2021届高考英语大一轮复习 综合检测2 北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 综合检测2 北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 综合 检测 北师大
- 资源描述:
-
1、综合检测(必修2)第一部分略第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019辽宁实验中学检测)Soft winds blew throughout the Windy City today. We welcomed the winds, as it was another hot day in Chicago. The wind blew, bringing us some coolness and making the weather not that hot. But it wa
2、s a beautiful summer day with a blue sky.Chicago is a great city for eating, and we have enjoyed tasting the different foods. Last night, we tried one of the citys most famous foods: deepdish pizza. Chicago claims credit for the rich and cheesy thickcrust pizza, covered with a sweet tomato sauce. We
3、 topped it with olives and green peppers.We were touring the city, mainly looking for delicious local foods. Today, we enjoyed a Polish specialty at lunch: Pierogis, an Eastern European dumplinglike dish, filled with foods like potatoes, cheese, mushrooms, cabbage and meat. Polish immigrants started
4、 settling in Chicago in the 1850s, and the city has one of the largest Polish communities in the US.We took a break from exploring the city to talk with some of you! Ashley and Caty logged onto the Internet for an ontheroad version of TALK2US. We spoke to an English teacher in Tokyo, Japan, and a gr
5、aduate student in India.Meanwhile, Adam searched for some locations around the city to shoot some videos. He chose a spectacular spot: Navy Pier, Chicagos mostvisited attraction. The winds from Lake Michigan keep visitors cool, and the view of the Chicago skyline never fails to impress. In fact, the
6、 view made all of us head_over_heels! Our time in Chicago has come to an end. Tomorrow, the true journey begins, as we pass through Illinois and into Missouri via Route 66. Springfield, the home of Abe Lincoln, and St. Louis, the “gateway to the West”, wait for us.本文是一篇记叙文。介绍了作者在芝加哥的旅游经历。21Why did t
7、he author and her companions like the soft winds?AIt brought warmth to them.BIt left the sky blue and beautiful.CIt improved the quality of the air.DIt made them feel comfortable.答案:D解析:推理判断题。根据第一段中的The wind blew, bringing us some coolness and making the weather not that hot.可知,微风会使他们感到舒适。22What did
8、 the author and her companions mainly do in Chicago?AThey enjoyed famous local foods.BThey visited Polish communities.CThey studied the history of the city.DThey explored for foreign customs.答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的We were touring the city, mainly looking for delicious local foods.可知,寻找当地的美食是他们的主要目的,故A项
9、正确。23The author and her companions stayed online _.Asharing their travel plan with strangersBasking for information on foreign foodsCcommunicating with strangers abroadDlearning about different cultures in the world答案:C解析:推理判断题。根据第四段中的Ashley and Caty logged onto the Internet for an ontheroad version
10、 of TALK2US. We spoke to an English teacher in Tokyo, Japan, and a graduate student in India.可知,作者和同事是为了和国外的陌生人交流。24The underlined part “head over heels” in Paragraph 5 can be replaced by _.AboredBrelaxedCfascinatedDdisappointed答案:C解析:词义猜测题。根据最后一段中的The winds from Lake Michigan keep visitors cool, an
11、d the view of the Chicago skyline never fails to impress. In fact, the view made all of us head over heels!可知,来自Michigan湖上的微风使人凉爽,the Chicago skyline的风景给人留下印象。事实上这些美景让我们着迷,由此可知C项正确。B(2019河北唐山模拟)I was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place,
12、but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into
13、the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a phone call. Kate ans
14、wered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled (爬) under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.Slowl
15、y, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine.
