2020_2021学年高中英语模块整合训练含解析牛津译林版必修.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 模块 整合 训练 解析 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AEveryone has problems of schoolwork sometimes.Try to keep things in perspective.Getting one or two bad grades doesnt mean youll fail your exams.Work out why its happening and how you can fix it.Homework and exams can seem neverending and you need to find ways of managi
2、ng your time effectively.Study somewhere quiet away from the TV and other distractions and make sure you dont leave it all to the last minute.If you hate a subject,youll probably never learn to love it.However,with a good range(一系列)of qualifications youll stand out from the crowd when you apply(申请)f
3、or jobs and colleges so its worth doing your best in all your subjects.There are lots of websites offering study supports and you should ask your teachers for advicetheyre there to help you learn. If something at home or in your personal life is worrying you,it can distract(分心)you from your schoolwo
4、rk.Talk about it to your family and friends or a teacher you trust.If youve missed classes for any reason,talk to your teachers about what you can do to catch up.If youre still having difficulties,its possible that you have a Special Educational Need.If you think you do,talk to your parents and scho
5、ol about being professionally assessed.Having a Special Educational Need wont stop you being successfulRichard Branson has dyslexia(读写困难)and Einstein was autistic(患孤独症的).【语篇解读】每个学生都会遇到学习上的问题,如家庭作业、考试、不喜欢的科目等,该怎么办呢?快来读一读本文吧。1The underlined sentence may mean Ayou shouldnt start learning until the last
6、 minuteByou shouldnt watch TV until the programmes endCyou shouldnt keep TV on for a long timeDyou should make use of any minute effectivelyA句意理解题。学习的时候应避开一些干扰,不要把所有任务都拖到最后一分钟,所以A项符合题意。2What should you do if you dont like a subject?AFind support through websites.BTry your best to learn it.CTalk abou
7、t it to your friends.DAsk for advice from teachers.B细节理解题。根据第三段中的“.so its worth doing your best in all your subjects.”可知,即使不喜欢某一门学科,但是要想在找工作和考大学时脱颖而出,也应该尽力学习这一门学科,所以选B。3In the last paragraph,the writer mentioned Einstein in order to Aencourage us to try to be as successful as Einstein in lifeBtell u
8、s that Einstein had a lot of difficulties at schoolCpersuade us to learn from Einstein to be successfulDprove that we can still be successful even if we have lots of difficultiesD推理判断题。在最后一段中提到爱因斯坦患有孤独症,是想拿他作为例子来鼓励人们:即使我们在学习中遇到很多障碍,我们也能够取得成功,所以选D。4The main idea of the passage may be Aproblems of sub
9、jectsBproblems of educationCproblems of schoolworkDproblems of examsC主旨大意题。本文第一段第一句为文章的主题句。由此可知,problems of schoolwork为本文的主题,故选C。BAre you nervous about your first day at senior high school? Or have you already started,and made a mess of your first day? What should you do to make yourself feel comfor
10、table and confident? Then this article is for you.Make new friends. If you are very shy,hang out with your friends from middle school,and become friends with the friends they make. If you dont know anyone,talk to the people in your class. Join in some activities. That is a great way to meet new peop
11、le that have similar interests and backgrounds as you.Have correct posture. Stand or sit up straight in lessons,and walk with purpose. Hallways can get crowded,but keep your head up and youll be fine. Dont just walk with your head down listening to music.Learn well. Keep your grades up,and dont be a
12、fraid to ask or answer questions in class. This is the most important part of the whole article. You are in school for your education,not mainly to socialize. This doesnt mean you cant make friends or have a good time,but youll regret skipping classes(逃课)to hang out with friends if you fail. Dont wo
13、rry that people will see you as “uncool”. On the contrary,if you do well in class,most people will respect it,and those who wont arent worth caring about.Keep your appearance. If you want,get a new haircut. If you have a uniform,make sure you always look smart in it.Stay healthy.This,like education,
14、is very important. Eat healthily and drink lots of water. Its attractive to eat fries all the time,but go for a salad or sandwich once in a while. Or better yet,pack your own healthy lunch.【语篇解读】文章为高一新生提供了一些有助于他们适应高中生活的方法。5Whats the main idea of the passage? AHow to adapt to the Senior High school.B
15、Ways to make new friends.CMethods of staying healthy.DFollow the tips for learning well.A主旨大意题。通读文章,尤其是第一段,可以知道本文主要是教高一新生如何适应高中生活。6Can you guess the meaning of the underlined word “posture” in Para.3? APeriod.BInstruction.CPose. DInformation.C词义猜测题。由第三段整段的意思看,posture的意思为姿势,所以选C项。7Which one is NOT me
