2022届高考英语一轮复习 课时规范练(二十八)题型组合练—练速度(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 课时规范练二十八题型组合练练速度含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 规范 十八 题型 组合 速度 解析 新人
- 资源描述:
-
1、课时规范练(二十八)题型组合练练速度(阅读理解阅读七选五)限时:35分钟单独成册:对应学生用书第342页.阅读理解A(2021长沙长郡中学高三适应性考试)Guide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones. The upper floor is a quiet zone with over
2、 a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs. The ground floor is the zone where you can talk. Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer to
3、connect to the WiFi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office. They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Groupstudy PlacesIf you want to discuss fr
4、eely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor. Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people. All rooms are marked on the library maps. There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website. To book, you need an a
5、ctive University account and a valid University card. You can use a room three hours per day, nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature. When you have obtained at least 40 credits, you may rent a locker and pay 400 SEK for a
6、years rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library. Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to h
7、ave drinks and sweets with you.语篇解读本文是一篇应用文。文章主要介绍了斯德哥尔摩大学的图书馆给学生提供的不同类型的学习区域及其相关规定。1What is the librarys upper floor mainly for students to do?ARead in a quiet place.BHave group discussions.CTake comfortable seats.DGet their computers fixed.解析:细节理解题。根据Zones部分第二句中的“The upper floor is a quiet zone wi
8、th over a thousand places for silent reading”可知,图书馆的上层区域是一个让学生安静阅读的地方。故选A。答案:A2What condition should be met to book a groupstudy room?AA group must consist of 8 people.BThreehour use per day is the minimum.COne should first register at the university.DApplicants must mark the room on the map.解析:推理判断
9、题。根据Groupstudy Places部分第二段第二句“To book, you need an active University account and a valid University card.”可知,你需要持有效的校园卡才能预定小组学习房间。由此可推知,在预定小组学习房间前应提前在此大学进行注册。故选C。答案:C3A student can rent a locker in the library if he Acan afford the rental feeBattends certain coursesChas nowhere to put his booksDhas
10、earned the required credits解析:细节理解题。根据Storage of Study Material部分第二句中的“When you have obtained at least 40 credits,you may rent a locker.”可知,当你的学分达到要求时,你就可以租一个储物柜。故选D。答案:DB(2021淄博市高三模拟考试)Pearl Fryar knew he wanted to do something unique with the farmland he bought in South Carolina. He wanted to win
11、the local garden clubs “Yard of the Month” award. Fryar didnt have the money to purchase new trees, so he began by using bushes and shrubs that a local nursery had thrown awayplants that looked dead to most people.Because he worked at a can factory during the day, Fryar often tended his garden at ni
12、ght. Neighbors got used to seeing him stand on the ladder, cutting his steadily growing bushes. The shrubs began to take on different shapes. As the years went by, the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties, coat hangers, PVC pipes, and even his wifes old stock
13、ings to achieve the forms he wanted.“He has a way of handling plants to do things he wants them to by training, bending, wiring, and clipping,”said a neighbor.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish. Some plants which wouldnt survive in the South thrived unde
14、r his care.Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American to win “Yard of the Month” from the local garden club. Fryars garden now includes about 400 species of plants and 150 different plant sculptures. A box for donations c
15、an be found on the property, but giving is optional. Fryar welcomes people who cant afford to pay. He understands. Hes been there. “You can be somebody,” he tells students who visit the garden. “Show me anyone who works at anything with a passion and has patience, and theyre going to be successful.
