2021-2022学年新教材高中英语 模块综合检测(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 模块综合检测含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 模块 综合 检测 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、模块综合检测第一部分阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AAlthough being the secondsmallest independent state,only 0.7 square mile in the world,Monaco benefits from an excellent climate and beautiful settings between the Mediterranean Sea and France.Monte Carlo is
2、its only city and capital.AttractionsEvery May Monaco has car racing events such as the Monaco Grand Prix.In the main harbour,expensive yachts and boats make Monaco a good destination for the rich and famous.Monacos pleasant climate and environment as well as the absence of taxes contribute to this
3、situation.Tourism contributes about 25% of the government income.Museums,zoos and gardens are tourist attractions,so are the beaches,the royal palace and the opera house.HistoryMonaco was built by the Phoenicians who occupied the area from the 10th to the 5th century BC.The House of Grimaldi has rul
4、ed Monaco since 1297 and the first Prince Rainier got the throne (王位) in 1304.Later,Monaco was under the protection of Rome,France,Spain,and Sardinia.In 1612 when Honore was granted the title of prince by the French crown,he signed a treaty of friendship with France,and the country has remained inde
5、pendent from that time on.People and ReligionHalf of the residents of Monaco are the French with many Americans,Italians,the British and Belgians making up the other half.Although the official religion of Monaco is Roman Catholic,there is religious freedom in this Frenchspeaking country.GovernmentPr
6、ince Rainier rules the country with a minister of state who is French.A National Council with 18 members must approve laws.Its legend was further spread by the marriage of Prince Rainier to the American actress Grace Kelly in 1956.【语篇解读】本文为一篇说明文。从景点、历史、人口、宗教和政府等方面介绍了摩纳哥。1Which of the following is tr
7、ue about Monaco according to the text?AIt is on the Mediterranean Sea.BIt has two cities including its capital.CIt is the smallest country in the world.DIts economy mainly depends on agriculture.A细节理解题。根据第一段中的“Monaco benefits from an excellent climate and beautiful settings between the Mediterranean
8、 Sea and France.”可知,摩纳哥毗邻地中海和法国。故此题选A。2Monaco has kept independent till now under the protection of _AFranceBSpainCSardiniaDRomeA推理判断题。根据第三段中的“Later,Monaco was under the protection of Rome,France,Spain,and Sardinia.”以及“In 1612 when Honore was granted the title of prince by the French crown,he signed
9、 a treaty of friendship with France,and the country has remained independent from that time on.”我们可以推断出,在1612年协议签订之后,摩纳哥就在法国的保护之下了。故此题选A。3What can we learn from the text?AThe residents of Monaco are mainly Americans.BPrince Rainier married an American actress.CHalf of the residents in Monaco speak E
10、nglish.DThe minister of Monaco was appointed by the prince.B细节理解题。根据最后一段中的“Its legend was further spread by the marriage of Prince Rainier to the American actress Grace Kelly in 1956.”可知,雷尼尔二世亲王和一个美国女演员结婚了。故此题选B。BAfter attending another parent meeting regarding my 7yearold childs behaviour I didnt k
11、now what to do.It was the second school we had tried for Nathan and,as always,everything was being done for my childs needs.It was also having bad effects on Nathan.He would come home and say,“ Mom,I hate my life.I do not want to live anymore.” I was afraid that my son was beginning to suffer from d
12、epression and that I was losing him.We needed help.By the age of seven,Nathan had already had three surgeries for his ears.He was in great pain,regardless of pain medication,which made it difficult for him to learn or pay attention.Despite Nathans bad condition,staff at two previous schools seemed a
13、s though they didnt care.They often forgot to deal with his medication.As a result of many times of ear infections,Nathan had hearing loss.To make things worse,Nathans speech was not very good.Children would play a trick on him and Nathan began to fall behind in study.When I first set foot into Ripl