16、ntioned in the passage? AMake sure you always look good in uniform.BKeep healthy diet and eat less fries.CCommunicate with your teachers.DJoin in school activities and make more new friends.C细节理解题。从每一段的第一句可以看出C项没有被提到。CYoung people can have problems with their minds.Some students become worried becau
17、se they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.Liu Wei,a Junior 2 student from Hefei,could not understand his teacher and was doing badly in his lessons.He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.Ano
18、ther student,14yearold Yan Fang from Guangzhou,was afraid of exams.She got very worried in the test,and when she looked at the exam papers,she couldnt think of anything to write.A recent report from Jiefang Daily says about 18% of Shanghai teenagers have mental(心理的)problems.Their troubles include (包
19、括) being worried and very unhappy,and having problems in learning and getting on well with people.Many students who have problems wont go for advice or help.Some think they will look stupid if they go to see a doctor.Others dont want to talk about their secrets.Liang Yuezhu,an expert on teenagers fr
20、om Beijing Anding Hospital has the following advice for teenagers.(1)Talk to your parents or teachers often.(2)Take part in group activities and play sports.(3)Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.【语篇解读】文章介绍了现在在一些中学生中存在的一定的心理问题,专家为此提出了一些建议。8The students who often become worried or have t
21、rouble getting on well with others may have Amental problems Ba headacheCknives with them Dno parentsA细节理解题。从第三段第一、二句可知,前两段所讲述的某些学生的状态是出现了心理问题。9Liu Wei cut his finger with a knife because Ahe was afraid of his teacherBhe wanted to frighten his parentsChe was so worried about his studyDhis finger was
22、 badly hurtC推理判断题。根据第二段第一、二句“.could not understand his teacher and was doing badly in his lessons.He became so worried about it that he started to cut his finger with a knife.”可推知他是由于对自己的学习担心而导致的。10Yan Fangs problems happened whenever Ashe studied very hardBshe had examsCshe talked with her parentsD
23、she thought of somethingB细节理解题。从第二段最后两句可知,她一考试就紧张,故选B。11Students who have problems wont ask others for help because Athey wont let others think they are stupidBthey dont think doctors can help themCthey dont want to tell their secrets to othersDboth A and CD细节理解题。从第三段最后两句可知应选D。DTo most of us,school
24、means classes,teachers,schedules,grades,and tests.But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts,school is very different.Firstly there are no lessons.All the children,aged between 4 and 19,do whatever they want.There are no teachersonly“staff members”The idea behind this is that you
25、 do not need to make children learn,because children want to learn anyway.“You do not need to say to a threeyearold,Go to explore your environment.You cant stop them!”says Daniel Greenberg,a founder of the school.“But if you make children do what you dont want all day,they will lose all taste for le
26、arning.”At Sudbury Valley School,you will permit children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees or just run around.Two boys spent three years just fishing!The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules.Every
27、 week,there is a school meeting where both children and staff have one vote eacheven fouryearolds.They decide the school rules,how to spend the school budget,and even which staff they want and do not want any more.When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,the sch
28、ool has 200 students,and 80% of its students go to college.Even the two boys who went fishing all the time have successful careers today.One of them is a musician and the other is a computer scientist.【语篇解读】对大多数人而言,学校意味着班级、老师、时间表、分数和考试,但对Sudbury Valley School的学生来讲却完全是另外一回事。12What is the main topic o
29、f the article?AAn unusual school.BChildrens hobbies.CA school without rules.DEducation in the US.A主旨大意题。文章主要介绍了Sudbury Valley School不同寻常的地方:学生不用上课,不用做作业,可以随心所欲做自己想做的事,可以参与学校制度的制定。这样的学校确实罕见。13What does the school believe?ATeachers cannot teach children well.BChildren learn best when they do what they
30、 want to do.CLearning is for adults,children should only play.DChildren should only learn about one thing at a time.B推理判断题。从第二段可知,被动学习只会让学生失去兴趣,让学生做自己想做的事他们才会学得最好。14What does Daniel Greenberg say about threeyearolds?AThey love learning.BThey are very naughty.CThey want to be outside all the time.DTh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
