广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(71) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练71 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 71 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(71)含答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013山西高三上学期诊断)Nearly two million drivers in the UK have had accidents due to “Baby on Board” signs and childrens toys that affect their view,according to alarming new research.One in 20 motorists says stickers and playtime paraphe
2、rnalia (装备) are to blame for a collisionequivalent to 1.85 million of Britains 37 million drivers.The discovery triggered a warning by a road safety charityBrake to cut down on clutter (杂乱的东西) in the car.Deputy chief executive Julie Townsend said “Baby on Board” signs are very useful in alerting the
3、 emergency services that a child may be involved in case of a crash.“This help can become negative if drivers display signs when their child isnt in the car,” she said.“Worse still is the danger that can be caused by drivers influencing their view by cluttering up (塞满) windows with lots of signs.Dri
4、vers priority should always be getting there safely without putting themselves,young passengers or other road users at risk.”A survey arranged by price comparison website C found that 37 percent of parents have displayed signs and four out of five of them believe they improve safety.But 46 percent a
5、dmit doing so at all timesregardless of whether or not their child is in the carand 15 percent admit they only have them for their novelty (新奇) value.The poll of 2,000 drivers also found that 46 percent of drivers regard them as a risk and 33 percent say they are lacking in taste.“There are benefits
6、 and dangers to Baby on Board signs.They can offer useful information for medical aid in case of a crash but having too many novelty items displayed could be a safety issue,” said a C spokesman.1What do we learn about the signs on the car from Paragraph 1?AThey can be dangerous.BThey are useful to a
7、void accidents.CThey are welcomed by passengers.DThey are forbidden to be used.2What is Julie Townsends attitude towards the signs?APositive.BNegative.CUninteresting.DObjective.3According to the survey,most of the drivers who use the signs think that the signs_.Acan improve safety Bare unnecessaryCc
8、an make drivers clearDcan kill time4What is the purpose of this text?ATo solve a problem.BTo describe a threat to traffic safety.CTo tell an interesting story.DTo persuade drivers to drive safely.【参考答案】阅读理解语篇解读:本文主要介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实。1解析:推理判断题。从文章第一段介绍的英国有将近200万名司机曾因车贴和儿童玩具发生过交通事故,到车贴和玩具会模糊
9、司机的视线并且在每20位驾驶人员中就有一位表示车贴和娱乐设备会导致发生交通事故以及Brake提醒大家清理车里杂乱的物品可推知,它们可能是危险的。答案:A2解析:态度判断题。根据第二段中的“Baby on Board signs are.isnt in the car”以及“Worse.or other road users at risk.”可知,Julie Townsend对车贴积极的一面以及消极的一面都做了客观的描述,由此可推知她的态度是客观的。答案:D3解析:细节理解题。根据第三段中的“four out of five of them believe they improve safet
10、y”可知,大多数司机认为这能使行驶更安全。答案:A4解析:写作意图题。本文介绍了英国最新的调查发现汽车车贴成为“马路杀手”的事实,其目的就是告诉人们当前存在的一个交通安全隐患。答案:B。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Mention the terms Italian Culture and Renaissance Art and one is immediately reminded of the mysterious smile of Leonardo da Vincis Mona Lisa. The renaissance period
11、had a deep effect on European culture development. Having its beginnings in Italy, by the 16th century, it had spread to the rest of Europe. Its influence was felt in different fields such as philosophy, literature, religion, science, politics, and, of course, art. The scholars of the renaissance pe
12、riod applied the humanist method in every field of study, and wanted human emotion and realism in art. Renaissance scholars studied the ancient Latin and Greek texts, searching the monastic(修道院的)libraries of Europe for works of ancient times that had become obscure, in their hunt for improving and p
13、erfecting their worldly knowledge. This was completely different from the religion that Christianity(基督教)stressed. However, that does not mean that they refused Christianity. In fact, much of the greatest works of the renaissance period was devoted to it, with the church supporting a lot of the work
14、s of renaissance art. However, there were slight changes in the manner in which the scholars began to treat religion, which affected the cultural life of the society, which in turn influenced the artists of that period and therefore was reflected in their art. In Raphaels School of Athens, for examp
15、le, some well-known people were described as classical scholars, with Leonardo da Vinci being given as much importance as Plato in his time. Giotto di Bondone, 12671337, a Florentine, who is regarded as the greatest Italian painter just earlier than the renaissance period, is thought to be the first
16、 artist who treated a painting as a window into space. However, it was only after the writings of Filippo Brunelleschi, 13771446, who is considered the first great builder of the Italian Renaissance, that perspective was formally accepted as an artistic technique. 【文章大意】文章介绍了文艺复兴的发源地意大利在当时的背景下的文化特色和
17、相关艺术家在这个时期的作用。1. What makes Italy stand out in a way in world history? A. Its artists during the Renaissance were numerous. B. It was the center of the European countries. C. It had Leonardo da VincisMona Lisa. D. It was the home to the Renaissance. 【解析】选D。推理判断题。第二段第二句话的beginnings in Italy, by the 1
18、6th century, it had spread to the rest of Europe说明意大利正是文艺复兴的发源地, 从而影响整个欧洲。2. The underlined word“obscure”in Paragraph 3 most probably means“”. A. meaningless and hard to recognizeB. clear and meaningful to guide peopleC. unclear and difficult to understand or seeD. easy to understand but having litt
19、le meaning【解析】选C。词义猜测题。该题根据语境结合选项进行猜测。句中的the monastic说明这些资料的来源, 和宗教有关的应该是较难理解的, works of ancient times也说明了这一点。3. When was perspective officially received during the Renaissance? A. After the completion of Leonardo da Vincis Mona Lisa. B. After Leonardo da Vincis being compared to Plato. C. After Gio
20、tto di Bondones paintings were respected. D. After Filippo Brunelleschis completing his writings. 【解析】选D。细节理解题。最后一段的强调结构里的被强调部分就是本题的解题线索。4. The passage aims to tell us. A. Italys renaissance art and artistsB. the famous artists in Italys historyC. Italys influence on the world in cultureD. the hards
21、hips during the renaissance in Italy【解析】选A。主旨大意题。文章是围绕着意大利在文艺复兴中的文化发展和相关的艺术家展开的。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Britains long-term unemployed could be forced to carry out manual work or risk losing their welfare benefits under plans being put forward by the government. The U. S. -style sche
22、me would see the long-term jobless ordered to take up four-week placements in order to get them used to having a full-time job. The idea is part of major reforms, due to be unveiled this week, to make cuts to Britains huge welfare bill, reduce dependency on benefits and weed out those earning money
23、but not declaring it, papers said. “What we are talking about here is people who have not been used to working having both the opportunity and perhaps a bit more of a push as well, to experience the workplace from time to time. The vast majority of people in Britain will think that is the right thin
24、g to do. ”Foreign Secretary William Hague told BBC TV. Shortly after the Conservative-Liberal Democrat Union took power in May, Work and Pensions Secretary Iain Duncan Smith unveiled plans to simplify the complex web of benefits available to reduce errors and inefficiencies. Duncan Smith said the sy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
