2021-2022学年高中英语 Module5 A Lesson in a Lab 模块形成性评价练习(含解析)外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Module5 Lesson in Lab 模块形成性评价练习含解析外研版必修1 2021 2022 学年 高中英语 模块 形成 评价 练习 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、模块形成性评价(五)(Module 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Before feeding the dog, Im going to clear up its house. W: Its about time. Look at the mess! It smells terrible. 1. What is the m
2、an going to do first?A. Feed the dog. B. Walk the dog. C. Clean the dog house. 答案: CText 2M: Make one copy of this document for me and twenty for other managers. W: OK, Mr Collins. As soon as I send the e-mail to the important client, I will go to deal with this. 2. What is the woman related to Mr C
3、ollins?A. His secretary. B. His client. C. His manager. 答案: AText 3M: The food in this restaurant is pretty good. And they also give the best service. W: Thats right. Have you been here before?M: No, but my friend Bob often comes here. 3. What are the speakers mainly talking about?A. A public servic
4、e. B. A restaurant. C. The mans friend. 答案: BText 4W: If your back is painful, maybe you shouldnt get out of bed, dear. Dont go to the kitchen. Ill bring breakfast here. M: No, no. My back feels worse lying down. Help me get dressed, please. Then Ill walk outside a little. 4. Where does the conversa
5、tion take place? A. In the kitchen. B. In the bedroom. C. Outside the house. 答案: BText 5W: How did you like the movie, John? Tom said it was boring. But I know you were excited to see it. M: I cant decide. Some parts were all right, and others not so good. 5. What does the man think of the movie?A.
6、Exciting. B. Boring. C. Just so-so. 答案: C第二节(共15小题;每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Marissa, if your papers continue to be late, I will have to give you a failing grade for the c
7、ourse. W: Im sorry! Ive been having a really hard semester. M: You need to try a little harder, okay?W: I know, I will. Theres just been a lot going on lately. Im moving out of my house, and my brother is in the hospital. M: Im sorry to hear that, but this is the 7th paper youve turned in late. W: I
8、 promise Ill get the next one in on time. Just please dont fail me. M: Ill give you one more chance, but just one. Dont let me down. 6. How does the woman most likely feel?A. Sorry. B. Disappointed. C. Annoyed. 答案: A7. What has happened to the woman recently?A. She failed in the exams several times.
9、 B. She moved out of her brothers house. C. She turned in papers late. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hey, Frank, I have just got a working holiday visa for the UK, and I wonder what I can do there. M: The working holiday visa lasts six months, and you can work for three months. If your English is go
10、od, you shouldnt have a problem getting work in a bar. But if you dont like the noisy, smoky and no tipping bar, you can work in a restaurant. Thats another way to use your English, meet some different people and more importantly, you can get some tips. W: OK, I prefer to work in a restaurant. My vi
11、sa is for 6 months, so Ill study for the first 3 months and work for the second 3 months. M: But remember, its a holiday. Its not for studying. You travel from place to place and you pick up jobs on the way. You can work for a maximum of three months, but no more. W: Oh, thats interesting. Thanks a
12、lot. M: If you have more questions, Ill be there. 8. What does the man think of the bar environment?A. Quiet. B. Smoky. C. Good. 答案: B9. Whats the advantage of working in a restaurant over a bar?A. Improving English. B. Meeting different people. C. Earning some tips. 答案: C10. How long can the woman
13、work in the UK?A. 3 months. B. 6 months. C. 9 months. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: I just went to the doctor, and he said that according to my BMI, which means Body Mass Index, I am officially overweight. Do I look fat to you? W:I mean, you could lose a few pounds, but I certainly dont think you l
