2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 A glimpse of the future 单元检测(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit glimpse of the future 单元检测含解析外研版选择性必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFirst, there was the standard phone selfie, then the selfie stick, and now the next evolution of the selfie has arrived!This new type of selfie has taken off across the world!What are we talking about? Its the new D
2、roneX Pro, a brand new type of drone (无人驾驶飞机) made so that anyone can fly it!How does it work?First, you have to have a certain app in your smartphone.Then plug in the battery, connect to your drone and start up the app.In less than 10 seconds youre ready to fly your drone!Once the drone is in the a
3、ir, you can take the most wonderful pictures and videos from otherwise impossible angles and impress your friends with the coolest selfies!What makes this drone so special?It can livestream (直播) and record videos to your phone!The drone is the same size as a large smartphone.It will comfortably fit
4、in any pocket or bag!The drone is made of ABS plastic, making the drone much lighter and stronger.It is so simple to use the drone that you can fully concentrate on taking unbelievable shots.Film nature, friends and even yourself in amazing quality!How much is it?The regular price is $200 with free
5、shipping.PROMOTION:Now with 30% off!Just think of the amazing pictures and videos you can take with the DroneX Pro.Now it is the time for you to start!Dont hesitate!【语篇解读】本文是一篇应用文。文章是一款无人机的推销广告。1How much should you pay for two drones now?A$120.B$140.C$200.D$280.D细节理解题。根据How much is it?部分中的“The regul
6、ar price is $200 with free shipping.”和“PROMOTION:Now with 30% off!”可知,这款无人机定价200美元,现在打7折,故每架应为140美元,两架则为280美元。2What do we know about the DroneX Pro?AIt is portable.BIt is simple.CIt is expensive.DIt is heavy.A推理判断题。根据What makes this drone so special?部分中的“The drone is the same size as a large smartph
7、one.It will comfortably fit in any pocket or bag!”可知,这款无人机的尺寸与一部大智能手机的尺寸一样,它很容易就能装在口袋里或包里,由此可推知,它应是便携式的。3What type of writing is this text?AA guide.BA review.CAn advertisement.DAn announcement.C文体特征题。根据文章的行文特点和结尾的“Now it is the time for you to start!Dont hesitate!”可知,本文是一则推销广告。BThe US is still out i
8、n front of global competitors when it comes to innovation (革新), but American universitieswhere new ideas often spreadhave reason to look over their shouldersThats especially true for technologies like 5G phone networks and artificial intelligence.In President Donald Trumps opinion, theyre exactly th
9、e fields where the US has to leadand also the ones where Asia, especially China, is catching up.Universities from China get more patents than their US peers in wireless communications, according to research firm GreyB Services.In AI, 17 of the top 20 universities and public research organizations ar
10、e in China, with the Chinese Academy of Sciences topping the list, says the World Intellectual Property Organization in Geneva.Theres a special place for universities in the development of science.Universities educate future scientists and can be incubators (孵化器) for pieinthesky ideas, some of which
11、 turn out to be gamechangers.The list ranges from Googles search engine to DNA technology thats behind a whole industry of genemanipulating (基因编辑) treatments.However, government aids to universities havent been growing for more than a decade, meaning theyve declined in real terms and as a share of t
12、he economy, leading to the cost increase for universities and meanwhile somehow discouraging the teaching staff from putting all their hearts into their scientific research.“If you look at the federal dollars, theyve not really changed considerably,” says Stephen Susalka, head of AUTM, a technology
13、transfer association whose members include 800 universities.“Other countries are catching up.We cant be satisfied with what we have achieved.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了大学教育在科学发展中的重要作用,美国的大学在5G电话网络和人工智能领域正在慢慢失去领先地位的原因以及Stephen Susalka对这种现象的担忧。4What does the underlined phrase “look over their shoulders” i
14、n Paragraph 1 mean?AWatch out.BTake off.CStand up.DHide away.A词义猜测题。根据画线短语上文“The US is still out in front of global competitors when it comes to innovation, but American universitieswhere new ideas often spreadhave reason to”可知,but表示转折,说明美国的大学如今在科技方面变得小心翼翼了。第二段中提到的中国大学在无线通信领域获得的专利比美国大学多也证明了这一观点。故选A。
15、5The author mentions 5G phone networks in Paragraph 2 to show AChinese universities have obtained more patents than other countriesBthe Chinese government provides aids to Chinese universitiesCwireless communications are changed dramatically these yearsDUS universities may lose their lead in some hi
16、ghtech fieldsD推理判断题。根据第二段中的“Universities from China get more patents than their US peers in wireless communications, according to research firm GreyB Services.In AI, 17 of the top 20 universities and public research organizations are in China, with the Chinese Academy of Sciences topping the list”可知
17、,作者在第二段中提到了5G手机网络,是为了表明美国大学可能会失去在一些高科技领域的领先地位。故选D。6What is the main idea of Paragraph 3?AUniversities can be birthplaces of game programmers.BPieinthesky ideas from universities can be revolutionary.CUniversities play an important role in science development.DGenemanipulation helps to develop DNA te
18、chnology.C段落大意题。根据第三段中的“Theres a special place for universities in the development of science.Universities educate future scientists and can be incubators for pieinthesky ideas, some of which turn out to be gamechangers.”可知,该段主要讲的是大学在科学发展中起着重要的作用。故选C。7Whats Stephen Susalkas attitude towards the futu
19、re development of US universities?AWorried.BDisapproving.CPositive.DUnconcerned.A推理判断题。根据最后一段中的“If you look at the federal dollars, theyve not really changed considerably”和“Other countries are catching up.We cant be satisfied with what we have achieved.”可知,Stephen Susalka对美国大学未来的发展感到担忧。故选A。CLast wee
