2021版高考英语一轮复习 限时规范练5 Unit 3 Celebration A 北师大版必修1.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练5 Unit Celebration 北师大版必修1 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、限时规范练5 Unit 3 Celebration A核心素养关键词:培养学生人与社会、了解未来生活的思维意识限时规范练第10页一、阅读理解ATheRedBicycle is a storybook about a bicycles journey from North America to the countryside in West Africa.The full name of the book is TheRedBicycle:TheExtraordinaryStoryofOneOrdinaryBicycle,and was written by Jude Isabella from
2、 Canada.Leo wants a bike,not just any bike but a red one.He makes money by doing part-time jobs until he has enough money to buy it.He loves his new bike and names it Big Red.He rides Big Red everywhere for many years until he is finally too big for it.Because he has taken such good care of the bike
3、,it looks almost new.He wants to give the bike to someone who really needs it,and will love it the way he does.Leo learns about a charity that sends donated bikes to people in Africa.When Big Red arrives in Africa,the bike finds a new owner,a young girl named Alisetta.She learns to ride Big Red and
4、uses it to help her family on their farm.She also rides Big Red to the market to sell goods that her grandmother made.She earns money so her sister can go to school.Alisetta earns enough money to buy another bike.But while she is gone,Big Red is destroyed by a pig.A worker from a hospital then takes
5、 Big Red,repairs it,and turns it into an ambulance.Then,a young woman,named Haridata,uses the bike to bring sick people to the hospital.What a wonderful journey the bicycle takes and what a useful life it has.TheRedBicycle is a great story.It will inspire children from around the world to help other
6、s,and do something as simple as donating their bikes to a charity.【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了JudeIsabella所著的红色自行车。该书以一辆红色自行车为线索,讲述了它意义非凡的生命旅程,鼓励青少年乐善好施,帮助他人。1.What is TheRedBicycle about? A.A bicycle making a difference to many peoples lives.B.Leos journey from North America to West Africa.C.Jude Isabellas t
7、ravel experience in Canada.D.A global journey on a red bicycle.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“TheRedBicycle:TheExtraordinaryStoryofOneOrdinaryBicycle”和文章末段中的“Whatawonderfuljourneythebicycletakesandwhatausefullifeithas”可知,该书是关于一辆平凡自行车的非凡故事,讲述了它在他人的生活中做出贡献的故事。2.How does Leo get his bike?A.He gets it from a charit
8、y.B.He borrows it from others.C.He buys it by saving money.D.He receives it through a donation.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Hemakesmoneybydoingpart-timejobsuntilhehasenoughmoneytobuyit”可知,Leo攒钱买下了这辆红色自行车。3.What happens to the red bicycle after Alisetta buys a new one?A.It is brought to patients who need it.B.
9、It is turned into an ambulance.C.It is damaged by her sister.D.It is fixed by Haridata.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“AworkerfromahospitalthentakesBigRed,repairsit,andturnsitintoanambulance”可知,Alisetta买了新自行车之后,红色自行车被改装成救护车。BFor all those who agree with Neil Gaimans motto in AmericanGods that “a town isnt a town
10、 without a bookstore,” what might be the perfect holiday choice has just been listed on Airbnb:the chance to become a bookseller for a week or two.For the total cost of 150 a week,guests at The Open Book in Wigtown,Scotlands national book town,will be expected to sell books for 40 hours a week while
11、 living in the flat above the shop.Given training in bookselling from Wigtowns community of booksellers,they will also have the chance to put their “own stamp” on the store while theyre there.“The Open Books aim is to celebrate bookshops,encourage education in running independent bookshops and welco
12、me people around the world to Scotlands national book town,” says the Airbnb listing.The Open Book is leased (出租) by the Wigtown Book Festival from a local family.Organisers have been letting paying volunteers run the shop for a week or two at a time,and opened the experience up to the world at larg
13、e.“I wouldnt call it a working holiday,” said Adrian Turpin,director of the Wigtown Book Festival.“Its not about cheap labour (体力劳动) its about offering people an experience.” The money is “just necessary to cover our costs,” said Turpin,admitting that “it can be a hard life,selling books in a small
14、town,so its not a holiday for everybody.”“I think the shop would have closed,without this,” he said.“So part of the idea was to get new people in people who would hopefully end up having a good time and a long-standing relationship with the town.”The idea comes at a difficult moment for independent
15、booksellers.In 2005,there were 1,535 independent bookshops in the UK,with the number dropping to 939 by 2014.So far,The Open Book has been leased around 10 times,with guests including those from The Bookshop Band,a librarian from Portland,a Dutch government employee,and an 80-year-old couple.【篇章导读】本
16、文是新闻报道。苏格兰西南部的威格敦小镇是苏格兰的“国家图书镇”,在小镇的众多书店中,有一家书店可对外出租,这种经营方式使得几近倒闭的书店生机焕发。4.WhatdoesAirbnboffer?A.NeilGaimansbooks.B.Mottosoffamouspeople.C.Achancetorunabookstore.D.Aholidaytriptosmalltowns.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“whatmightbetheperfectholidaychoicehasjustbeenlistedonAirbnb:thechancetobecomeabooksellerfora
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380918.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
