山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(12) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习12 WORD版含答案 山东省 济南市 天桥 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 练习 12 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、山东省济南市天桥区2016高考英语阅读理解一轮练习(12)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Tired of all the pushing in supermarkets? Fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? Angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? If this is yo
2、u, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. Or is it?Online shopping brings its own challenges. Here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. The claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purcha
3、ses. The evidence challenges this. In any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. Use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.Another problem is the appearance of items in reality is often
4、 quite different from what you see on your computer screen. This might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. Also, product descriptions are sometimes simply untrue. Perhaps the wisest pla
5、n is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.Some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. Yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? Often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to
6、 our already desperate traffic problems. You are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!Without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. However, perhaps it
7、 is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.36. The author lists several questions in Para. 1 to .A. support online shopping B. collect answers from readersC. show his dislike of going shopping D. introduce the topic of the passage【答案】D【解析】推理判断题。根据用这些问题导入本段的主题,故选D。37. By what can o
8、nline shoppers avoid fraud?A. Using only trusted websites. B. Choosing big websites.C. Collecting shopping evidence.D. Seeking advice from the police.【答案】A【解析】细节理解题。根据第二段的句子:Use only sites that have a trusted history and an excellent reputation(名声).可知是使用值得信任的网站。故选A。38. What can we learn about online
9、 shopping from Para. 3?A. Its normal for a blue dress to change into green.B. We shouldnt believe product descriptions easily.C. Its usually wise for us to buy colorful products.D. Product appearances are sometimes not good.【答案】B 【解析】细节理解题。根据Another problem is that the appearance of items in reality
10、 is often quite different from what you see on your computer screen.可知不要相信产品描述。选B。39. The author agrees with the fact that _.A. customers are never satisfied with productsB. online shopping is a safe way to make purchasesC. online shopping has nothing to do with global warmingD. delivery delay often
11、 makes online shoppers unhappy【答案】D【解析】细节理解题。根据You are also by now becoming increasingly irritated(使烦恼) by the fact that the delivery is late !可知是顾客对送货迟了是很生气的。故选D。40. What is the authors attitude towards online shopping?A. Very popular. B. A wise choice. C. Not trouble free. D. A waste of time.【答案】C
12、【解析】细节理解题。根据从最后一段可知网购是一个不是没有麻烦的,故选C。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。If you look for a book as a present for a child,you will be spoiled for choice even in a year there is no new Harry Patten. J.K Rowlings wizard is not alone .The past decade has been a harvest for good childrens books ,which has set o
13、ff a large quantity of films and an increased sales of classics such as The lard of the Rings. Yet despite that, reading is increasingly unpopular among children .According to statistics in 1997, 23% said they didnt like reading at all. In 2003, 35% didnt. And around 6% of the children leave primary
14、 school each year unable to read properly. Maybe the decline is caused by the increasing availability of computes games. Maybe the books boom has affected only the top of the educational pile. Either way, Chancellor Cordon Brown plans to change things for the bottom of the class .In his pre-budget r
15、eport, he announced the national project of Reading Recovery to help the children struggling most. Reading Recovery is aimed at six year olds, who receive four months of individual daily half-hour classes with a specially trained teacher. An evaluation this year reported that children on the school
16、made 20 months progress in just one year, whereas similarly weak readers without special help made just five months progress ,and so ended the year even further below the level expected for their age. International research tends to find that when British children leave primary school, they read wel
17、l ,but read text often for fun than those elsewhere .Reading for fun matters because children who are keen on reading can report lifelong pleasure and loving books is an excellent indicator of future educational success . According to the OECD, being a regular and enthusiastic reader is of great adv
18、antage. 1Which of the following is true of Paragraph 1? AMany childrens books have been adapted from films. BMany high-quality childrens books have been published. CThe sales of classics have led to the popularity of films. DThe sales of presents for children have increased. 2Statistics suggested th
19、at_ . Athe number of top students increased with the use of computers Ba decreasing number of children showed interest in reading Ca minority of primary school children read properly Da huge percentage of children read regularly3What do we know about Reading Recovery? AAn evaluation of it will be ma
20、de sometime this year. BWeak readers on the project were the most hardworking. CIt aims to train special teachers to help children with reading. DChildren on the project showed noticeable progress in reading. 4Reading for fun is important because book-loving children _. Atake greater advantage of th
21、e project Bshow the potential to enjoy a long life Care likely to succeed in their education. Dwould make excellent future researchers 5The aim of this text would probably be _. Ato overcome primary school pupils reading difficulty. Bto encourage the publication of more childrens books Cto remind ch
22、ildren of the importance of reading for fun Dto introduce a way to improve early children reading 【参考答案】15、BBDCD【湖南省怀化市2014高考英语一模试题】The younger daughter of former New York Mayor Richard White has moved her wedding from New Years Eve to this Thursday so her mother, who has been fighting against cance
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373601.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
