三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:选修六 UNIT17 LAUGHTER.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:选修六 UNIT17 LAUGHTER 三维设计 2013 高考 英语 一轮 复习 能力 创新 演练 选修
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家A卷.单项填空1Could you _ the first point please?Sorry, I dont understand it completely.Aclean BclearCclarify Dclassify解析:句意:请你把第一个要点讲清楚好吗?抱歉,我也没有完全理解。clean“打扫”;clear“清理,清除”;clarify“讲清楚,阐明”;classify“将分类”。答案:C2Im still working on my project.Oh, youll miss the deadline. Time is _.Arunning ou
2、t Bgoing outCgiving out Dlosing out解析:考查动词短语辨析。根据答语的前一句可知时间快要到了,此处是用现在进行时表示将来,run out表示“用完;耗尽”。后三项分别表示“出发”“分发”“输掉”,都不符合语意。答案:A3(2012滁州适应性训练)It is a long time _ they separated, but it wont be long _ they meet again.Asince; before Bafter; whenCsince; when Dafter; before解析:考查连词用法。since“从那时起到现在”;before“
3、在之前”;after“在之后”;when“当时候”。句意:自他们分开以来,有好长一段时间了。但是,不久他们就会再见面的。由此可知,A正确。答案:A4(2012北京海淀区调研)Once made out, the plan must be carried out _ any difficulty.Aregardless of Binstead ofCbecause of Din need of解析:一旦作出计划,不管多难,都要开展下去。regardless of表示“不管,无论”;instead of表示“代替”;because of表示“因为”;in need of表示“需要”。结合选项和语意
4、可知应该选A。答案:A5What you said _ me to death. I didnt dare to sleep myself last night.Ascared BseizedCstarved Dsentenced解析:句意:你说的事把我吓死了。昨晚我不敢自己睡觉了。scare sb. to death“吓死某人”;starve sb. to death“饿死某人”;sentence sb. to death“宣判某人死刑”;seize“抓住”。根据句意应选A项。答案:A6_ fashion is thought of usually in relation to clothi
5、ng, it is important to realize that it covers a much wider range.AWhen BSinceCAs DWhile解析:考查状语从句。句意:尽管人们通常把时尚跟服装联系在一起,但事实上它的含义要广泛得多。此处while引导让步状语从句。答案:D7As you _ the tasks, cross them of your list so you may feel less pressure.Aobtain BgainCsucceed Daccomplish解析:考查动词词义辨析。句意:当你完成这些任务时,就把它们从你的列表中划去,这样
6、你就会感到压力小了。obtain/gain“得到,获得”;succeed“成功”;accomplish“完成,实现”。答案:D8Yesterday I had a word with the CEO of the company, _ who used to teach at Beijing University.Aone Bthe oneCthat Dit解析:the one作同位语,特指the CEO of the company。答案:B9(2012泉州月考)Dont be so upset. It is easy to _ a small detail like that.Anotic
7、e BoverlookCignore Dforgive解析:句意:不要那么沮丧,像那样的细节很容易被忽略。notice“注意”;overlook“忽略,未注意到”;ignore“不理会”;forgive“原谅”。答案:B10(2012台州模拟)_in some rural schools that the teacher is even unable to walk through the rows of desks.AThe classroom was so crowdedBSo crowded is the classroomCAs crowded the classroom isDThe
8、 classroom is such crowded解析:考查倒装结构。“soadj./adv.”放在句首时用倒装语序。A项时态不对;such不能修饰形容词或副词,故D项错误。答案:B11On snowy days, you have to drive very _ to avoid traffic accidents.Acautiously BneatlyCsmoothly Dproperly解析:考查副词辨析。句意:在下雪天,必须小心开车,以避免交通事故。cautiously“小心翼翼地”,符合语意。后三项分别表示“整洁地;熟练地”“光滑地;平稳地”“适当地;合适地”,都不符合语意。答案:
9、A12Her performance was so _ that everybody laughed.Aamazed BamazingCamusing Damused解析:句意:她的表演非常好笑,以至于每个人都笑了。amusing“好笑的”,一般修饰物。答案:C13Scientists are convinced _ the positive effect of laughter _ physical and mental health.Aof; at Bby; inCof; on Don; at解析:be convinced of“坚信,深信,确信”;effect与on搭配,表示“对的影响”
10、。句意:科学家们相信笑对身心健康有积极的影响。答案:C14I dont mind _ the decision as long as it is not too late.Ayou to delay makingByour delaying makingCyour delaying to make Dyou delay to make解析:考查动词用法。mind后跟“doing”形式作宾语;delay也跟“doing”形式作宾语,故B项正确。答案:B15When did you move to Sanya?In 2011.But I _ in Tibet for 8 years.Ahas wo
11、rked Bhas been workedChave been working Dworked解析:考查时态。由题干可知答话人在2011年搬到三亚之前曾在西藏工作过8年,叙述的是过去的事实,故应用一般过去时。答案:D.阅读理解A(2012西安第二次质量检测)On Sundays my father always wore that black apron the one with the race cars all over it. After breakfast Dad always announced: “Go ahead everyone.Ill take care of the dis
12、hes!” With that my mother disappeared into the Sunday paper.Off_came_the_suit_coat_he_had_worn_to_church_that_morning._Up_went_the_shirtsleeves._On_went_that_apron._For the next hour Dad did the dishes, singing songs like“Who Put the Chow in Mrs. Murphys Chowder?”I suppose it was strange for a fathe
13、r to wear an apron even one with race cars but I never thought much of it until that Sunday when we walked home from church together.“Tommy,” he said,“There comes a time in every boys life when he must take on responsibilities.” “Responsibilities?” I asked. “Yes. Its time you took a greater role in
14、the household. Starting today, I want you to do the dishes on Sunday morning so your mother and I can relax.” “The dishes!?” “Anything wrong with taking over the dishes?”I started to say something about a mans job, but I knew immediately that my protests would fall on deaf ears.I didnt taste a bit o
15、f breakfast that morning. My father announced to my mother, “Lets go to read the paper, Honey.Our oldest son has generously offered to fill the position.”So this was what my life had come to.People often say there is a special chemistry between a father and a son. He came back into the kitchen just
