2021届高考二轮英语人教版训练:模块4 组合练4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考二轮英语人教版训练:模块4 组合练4 WORD版含解析 2021 高考 二轮 英语 人教版 训练 模块 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、组合练4.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2020北京市朝阳区高三二模)If theres one cliche(陈词滥调)that really annoys Danah Boyd,a specialist researcher who has made a career from studying the way teenagers use the web,its that of the digital native.“Today the world has computer-mediated communications.Thus,in ord
2、er to learn about their social world around them,teenagers are learning about those things too.And theyre using that to work out the stuff that kids have always worked out: peer(同龄人)sociality,status,etc.” she says.Its no surprise Boyd takes exception,really.As one of the first digital anthropologist
3、s to dig into the way teenagers use social networking sites,she gained insights into the social web by taking a closer look at what was going on.Lately,her work has been about explaining new ways of interpreting the behavior we see online.She outlined some examples at a recent conference in San Fran
4、cisco,including the case of a young man from one of the poorest districts of Los Angeles who was applying for a top American college.The applicant said he wanted to escape the influence of violence,but the admissions officer was shocked when he discovered that the boys MySpace page was covered with
5、precisely the violent language he claimed to hate.“Why was he lying about his motivations?” asked the university.“He wasnt,” said Boyd.“In his world,showing the right images online was a key part of surviving daily life.”Understanding whats happening online is especially important,for todays teenage
6、rs have a vastly different approach to privacy from their parents.She says,“Adults think of the home as a very private space.Thats often not the case for teenagers because they have little or no control over who has access to it,or under what conditions.As a result,the online world can feel more pri
7、vate because it feels like theres more control.”The concept of control is central to Boyds work,and it applies to pointing out the true facts about teenage behavior.Boyd suggests control remains in the same places as it always did.“Technologists all go for the idea of techno utopia(乌托邦),the web as g
8、reat democratizer(民主化)”,she says.“But were not actually democratizing the whole system; were just shifting the way in which we discriminate.”Its a call to arms that most academic researchers would tend to sidestep,but then Boyd admits to treading a fine line between academics and activists.“The ques
9、tions I continue to want to ask are the things that are challenging to me;having to sit down and be forced to think about uncomfortable social stuff,and its really hard to get my head around it,which means its exactly what I should dive in and deal with,” she says.1What does Danah Boyd think of “com
10、puter-mediated communications”?AThey teach teenagers about social interaction.BThey replace other sorts of social interaction for teenagers.CThey are necessary for teenagers to have social interaction.DThey are barriers to wider social interaction among teenagers.2Why does Danah Boyd cite the exampl
11、e of the Los Angeles college applicant?ATo show how easy it is to investigate somebodys online activity.BTo illustrate how easy it is to misinterpret an individual online activity.CTo prove how important it is to check the content of someones online activity.DTo express how necessary it is to judge
12、someones sincerity from his online activity.3Danah Boyd argues in Paragraph 4 that .Ateenagers feel more private in the online world than in the homeBteenagers are less concerned about privacy than their parentsCparents tend not to respect teenagers need for online privacyDparents value the idea of
13、privacy less in a domestic environment4It can be inferred from the last paragraph that Danah Boyd .Ais willing to take on research challenges others would avoidBregards herself as being more of an activist than a researcherCis aware that she is lacking in ability to deal with the challengesDfeels li
14、ke abandoning the research into uncomfortable social stuff【答案】1.C2.B3.A4.A【解析】本文是议论文。数字人类学家Danah Boyd深入研究青少年使用社交网站方式,她指出:青少年在网络上的行为很容易被误解,他们在网络世界里隐私感更强。1推理判断题。根据第一段中Danah Boyd 所说的话“Today the world has computer-mediated communications.Thus,in order to learn about their social world around them,teenag
15、ers are learning about those things too.”(今天,世界已经有了以计算机为媒介的通信。因此,为了了解他们周围的社会世界,青少年也在学习这些东西。)由此判断出,Danah Boyd认为“以计算机为媒介的通信”是青少年了解周围的社会所必要的。故选C项。2推理判断题。文章第三段举出一位来自洛杉矶最贫困地区的年轻人申请美国顶尖大学的例子。在Boyd举出的例子中,那个男孩申请的大学对他在网上的行为有所误解,认为他撒谎。但是Boyd认为那个男孩没有撒谎,他在网上的那些有暴力语言的图片反映了他在日常生活中是怎样生存的。因此可以推断,Boyd举出这个例子是为了说明一个人的
16、网上活动是多么容易被误解。故选B项。3细节理解题。第四段中提到“Adults think of the home as a very private space.Thats often not the case for teenagers because they have little or no control over who has access to it,or under what conditions.”(成年人认为家是一个非常私人的空间。对于青少年来说,情况往往不是这样,因为他们很少能或根本无法控制谁或者在什么条件下会进入(他们的隐私空间);根据“As a result,the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
