2020_2021学年新教材高中英语Unit5IntotheunknownDevelopingideas课时素养评价含解析外研版选择性必修420210310283.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit5IntotheunknownDevelopingideas 课时 素养 评价 解析 外研版 选择性 必修 420210310283
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Into the unknownDeveloping ideas. 单句语法填空1. The shipwrecked (shipwreck)couple were rescued by two fishermen. 2. Recently, more and more archaeological (archaeology)discoveries have been made along the Silk Road. 3. I dived as a fish among the corals(coral) of Persia Gulf. 4. The citys average
2、rainfall was 14 millimetres (millimetre)in the 24 hours up to Friday morning. 5. Eight kilometres is roughly equivalent (equivalence)to five miles. 6. There was an impressive array of pill bottles stacked(stack)on top of the fridge7. Here are two thousand notables(notable), whose property will suppl
3、y the deficit(赤字). 8. All substances(substance), whether they are gaseous, liquid or solid, are made of atoms. 9. They were found on fishing vessels (vessel)in the 1800s. 10. They had accidentally damaged a gas pipe while drilling(drill). . 选词填空if any; be equivalent to; hold the record; open up; be
4、more familiar to1. The building of the railway opened up new land to the pioneers. 2. As far as I could see there were few, if any, foot police. 3. You know, 150 dollars is roughly equivalent to 1, 000 yuan in RMB. 4. Usually listen to English songs, watch some English movies, we will be more famili
5、ar to English pronunciation. 5. Tom may hold the record for the greatest number of hot dogs eaten in ten minutes. . 完成句子1. On the back wall of our classroom hangs a big clock, which looks very old. 在我们教室的后墙上挂着一只大钟, 看起来非常古老。(地点状语+倒装句)2. Seen from the top of the mountain, the small village looks more
6、beautiful. 从山顶上看, 这个小村庄更美。(过去分词短语作状语)3. The old man has two sons, one of whom works in New York. 这位老人有两个儿子, 其中一个在纽约工作。(介词+关系代词引导定语从句)4. He speaks Chinese quite well, considering that he has been in China for only a year. 考虑到他到中国才一年, 他的中国话讲得很不错了。(considering that )5. There goes the last train. 最后一班火车
7、开走了。(完全倒装). 阅读理解A(2021芜湖高二检测)The worlds oceans are some of the most interesting and breathtaking places on the entire planet. A lot of these oceans have witnessed a variety of disappearances and other mysteries, most of which cannot and have not been explained by modern science. Here are some intere
8、sting unsolved sea mysteries of the world. USS ScorpionIn February 1969, the USS Scorpion, an American submarine, departed from Norfolk, Virginia, on its way towards the Mediterranean. The crew had almost a decade of experience, and yet the sub disappeared and broke into pieces on the sea floor. The
9、re were 99 men aboard the sub, all of whom lost their lives. Baltic Sea SubIn the later half of 2014, a mysterious vessel( 大 船 ) was spotted by Swedish citizens, many of whom described it as a Russian submarine, in the Baltic Sea. The military spent much time in investigating, but found no sign of t
10、he mysterious sub. The search was named “the hunt for Reds in October. ”Bermeja IslandDuring the 1970s, Bermeja Island served as a bit of a marker for Mexico and their economic zone. Around 20 years later, the island disappeared without any sign. Along with the island, numerous important documents a
11、bout major oil reserves also went missing. Gulf of Mexico ShipwreckIn 2001, ExxonMobil was laying pipeline in the Gulf of Mexico when they ran into a shipwreck around 2, 600 feet under the surface. Upon exploring the shipwreck, archaeologists believed it to be a terrible spell, as something would co
12、nstantly go wrong when they went down to explore. SS Edmund FitzgeraldLake Superior is so large that it behaves like an inland ocean, including terrific storms. In November 1975, one such storm struck the vessel SS Edmund Fitzgerald, which was headed to Detroit. The Fitzgerald disappeared after comm
