河北省平山县2016高考英语阅读理解一轮讲练(18)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 平山县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 18 答案
- 资源描述:
-
1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。For many of us, aspirin, one of the most common nonprescription drugs, is a constant companion. It is the most effective drug that we have, and if we eliminated all but three drugs, aspirin would definitely be one of the three drugs we should keep. Even with all
2、the new drugs available, it still has a place in many of our medicine cabinets, as a “miracle drug” in its ability to fight pain and inflammation (炎症) and even more amazing in its ability to reduce heart attack and stroke risk. Aspirin is the first member of a class of substances called non-steroida
3、l anti-inflammatory drugs (NSAIDs非甾体抗炎药). These drugs reduce pain, fever and inflammation, and are used to treat a variety of conditions. Many believe that aspirin has many benefits not yet fully understood. Media reports on the use of aspirin to prevent or treat diseases such as heart attacks and c
4、ancer leave many people struggling to keep all the facts straight. Others who cannot tolerate aspirin might feel a bit left out as new uses and benefits of aspirin continue to appear in the news. In all cases, more researches are needed to determine what benefits aspirin may provide and whether thes
5、e benefits would outweigh the potential side effects. Aspirin, for example, is known to cause gastrointestinal (胃肠的) bleeding with heavy use, and there is research that indicates an increased risk of bleeding-related stroke in people who use it regularly. In some cases, these reactions can be killer
6、s. Another potentially deadly problem is aspirin poisoning and most people dont know about it. Before you start taking any of these over-the-counter (不需处方也可出售的) drugs on a long-term basis, its a good idea to discuss it with your health care provider. 1. From the second paragraph we know. A. Humans h
7、ave fully understood the benefits of aspirin. B. Aspirin is the only member of non-steroidal anti-inflammatory drugs. C. Not every one of us can take aspirin. D. Aspirin can be used to stop bleeding. 2. Whats the third paragraph mainly about? A. Many researches about aspirin. B. Aspirins side effect
8、s. C. New uses of aspirin. D. The unknown aspects about aspirin. 3. The underlined word in the first paragraph means. A. kept B. saved C. investigatedD. removed4. According to the passage, which of the following is TRUE? A. Aspirin can cure us of most diseases. B. Aspirin is important in reducing pa
9、in and heart attack. C. The side effects of aspirin outweigh its benefits. D. We can buy some aspirin and take it immediately if we dont feel well. 【参考答案】14、CBDB阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed a
10、bout attitudes to dirt.In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French
11、king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to a
12、void the attack of disease, the nobleman should not go out.Though the belief in the merit of dirt was longlived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are pra
13、ctical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War .Advertisements repeatedly sell the idea; clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?Attitudes to d
14、irt still differ hugely nowadays.Many firsttime parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.On the contrary,Mary Ruebush,an American immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system.
15、And the latter position is gaining some ground.本文介绍了人们对灰尘的不同态度和看法。16世纪早期,人们认为灰尘能阻挡疾病。人们不能洗澡。18世纪时人们认为洗掉灰尘对身体有好处,能阻止疾病。而现在,人们对灰尘有不同看法,有人认为不能碰灰尘,而有人认为灰尘能增强免疫力。1The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because _.Athey lived healthily in a dirty environmentBthey thought bat
16、h houses were too dirty to stay inCthey believed disease could be spread in public bathsDthey considered bathing as the cause of skin disease答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二、三句话可知。人们认为公共浴池是特别危险的,法国和英国的国王都关闭了他们的浴池,由此可知C项正确。2Which of the following best describes Henry IVs attitude to bathing?AAfraid. BCurious.CAp
17、proving. DUninterested.答案:A。推理判断题。根据短文第二段最后两句话可知,享利四世以脏出名,当他得知有人洗澡,为了避免疾病侵袭,他下令不准这人出门。由此可知享利四世对于洗澡是相当害怕的。3. How does the passage mainly develop?A. By providing examples.B. By making comparisons.C. By following the order of time.D. By following the order of importance.答案:C。细节理解题,本文是以时间为线索进行写作的。先写16世纪
18、人们对灰尘的态度,然后是17世纪,最后写到今天人们的态度。4What is the authors purpose in writing the passage?A. To stress the role of dirt.B. To introduce the history of dirt.C. To call attention to the danger of dirt.D. To present the change of views on dirt.答案:D。细节理解题。整篇文章作者陈述了三个不同的时间,人们对待灰尘的看法,由此向我们展示了人们对灰尘观点的改变。【四川省2014“联测
19、促改”活动模拟试题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答落卡上将该项涂黑。An angler (垂钓者)got the shock of his life when his prize catch turned out to be a crocodile.Alan_Prangncl, 64, was reportedly fishing in the 22-acre lake near Ringwood when he felt a sharp tugand started to reel the heavy but unknown fish in.Bu
20、t, according to the Southern Daily Echo, when the end of the line appeared, the angler claimed it was actually a two-foot long crocodile.Alan, who has been fishing since lie was six years old, told the paper: When it appeared I saw it was acrocodile about two feet long.It was underneath where I was
21、sitting on my box on the water and just lay by the side of my fact for about eight seconds. Then it shot back into the lake.It opened its mouth and let out the fish-or what was left of it. It had cut it in half and there was just its head and pan of the body.“I was in disbelief-I had -o justify in m
22、y mind what I had just seen.the NHS worker reportelly thirks the crocodile was dropped in after its owner found it too big to deal with He added: 1vc been fishing in that lake for six years and for the club since 1963, so I know everythingabout the lake.Im the person who saw it and Ive nothing to ga
23、in by lying abut it”.Fishing club officials and Mr PrangneLl have refused to disclose the exact location of the Hampshire lake for fear of large groups pouring in.36. What does the underlined it in Paragraph 6 refer to?A. The crocodile. B. The fish. C. The lake. D. The box.37. What is Alan Prangrell
24、?A. A worker. B. A man living on fishing.C. A fishing club official. D. A reporter of the Southern Daily Echo.38. What can be infix-red from the underlined sentence?A. Some people didnt believe Prangmclls story.B. Some other people also saw the crocodile.C. Prangnell was believed to have got a prize
25、 for the crocodile.D. Pranenell was very disappointed as he had not got the crocodile.【参考答案】35、D BAA 文化教育型阅读(一)A few years ago, I took a sightseeing trip to Washington,D.C.Standing outside the Ronald Reagan Center, I heard a voice say, “Can you help me?” When I turned around, I saw an elderly blind
26、woman with her hand extended (伸展)In a natural reflex (反射), I reached into my pocket, pulled out all of my loose change and placed it on her hand without even looking at her.I was annoyed at being bothered by a beggar.But the blind woman smiled and said, “I dont want your money.I just need help findi
27、ng the post office.”In an instant, I realized what I had done.I judged another person simply for what I assumed she had to be.I hated what I saw in myself.This incident reawakened my belief in humility (谦恭), even though Id lost it for a moment.The thing I had forgotten about myself is that I am an i
28、mmigrant(移民)I left Honduras and arrived in the US.at the age of 15.I started my new life with two suitcases, my brother and sister, and a strong, seriousminded mother.Through the years, I have been a dishwasher, mechanic and pizza delivery driver among many other humble (卑微的) jobs, and eventually I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