16、Be strong enough not to let the barriers in life stop you.”语篇解读文章属于记叙文。Pearl Fryar对园艺很感兴趣,他利用被扔掉的灌木打造独特的园林,成为第一个从当地园艺俱乐部赢得“本月之园”奖的非裔美国人。4How did Fryar make his garden unique?AHe made the plants into different shapes.BHe bought new trees from a local nursery.CHe used his professional knowledge.DHe as
17、ked his neighbors to cut his bushes.解析:细节理解题。根据第二段的“Neighbors got used to seeing him stand on the ladder, cutting his steadily growing bushes. The shrubs began to take on different shapes.”以及“Fryar began planting trees and using zip ties, coat hangers,PVC pipes,and even his wifes old stockings to ac
18、hieve the forms he wanted.”可知,Fryar用很多方式使他的植物长成不同的形状,从而使得他的花园独特。答案:A5What does the underlined word “thrived” in Paragraph 3 mean?ADied away.BBecame weak.CFaded slowly. DGrew strong.解析:词义猜测题。画线词前面的句子提到许多专业园艺师对Fryar的成就感到惊讶,由此判断,他有非凡的园艺技术,能够化腐朽为神奇,故画线词所在句子应表示“一些在南方无法生存的植物在他的照料下也茁壮成长”,D项表意符合语境。thrive“兴旺
19、,欣欣向荣,茁壮成长”。答案:D6What made Fryar win the award?APassion and innovation.BPatience and generosity.CAmbition and sympathy.DWillingness and honesty.解析:推理判断题。根据文中的“Pearl Fryar knew he wanted to do something unique”“Fryar often tended his garden at night”“Fryar began planting trees and using zip ties,coat
20、 hangers,PVC pipes,and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted”“Show me anyone who works at anything with a passion”等信息可知,Fryar 对园艺充满热情,并且有自己的想法,敢于尝试,勇于创新。由此可知,他的热情和创新是他获奖的关键。答案:A7What is the best title for the text?AMaking a Man into a HeroBThe Hard Life of Pearl FryarCTransform
21、ing a Garden into ArtDThe First Man of “Yard of the Month”解析:标题归纳题。文章主要讲述了Pearl Fryar通过自己的努力、热情和创新把奄奄一息的植物变为艺术品,把自己的园圃打造得独一无二,令人赞叹。C项“Transforming a Garden into Art”体现了文章的主旨。答案:C 【词汇积累】nursery n苗圃;日间托儿所 delicate adj.微小的,精美的property n房屋及院落;所有物;不动产C(2021临沂枣庄两地联考) By now its almost common knowledge tha
22、t spending time in nature is good for you. Areas with more trees tend to be less polluted, so spending time there allows you to breathe more easily. Spending time outdoors has been linked with reduced blood pressure and stress, and seems to motivate people to exercise more. So itll come as no surpri
23、se that theres research showing that spending time in nature is good, which has been known for thousands of years. Therere dozens of papers showing that.University of Exeter Medical School researcher Mathew P. White said,“We get this idea, because patients are coming to us and theyre saying,Doctor,
24、how long should I spend?and the doctor is saying, I dont really know.” So White and his team decided to find out by using data collected from nearly 20,000 people in England through the Monitor of Engagement with the Natural Environment Survey. And their answer? Two hours a week. People who spent at
25、 least that much timeeither all at once or totaled over several shorter visitswere more likely to report good health and psychological wellbeing than those with no nature exposure. Remarkably, the researchers found that less than two hours offered no significant benefits.So whats so special about tw
26、o hours?“I have absolutely no idea. Really. We didnt have an apriori (由因及果的) guess at what this would be. It emerged. And Id be lying if I said we predicted this. I dont know.” Even more noteworthy, the twohour benchmark (基准) applied to men and women, to older and younger folks, to people from diffe
27、rent ethnic backgrounds, occupational groups, socioeconomic levels and so on. Even people with longterm illnesses or disabilities benefited from the time spent in natureas long as it was at least 120 minutes per week.While the findings are based on a tremendous number of people, nobody knows why or
28、how nature has this benefit.“I want to be really clear about this. This is in very early stages. Were not saying everybody has to do 120. What research do we need to take this to the next step before doctors can have the true confidence to work with their patients? But its certainly a starting point
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379358.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
英语选修6外研版MODULE 4江西课件PPT:PERIOD Ⅰ.ppt