14、ey House Charter School,I knew this was the school for my son.It felt positive from the moment I entered.From the start,Mrs.Elsen and her staff heard my concern over Nathan.Mrs.Elsen addressed my concern,not with empty words but with action.That day,Nathan came home from his first day of school sayi
15、ng,“ Mom,I love school !” By the end of the week he was saying “ Mom,I like my life.I have a good life.” Ripley House Charter School gave me my son back and saved our lives.Thank you for giving me back what we had lostHOPE.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的孩子因为身体原因在之前的学校中受到一些排挤,导致孩子不喜欢学校。而当作者将孩子转到Ripley House
16、Charter School后,学校的关心让孩子重新爱上学校,帮助作者一家找回了丢失已久的希望。4From the beginning,we can learn that _Athe author felt helpless about his sonBthe author often attended the class meetingCNathan had been in great depressionDno school would like to accept NathanA推理判断题。根据第一段第一句中“.I didnt know what to do”及最后一句“We neede
17、d help.”可知,作者不知道怎么处理孩子的事情,并且需要别人的帮助,说明作者处于一个非常无助的状态。故选A项。5The second paragraph mainly talks about _ANathans lessonsBwhat Nathan sufferedCNathans performance in studyDNathans two previous schoolsB段落大意题。根据第二段可知,本段主要讲述了Nathan所遭遇的事情。故选B项。6What attitude did the author hold towards Ripley House Charter Sc
18、hool?AThankful.BConcerned.CDoubtful.DNegative.A推理判断题。最后一段提到“Mom,I like my life.I have a good life.”,儿子对作者说他喜欢自己的生活并且有一个很好的生活,最后两句还提到“.saved our lives.Thank you for giving me back what we had lostHOPE.”作者非常感谢学校救了自己,将自己丢失的希望找回来了。所以作者对Ripley House Charter School的态度是感谢。故选A项。7The underlined word “address
19、ed” in Paragraph 3 probably means “_”Aspoke outBdealt withClistened toDbelieved inB词义猜测题。根据第三段最后一句中“not with empty words but with action”,再结合最后一段中作者对Ripley House Charter School的感谢可知,“Mrs.Elsen addressed my concern”意为“Mrs.Elsen处理了我的顾虑”,所以画线词“addressed”意为“处理,解决”,故选B项。CAustralia and New Zealands health
20、 organizations have given their advice on when to use sunscreen,suggesting Australians apply it every day to avoid bad health effects.A Sunscreen Summit took place in the Australian State of Queensland.During the summit,representatives from some of Australias leading research,medical and public heal
21、th organizations examined the evidence on sunscreen use the determined that in most parts of the country it is beneficial to apply sunscreen every day.“Up until now,public health organizations have recommended applying sunscreen ahead of planned outdoor activities but havent recommended applying it
22、every day as part of a morning routine,” professor Rachel Neale from QIMR Berghofer Medical Research Institute said.“In recent years,it has become clear that the DNA damage causes skin cancer and melanoma (黑色素瘤),which is caused by repeated small exposure to sunlight over a period of time,” Neale sai
23、d.“In Australia,we get a lot of sun exposure from everyday activities such as walking to the bus stop or train station,” Neale said.A study showed that one in two Australians believed it was unhealthy and potentially dangerous to use sunscreen every day.However,Terry Slevin from the Public Health As
24、sociation of Australia says it is wrong.“There is consistent and compelling evidence that sunscreens are safe,” Slevin said.“Importantly,medical trials have found that people who use sunscreen daily have the same levels of vitamin D as those who dont,” Slevin added.Australia has one of the highest r
25、ates of skin cancer in the world,which is made worse by the countrys close to Antarctica where there is a hole in the ozone layer (臭氧层),letting in higher numbers of UV rays.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了防晒霜的使用。澳大利亚和新西兰的健康组织就何时使用防晒霜给出了建议,建议澳大利亚人每天涂抹防晒霜,以避免造成不良影响。8What made Australian health organizations advis
