分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(7)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:377152
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:284KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 北海市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 答案
    资源描述:

    1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(7)及答案【河北省唐山市2014高考英语一模试题】B If you see a group of people dancing and singing on the street or in the railway station, you dont need to feel surprisedThey are a flash mob (快闪族), which is a group of people who come together suddenly in a public place, do something unusual for a

    2、 brief period of time, and then quickly break upThey are usually organized with the help of the Internet or other digital communication networkAt a predetermined time, they gather and perform some distractions(消遣) such as waving their hands and exchanging books, Then, they quickly break up before th

    3、e police can arriveUsing mobile phones, the flash mob can change its location if the first one has been replaced for any reason Bill Lasik, senior editor of Harpers Magazine, organized the first flash mob in Manhattan in May 2003 and the first successful flash mob came together on June 3, 2003 - aft

    4、er the first attempt was foiled at Macys department storeLasik claimed that the activity was designed to make fun of hipsters (起时髦的人), and call attention to the cultural atmosphere Flash mob gatherings can sometimes shock peopleSuch an activity might seem amusing and untrue, but it also might fright

    5、en people who are not aware of what is taking placeUndoubtedly, flash mobs can serve as good political tools in any directionThey also have great economic potential, such as using flash mobs to advertise a product The flash mob is now becoming more and more popularPeople use it to do many thingsFor

    6、example, in 2009, Michael Jacksons fans took part in a flash mob to remember himHundreds of his fans gathered singing and dancing Michaels famous song Beat It togetherFlash mobs give people from all walks of life an opportunity to come together to create a memory24The undefined word foiled in Paragr

    7、aph 2 can be replaced by _ 。 Aforgotten Bprevented Cannounced Dconfirmed25What can you learn about the flash mob from the passage? AThe flash mob usually breaks up quickly for lacking enough time BOnce the place for the activity is determined, it cant be changed CThe flash mob can be made use offing

    8、 many fields just for fun DIt gives people the chance to come together to do something unusual26The main purpose of the passage is - Ato entertain Bto encourage Cto inform Dto persuade27The writers attitude towards the flash mob isAnegativeCfavorable Bobjective Ddoubtful【参考答案】24. B 25. D 26. C 27. B

    9、 阅读理解Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TV

    10、s in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont pr

    11、ove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compar

    12、ed with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not p

    13、rove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D

    14、. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connecti

    15、on between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving st

    16、udents should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points low

    17、er on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4.

    18、B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的. 阅读理解It was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries. Then one day. Some visitors from the city arrived. The told the villagers

    19、there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place. This seemed like money for nothing. There were millions of frogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they

    20、 had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to dream of a batter future. But the dream didnt last long. The change was ha

    21、rdly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately. The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak. They wou

    22、ld have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left. Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing m

    23、ore rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases. Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have a much deeper meaning. ( ) 1. From paragraph I we learn that the villager

    24、s _. A. worked very hard for centuries B. dreamed of having a better life C. were poor but somewhat content D. lived a different life from their forefathers ( ) 2. Why did the villagers agree to sell frogs? A. the frogs were easy money B. They needs money to buy medicine C. they wanted to please the

    25、 visitors D. the frogs made too much noise ( ) 3. What might be the cause of the childrens sickness? A. the crops didnt do well B. there were too many insects C. the visits brought in diseases D. the pesticides were overused ( ) 4. What can we infer from the last sentence of the text? A. Happiness c

    26、omes from peaceful life in the country B. Health is more important than money C. The harmony between man and nature is important D. good old day will never be forgotten 1. C.细节理解题.第一段中有 The people were poor. However, they were not unhappy.和 C 项意思一致. 2. A.细节理解题.根据第三段和本段第一句 This seemed like money for

    27、nothing.句中 for nothing 是免费的意思,说明青蛙容易得到,并能赚到钱,村民才答应买. 3. B.推理判断题.根据倒数第二段中 They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases.可以推断出庄稼收成不好, 孩子生病与青蛙减少, 害虫增多有关. 4. C.推理判断题.最后一句 T