14、ook fat. Did he suggest anything to help you lose weight?M: He just said the usual stuff, like “eat less and exercise more”. I guess I could cut out soda. . . W: Maybe you should cut out the sweets. M: I eat sweets when Im stressed out, so thats going to be hard. I guess I should go to the gym tomor
15、row. Im a member, but I never go. W: I thought we were going to that new restaurant tomorrow after work. Weve been talking about it for weeks. M: Well, its probably not healthy for me to be going out to eat, you know? The gym seems like a smarter choice. Come to think of it. Maybe Ill go to the groc
16、ery store tonight and stock up on healthy options, too. 11. What does the woman suggest the man do?A. Give up soda. B. Stop eating the sweets. C. Exercise more. 答案: B12. What will the man do tomorrow?A. Go to the gym. B. Go out for dinner. C. Go to the grocery store. 答案: A13. What is the conversatio
17、n mainly about?A. Losing weight. B. Healthy meals. C. A new restaurant. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Well, you know, I enjoy staying in shape. I generally get up every morning at 5: 30 am, and exercise indoors. W: Hey, jogging to the refrigerator for a glass of milk doesnt count. M: Yes, I usually
18、 lift weights. This helps me build muscle strength. Besides, I am fond of boxing because it helps me burn off stress and reduce anxiety. W: Oh yeah, those lies. Ill never buy this story. Actually, a study suggests using a fitness tracker can record and encourage you to take 10, 000 steps a day. Your
19、 immediate action matters. Not your words!M: 10, 000 steps? That is too much. Will a quarter as much as that help?W: Of course. Clay Marsh from Ohio State University says “Any amount of activity will do. As long as you stick to it, you will benefit. ”M: OK. I will start walking tomorrow. 14. What is
20、 the womans attitude toward the mans description?A. Understanding. B. Doubtful. C. Ambiguous. 答案: B15. Why does the woman speak of a study?A. To persuade the man. B. To support her findings. C. To reduce the mans anxiety. 答案: A16. What does Clay Marsh probably do?A. He is an athlete. B. He is a coac
21、h. C. He is a teacher. 答案: C17. What exercise will the man take tomorrow?A. Boxing. B. Walking. C. Weightlifting. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。W: It was 2: 05 in the afternoon. When I entered the classroom, I was surprised to see a video camera. Our class teacher was operating the camera, and my classmate
22、s were all talking among themselves slowly. Most of us had never been in front of a video camera before, so we were quite nervous. As for myself, I had once faced one at home. My uncle was shooting when we were celebrating my sisters birthday. But this was completely different. We had to talk about
23、our articles as if we were reading news on TV. The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article, I forgot the article and couldnt resist looking down at it. It was a completely different experience for me, thanks to our class teacher. 18. What were the student
24、s going to do?A. Read news on TV. B. Celebrate the writers sisters birthday. C. Read their articles in front of a video camera. 答案: C19. Why was the writer so nervous?A. She had never stood before a video camera. B. She had never read her own article before a video camera. C. This camera was differe
25、nt from the one she had once faced. 答案: B20. What was the writers feeling to her class teacher?A. Nervous. B. Afraid. C. Thankful. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A It is easier to float in the ocean than it is to float in a swimming pool. Do you know why? Ocean water is full of sal
26、t and salt water can hold up more weight than fresh water. See for yourself! You Will Need: 3 cups of warm water Measuring cup Wide-mouthed jar Salt Spoon Raw potato You Will Do: 1. Pour 1. 5 cups of warm water into the jar. 2. Add 1/3 cup of salt. 3. Stir(搅拌) until the salt is completely dissolved.
