2020《导与练》高考英语译林版总复习练习:必修2 UNIT 1 TALES OF THE UNEXPLAINED 能力提升题组训练(A) WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语译林版总复习练习:必修2 UNIT 1TALES OF THE UNEXPLAINED 能力提升题组训练A WORD版含解析 2 2020 高考 英语 译林版总
- 资源描述:
-
1、必修2Unit 1Tales of the unexplained能力提升题组训练(A).阅读理解(2018辽宁部分重点高中协作校高三联考)Chilean astronomer Maritza Soto has discovered a planet three times as large as Jupiter orbiting a red giant star larger than the Sun and the planet is located some 290 million light years from the Earth.Soto,a 25-year-old Ph.D.st
2、udent in sciences at the University of Chile,worked for eight months using two telescopes at the La Silla Observatory,about 370 miles north of Santiago.Last November,she discovered the planet now bearing the designation HD 110014c and her work has now been published in a journal of the London Royal
3、Astronomical Society.The discovery of planets orbiting red giant stars is “rare”,with only five such planets located around stars of that magnitude to date,she told EFE.HD 110014c orbits its star at a distance about six-tenths the distance from the Sun to the Earthor about the distance between Venus
4、 and the Sun.“Its like imagining a planet three times bigger than Jupiter with the orbit of Venus around the Sun,” she said,adding that the red giant star is about twice the size of the Earths Sun.Another planet had already been discovered orbiting the star,and now Sotos work has added a second plan
5、et to that solar system.To find the planet,she used the so-called radial velocity (径向速度) methods of measuring the slight jiggling (晃动) movement of a star as a planet orbits around it considering that the planets themselves send only a very weak signal and are quite difficult to detect on their own.“
6、The planets are very weak compared to the stars and you have to use indirect methods to detect them.I analyzed the data that had been gathered over years to confirm the first planet and I discovered the second one orbiting the star,” she said.1.What can we know about HD 110014c from the passage?A.It
7、s about three times the size of Jupiter.B.It is the first planet discovered in that solar system.C.Its star is about 290 million light years from the Sun.D.It orbits its star at the distance between the Sun and the Earth.2.Why are planets not easy to discover?A.It takes years to gather data.B.Theyre
8、 far away from the Earth.C.Their signal is too weak to catch.D.The existing technology is not mature.3.What is the purpose of the passage?A.To describe how to discover a planet.B.To tell an inspiring story of Maritza Soto.C.To inform readers of a new discovery of a planet.D.To stress the importance
9、of discovering a planet.4.Which section of a newspaper is the passage most likely to come from?A.Geography.B.Science.C.Business.D.Environment.语篇解读:本文是一篇说明文。介绍了智利的天文学家Maritza Soto发现了新行星,它的体积是木星体积的三倍。答案及剖析:1.A细节理解题。根据“Chilean astronomer Maritza Soto has discovered a planet three times as large as Jupi
10、ter”可知,HD 110014c大约是Jupiter的体积的三倍大。故选A。2.C细节理解题。根据“.considering that the planets themselves send only a very weak signal and are quite difficult to detect on their own”可知行星发出的信号很弱所以很难被发现。3.C写作目的题。根据文章第一段可知天文学家发现了一颗是木星的体积三倍大的行星,故本文目的是告知读者有关一个行星的新发现。故选C。4.B推理判断题。文章的内容是有关科学发现的,所以很可能出自于报纸的科技专栏。.七选五(2018
11、华大新高考联盟教学质量测评)When 8-year-old Wendy came home after school,she immediately burst into tears. She felt afraid for her family and disappointed in the robbers for their cruel actions.1.She wrote a letter to the thieves and taped it to the window.The letter reads:“This is for the robbers.Please do not s
12、teal in our house.There are good kids and people in this house.”She continues,“Tell me why you are stealing and I will help you be a good person.”2. “If you start being nice,you will have friends that will be nice to you.”3. Mark Anthony Parrilla,Wendys next-door neighbor was so touched by her lette
13、r that he decided to do more.Mark has lovingly set up a GoFundMe page for the Son family,in the hopes of helping them regain what they lost during the robbery.In the meantime,Wendy is spreading positive words.She recently attended the Lake Worth Candidate Forum,where she read her letter to the polit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384445.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