    28、hese sounds of the night now have a much deeper meaning. 现 在夜晚的这些声音具有更深刻的意义. 该句是一个中介句, 说明人们过度捕杀造成生态失衡, 由此也影响了人类,因此,可以推断人与自然的和谐是重要. 阅读理解Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived

    29、here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainly a paradise (天堂) for wi

    30、ldlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟),

    31、 which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos wil

    32、l be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the islands and observing the

    33、wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time. ( ) 1. Wh

    34、at do we know about Darwins visit to the islands? A. He studied different creatures on the islands B. He completed his famous book on the islands C. He was touched by the geography of the islands D. He was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. Which of the following plays a role in m

    35、aking the islands a paradise for wildlife? A. Animals on the islands feed on grass. B. Local government forbids killing wildlife. C. People cannot visit the islands as they wish. D. Tourists are not allowed to touch the animals. ( ) 3. Your stay on the islands will be most impressive mainly because

    36、of_. A. The beautiful sea views B. Darwins inspiring trip C. a closer view of animalsD. various daring activities ( ) 4. Which of the following would be the best title for the passage? A. A Unique Attraction for Wildlife Lovers B. Calapagos as a Paradise for Adventures C. Charles Darwin as a Symbol

    37、of Galapagos D. A Successful Example of Wildlife Protection 【语篇解读 语篇解读】本文介绍了一个冒险家的乐园 Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到启发写 语篇解读 出了物种起源一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处. 1. 答案 A 【解析】细节理解题.由文中的 He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物. 2. 答案 C 【解析】细节理解题.根据文中.strict co

    38、ntrol over activities and timing.可知,当地对游客的 活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选 C 项. 3. 答案 C 【解析】细节理解题.根据 your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most mag

    39、ically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在 Galapagos 岛上能与动物亲密接触. 4. 答案 A 【解析】主旨大意题.这篇文章主要是向我们推荐 Galapagos Islands,因此题目要具有醒目 的特点,方能达到吸引读者眼球的目的,故题目以 A 为佳. 【河北省石家庄市2014高考英语质量检测】B Sir John a British scientist who won last years Nobel prize for medicine, said he had predi

    40、cted at the time of his frog experiments that the successful cloning of a mammal would happen within 50 yearsand that maybe the same answer is appropriate far the step to human cloning Parents who lose children in accidents may be able to clone copies to replace them then Although any attempt to clo

    41、ne an entire human would raise complex moral issues, the biologist claimed people would soon overcome their concerns if the technique became medically usefulCloning was regarded with extreme doubts when it was first developed but became widely accepted after the birth of Louise Brown, the first test

    42、 tube baby He said, When my first frog experiments were done, an American reporter asked how long it will be before these things can he done in mammals or humans I said, Well, it could be anywhere between 10 years and 100 years-how about 50 year ? It turned out that it wasnt far off the mark as far

    43、as Dolly was concernedMaybe the same answer is appropriate Sir John added that cloning a human being effectively means making an identical twin, and doctors would therefore simply be copying what nature has already produced The average vote on allowing parents of deceased children, who are no longer

    44、 fertile (能生育的), to create another using the mothers eggs and skin cells from the first child, thinking the technique was safe and effective, is 60 per cent in favorThe reasons for no are usually that the new child would feel they were some sort of a replacement for something 25Sir John predicted th

    45、e human cloning would be a reality in _ at most A100 yea始 B60 years C50 years D10 years26According to the text, which statement is NOT true? ALouise Brown is the first test tube baby BHuman cloning is still a controversial topic CSir John is positive about the future of human cloningDHuman cloning is creating something that didnt exist before27The underlined word identical probably means _ Asame Bspecial Cnew Dclear28What does the text mainly talk about? AThe life of Sir John, BPredict/on on human cloning CViews on human cloningDAchievements in human cloning【参考答案】2528 CDAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(7)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377152.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1