16、 I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.本文是一篇记叙文。作者与室友的生活习惯迥异,冲突在所难免。后来在室友伤心之时,作者用实际行动表达了自己的关心,两人终于和好。作者也从中懂得了一个道理:让步、整理房间和坚持是处
17、理室友关系的关键。25What made Kate so angry one evening?AShe couldnt find her books.BShe heard the author shouting loud.CShe got the news that her grandma was ill.DShe saw the authors shoes beneath her bed.答案:D解析:细节理解题。从第二段中的“.I heard her screaming, Take your shoes away! Why under my bed! Deafened, I saw my
18、shoes flying at me.”可知,室友生气是因为作者乱放鞋子。26The author tidied up the room most probably because _.Ashe was scared by Kates angerBshe hated herself for being so messyCshe wanted to show her careDshe was asked by Kate to do so答案:C解析:推理判断题。根据第三段中的“All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my he
19、art.”可知,作者整理房间是想对室友的悲伤表达出自己的关心。故选C项。27What might be the best title for the story?AMy Friend KateBHard Work Pays OffCHow to Be OrganizedDLearning to Be Roommates答案:D解析:标题归纳题。在文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图:懂得了与室友相处的关键。所以D项“Learning to Be Roommates”适合做标题,故选D项。C(2019天津耀华中学月考)World No Tobacco Day is celebrated ea
20、ch 31st of May. The aim is to bring attention to the growing use of tobacco and its deadly effects. The World Health Assembly established the event in 1987. This year, special attention is being given to the harmful effects of tobacco marketing to women and girls.The WHO says the tobacco industry ha
21、s increasingly directed its marketing campaigns at women and girls. Study shows that women currently represent about twenty percent of smokers while tobacco use among girls is increasing. Data collected from 151 countries show that about seven percent of young girls now smoke. That compares with twe
22、lve percent of boys. In some countries, however, the rates are almost equal.Almost 170 countries have signed an agreement called the Framework Convention on Tobacco Control which calls on those governments to ban tobacco advertising to the fullest to protect women. The agreement seeks to reduce the
23、demand and supply of tobacco products. This year marks the fifth anniversary since the treaty went into effect. Up to now, eighty percent of the signers have banned the sale of tobacco products to young people. Seventy percent have required health warnings on tobacco products.Events are planned in a
24、 number of countries to mark World No Tobacco Day. Many of the events are aimed at persuading people, especially the young, not to start smoking. Others aim to educate people about the many health benefits of giving up smoking.The World Health Organization says tobacco kills nearly five and a half m
25、illion people a year and has become a top cause of death worldwide. It is estimated that so far in the world one billion people smoke. More than eighty percent of tobacco users live in low and middle income countries. The WHO estimates that tobacco use caused one hundred million deaths in the twenti
26、eth century. If current rates continue, that number could reach one billion in this century.吸烟危害健康,而某些烟草企业又把目标对准了妇女和女孩。为了抵制这种危害,世界卫生组织发起了一年一度的“禁烟日”活动。28The following about World No Tobacco Day is true except _.Ait was started by the World Health AssemblyBit is celebrated in May every other yearCit w
27、arns people of the dangers of smokingDit is meant to protect women and girls答案:B解析:推理判断题。根据第一段中的“World No Tobacco Day is celebrated each 31st of May.”可知,B项叙述错误,every other year每隔一年;其他选项内容均符合原文。故选B。29According to WHO, tobacco industry is to blame because _.Ait has managed to increase sales of tobacco
28、 among womenBit has hired more women and girls to help with the advertisementCit sells its tobacco at a lower price to women and girlsDit only collects data from more than 151 countries答案:A解析:推理判断题。根据第二段中的“The WHO says the tobacco industry has increasingly directed its marketing campaigns at women a
29、nd girls.”可知,烟草企业设法增加在妇女和女孩中的销售量,所以它应该受到谴责。故选A。30Framework Convention is made to _.Aincrease tobacco productionBprotect women from the dangers of smokingCimprove the way of tobacco advertisingDestimate the demand of tobacco products答案:B解析:细节理解题。根据第三段中的“Almost 170 countries have signed an agreement c
30、alled the Framework Convention on Tobacco Control which calls on those governments to ban tobacco advertising to the fullest to protect women.”可知答案为B。31What has happened five years after the agreement came into being?AThe sale of tobacco to the young is banned in most of the signers.BEighty percent
31、of the signers have printed warnings on tobacco products.CSeventy percent of the signers are persuading old people not to start smoking.DFew signers have told people the advantage of giving up smoking.答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的“This year marks the fifth anniversary since the treaty went into effect. Up to
32、 now, eighty percent of the signers have banned the sale of tobacco products to young people.”可知答案为A。D(2019西安高新一中模拟)A new phone app uses shaking from smartphones to warn people about earthquakes. The new app is called MyShake, which is the work of four researchers at the University of California, Be
33、rkeley.Smartphones are equipped with accelerometers (加速器). MyShake uses phone accelerometers to measure seismic (地震的) activity. It has been programmed to know the difference between normal activity and earthquake movement. The software developers say their app is right 93 percent of the time. A smar
34、tphone sends seismic information to the app developers. If the developers receive several warnings from one area, it recognizes that an earthquake may be taking place or will take place soon. Using information sent from the app, the network then judges the location and strength of the quake in real
35、time. MyShake can record 5.0 earthquakes at distances of 10 kilometers or less.MyShake uses very little power, according to its developers. Only when seismic activity is sensed by the app does it become active and sends data to the network. The app works best when your phone is resting on a flat sur
36、face, like a table.The developers hope that MyShake can add to information collected by the US Geological Survey. That US agency has created the Earthquake Early Warning System, also known as the EEW. The EEW has used sensors for measuring quakes in many areas. In places where no such equipment exis
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版九年级上册(2018部编版)语文《1 沁园春.雪》课件 (共26张PPT).pptx