26、e Australians to use sunscreen?AThe makers of sunscreen.BAustralian government.CThe Sunscreen Summit.DNew Zealands researchers.C细节理解题。根据第二段内容可知,防晒霜峰会促使澳大利亚健康组织建议澳大利亚人使用防晒霜。故选C。9What is NOT recommended before the Sunscreen Summit?AUsing sunscreen as a morning routine.BUsing sunscreen before outdoor a
27、ctivities.CReducing the use of sunscreen.DReducing outdoor activities.A细节理解题。根据第三段中“but havent recommended applying it every day as part of a morning routine”可知,“早上要使用防晒霜”在防晒霜峰会前不推荐。故选A。10What is the misunderstanding of many Australians?ASunscreen will never take effect.BSunscreen is bad for peoples
28、 health.CPeople using sunscreen have the same levels of vitamin.DPeople using sunscreen wont have skin cancer.B推理判断题。根据第四段中“A study showed that one in two Australians believed it was unhealthy and potentially dangerous to use sunscreen every day.However,Terry Slevin from the Public Health Associatio
29、n of Australia says it is wrong.”可知,很多澳大利亚人认为防晒霜对人们的健康有害。故选B。11Which of the following best explains “compelling” underlined in Paragraph 4?AInteresting.BDisappointing.CBoring.DConvincing.D词义猜测题。根据画线词前的内容consistent“一致的”和画线词后的“evidence that sunscreens are safe(防晒霜是安全的证据)”以及画线句的下句“Importantly,medical t
30、rials have found that people who use sunscreen daily have the same levels of vitamin D as those who dont,”推知,画线词的意思是“令人信服的”。故选D。DThere are many gardening tips.Some suggest playing music for your house plants,having conversations with them,or even giving them a gentle touch now and then.Most of these
31、 practices are probably more for the benefit of the gardener than the garden,and generally harmless enough but except the last one.Your plants really dislike it when you touch them.A new study out of the La Trobe Institute for Agriculture and Food has found that most plants are extremely sensitive t
32、o touch,and even a light touch can significantly stunt(阻碍) their growth.“The lightest touch from a human,animal,insect,or even plants touching each other in the wind,can cause a huge gene response in the plant,” Jim Whelan,who led the new study,said,“Within 30 minutes of being touched,10% of the pla
33、nts genome is changed.This involves a huge expenditure(消耗) of energy which is taken away from plant growth.If the touching is repeated,then plant growth is reduced by up to 30%.”Whelan and his team are still trying to find out why plants respond,at the genetic level,so strongly.They do have some the
34、ories,however.“We know that when an insect lands on a plant,genes are activated preparing the plant to defend itself against being eaten,”said Dr.Yan Wang,coauthor of the study.Until more research is done,its just a guess at this point.Still,the findings might already lead to new methods for how agr
35、iculturalists deal with their crops,to best promote healthier growth.Its worth noticing that while the study found that plants often respond to just a single touch in negative ways,its really repeated touching that causes lasting stunted growth.Thats because the plants are looking for patterns in th
36、e touching,to tell harmful touch from random touch.So it doesnt matter if you accidently brush up against a bush during a walk through the woods.【语篇解读】本文是说明文。科学研究发现大多数植物对触碰是非常敏感的。反复的触碰会阻碍植物的持续生长。12How is the passage mainly developed?ABy comparing.BBy giving examples.CBy listing numbers.DBy showing r
37、esults of studies.D推理判断题。根据文章每一段的首句可知,文章是通过展示Jim Whelan和他的研究团队对这个问题的研究结果来展开的。故选D项。13Why can touching stunt a plant growing according to the study?AIt leads to the plants energy expenditure.BIt makes the plant sensitive to threats.CIt causes a genetic disorder in the plant.DIt prevents the plant abso
38、rbing nutrients.A细节理解题。根据文章第二段中Jim Whelan和他的研究团队的发现“Within 30 minutes of being touched,10% of the plants genome is changed.This involves a huge expenditure(消耗) of energy which is taken away from plant growth.”可知,触摸会阻碍植物的生长是因为它会导致植物的能量消耗。故选A项。14Whats the importance of the study by Whelan and his team
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385351.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
