finished your homework, Jane? W: Not yet. The temperature is so low that my hands are freezing. 1. What season is it most p
2、robably now? A. Summer. B. Winter. C. Autumn. 答案: BText 2M: I thought that you would go to Jims wedding yesterday. W: I was planning to, but my daughter Lucy was not feeling well, so I stayed at home. 2. Why was the woman absent? A. She looked after her daughter. B. She forgot the invitation. C. She
3、 wasnt feeling well. 答案: AText 3M: Compared with the yellow one, you look more beautiful in this white skirt. W: Thank you. I like the white one better. But how much will you charge me? M: It costs $100, but Id like to take off 30%, and thats it. 3. How much will the woman pay for the skirt? A. $30.
4、 B. $70. C. $100. 答案: BText 4W: OK, we are all done here. Everything looks fantastic. We will mail the test results to the home address we have on file for you within one week. M: Thank goodness! I thought I was dying! 4. How does the man probably feel? A. Nervous. B. Relieved. C. Foolish. 答案: BText
5、 5W: Do you ever play computer games, Henry? M: I no longer do. Now I like to play chess. I used to play computer games, but theyre not good for our age, I feel. W: You sound like an expert in it. Do you ever do some exercise? M: Although I hate to exercise, I go hiking at least twice a week. 5. How
6、 often does the man go hiking? A. Once a week. B. Twice a week. C. Every other day. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: How can I help you? W: Im looking for some n
7、ew coffee to try. M: Well, we have a lot of coffee beans here. Do you prefer dark or light coffee? W: I prefer the dark kind. M: We have American coffee, European coffee, African coffee, or coffee from South America. W: What do you suggest? M: This one from Brazil is wonderful. It has a fruity taste
8、. W: Ill take it! Id like two bags, please. M: The bags are on sale. Each one is $2 off their original price. So your total comes to $26. 6. Where does the conversation take place? A. In an office downtown. B. In a restaurant downtown. C. In an apartment of a supermarket. 答案: C7. What kind of coffee
9、 does the man want to buy? A. American coffee. B. Brazilian coffee. C. African coffee. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Where were you this morning, Julie? Mom and I were going to take you to school. W: Oh, thanks, Dad. I thought you saw my note. I took the bus early in the morning. M: An early bus? I
10、thought you were a night person. W: We had band practice. Were playing at the game next month, and I was excited. But now. . . M: Uh-oh. What happened? W: Its the uniforms. I saw them, and now Im sorry I ever started playing the flute. M: Ugly? Im sure youd look great in anything, Julie. W: Its not
11、that. Theyre made out of wool. Wool! In August! M: Dear Lord! Youll all get too hot. W: Well, its worse for the saxophone players. M: I guess the drummers have the same problem. W: Yes. They complained, but the school doesnt have money to buy new clothes for us. 8. Why is the man surprised about Jul
12、ies morning? A. Julie didnt leave him a note. B. He thought Julie hated taking the bus. C. He thought Julie hated getting up early. 答案: C9. What does Julie think of the band uniforms? A. Ugly. B. Expensive. C. Hot. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hi, Tracy. I went into the college today to find out a
13、bout evening classes. W: I still remember the painting course had so many people in it that you couldnt really get any personal help. M: Yes, but they have decided to limit the number this year, so if you want to do it you have to book a place. Anyway I wonder whether I ought to do computing really.
14、 W: But would it be advanced enough for you? M: I think so. The woman who runs it is supposed to be very good. Shes not just a programmer. Shes a well-trained teacher as well. W: Its up to you of course. But at the end of a days work, I just want something relaxing. And Id have to pay for materials.
15、 I cant afford more than the minimum. M: Then why dont you try Spanish? And itd be really useful on holiday. W: Dont the language courses last two terms? M: I dont think so. 10. What advice does the man give the woman about the painting course? A. Sign up as soon as possible. B. Do a lot of preparat
16、ions at first. C. Ask a teacher for personal help. 答案: A11. What attracts the man most to study computing? A. The advanced contents. B. The bright future. C. The good teacher. 答案: C12. Why does the man suggest the woman study Spanish? A. The course doesnt last very long. B. Its cheap and useful. C.
