广东番禺县2016高考英语(二轮)阅读理解精练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东 番禺 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 精练 答案
- 资源描述:
-
1、广东番禺县2016高考英语(二轮)阅读理解精练(5)及答案2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 In US, the potato is one of the most widely consumed cropsFrench fries are commonly found in typical American fast-food burger joints and cafeteriasFrench fries were introduced to the US when Thomas Jefferson served them
2、 in the White House during his presidency from 1801 t0 1809Potato chips are popular with consumers as well The humble potato is more than just a kind of foodIn many ways its part of the American pop cultureLets take a look at some pop culture potatoes Mashed Potato danceThe Mashed Potato dance is a
3、craze that began in 1962The name of the dance came from the song it accompanies, Mashed Potato Time, performed by American R&B singer Dee Dee SharpThe move vaguely resembles that of the Twist dance style, by Sharps fellow Philadelphian,Chubby Checker Hot Potato! Hot Potato! is an action puzzle video
4、 game released in 2001In the game the player must drive a bus and clear the road of alien potato beingsThe potato beings are either red or blue; when two like-colored potatoes touch each other, they disappearOver the years, Hot Potato! has received mostly positive reception from criticsMrPotato Head
5、MrPotato Head is an American toy invented by George Lerner in 1949The toy consists of a plastic potato model and a variety of plastic parts like hands, feet, ears and mouthsIn 1952, MrPotato Head became the first toy advertised on televisionThis commercial revolutionized marketing and caused a boom
6、that solidified this toys place in American pop culture29Which is the newest to the American pop culture?AFrench fries BMashed Potato danceCHot Potato! DMrPotato Head30What can we infer from the text?AFrench fries were popular in US when first served in the White HouseBMashed Potato Time came from M
7、ashed Potato danceCPlayers can play Hot Potato! on their phone DMrPotato Head can be taken apart31Which of the following can be the best title for the text? AEnjoy American Fast Food BHave Fun with Potatoes CDifferent Uses of Potatoes DAmerican Food Culture参考答案29-31 CDB 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D
8、) 中, 选出最佳选项。I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate“Yes! ”. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over
9、 the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart. But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our com
10、munity stepped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain. Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my two-year-old daughter, and brought lov
11、ely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter! Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people tal
12、king about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need. 【文章大意】作者的母亲过世的时候, 社区教堂中的女人给她带过食物; 作者怀孕的
13、时候, 社区教堂中的女人也同样给她带过食物, 并帮她照顾她两岁的女儿。因此, 今天有人需要帮助的时候, 作者也非常愿意伸出援手。1. The author has given lots of food to others because. A. she is poor at cookingB. she is a church memberC. she is friendly to othersD. she has received others food【解析】选D。细节理解题。根据第二段“But the truly amazing thing is that I have received
14、double over the course of my life. ”可知作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经受到别人的许多馈赠。2. We can learn from the first paragraph that the author. A. had to stay in bed for several weeksB. knew the family in need very wellC. was glad to be able to lend a handD. was tired of preparing food【解析】选C。推理判断题。根据第一段“Of course, I
15、responded with an immediateYes! ”可以推断作者非常高兴能帮助别人。3. Which of the following is TRUE about the author? A. Her mother died when she was in hospital. B. She didnt get enough food during her pregnancy. C. She received food as well as comfort in her hard times. D. She thinks offering food is the best way
16、to show love. 【解析】选C。细节理解题。根据第二、三段可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾。4. According to the passage, which of the following conclusions can we get? A. A good beginning makes a good ending. B. One good turn deserves another. C. Actions speak louder than words. D. Every man has his faults. 【解析】选B。推理判断题。通过上下文可知, 作
17、者在自己困难的时候接受过别人的帮助, 如今她也非常乐意帮助别人, 由此可得出这么一个结论: 善有善报。2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Picking a university is a tense period of asking yourself which institution is most relevantThats why university rankings play such a vital role in students searching for their next academic directi
18、onRankings are also an inescapable part of the reputation and brand image of universitiesNo university website is complete without the claim to be in the top 100 for something or other, reported the BBCThe reason is simple: Rankings help them to attract students, staff and research investment Curren
19、tly there are numbers of university rankings, and each has its own list of criteriaBut the main categories are the same: academic reputation, graduates performance and faculty resourcesHowever, experts point out the ranking process isnt entirely reliableMark Kantrowitz, a US financial aid researcher
20、, said university rankings were mostly just for showHe wrote in The New York TimesIt may give your parents better bragging rights, but thats about it Moreover, its not difficult to see the limitations of university rankingsMany rankings focus on the number of times research work is cited (引用) by oth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-11画杨桃_人教新课标 (共10张PPT).ppt
