广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(8) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练8 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(8)含答案2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The baby is just one day old and has not yet left hospital. She is quiet but alert(警觉). Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it. She stares at it carefully. A researc
2、her removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. As the cards change from one to the other, her gaze(凝视)starts to lose its focus-until a third, with three black spots, is presented. Her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the pre
3、vious card. Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes. Perhaps it is ju
4、st the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects (a comb, a key, an orange and so on), changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves. Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again. Babies p
5、aid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two. The effect even crosses between senses. Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(
6、同样地)when the researchers started with drumbeats and moved to spots.1Babies are sensitive to the change in _.A. the size of cards B. the colour of picturesC. the shape of patternsD. the number of objects2Why did the researchers test the babies with drumbeats?A. To reduce the difficulty of the experim
7、ent B. To see how babies recognize soundsC. To carry their experiment further D. To keep the babes interest.3Where does this text probably come from?A. Science fiction B. Childrens literatureC. An advertisement D. A science report参考答案13、DCD试题分析:本文属于科学研究类的短文,研究婴儿对于外界声音和变化的反应。科学家在实验中使用了不同的刺激物对婴儿进行刺激以证
8、明研究的准确性。1D 细节题。根据第一段后4行As the cards change from one to the other, her gave(凝视)starts to lose its focus-until a third, with three black spots, is presented. Her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the previous card.可知当眼前黑点变成3个的时候,孩子的注意力又恢复了。故D项正确。2C 推理题。根据文章最后三行Babies who we
9、re repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地)when the researchers started with drumbeats and moved to spots. 可知使用敲鼓的声音来进行试验,就是为了更进一步了解具体情况。故C正确。3D 推理题。本文属于科学研究类的短文,研究婴儿对于外界声音和变化的反应。所以最可能是从科学报告里摘录出来的内容。故D正确。(2016高考训
10、练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:记叙文话题:逸文趣事词数:296时间:6That evening Holmes and I drove across the moor until we could see the lights of the Stapletons house in front of us.Then we got out and began to walk very quietly along the path towards the house.When we were very close,Holmes told me to stop.He took
11、his revolver(左轮手枪) from his pocket,and I did the same.“We shall hide behind these rocks,” he whispered.“Watson, you know the house,so I want you to go forward and look through the windows.I want to know where the Stapletons and Sir Henry are,and what they are doing.”Very carefully and quietly I move
12、d towards the house.I looked first into the dining room window.Mr.Stapleton and Sir Henry were sitting and smoking their cigars,but there was no sign of Miss Stapleton.I went back to the dining room window, and as I looked in again, Mr.Stapleton left the room and came out of the house.He went to a h
13、ut beside the house, and unlocked the door.I heard a strange sound coming from the hut,but I could not think what was making the noise.I went back to Holmes and told him what I had seen.He wanted to know where Miss Stapleton was, and I had to tell him twice that there was no sign of her in the house
14、.The moon was shining on the Great Grimpen Marsh, and a fog was rising from it.Holmes watched the fog and began to look worried.The fog was creeping up from the marsh towards the house.We were hidden near the path, which was on the far side of the house from the marsh.“The fog is moving towards us,
15、Watson, and that is very serious,” said Holmes.“It is the one thing that could make my plans go wrong.”As we watched, the fog, which had crept as far as the house, began to flow round it.Angrily Holmes hit the rock in front of us with his open hand.“If Sir Henry doesnt come out in the next quarter o
16、f an hour, the path will be covered by the fog.In half an hour we shall not be able to see our hands in front of our faces.We must move back to higher ground above the fog.”We moved away from the house and out of the fog, which was creeping slowly along the ground and hiding the path from our view.“
17、We must not go too far,” said Holmes.“If we do, Sir Henry may be caught before he reaches us.”Then we heard quick footsteps on the path.After a few moments, Sir Henry appeared out of the fog and walked on in the clear moonlight.He came quickly along the path, passed close to where we were hidden, an
18、d began to walk up the hill behind us.As he walked, he looked over his shoulder again and again, like a man who is worried that something is following him.“Listen!” said Holmes sharply.“Look out! Its coming!”I heard him make his revolver ready to fire,and I did the same.We tried to see into it, and
19、wondered what horrible thing would appear.I looked at Holmes.His eyes were fixed on the place where the path disappeared into the fog.He was pale,but his eyes were bright.Then suddenly his eyes nearly jumped out of his head,and his mouth opened in frightened surprise.I looked away from him to see wh
20、at his eyes were fixed on.When I saw the awful shape that was coming towards us out of the fog, my blood turned cold.The revolver nearly fell from my hands,_The huge black burning hound(猎犬)ran quickly and silently after Sir Henry, who was near to death, and we were helpless with fear.【语篇解读】Watson和Ho
21、lmes去Stapleton家探听情况,一条凶猛的猎犬的出现让他们感到非常害怕。1It can be concluded that Sir Henry _Awas the master of the houndBsensed he was in danger when escapingCwas clear where Miss Stapleton wasDwas finally killed by the fierce hound答案B考查推理判断。结合文章倒数第五段中的“As he walked,he looked over his shoulder again and again,like
22、 a man who is worried that something is following him”可以推断出答案。2The strange sound coming from the hut was most probably made by _AMr.Stapleton BMiss StapletonCSir Henry Dthe hound答案D考查推理判断。文章第四段为下文埋下伏笔,结合文章结尾可以推断,发出声音的就是那条猎犬。3Why did Holmes hit the rock angrily?ABecause Watson failed to find any sign
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