13、unications were lost. A week later, a sonar( 声呐) ship found the vessel 500 feet under the water. Not one body was found, though. 【文章大意】这是一篇说明文。海洋是整个地球上最有趣和最令人惊叹的地方之一。海洋见证了各种各样的失踪和其他神秘事件, 其中大多数不能也没有被现代科学所解释。文章主要介绍了世界上一些有趣的未解之谜。1. Why does the author think of USS Scorpion as a mystery? A. Because 99 m
14、en died aboard the sub. B. Because it lost its way towards the Mediterranean. C. Because the sub still sank even with experienced crew. D. Because there is no information of the unknown sub. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知船员们几乎有10年的经验, 但这艘潜艇还是消失了, 在海底摔成了碎片。由此可知, 作者认为蝎子号是一个谜是因为即使有经验丰富的船员, 潜水艇还是沉没了。故选C。2. What d
15、o Baltic Sea Sub and Gulf of Mexico Shipwreck have in common? A. Both are highly put on a bad spell. B. Both the names of the vessels are unknown. C. Both are found on the beaches. D. Both are said to be Russian vessels. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段可知2014年下半年, 一艘神秘的船只在波罗的海被瑞典公民发现, 其中许多人将其描述为一艘俄罗斯潜艇。以及第五段可知200
16、1年, 埃克森美孚公司在墨西哥湾铺设输油管道时, 在海底2 600英尺处偶然遇见了一艘沉船。在探索海难时, 考古学家认为这是一个可怕的咒语, 因为当他们下去探索时, 总会有东西出错。由此可知, 波罗的海潜艇和墨西哥湾沉船共同之处是都不知道两艘船的名字。故选B。3. Which mystery is different from the others? A. SS Edmund FitzgeraldB. Bermeja IslandC. Gulf of Mexico ShipwreckD. USS Scorpion【解析】选B。细节理解题。根据第四段中可知大约20年后, 这个岛消失得无影无踪。除
17、了这座岛屿, 大量关于主要石油储备的重要文件也消失了。结合其他的谜团都是关于船只的, 由此可知, Bermeja岛的谜团与其他的不同。故选B。B(2021天津高二检测)New Zealand will create one of the largest marine protected areas in the world, spanning an area of 620, 000 square km. “The Kermadec Ocean Sanctuary (保护区) will be one of the worlds most significant fully protected e
18、cosystems, ”the prime minister of New Zealand, John Key, told the UN General Assembly in New York. The sanctuary is in the South Pacific Ocean, about 1, 000 km north-east of New Zealand, and expands a marine reserve that surrounds some small islands. The area is considered important in terms of biod
19、iversity, featuring nearly 35 species of whales and dolphins, 150 types of fish and three of the worlds seven sea turtle species. It is also geologically significant, including the worlds longest chain of underwater volcanoes and the second deepest ocean trench, into 10 km underwater deeper than Mou
20、nt Everests height. The scale of the sanctuary will dwarf (矮化) any previous New Zealands protected area, spanning twice the size of the countrys mainland. It will cover 15% of New Zealands economic zone. Commercial and recreational fishing will be completely banned, as will oil, gas and mineral pros
21、pecting (勘探), exploration and mining. Keys government aims to pass legislation establishing the sanctuary next year. “The sanctuary is a world-class, unspoiled marine environment and New Zealand is proud to protect it for future generations, ”Key said. “New Zealanders value our coasts and oceans, wh
22、ich are an important part of our culture, economy and environment and we are committed to managing them sustainably. Creating protected areas will support not only our own fisheries, but those of our Pacific neighbors, adding to New Zealands efforts to help grow Pacific economies through the respons
23、ible management of their ocean resources. ”Nick Smith, New Zealands environment minister, said the sanctuary might impose a cost upon the mining industry but that it is important to protect the ocean before exploration takes place. “New Zealand needs to use its vast ocean resources for jobs and expo
24、rts in industries like fishing, aquaculture, minerals and energy, but we also need to set aside special areas where nature comes first and marine life is fully protected, ”Smith said. New Zealand will monitor the area via its navy and satellite technology. The Kermadec region will join three other k
25、ey areas in the Pacific protected by the US, the UK and Australia. Matt Rand, director of the Pew Charitable Trusts Global Ocean Legacy (遗产) campaign, welcomed Keys announcement. “New Zealand will create the gold standard of conservation areas in the sanctuary, preserving one of the fewly unspoiled