27、 4. Add another 1. 5 cups of water. Pour it slowly over the back of the spoon into the jar so that the two liquids will not mix together. 5. Gently place the potato into the jar. Do not drop it. What Will Happen: The potato will sink but only halfway! Why? Salt water is heavier than fresh water, so
28、it will stay on the bottom. The fresh water will remain on top. The potato is heavier than the fresh water, but it is lighter than the salt water. That is why the potato will sink halfway down. 【文章大意】在海洋中漂浮比在泳池更容易, 因为海洋中富含盐分, 盐水比淡水承载更多的重量。21. In which step of the experiment do you add the salt?A. St
29、ep 1. B. Step 2. C. Step 3. D. Step 4. 【解析】选B。细节理解题。根据文中You Will Do: . . . 2. Add 1/3 cup of salt. 可知在第二步中你需要加入盐, 故选B。22. In Step 4 of the experiment, why do you pour the water over the spoon “slowly”?A. Because it is easier to see what you are doing. B. Because it pushes the fresh water to the bott
30、om. C. Because it will keep the water from coming out. D. Because it will keep the liquids from mixing together. 【解析】选D。推理判断题。根据实验第四步Pour it slowly over the back of the spoon into the jar so that the two liquids will not mix together. 可知, 缓慢加入水, 是为了不让两种液体混合在一起。23. In the experiment, what should you
31、do right after you pour the water over the spoon?A. Add the salt to the water. B. Stir the salt into the water. C. Place the potato in the jar. D. Pour warm water into the jar. 【解析】选C。细节理解题。根据实验第五步 5. Gently place the potato into the jar. Do not drop it. 可知注入水以后要轻轻地把土豆放入广口瓶, 故选C。BA few months after
32、Wu Xingyu was congratulated by teachers for graduating from the university, the 23-year-old has been making his dream of relieving tens of thousands of teachers in China from drowning in marking papers a reality. Yitiku, an online software system based on Wus idea, eases the workload of teachers by
33、doing many of the functions that they did, such as selecting the test questions, forming an exam paper, and preparing exercises for the students. The features of Yitiku may sound quite simple, but this idea won his company millions of dollars from Chinas Internet giant Tencent in January. The unexpe
34、ctedly successful fund raising story became a popular conversation starter among the people in the education business. “I can say its quite an achievement for me and our company. As far as I know, Im the first CEO born after 1990s that Tencent has invested (投资) in, and we are the first online educat
35、ion company they have invested in, ” Wu Xingyu told China Daily. Different from other online companies that treat students as clients (客户), Yitiku has chosen teachers as their focus. “ We make the work of teachers easy. Usually it takes two to three hours for them to prepare a new exam paper. Now it
36、s just three clicks, ” said Wu. He is quite satisfied with the major feature of the software. Sitting in his 10-square-meter office in Zhonguancun, a hub of innovation (创新) in Beijing, Wu looks confident and chatty when talking about his business. His fast-speed answers give people an impression tha
37、t he has years of experience in the online education sector. The fact is that he had been putting most of attention in directing courses at an art college until about a year ago. 【文章大意】本文讲述了一位23岁的年轻人为了减轻教师的工作量开发了辅助老师教学的软件。24. The best title for this passage might be_. A. 23-year-old wants to ease wo
38、rkload of teachersB. the achievement made by a boy born after 1990sC. Yitiku, an online software system loved by teachers D. A 23-year-old surprises Chinas Internet giant【解析】选A。主旨大意题。文章介绍了23岁的应届大学毕业生为了减轻老师组卷批卷的负担开发了Yitiku软件系统, A项较为切题。25. Yitiku has the following functions EXCEPT _. A. designing test
39、 papers B. choosing the test questionsC. teaching the students D. grading papers【解析】选C。细节理解题。根据第一、二段可知, 该系统可以选题、组卷和批卷, 但没有教学生的功能。26. The underlined word “hub” in the last paragraph means _. A. special centerB. small houseC. big marketD. supermarket【解析】选A。词义猜测题。众所周知, 北京的中关村, 是高科技公司的云集之地, 是许多高科技企业的研发中
40、心, 故选A。27. What will be continued after the last paragraph?A. Wus family background. B. How Wu got the great idea. C. What Wu studied in an art college. D. Wus experience in directing courses. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段 Sitting in his 10-square-meter office in Zhonguancun, a hub of innovation in Beijing可判断