16、as I was about to storm out. In his right hand was the old apron.“I want you to have this, Tommy. Itll keep your clothes from getting wet.” And before I could do anything, he had put that apron on me. “Thanks, Son. Your mother and I appreciate this.”With that he disappeared into the Sunday paper. I
17、looked down at the apron.It had seen better days.I could see my dad reaching for the dishes. Soon I was singing about Mrs. Murphys Chowder.语篇解读:一条黑色的围裙,一对心照不宣的父子,维系着一个无比温馨的家庭。1What is the main purpose of the underlined sentences in the first paragraph?ATo show the unwillingness of his father when do
18、ing dishes.BTo instruct the main steps of how his father does dishes.CTo emphasize his fathers clumsy way of doing dishes.DTo stress the enjoyment and happiness of his fathers doing dishes.解析:推理判断题。下一句提到作者的父亲一边唱歌一边洗刷餐具,再结合本段中他所说的话可推测这三个倒装句是为了强调作者的父亲非常享受这个过程,乐在其中。答案:D2What does the underlined word “r
19、esponsibilities” in the second paragraph refer to?ATaking care of the brothers.BMaking progress academically.CDoing all the dishes.DWashing the apron with race cars.解析:词义猜测题。根据下文中的“Starting today,I want you to do the dishes.”可知画线词指的是“洗刷所有的餐具”。答案:C3What did the author mean by saying “People often say
20、 there is a special chemistry between a father and a son” in the fourth paragraph?AMind acts upon mind.BLike father like son.CA child is better unborn than untaught.DObedience is the first duty of a boy.解析:推理判断题。下一句提到正当作者要冲出来时,作者的父亲拿着那件旧围裙来到了厨房,由此可推出两人“心有灵犀一点通”。后三项分别表示“有其父必有其子”“养不教,父之过”“男孩以服从命令为天职”,
21、都不符合语境。答案:A4How did the author feel at the end of the passage?AProud. BEnjoyable.CSurprised. DRegretful.解析:推理判断题。最后一段最后提到作者也效仿父亲的做法,边唱那首歌曲边洗刷餐具,由此可推断作者感到非常“愉快”。答案:BB(2012三门峡一模)A study now lends support to the idea that mealtime distractions (分散注意) can mask the clues that we really have eaten quite e
22、nough.Moreover, it finds, the caloric fall out of not paying attention to what were eating doesnt necessarily end when a meal is over.Rose Cooper from England, and her colleagues gathered 22 men and an equal number of women for an experiment. Each person dined alone, continuously receiving nine smal
23、l shares of food items. These ranged from cheese twists and potato chips to carrots, cherry tomatoes and sandwiches or sausage rolls.Because the goal was to test the potential impacts of distraction on fullness, the researchers randomly assigned half of the participants to eat in front of a computer
24、 and to gain as many wins as possible at the “card” game. Everyone else was told to focus on the sensory qualities of their meal.According to their instructions, the participants ate all of the food given to them. Yet people who played a computer game during lunch found their meal less filling than
25、the mindful eaters had. Game players also swallow down twice as many cookies, almost an hour later, when they were allowed all the dessert they wanted ( in the name of a taste test)The British scientists present their findings in the February edition of The American Journal of Clinical Nutrition.The
26、 real question is why distracted eating should impact snacking.It appears, the scientists say, that memory plays some tricky role in how we register what we eat and the degree to which it satisfies.Interestingly, eight years ago, Britta Barkeling of Huddinge University in Stockholm and her colleague
27、s reported somewhat related findings.Their 18 overweight subjects had no choice other than to get rid of everything but lunch, on one day because they were blindfolded. Compared to a day when they could view what they were dining on, these people consumed only three quarters as many calories. Yet ev
28、en hours afterward, they reported being no less full than on the day they had been able to see their plates.Of course dining in the dark isnt practical. And sometimes what we eat doesnt really invite our absolute attention. But there is certainly a growing mountain of data indicating that mindless e
29、ating is a waste of resources, a risk to our waistlines and a costly threat to health.语篇解读:有研究表明,吃饭时分散注意力会导致吃的更多,从而影响身心健康。那事实是不是这样呢?让我们从文章中寻找答案。5Rose Cooper and her colleagues did the experiment in order to _.Ashow that all the people enjoy snacksBprove that playing computer games is harmful while d
30、iningCfind possible effects of distraction on fullnessDtest the impacts of eating snacks on different people解析:推理判断题。从第三段中的“Because the goal was to test the potential impacts of distraction on fullness .”可知,实验的目的在于找出注意力的分散对饮食饱胀感的影响,所以选C项。答案:C6Which is the most effective way to concentrate on your fo
31、od when dining?AViewing your food.BBlindfolding your eyes.CPlaying computer games.DEating by oneself.解析:推理判断题。从文章倒数第二段的内容可知,吃饭集中精力的最好的方法是罩住眼睛,选B项。答案:B7The reason why distracted eating influences snacking may be that _.Ayou eat less in that caseByou are cheated by your memoryCyou have consumed more c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377630.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