17、There will be a limit on the number of people next year. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Bill, here is a letter of thanks for you. Can you tell me who wrote the letter? M: Oh, it is from Mr Black. Hes an old man living near the post office. W: What help did you give him? M: I only took him to the hos
18、pital. W: Why did you take him to the hospital? What happened to him? M: Well, do you remember the day I was almost two hours late for school? W: Yes. Why? M: That was because I had to take Mr Black to the hospital. You see, every morning before I go to school I go to the post office to pick up some
19、 newspapers and I put them in the letter boxes of the people who live nearby. W: Yes, I see. M: That morning when I had delivered the last copy and was about to leave for school, I heard someone falling down the stairs. It was Mr Black. I yelled for help, but nobody answered. So I called the police
20、and we took Mr Black to the hospital. W: He was lucky that you were there when he fell down. M: Thats right. But that day I had to stay behind after school to study my lessons. 13. Where does Mr Black live? A. Near the post office. B. Near the hospital. C. Behind the school. 答案: A14. What is Bill? A
21、. A postman. B. A doctor. C. A student. 答案: C15. What does Bill usually do first in the morning? A. Sells newspapers. B. Does a part-time job. C. Works for Mr Black. 答案: B16. How did Bill help Mr Black? A. He sent him to the hospital. B. He called the hospital. C. He saved Mr Black by himself. 答案: A
22、听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Henry saw a dog on the sidewalk looking lost and upset. Approaching the dog, he patted its head. “Nice doggy, ” he said to the dog. The dog wagged its tail. The dog had a collar that read its name. Its name was Spike. “Come on, Spike, ” Henry said to the dog. The dog foll
23、owed him home. He brought the dog upstairs to his room and opened a jar of dog food. He used to have a dog. He poured the dog food into a bowl and placed it in front of Spike. Spike started eating. “Ill take care of you, Spike, ” he said to the dog. He knew the dog did not belong to him. He printed
24、posters of Spike. The poster said “Found Dog”. He went around hanging the poster. Nobody came to find Spike that day, though. 17. What did the dog look like when Henry saw it? A. Excited. B. Upset. C. Hungry. 答案: B18. How did Henry know the dogs name? A. By reading the collar. B. By checking online.
25、 C. By calling the police. 答案: A19. Where did Henry take the dog to? A. His classroom. B. The Animal Centre. C. His home. 答案: C20. Why did Henry print posters? A. To share his experience. B. To look for its owner. C. To make it known to people. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文
26、, 从每题后所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。A(2020定州高二检测)DESIGN A LOGO CONTESTWe need a logo that will be the perfect sign of our great new Wellsville Skate Park. We would like those of you who are counting the days until the grand opening to design a perfect logo that can be used on stationery, business cards,
27、 fliers, brochures, posters and T-shirts. A well-designed logo will provide an opportunity for young artists to receive recognition as well as great prizes. If you are interested, here are the things you need to know: Logo RequirementsYour design mustnt have copied anyone elses. Your design must inc
28、lude no more than two colors. The words “Wellsville Skate Park” must appear in the logo. The logo should be presented on 811 paper in every shape. Submission(提交) DetailsYour name and address must appear on the back of the logo design. You need to include a one-page written explanation of the design.
29、 DeadlineMails will be accepted between July 10 and August 15. Winning designs will be posted on our website at www. wellsville. skatepark. com on August 20. PrizesFirst Prize: a digital cameraSecond Prize: a one-year pass to Wellsville Skate ParkHonorable Mention: a T-shirt with the prize-winning l
30、ogoMAIL DESIGNS TO: Wellsville Skate Park Logo ContestRiverside Recreation Center1295 New Rockford Hwy, Riverside, VA 23226【文章大意】这篇文章是一则广告布告。文章鼓励读者参加“Wellsville Skate Park”商标设计大赛。21. According to the text, the submitted designs must _. A. be round in shapeB. use at least two colorsC. include the ful
31、l name of the skate parkD. include the website of the skate park【解析】选C。 细节理解题。根据“Logo Requirements”部分“The words Wellsville Skate Park must appear in the logo. ”可知提交的设计必须包含这个滑冰公园的全名。22. How will the winners be announced? A. By mail. B. On the website. C. On the radio. D. By telephone. 【解析】选B。 细节理解题。根
32、据“Deadline”部分“Winning designs will be posted on our website at www. wellsville. skatepark. com on August 20. ”可知获胜者将会在网站上被宣布。23. Which website would be most helpful for those wanting to take part in the contest? A. Website and Logo Design Company. B. Before and After: A Logo Design History. C. Resta
33、urant Logos Designed Fast. D. Designing Logos: A Guide. 【解析】选D。 推理判断题。这篇文章是一则广告布告, 鼓励读者参加“Wellsville Skate Park”商标设计大赛。由此推断出, 如果你想参加这次大赛, “设计商标指南”这个网站最有帮助。BA number of companies have used the wind and sun to produce energy. Now one company called ORPC is using the force of flowing rivers and ocean c
34、urrents(水流). The company recently presented the new technology at an energy conference near Washington, DC. Christopher Sauer is the chief executive officer of ORPC. He says the technology was designed for small, rural communities that do not have easy access to power sources. The ORPC technology is