41、出, 接下来将会讲述他的主意是如何获得的。CA Teenage Inventor The world could be one step closer to quick and inexpensive Ebola detection thanks to a teenager from Connecticut. Olivia Hallisey, a junior at Greenwich High School, was awarded $50, 000 in the Google Science Fair for her new method that detects Ebola, a vir
42、us that causes bleeding from different parts of the body and usually causes death. Olivias method is to ask patients to put their saliva (唾液) onto a testing card. The card changes color if the person is catching Ebola. Present Ebola tests take up to 12 hours and cost $1, 000. Olivias method, however
43、, can be done just in 30 minutes for about $25. Besides, the sample (样本) doesnt have to be put in a refrigerator thanks to the silk material Olivia uses to produce the testing cards. Olivia was inspired to deal with this global problem after watching the news that more than 10, 000 people died from
44、Ebola in West Africa. She was particularly worried about the fact that, while the acts of involvement can improve survival rates, present detection methods are costly, time-consuming and require complex tools. Olivia got help from her science research teacher. She drew out directions from past resea
45、rch, and figured out detection systems that have proven to work with other diseases, including Lyme disease and yellow fever. “What affects one country affects everyone, ” Olivia told CNBC. “We have to work together to find answers to the huge challenges which cause harm to the global health. ” The
46、Connecticuts teen, who hopes to become a doctor one day, was named the Google Science Fair winner in the competition of 20 competitors from across the globe. The fair is open to young people between the ages of 13 and 18 in most countries. Olivia hopes her success will inspire other girls interested
47、 in science and computers. “I would just encourage girls to try it in the beginning, and remind them that they dont have to feel naturally drawn or feel like they have a special talent for maths or science, ” she told CNBC, “but just really look at something they are interested in and then think how
48、 to improve something or make it more enjoyable or relate it to their interests. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一名青少年发明家。正是因为这名来自康涅狄格州的青少年, 世界距离快速廉价的埃博拉检测又近了一步。28. According to the passage, present Ebola detection methods _. A. must use a large amount of samplesB. may detect other deadly viruses as wellC. hav
49、e proven to be ineffective in practiceD. require samples to be kept in refrigerators【解析】选D。推理判断题。根据第二段中The card changes color if the person is catching Ebola. Present Ebola tests take up to 12 hours and cost $1, 000. Olivias method, however, can be done just in 30 minutes for about $25. Besides, the
50、 sample doesnt have to be put in a refrigerator thanks to the silk material Olivia uses to produce the testing cards. 可知, 目前的埃博拉检测方法要求样本保存在冰箱中。故选D。29. What can we learn about Olivias method?A. Time-consuming. B. Cheap. C. Complex. D. Out of date. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中The card changes color if the pers
51、on is catching Ebola. Present Ebola tests take up to 12 hours and cost $1, 000. Olivias method, however, can be done just in 30 minutes for about $25. 可知, Olivia的方法是“便宜的”。故选B。30. What does the underlined word “drawn” in Paragraph 5 probably mean?A. Attracted. B. Controlled. C. Admitted. D. Exposed.
52、【解析】选A。词义猜测题。根据最后一段中I would just encourage girls to try it in the beginning, and remind them that they dont have to feel naturally drawn or feel like they have a special talent for maths or science“我只是想鼓励女孩们在一开始就尝试一下, 并提醒她们不必觉得自己天生就被吸引, 也不必觉得自己在数学或科学方面有什么特别的天赋。”推知画线词的意思是“吸引”。故选A。31. The Google Scien
53、ce Fair is intended for _. A. studentsB. doctorsC. inventorsD. scientists【解析】选A。推理判断题。根据第二段第一句Olivia Hallisey, a junior at Greenwich High School, was awarded $50, 000 in the Google Science Fair for her new method that detects Ebola. . . 可知, the Google Science Fair是为学生准备的。故选A。【方法技巧】词义猜测题的做法任何一篇文章中的句子
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380413.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
