2020_2021学年新教材高中英语UNIT3DIVERSECULTURES单元测试卷同步作业含解析新人教版必修第三册202103121106.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 UNIT3DIVERSECULTURES 单元测试 同步 作业 解析 新人 必修 第三 202103121106
- 资源描述:
-
1、UNIT 3单元测试卷(满分:100分建议用时:90分钟)第一部分单项选择(15分)()1Salisbury sent him on a diplomatic(外交的) _ to North America.AcomicBdiagramCcheeseDmission()2The purpose many people practice jobhopping(跳槽) is to seek their _ in most times.AchanceBfortuneCopportunityDluck()3She plans to spend a few days at home, then _ to
2、 Pingxiang, the nearest city, where her boyfriend works as a hairdresser.AearnBescapeCheadDfold()4Bees, bats and rodents, to name _ a few, can see what humans cant ultraviolet light. AandBsoCorDbut()5The development of science and technology has _ many changes in peoples life.Abrought aboutBbrought
3、outCbrought downDbrought in()6Mary, how about going to the movies after supper?_ great.ASoundBSoundsCSoundingDTo sound()7The purpose of new technologies is to make life easier, not _ it more difficult.AmakeBmadeCmakingDto make()8My father is a _ man who always treats others kindly.AwildBstrictCmildD
4、patient()9He recognized her face but her name _ from him.ArunBescapedCsavedDmanaged()10He had a wonderful childhood when _ with his mother to all corners of the world.AtravelsBto travelCtravelledDtravelling()11None of them saw what they did as a career: it was simply a way to _.Aearn a livingBbring
5、aboutCturn intoDtake care()12It should _ you perfectly, and meet your needs.AselectBsuitCsettleDcontain()13Chinas image is improving steadily, with more countries _ its role in international affairs.ArecognizingBbeing recognizedCto be recognizedDrecognized()14I didnt think about the danger at the ti
6、me. _ I was shaking like a leaf(浑身发抖)AUpwardsBBackwardsCAfterwardsDForwards()15The new railway is _ construction now and it is expected to be finished in three months.AforBinCunderDto【答案】15 DBCDA610 BDCBD1115 ABACC第二部分阅读(30分)第一节 阅读理解(20分)AIf it had not been for Fan Jinshi and her team, the world cul
7、tural heritage at Dunhuang Mogao Grottoes in a remote Chinese desert might have long been destroyed by sand, weather and humans.Born and raised in Shanghai, Fan has spent half a century fighting an uphill battle to preserve the ancient Buddhist wall painting at Dunhuang, in Northwest Chinas Gansu Pr
8、ovince. The 1,651yearold Dunhuang Mogao Grottoes are a huge collection of Buddhist artmore than 2,000 buddha figures and 45,000 square meters of paintings spread among 735 caves. It is Chinas first UNESCO World Heritage Site.Archaeologist Fan was sent to Dunhuang after graduation from Peking Univers
9、ity in 1963While in Dunhuang, a remote village in the desert then, Fan lived in an abandoned temple. At first, she did not even dare to go out to the toilet at night. To protect the treasures from sand and dampness, Fan and other workers put doors on the caves, planted trees and started monitoring t
10、emperature and humidity in the caves. They also controlled the number of visitors.In the late 1990s, with tourism booming nationwide since national holidays were extended, the local government planned to go public with(公之于世) Dunhuang Mogao Grottoes, but found Fan firmly in_their_way. “The heritage w
11、ould have been destroyed if it had been listed,” she said.Dunhuang Academy has now photographed and cataloged online all the sculptures and paintings. “Despite our efforts to minimize damage, we cant completely stop them from being eroded.But the digital database will last.”Fan was grateful when her
12、 husband joined her in Dunhuang in 1986 after 19 years of separation. Her two sons grew up in Shanghai with their aunt. “I have not been a good mother or wife. With regard to my family, Im full of guilt,” she said.Fan, 79, retired two years ago as the director of Dunhuang Academy but continues her e
13、fforts as a national political adviser.()16Which of the following measures didnt Fan Jinshi take to protect Dunhuang Mogao Grottoes?AOpening Dunhuang Mogao Grottoes to the public extensively.BPlanting trees and stopping the Dunhuang Mogao Grottoes being eroded.CPicturing and classifying all the scul
14、ptures and paintings online.DPutting doors on the caves and monitoring temperature and humidity.()17What does the phrase “in their way” in Paragraph 4 mean?AGoing to a place.BBeing in favor of something.CRejecting something.DGiving in to something.()18What kind of person do you think Fan is?AConside
15、rate and easygoing.BKind and intelligent.CHumorous and sweet.DDevoted and persistent.【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了北大才女、“文物保护杰出贡献者”国家荣誉称号获得者樊锦诗奉献一生守护敦煌莫高窟的故事。16A细节理解题。根据第三段中 “To protect the treasures from sand and dampness, Fan and other workers put doors on the caves, planted trees and started monitoring tempe