35、 an energy generator(发电机) which can be put under water, called RivGen. It works in a series of steps. First, the generator is put in the middle of a steel cage on top of a wide boat. Wheelsor, turbines(涡轮机)are attached to each side of the generator. The boat, cage, and generator all sink(下沉) to the
36、bottom of the river. There, the river current turns the wheels and creates as much as 50 kilowatts of power. The turbines are safe for the animals that live in the river. The generator is not very tall, so it can work in water areas that are not very deep. Other companies are not able to work in sha
37、llow (浅的)water. Another feature of the technology are “crossflow turbines(双击式水轮机). ” They make the turbines move in the same direction, whatever way the water is flowing. The turbines shape helps the generator harvest power from tidal currents in the ocean. The companys ocean turbine is called TidGe
38、n. It can create up to 600 kilowatts of electricity, enough to power a small settlement. Right now, the amount of power TidGen can harvest changes as the strength of the tide goes up and down. But ORPC workers are trying to make the power harvest steady(稳定的). In time, they want TidGen power to be pa
39、rt of the main energy sources. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了ORPC公司研发的一项新技术: 利用动的河流和洋流的力量来发电。文章介绍了该技术的特点和作用。24. What does “RivGen” refer to in the text? A. A boat. B. TidGen. C. An energy generator. D. The ORPC company. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中的“The ORPC technology is an energy generator which can be put under wate
40、r, called RivGen. ”可知, RivGen是一种可以放在水下的能量发生器。故选C。25. What is special about ORPCs generator compared with other companies? A. It is safe for the sea animals. B. It is suitable for small rural communities. C. It can work in water that is not deep. D. It can take energy from water movement. 【解析】选C。细节理解
41、题。根据第四段中的“The generator is not very tall, so it can work in water areas that are not very deep. Other companies are not able to work in shallow water. ”可知, 该发电机可以在不太深的水域工作。其他公司不能在浅水作业。26. What can we learn from the last paragraph? A. ORPC is able to make much power at the same speed. B. The strength
42、 of the tide decides on the amount of power. C. TidGen power has become part of the main energy sources. D. Waters flowing helps the turbines move in different directions. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的“the amount of power TidGen can harvest changes as the strength of the tide goes up and down”可知, TidGen产生的电
43、力随着潮汐的涨落而改变。由此可知, 潮汐的强度决定了电量的大小。27. Whats the purpose of the text? A. To introduce. B. To sell. C. To educate. D. To prevent. 【解析】选A。推理判断题。文章介绍了ORPC公司研发的一项新技术: 利用动的河流和洋流的力量来发电。文章介绍了该技术的特点和作用。 因此文章的写作的目的就是向读者介绍该技术。C(2020鹤岗高二检测)A team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to c
44、reate the first robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech systems. Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks. “Its extremely import
45、ant for us to think about this as a whole system and not just a bunch of individual components (零件), ” said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. “The added difficulty with such a project is that actually none of those compo
46、nents are off the shelf and so we have to make them all on our own, ” he said. They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “The seemingly simple system which just moves the wings has a number of individual components, each of which individually has to perform well, and th
47、en has to be matched well to everything its connected to, ” said Wood. The flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured. Wood says the
48、design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. Yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much broader applications (应用). “You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways tha
49、t would be difficult with the animals, but using these robots instead, ” he said. “So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions that are really what drives us on a day to day basis. ”【文章大意】主要讲述的是哈佛大学从自然界的昆虫那里得到了灵感, 设计开发了第一款机器苍蝇。文章介绍了该项研究存在的困难, 研究将要发展的方向和该研究会带来的好处。28.
50、What challenge did the engineers have when making the robotic fly? A. They dont have enough related knowledge. B. They are lack of ready-made components. C. The system is too complex to work. D. They fail to control all the components. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段的“The added difficulty with such a project is
51、that actually none of those components are off the shelf and so we have to make them all on our own”可知, 挑战就是没有现成的组成部件。29. What does the success of the robotic fly prove? A. Scientists are able to make tiny flying machines. B. Humans will create a new kind of species for the nature. C. The flight dev
52、ice will not need so many components. D. It will help to kill dangerous insects in the nature. 【解析】选A。 推理判断题。根据文章第三段Wood says the success of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured. 可知机器苍蝇的成功证明了科学家可以做成小零部件组成的飞行器。30. What does Wood hope to do
53、with the flying device? A. To fix the system on other animals. B. To put it to the market for money. C. To solve more scientific problems. D. To encourage people to learn biology. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第四段“You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study bio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369960.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