26、areas of ocean on Earth, ”he said. “This commitment is an exciting step toward meeting global goals to safeguard at least 30% of the ocean through fully protected marine reserves. ”【文章大意】本文介绍了新西兰将打造一个世界上规模最大的海洋保护区。4. Why is the Kermadec Ocean Sanctuary important in biodiversity? A. It has a superior
27、 geographical location. B. It has many different kinds of sea animals. C. Its environment is suitable for the growth of marine life. D. It is the only unspoiled area of ocean remained on Earth. 【解析】选B。 细节理解题。根据第三段第二句(就生物多样性而言, 该地区被认为是重要的, 具有近35种的鲸鱼和海豚, 150种鱼和7种世界海龟中的3种)可知, 这个海域有众多的海洋生物, 这对生物多样性是很重要的
28、。故选B。5. Which of the following will Key probably agree on? A. People are allowed to fish for fun in the sanctuary. B. All Pacific countries should be responsible for ocean resources. C. New Zealanders attach great importance to protecting the sanctuary. D. New Zealand has made great achievement in c
29、reating protected areas. 【解析】选C。 推理判断题。根据第五段中New Zealanders value our coasts and oceans, which are an important part of our culture, economy and environment and we are committed to managing them sustainably. (我们新西兰人民珍惜自己的海岸和海洋, 这是我们文化、经济和环境的重要组成部分, 我们致力于可持续管理。)可知, Key会同意C项观点。6. What can we infer fro
30、m what Nick Smith said? A. New Zealand should develop its marine industry in special areas. B. The Kermadec Ocean Sanctuary may affect New Zealands mining industry. C. New Zealand hasnt figured out how to make full use of its ocean resources. D. Measures should be taken immediately to protect the oc
31、ean after explorations. 【解析】选B。 推理判断题。根据倒数第三段第一句“Nick Smith, New Zealands environment minister, said the sanctuary might impose a cost upon the mining industry but that it is important to protect the ocean before exploration takes place. ”可知, 这个海洋保护区可能会对采矿业造成影响。故选B。. 语法填空(2021贵阳高二检测)The Mayan civili
32、zation was from a group of people 1. lived in Central America. The Maya people used a(n) 2. (write) language before Columbus came to the Americas in 1492 AD. They were good 3. art, building, and math. They knew about stars and planets, which helped them make calendars. The Mayan civilization was the
33、 most important between the years of 250 AD and 900 AD. 4. (gradual), the Mayan civilization spread all the way from Central Mexico to Honduras, Guatemala, and northern El Salvador. The Maya people traded with other people in the Americas. They made changes to their buildings to make them much 5. (g
34、ood). The style in which they made 6. (they) buildings was often similar to styles of buildings in countries that the Maya people traded with. The Mayan civilization started getting smaller after 900 AD. The Spanish arrived in 7. 15th century and took over Central America, even the Mayan areas. Howe
35、ver, the Maya people still live there today. They even keep the old Mayan traditions and 8. (believe). There are many Mayan languages still spoken today, 9. (include) one called the Achi language. A play called Rabinal Achi 10. (consider) very important to the world. 【文章大意】本文为一篇说明文。文章介绍了玛雅文明的历史。1. 【
36、解析】who。考查定语从句。句意: 玛雅文明起源于居住在中美洲的一群人。分析句子可知, 本句为定语从句, 先行词为a group of people, 为人, who在从句中作主语引导定语从句。故填who。2. 【解析】written。考查过去分词。句意: 玛雅人在1492年哥伦布来到美洲之前就使用了书面语言。分析句子可知, 所填空处作定语修饰language, “语言”与“写”为逻辑上的被动关系, 用过去分词。故填written。3. 【解析】at。考查固定短语和介词。句意: 他们擅长艺术、建筑和数学。be good at为固定搭配, 意为“擅长”。故填at。4. 【解析】Gradually
37、。考查副词。句意: 玛雅文明逐渐从墨西哥中部传播到洪都拉斯、危地马拉和萨尔瓦多北部。结合语境可知, 玛雅文明逐渐开始向其他地区传播。故填Gradually。5. 【解析】better。考查比较级。句意: 他们对自己的建筑进行了改造, 使之更好。分析句子, 结合前文much可知, 此处用good的比较级。故填better。6. 【解析】their。考查形容词性物主代词。句意: 他们建造的建筑的风格往往与玛雅人有贸易往来的国家的建筑风格相似。结合语境可知, 此处是他们的建筑。故填their。7. 【解析】the。考查定冠词。句意: 西班牙人在15世纪到达并占领了中美洲, 甚至玛雅地区。分析句子可知
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383215.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
英语必修Ⅲ牛津译林版UNIT1课件(共25张)WELCOME.ppt