16、rature and humidity in the caves. They also controlled the number of visitors.”及第五段中 “Dunhuang Academy has now photographed and cataloged online all the sculptures and paintings.”可知,为了保护敦煌莫高窟,樊锦诗和她的伙伴给洞穴装上门、植树、监测洞内温度和湿度、控制游客数量、在网上对所有的雕塑和绘画进行了拍照和编目。四个选项中,只有A项未提及。17C词义猜测题。根据后句 “ The heritage would hav
17、e been destroyed if it had been listed,she said.”可知,樊锦诗说:“如果这份遗产被列入名录,它早就被毁了。”由此可知,樊锦诗坚决反对当地政府将敦煌莫高窟公之于众的计划,故画线词“in their way”的意思是“反对某事”。18D推理判断题。根据第二段中 “Fan has spent half a century fighting an uphill battle to preserve the ancient Buddhist wall paintings at Dunhuang”及最后一段中 “I have not been a good
18、mother or wife. With regard to my family, Im full of guilt”可知,樊锦诗放弃照顾家庭,一生守卫敦煌莫高窟。由此可判断出樊锦诗具有奉献的和坚持不懈的精神。BThere is more of a connection between food and culture than you may think. On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food
19、 from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to our families, holding a special and personal value for us. Food from our family often becomes the comfort food(爽心美食) we seek as adults in times of frustration and stress.On a large scale, traditional food is an important part
20、 of culture. It also operates as an expression of culture identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness.Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exa
21、ctly the same. Some materials needed to make traditional dishes may not be readily available, so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries. Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from
22、different countries. Therefore, they have to make small changes about the original dishes to cater to a wider range of customers. Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the dishes.We should embrace(欣然接受)our heritage(传统) through our cultures food but also be
23、come more informed about other cultures by trying their food.It is important to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs, and is special to those who prepare it. Food is a window into culture, and it should be treated as such.()19Whats the function of food menti
24、oned in the article?ATo help motivate homesickness.BTo show national identity.CTo reflect a countrys history.DTo show a communitys superiority.()20Why do some immigrants have to change the original dishes in their restaurant?ATo attach cultural importance to their dishes.BTo announce the beginning o
25、f their life on foreign soil.CTo make the dishes popular among customers.DTo present their own food culture in a new way.()21Whats the authors attitude towards different food cultures?ANegative.BBalanced.CUnfair.DAgainst.【语篇解读】本文是一篇议论文,作者从食物与文化关系的角度表达了自己的看法,认为传统食物是文化的重要组成部分,它也是一种文化身份的表达,食物是了解文化的窗口。1
26、9B细节理解题。根据第二段中 “It also operates as an expression of culture identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness.”可知,文中提到食物是一种文化身份的表达。故选B项。20C细节理解题。根据第三段中 “Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from
27、the same countries as them, but to people from different countries.”可知,一些移民不得不改变他们餐馆原有的菜肴是为了迎合不同的顾客。故选C项。21B作者态度题。根据最后一段中 “We should embrace(欣然接受) our heritage(传统) through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food.”可知,我们应该通过文化食物来接受我们的文化遗产,但也应该通过品尝其他文化的
28、食物来了解其他文化。因此,作者对于不同的食物文化持均衡的态度。故选B项。CWhy is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys?The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green was a color that represented the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven.
29、Red is a symbol of good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year. For many nations, blue is a symbol of protection and religious beliefs. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils.People
30、s choice of colors is also influenced by their bodies reactions toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environments have been found to have fewer stomachaches.Red can cause a p
31、ersons blood pressure to rise and increase peoples appetites(食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a persons eye.Blue is another calming color. Unlik
32、e red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help.The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully.()22Why do Muslims regard green as a symbol of heaven?ABec
33、ause of their cultural values.BBecause of their commercial purposes.CBecause of their personal experiences.DBecause of their physical reactions to the color.()23Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?ATo relax people physically.BTo increase peoples appetites.CTo encourage peop
34、le to make a purchase.DTo cause a persons blood pressure to rise.()24What color might help lose weight according to the text?ARed.BBlue.CGreen.DPurple.()25Which can be the best title for the text?AColors and human beingsBThe cultural meaning of colorsCColors and personal experiencesDThe meaning and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383100.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