20、k, Vodafone started a test of the UKs first full 5G service, available for use by businesses in Salford.It is part of its plan to trial the technology in seven UK cities.But what can we expect from the next generation of mobile technology?One thing we will see in the preparation for the test is lots
21、 of tricks with the new tech.Earlier this year, operators paid almost 1.4 billion for the 5G wavelengths, and to compensate for that cash, they will need to catch the eye of consumers.In September, Vodafone used its bit of the range to display the UKs first hologram (全息) call.The Manchester City cap
22、tain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury.It isnt all holograms, however, 5G will offer faster internet access, with Ofcom (英国通讯管理局) suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.The wider application is to support connected equipment on t
23、he “Internet of Things” not just the internetenabled fridge that can reorder your milk for you, but the network that will enable driverless cars and delivery drones to communicate with each other.Prof. William Webb has warned that the technology could be a case of the emperors new clothes.Much of th
24、e speed increase, he claims, could have been achieved by putting more money in the 4G network, rather than a new technology.Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK as a w
25、hole.Obviously, 5G will also bring a cost to consumers.It requires a handset for both 5G and 4G, and the first 5Genabled smartphones are expected in the coming year.With the slow pace of network rollout so far, it is likely that consumers will end up upgrading to a new 5G phone well before 5G become
26、s widely available in the next couple of years.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述的是4G向5G的转变。5G会给人们带来更多的好处,使人们的生活更加舒适。8Why does Prof. William Webb say “the technology could be a case of the emperors new clothes”?AHe is in favor of the application of the new technology.B5G will bring a cost to consumers in their dai
27、ly life.C5G helps people communicate better with each other.DHe prefers more money to be spent on 4G networks.D细节理解题。根据第四段中的“Much of the speed increase, he claims, could have been achieved by putting more money in the 4G network, rather than a new technology.”可知,Prof. William Webb认为这项技术可能是皇帝新衣的一个例子,
28、是因为他更愿意把更多的钱花在4G网络上。故选D。9The underlined word “addressing” in the fourth paragraph has the closest meaning to“ ”Amaking a speech toBtrying to solveCmanaging to decreaseDresponding toB词义猜测题。根据第四段中的“Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addre
29、ssing current network coverage would be more beneficial to the UK as a whole.”可知,画线词的意思是“试图解决”。故选B。10The last paragraph indicates that Aitll take several years to make 5G accessible to the public in the UKB5G service shows huge development potential and a broad marketCcustomers are eager to use 5G s
30、martphones instead of 4G onesDits probable that 5G network rollout is speeding up in BritainA推理判断题。根据最后一段中的“With the slow pace of network rollout so far, it is likely that consumers will end up upgrading to a new 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.”可知,最后一段指出
31、,5G在英国向公众开放需要几年的时间。故选A。11What do we know about the text?AVodafone is successful in spreading the 5G service.BSteph Houghton appeared as a hologram by 4G.CThe application of 5G will make life much easier.D5G phones are available in rural areas of the UK.C推理判断题。根据第二段中的“5G will offer faster internet ac
32、cess, with Ofcom suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second”可知,5G的应用将使生活变得更容易。故选C。DThe problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know.By next year, half of the calls we receive will b
33、e scams (欺诈)We are finally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getting through.Unfortunately, its too little, too late.By the time these “solutions”(解决方案) become widely available,scammers will h
34、ave moved onto cleverer means.In the near future, its not just going to be the number you see on your screen that will be in doubt.Soon you will also question whether the voice youre hearing is actually real.Thats because there are a number of powerful voice manipulation (处理) and automation technolo
35、gies that are about to become widely available for anyone to use.At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing humansounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.These developments are lik
36、ely to make our current problems with robocalls much worse.The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision.A decade of data breaches (数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more.Armed with thi
37、s knowledge, theyre able to carry out individually targeted campaigns to cheat people.This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into “confirming” your address,
38、mothers name, and card number.Scammers follow money, so companies will be the worst hit.A lot of business is still done over the phone, and much of it is based on trust and existing relationships.Voice manipulation technologies may weaken that gradually.We need to deal with the insecure nature of ou
39、r telecom networks.Phone carriers and consumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real.That might mean either developing a uniform way to mark videos and images, showing when and who they were made by, or abandoning phone calls altogether and moving towards
40、databased communicationsusing apps like FaceTime or WhatsApp, which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy to lose, and the problem is only going to get harder from here on out.【语篇解读】本文是一篇议论文,介绍了骚扰电话给人们的生活带来的影响。12How does the author feel about the solutions to the problem
41、of robocalls?APanicked.BConfused.CEmbarrassed.DDisappointed.D推理判断题。根据第一段中的“By the time these solutions become widely available,scammers will have moved onto cleverer means.(等这些解决方案被广泛使用时,诈骗者们就会有更高明的手段)”可推知,作者对骚扰电话的解决方案不乐观,感到失望(disappointed),故选D项。13Taking advantage of the new technologies, scammers c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384860.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下语文--积累运用一集备_ 西师大版 (共26张PPT).ppt
