《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C6 历史地理类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家C6 历史地理类【解析英语卷2014届福建省漳州市八校高三第四次联考(201405)】C6 E For generations here in the deepest South, there had been a great taboo(禁忌): publicly crossing the color line for love. Less than 45 years ago, marriage between blacks and whites was illegal, and it has been forbidden for much of the ti
2、me since.So when a great job about an hours drive north of the Gulf Coast attracted him, Jeffrey Norwood, a black college basketball coach, had reservations. He was in a serious relationship with a woman who was white and Asian.“Youre thinking about a life in South Mississippi?” his father said in a
3、 skeptical voice, recalling days when a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race, regardless of intentions. Are you sure?But on visits to Hattiesburg, the younger Mr. Norwood said he liked what he saw: growing diversity. So he moved, married, and, with his
4、 wife, had a baby girl, who was counted on the last census(人口普查) as black, white and Asian. Taylor Rae Norwood, three, is one of thousands of mixed-race children who have made this state home to one of the nations most rapidly expanding multiracial populations, up 70 percent between 2000 and 2010, a
5、ccording to new data from the Census Bureau.In the first comprehensive accounting of multiracial Americans since statistics were first collected about them in 2000, reporting from the 2010 census, made public in recent days, shows that the nations mixed-race population is growing far more quickly th
6、an many researchers had estimated, particularly in the South and parts of the Midwest. That conclusion is based on the bureaus analysis of 42 states; the data from the remaining eight states will be released soon.In North Carolina, the mixed-race population doubled. In Georgia, it grew by more than
7、80 percent, and by nearly as much in Kentucky and Tennessee. In Indiana, Iowa and South Dakota, the multiracial population increased by about 70percent.Census officials estimated the national multiracial growth rate was about 35 percent since2000 according to the known result, when seven million peo
8、ple - 2.4 percent of the population chose more than one race.72. If a black man married a white woman 50years ago, the worst result was that _. A. he was sentenced to death B. he was considered to be immoral C. he was criticized by the public D. he was treated as a lawbreaker73. The underlined word
9、“serious” in Paragraph 2 can be replaced by “_”. A. stable B. bad C. mixed D. dangerous74. What can we infer from Paragraph 4? A. Jeffrey Norwood was born in Hattiesburg and grew up there.B. Taylor Rae Norwoods mother is a white-Asian.C.70 percent of the people in Mississippi are multiracial.D. Miss
10、issippi has the largest multiracial population in the US.75. Which of the following states had the fastest growth rate of mixed-race population? A. Georgia. B. Tennessee. C. North Carolina. D. South Dakota.【文章解读】本文叙述了几十年间,随着世界各地不断高涨的移民潮,跨种族通婚和多种族混血儿童数量的激增,21世纪的美国比历史上任何时刻更加多元化,这不但意味着种族间的隔阂正在逐渐减少,同时也昭
11、示着美国社会正面临更多挑战。72. 【知识点】细节题【答案解析】A根据a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race,故选A。73. 【知识点】细节题【答案解析】A根据He was in aseriousrelationship with a woman who was white and Asian. “Youre thinking about a life in South Mississippi?” his father said in a skeptical v
12、oice, recalling days when a black man could face mortal(致命的) danger just being seen with a woman of another race, regardless of intentions.故选A。74. 【知识点】推理判断题【答案解析】B根据So he moved, married, and, with his wife, had a baby girl, who was counted on the last census(人口普查) as black, white and Asian. 故选B。75.
13、 【知识点】细节理解题【答案解析】C根据In North Carolina, the mixed-race population doubled.故选C。【英语卷(解析)2014届山东省日照一中(日照市)高三5月校际联合检测(二模)(201405)】C6 BHuman civilization has truly come a long wayFrom using animals for transport to the super fast automobiles that we have todayFrom using flint to making fire to using one t
14、ouch lightersBut there are some things that we will never let go ofSome ancient traditions that have been brought down through the ages are still followed todayGroundhog Day(土拔鼠节),falls on the 2nd of February every yearIt is observed in the United States and CanadaWhile this day may be a public holi
15、day and a bank holiday,it is not a compulsory holiday declared by the governmentBut this is not so for all the statesState-wise holidays may varyEver heard of Punxsutawney Phil? Groundhog Day is observed because of this groundhogThe day is indeed about a groundhogPunxsutawney is the name of an appar
16、ently weather forecasting groundhogHe lives in his burrow(洞穴)on Goblers Knob,Punxsutawney in Pennsylvania,for a short period before the 2nd of February every yearOn the 2nd of February,Phil comes out from his burrow and looks for his shadowIf he sees his shadow and goes back into the burrow,then Ame
17、rica will have an extended winter of six weeks,But if he cannot see his shadow,and he remains outsideIt means winter will soon end and spring will arrive very shortly .Phil has beenpredictingthe length of winter in this manner for almost a century and they have always been almost 100 accurate Ground
18、hog Day is celebrated in some parts of the USA and CanadaThe largest celebration is held at Punxsutawney,PennsylvaniaPeople come in scores to visit Punxsutawney PhilThey wait eagerly, camping days in advance,to see the small groundhog appear from his burrow,check for his shadow and either go back in
19、 or stay outPeople cheer when they hear it is time for winter to end and celebrate by eating sweets and singing and dancingTodaythe Groundhog Day is a widespread tradition and an exciting event46People celebrate Groundhog Day because _.Asome sweets are provided on Groundhog DayBmore and more people
20、love groundhogsCthe groundhog predicts the beginning of springDPunxsutawney Phil is worth respecting47What does the author intend to tell us in Paragraph 1?AHuman civilization has a long historyBSome old traditions should be carried onCHuman civilization develops very fastDSome old traditions have d
21、isappeared48. We learn from the passage that Punxsutawney Phil _Aforecasts the weather based on his shadowBwitnesses the history of human developmentCorganizes celebrations on Groundhog DayDgives performances on Groundhog Day49We may infer from the passage that _Agroundhogs will replace TV weatherme
22、n soonBgroundhogs can forecast the weather accuratelyCGroundhog Day is becoming popular in the US and CanadaDa longer shadow of a groundhog indicates a longer winter50Which of the following statements is true according to the passage?A. Winter will end if the groundhog goes back into the burrow.BGro
23、undhog Day is a compulsoryholiday in the US and CanadaCA groundhog will remain outside if he sees his shadows on 2nd,FebDThe celebration in Punxsutawney attracts large numbers of visitors【答案】46.C。解析:推理归纳题 从第二段以及最后一段“Groundhog Day is celebrated in some parts of the USA and Canada”,“People cheer when
24、they hear it is time for winter to end”等信息推理得知,人们把它当节日庆祝的原因就是因为它预示着春天的开始。47.B。解析:细节理解题 从最后一句“Some ancient traditions that have been brought down through the ages are still followed today”得知,从而引出下文土拨鼠节的历史和传承。48. A。解析:细节理解题 从文章第二段“Phil comes out from his burrow and looks for his shadow. If he sees his
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371446.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
